|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kam naprej
13.2.2012 11:02:40   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: tofsi

Na informativnem dnevu je bila na koperski pedagoški fakulteti - smer edukacijske vede in FDV smer kolturologija? Kaj svetujete?

Izmed tega svetujem prvo izbiro. In res je težko izbrat, če te veliko stvari zanima... če bo pa pogruntala, da ni to to, pa naj se prepiše drugo leto. Ali pa naj si vzame 1 leto off, kot je že ena napisala...

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: noranate
Jo pa vleče naravoslovje. Vlečeta jo dve opciji in sicer kemijska univerza in pa mikrobiologija. Škoda, da so biologi in mikrobiologi najtežje zaposljivi.

poznam kar nekaj biologov, ki so se zaposlili   2 sta po koncanem studiju dobili delo v laboratoriju - in kolikor mi je znano, se tu vedno odpre kaka moznost.

Jst tudi, v bistvu vsi ki jih poznam, so se zaposlili in to večinoma celo na biološkem področju user posted image

Nisem pa vedla, da so mikrobiologi težko zaposljivi, sem imela v glavi, da so vedno bolj zaželen profil (sploh za delo v labu).

noranate - na kemijo naj gre, če ji je kemija res všeč in jo obvlada. In mislim da so kemiki kar zaželjen kader... sicer jih pa potem dosti pristane v medicini/biologiji/farmaciji...

(odgovor članu tofsi)
Neposredna povezava do sporočila: 26
13.2.2012 11:33:08   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: tofsi

Na informativnem dnevu je bila na koperski pedagoški fakulteti - smer edukacijske vede in FDV smer kolturologija? Kaj svetujete?

Izmed tega svetujem prvo izbiro. In res je težko izbrat, če te veliko stvari zanima... če bo pa pogruntala, da ni to to, pa naj se prepiše drugo leto. Ali pa naj si vzame 1 leto off, kot je že ena napisala...

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: noranate
Jo pa vleče naravoslovje. Vlečeta jo dve opciji in sicer kemijska univerza in pa mikrobiologija. Škoda, da so biologi in mikrobiologi najtežje zaposljivi.

poznam kar nekaj biologov, ki so se zaposlili   2 sta po koncanem studiju dobili delo v laboratoriju - in kolikor mi je znano, se tu vedno odpre kaka moznost.

Jst tudi, v bistvu vsi ki jih poznam, so se zaposlili in to večinoma celo na biološkem področju user posted image

Nisem pa vedla, da so mikrobiologi težko zaposljivi, sem imela v glavi, da so vedno bolj zaželen profil (sploh za delo v labu).

noranate - na kemijo naj gre, če ji je kemija res všeč in jo obvlada. In mislim da so kemiki kar zaželjen kader... sicer jih pa potem dosti pristane v medicini/biologiji/farmaciji...

v labu delajo laboratorijski (farmacevtski, kemijski) tehniki - sploh če gre za rutinska dela. ko enkrat diplomiraš, če nisi glih mladi raziskovalec/raziskovalec kar tako/zaposlen na fakulteti bolj mal vidiš lab, ampak se na žalost ubadaš predvsem s papirji.

sicer pa nismo tok težko zaposljivi, samo mamo velik konkurence, ker smo precej mlad program (15 let od prve diplomirane generacije, če prov vem), tko da nas izpodrivajo vsi z ''izobrazbo naravsolovne smeri'' ki vejo kaj je bakterija.

< Sporočilo je popravil Felicita -- 13.2.2012 11:34:27 >

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 27
13.2.2012 22:49:14   
nananaja
Izbrati je treba eno pametno varianto. To je pri osemnajstih težko. Sama sem se vpisala na študij, kamor me je vleklo, nisem pa vedela, zakaj. Pač sem bila dobra v tem. Kljub temu, da ob iskanju službe nisem imela izkušenj, sem si našla vredu prvo službo v kriznem času.

Ne moreš gledati le na to, da bo otrok študiral deficitaren poklic, če pač ni dober v tem, deficitaren poklic so vedno fizik matematik, kemik... ampak to ni za vsakogar. V vsakem študiju se vsako leto izlušči peščica najboljših, ki so vedno zaposljivi neglede na izobrazbo.
Če bo dobra v poklicu, ki jo veseli, bo znala najti službo. Tudi s pedagoško izobrazbo. Problem brezposelnosti diplomantov jaz vidim v tem, da danes gre študirat zelo velik procent generacije, tako boljši kot slabši. Če ni selekcije prej, je pač ob zaposlovanju. Pa ne mislim, da je hčerka avtorice slaba, ker ne ve, kaj bi. V bistve ve več kot sem vedela jaz :)

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 28
13.2.2012 22:49:29   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

pa kaj je s to ekonomijo, da so vse silili tja .

Če mene vprašaš, niso silili tja (na faks) zaradi staršev (drugo je srednja šola), ampak ker je bilo na naši ekonomiji precej lahko diplomirati, če si se znal učit. Tak občutek sem dobila jaz, če primerjam mojo generacijo osnovne šole, kdo je tam diplomiral. Pa še enkrat mi je en podjetnik vstavil na štop in v debati povedal, da on je v praksi doživel veliko razočaranje nad diplomanti slovenskih ekonomskih fakultet. On je rekel, da je ugotovil, da je bil za diplomante najtežji izpit matematika v drugem letniku, vse ostalo so se napiflali. Ne vem pa iz prve roke.
Se je pa v času mojega zaključevanja študija na fmf odprl študij finančne matematike, saj se precej kolegov matematikov in fizikov zaposli v ekonomiji, vsaj takrat so nas precej vabili. Vendar je bilo pred diplomo ali tik po njej težko konkurirati na razpisih ekonomistom z izkušnjami, razen če se nisi sam v tem dodatno izobraževal.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
14.2.2012 18:54:24   
m_o_i
cez 5 let (al pa se prej-kolko se ni tak) bo manjkalo frizerjev, avtomehanikov, vodovodarjev, elektricarjev, trgovk in podobnih-obrtniskih-poklicev.

nihce z diplomo si pac noce mazat rok...

pies:replika na pisanje, da se naj gre studirat tisto, za kar je velika verjetnost, da se bo dobila sluzba user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
15.2.2012 19:36:05   
trobentica123
Mene pa zanima, če katera pozna to fakulteto? Moja sestra se ima namem vpisati na to fakulteto, ker je baje lažja varianta do pedagoške izobrazbe??  Vam je kaj znano?user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?