Daschi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Star_a IZVIRNO SPOROČILO: Daschi Evo, res ne razumem tega, sin je prinesel iz šole list zdravnice, ki bo cepila in sicer: Cepljenje DiTePer, prvošolčki. Starši moramo list podpisati, torej, da dovoljujemo cepljenje in obkrožiti z da ali ne naslednje: - Ali je otrok zdrav? (kako naj vem, če je zdrav, saj nisem zdravnica). ker očitno ne zastopiš,pa naj ti pojasnim,da ti kot mama vidiš ali ima otrok ali je imel recimo včeraj povišano TT ali kaj podobnega - Katere nalezljive bolezni je prebolel? (kja vas zanima, vsak prehlad?!) Hmm,očitno ne veš kaj pomenijo NALEZLJIVE BOLEZNI - Ali je v zadnem mesecu prebolel kakšno nalezljivo bolezen (norice...)? (Kaj se šteje pod nalezljive bolezni tri pikice?!) - Ali je bil v zadnjem mesecu v stiku s kakšno nalezljivo boleznijo? (Halo, kako nja pa to vem?!)Ti tega kot mama ne veš?žalostno res. - Ali ima kakšno kronično bolezen? (hujšo srčno ali ledvično bolezen, sladkorno, astmo, seneni nahod, atopični der., rakasto obolenje, tuberkulozo) (Kako naj jaz to vem? Sem jaz zdravnik?)če tega ne bi znala bi te prijavila na CSD ,ker bi se videlo ,kako malomarna si za svojega otroka - Ali ima drisko? (ne, trenutno ne, kaj bo pa čez dva dneva, ko je cepljenje, pa ne vem)Očitno si zelo omejeno razgledana,če ne veš zakaj to vprašanje.Speti žalostno Jaz tega res ne razumem. Naj zdaj jaz postavljam diagnozo svojemu otroku? Ne bom. Nisem jaz zdravnik. Imajo, da ga pregledajo, podatke pridobijo iz njegovega zdravstnevega kartona in sami odgovarjajo, ko ga cepijo. Jaz moram podpisati vse to, a noben zdravnik ne bo podpisal, da jamči, da otrok po cepljenju ne bo imel posledic. jaz pa edino tebe ne razumem.Nihče te ni prosil,da sama postavljaš otroku diagnozo.Nihče ni rekel,da si ti zdravnik.Saj ga bo zdravnik tudi pregledal pred cepljenjem.veš,imajo veliko otrok( torej če sklepam da jih je v razredu 20) in da naj potem zdravnica še brska za njegove bolezni ipd.če g nočeš zaraditega cepit ga pač ne cepi. zdaj pa da neham odg. na voja vprašanja. pa povem svoje mnenje: Da zeeelo pretiravaš.Sploh te ne razumem. malo bi lahko spoštovala druge,saj s tvojim pisanjem dokazuješ da .... sama si lahko odgovoriš. in potem se čudimo ,kaj se dogaja.Ob takšnih staršev se ne čudim več nič!!!!Ampak nisi ti kriva .... Se pravi, da ti jamčiš v vsakem nakupovalnem centru, ko si z otrokom, da v njem ni osebe, ki bi bila okužena s tuberkulozo npr. Jamčiš, da v vsakem prostoru, kjer je več ljudi, ni nobenega, ki bi bil okužen s kako nalezljivo boleznijo?