Daschi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Daschi IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Daschi Ne, ne podpišeš, če ga lahko cepijo, ker cepljenje je po zakonu obvezno in če otroka ne dovoliš cepiti, si v kazenskem postopku. S svojim podpisom jamčiš, da je tvoj otrok zdrav, kar pa pomeni, da če pride do kakšnih hujših stranskih učinkov po cepljenju, odgovarjaš ti. Cepljenje je obvezno, res.....vendar pa se v določenih primerih dovoljujejo opustitve cepljenja.....in na podlagi tistega "glupega" vprašalnika, bo zdravnik verejtno presodil ali bo cepil otroka, ali bo prestavil cepljenje ali pa dal predlog za opustitev cepljenja...... In, če starši moramo podpisati zato, da lahko v vrtcu in šoli pregledajo otrokovo lasišče, ko razsajajo uši.....je povsem logično, da podpišemo, da dovoljujemo cepljenje otroka brez naše prisotnosti......če pa ne podpišeš, pa pač greš zraven in si prisotna pri cepljenju...... Ja, točno, pri nas ne smejo pregledovati lasišča, ker je to poseg v otrokovo zasebnost. Kako mimo. Me zanima, koliko časa bodo še lahko previjali v vrtcu? Ampak, od uši ni še nihče umrl, od cepljenja pa je. Prav tako je dokazano, da je OMR cepljenje povezano z avtizmom. Dobro, v našem primeru je cepivo mrtvo, DiTePer ni nevarno cepivo. Vseeno pa jaz ne morem trditi in podpisati, da moj otrok nima raka ali da otrok ni bil v stiku z osebo, ki ima tuberkulozo. Kako naj to vem? Opravljamo delo namesto zdravmnika in to se mi ne zdi prav. Pri vsej tehnologiji, ki je danes, pa da nimajo zdravniki dostopa do kartona mojega otroka? Naj si sam pogleda, kaj je zapisano v kartonu, naj se sam odloči, saj je vendar strokovnjak, ali je zdrav za cepivo ali ne. Pika. Kako pa naj ve zdravnik . A je v kartonu napisano, si naj tam prebere . Pri vsej tehnologiji, najbolje da otroku vzamejo minimum 20 epruvet krvi, ga testirajo, ga dajo na RTG, na vse možne UZ, na CTG, na ...... žal še vedno ni tehnologija tako napredna, da ti bo nekdo zagotovil da je otrok zdrav. Ti ne bi podpisala, ker ne moreš garantirat ta glavno poanto vsega: videno, doživeto v zadnjih dneh (prehlad, vročina, norice...) dala pa bi otroka cepit, na podlagi tega kar je v kartonu zapisano- da se zdravnik odloči za cepljenje samo na podlagi kartona in trenutnega videza da otrok zdrav pa saj si smešna. Ja, to imaš pa prav. To se pa strinjam. Se pravi, da je v kartonu zapisano premalo stvari. In zanimivo je tudi to, da lahko vsak starš pred cepljenjem za otroka zahteva krvno sliko, kjer je točno zapisano kako in kaj je z njegovim imunskim sistemom. Ampak tega pri nas (v nekaterih državah pa) ne delajo, ker je predrago. Naredijo le v redkih primerih.