Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Ja, pa berem naprej, okna na kip v spalnicah pri minus 15...ja lepo fino, pametno. A uzakonijo ti superenergetsko hišo, ker je kao eko. Po blokih pa energijo dobesedno mečejo stran. Pol pa še upajo klicart poptvjevce in se pritoževat nad položnicami. Pol pa takega vprašaš....a maš termostatske ventile, maš nova okna, a sploh veš na kolk stopinj kuriš...ko dobiš odgovor na vsa tri vpračanja...ne, zakaj pa...ti je jasno od kje se mu je podvojil račun za ogrevanje. Nekje nekdo je prej plačeval še zanj, zdaj plača točno toliko, kot porabi. Če slučajno leti name - potem pa še malo bolj natančno preberi in boš videl, da imamo na kip okno v spalnici in radiator zaprt. Sem prav prebral, brez skrbi in ne leti direktno nate, ampak na splošno na okna na kip. Da maš ti lahko okno odprto na kip pri 15 minusa in ne zmrzneš, pomeni,da tvoji sosedi kurijo ko zmešani, ker en mora dovajat energijo, ki jo ti mečeš skozi okno. Očitno tvojim sosedom še premajhne položnice pošiljajo in to je moja poanta. Kar naenkrat se pa pritožujejo, kok dražje položnice majo. Men se je ogrevanje v treh letih podražilo za 100 procentov...in kaj naj? Ja nič, vgradil sem sodobno peč, z vremensko regulacijo in prekleto pazim, kje izgubljam energijo. Pol pa berem nov zakon, po katerem moraš obvezno gradit niskoenergetsko hišo. Lari fari oziroma pljunek v morje proti blokovskim naseljem, kjer so okna odprta na kip. Zakaj bi pa zmrznila, če je okno na kip? Saj je roleta spuščena oz. pustiva zgoraj kakšne 3-4 zareze (zdaj, ko je mraz, ko je topleje, pa več) ali kako se temu že reče. Midva ne marava spati v pretoplem in tudi rada imava svež zrak čez celo noč. Sicer je res da me zvečer, ko stopim v spalnico, kar stisne, ker je za razliko od drugih prostorov res mrzla, ampak ko se uležem in pokrijem mi je pa ravno prav. Da bi me pa sosedje toliko greli je pa tudi malo prebujna domišljija. Na eno stran mejimo na stopnišče, na drugi strani je stanovanje že od nekdaj prazno, pod nama sta dva penzionista, ki gledata na vsak cent, nad nama pa neki delavci, ki jih itak cele dneve ni doma. Mi imamo že od vselitve dalje (2007) vgrajene merilnike toplote tako da dvomim, da je veliko takih (če sploh so), ki bi brezglavo odpirali radiatorje na ful ampak raje vidijo, da jih zebe samo da plačajo manj. Lep primer sta moja starša tukaj v Šiški, prej radiatorji odprti, okno pa tudi, pa ni nobeno dopovedovanje zaleglo, no zdaj pa lepo zapirata radiatorje ko imata merilnike. Mi imamo pač srečo, da imamo lahko radiatorje v spalnicah zaprte, drugje pa na minimum in da nam je ravno prav toplo, očitno je blok res dobro izoliran.
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 10.2.2012 10:55:22 >
|