krogec
|
mi imamo tudi podobno - podnevi okrog 22-23 (termostat je narejen na 22,5 in zadnje čase opažam, da peč skoraj nič ne kuri, se temperatura kar nekak vzdržuje, samo po zračenju se peč sama vklopi), ponoči v dnevnem prostoru skoraj nikoli ne pade pod 20,5, čeprav je zunaj -13 (peč je ponoči ugasnjena), v spalnici je okrog 19 stopinj, problem pa je otroška, ki je vogalna in ne ponoči bolj ohlaja - je razlike z dnevno sobo tudi po 2 stopinji; ponoči zato v otroški gori električni radiator, da je temperatura okrog 21, ker se tudi tamali skozi vrti in odkriva; sem mislila, da mu je mogoče prevroče, pa ga nisem dala v vrečo in je bil vseeno odkrit in čisto leden (očitno je vrtavka ).. me pa nekaj drugega zanima - pri nas se sedaj, ko so res nizke temperature, rosijo stekla, najbolj v otroški sobi - tam zjutraj kar teče (vogalna, kot sem rekla), drugje pa zgleda kot meglica, čeprav je relativna vlaga največ cca 55%, običajno pa je okrog 45% (normalno pa naj bi bilo med 40-60%, sem prebrala cele gore gradiva o tem), tudi temperatura ne pade pod 20 stopinj, zračimo 3x na dan konkretno.. nikjer v stanovanju ni plesni, nikjer tudi niso vlažne stene, samo okna me spravljajo ob živce blok je relativno nov - 10 let, okna so Jelovica (sem jih že klicala, so prišli gledat, pa so rekli naj več zračim, ker daj je 55% vlaga zgleda preveč , sem jih sterala v k*) kako rešujete to vlago na oknih?