pelin -> RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšno uro sami doma? (6.2.2012 17:21:47)
|
No, torej to priča, da se tak dogodek lahko zgodi tudi, ko je starš doma....ali da gre v garažo, ali da gre starš na stranišče kakat.....vsako sekundo je nemogoče imeti otroka na očeh.....in če otroku nož zdrsne, tako da mu poškoduje vratno arterijo je verjetnost smrti velika tudi, če je starš v neposredni bližini....redko kateri starš bo mogoče v sekundi vedel, da mora prst poriniti v rano oz. žilo in cel čas tako držati.....vmes pa seveda najti telefon in poklicati rešilca... IZVIRNO SPOROČILO: liliana Liliana...sicer mi je že malo sitno odgovarjat na tvoje komentarje, ker skočiš na vsako mojo poved (daj se skoncentriraj še na koga drugega in si na njem filaj ego prosiiiim) in pametuješ, pa vseeno...za to, da se lahko otroku kaj naredi pa res ne rabiš nobenih dokazov in prič....vsakdo, ki ima kakšnega to dobro ve...prav tako vsak , ki je odgovoren, ve, da ne more pričakovati od malčka, da bo v kritični situacji reagiral ustrezneje kot odrasel, pa če je otroček še tako zanesljiv in odgovoren...kakor koli obrneš, je to le otrok...Nimam se namena opravičevati in zagovarjati zato, ker je vsakemu staršu pri zdravi pameti jasno.: otrok, ki je star le štiri leta ali celo še manj nikakor ne sme biti sam doma...žalostno je, da nekateri takšnemu razmišljanju oporekate... Tebi Star_a pa...oprosti moji iskrenosti, toda...ja...meni se zdiš neodgovorna in se mi tvoji otroci smilijo....Pa čeprav so po tvojem odgovorni za osemletnike... Glede tegale Mili pa: Drži. Itak se vse nezgode že po definiciji zgodijo v trenutku. Bližina prisotnosti lahko zaradi hitrosti odziva ublaži posledice, ne more pa preprečiti nezgode same. Močno upam, da bodo tvoje besede glede "definicije" staršem v pomoč in uteho, če se bo njihovemu otroku v času njihove "nujne"odsotnosti kaj zgodilo...Mili...teorija se že dobro bere ja...samo, če pa ti tečeš z okrvavljenim otrokom na urgenco, ker se je poškodoval ko si ti morala nujno po solato na vrt ( ki bi jo mimogrede lahko nabrala takrat, ko je poleg tebe doma še kdo od odraslih, ali pa vzela otroka seboj), ti pa ne pride prav za drugo, kot da si z njo obrišeš...solze... Drugače pa....ne oglašam se tule, ker bi želela, da ste vsi istega mnenja kot ga imam sama in meni podobno misleči...saj ni važno, če vam grem jaz na živce...bodite pošteni in malo pomislite na svoje otroke...
|
|
|
|