RE: Oktobrke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

GregUr -> RE: Oktobrke 2012 (12.4.2012 19:54:07)

balonchek: peta bolezen

mene pa danes že cel dan boli glava [sm=smiley13.gif]

punce, sprašujete zaradi srede in stavke - kolkor sem jst zasledila, se vsi nenujni pregledi in nenujne operacije prestavijo zaradi pomanjkanja osebja - lahk da bo pri zasebnikih drugače, ne vem pa ne. po moje najbolje da se kar same prepričate in prej pokličete, lahko pa da delajo... držim pesti [sm=smiley1.gif]

aja pa spet je bla za večerjo paradajzova solatka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley27.gif] pa pečen krompirček [sm=smiley1.gif] mnjamii

otika in vse ostale ki ste spraševale glede AS jst sem ga slišala šele pred enim tednom - noseča 13t3d... lahko da se je pojavil kdaj prej, ampak nisem bla dovolj vztrajna, oziroma je [sm=duda.gif] spal in nisem vedela da je zaradi tega tišina [sm=smiley1.gif]
meni se premiki najbolj slišijo, predvsem zjutraj ko se zbudim, srček sva zaznala samo 2x do sedaj, drugače pa vglavnem samo brce in prevali [sm=smiley36.gif] to more uživat mali tam notri [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
no, se pa tudi zgodi, da se kak popoldne spravim poslušat tko iz samega dolgega časa, pa ne slišim NIČ... in pol poskusim čez 10 min, in je spet cela ludnica tam noter [sm=smiley36.gif] tko da se vedno spomnim G, k je rekla, da spi in bedi v nekih 10 - 15 minutnih intervalih (10 min bedi, 10min spi). tko da poskusi še tako... drugače pa se ne sekiraj, itak maš še čas [sm=smiley1.gif]
pa zarad špeha je blo neki govora - pri meni to ni problem pri zaznavi gibov, se ful slišijo, pa tut srček se je, tko da dvomim da je treba zaradi prekomernih oblog kej več pritiskat [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] pa itak se posluša nad sramno kostjo... no ne vem [sm=smiley1.gif]

Muri82 -> RE: Oktobrke 2012 (12.4.2012 20:31:41)

Pozdravljene punce.

Vas pridno berem se pa ne oglašam veliko, ker že vse odgovorite same, kar me zanima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jaz drugače veliko počivam, saj mi sedenje povzroča krče. Se pa to že kr lepo pozna na kilaži (sem dobila šlauh pa ga nikoli nisem mela) in kondiciji (komaj prisopiham v 2 nadstropje). Če bo šlo tako naprej ne vem kako bom šla rodit. So mi podaljšali bolniško še za 1 mesec, ker se mi hiperstimulacija ne umiri, pa sej tudi ni bilo za pričakovat, da se pred 16 tednom bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Tako bo verjetno tudi poroka, ki je bila najprej prestavljena, sedaj kr odpovedana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Ampak samo da bo z našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vse uredu, pa bova tudi midva neskončno srečna.

Čestitam vsem za dobro opravljene NS. Zgleda da bojo sami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] Nas čaka šele 23.4. Me zanima če je katera bila pri Pušenjaku in koliko časa traja. Se bojim, da glede na to kak strokovnjak je, da bo v 10 minutah vse fertik...

A je katera uporabljala karitejevo maslo za bušija? Jaz sem čisto zmedena kaj naj uporabljam. Kreme za nosečnice so full drage (npr. Mustela je skoraj 40 eur, tam tam je tudi Locitain...). A ve uporabljate kar "pride pod roke", al daste kaj na blagovne znamke?

Glede solate iz vrta - jaz jo tudi ne jem. Zdrava gor ali dol. Pri nas mačke skozi kakajo po vrtu, tako da raje ne bom reskirala dokler ne dobim izvidov. Meni se to ne zdi kompliciranje. In zaradi tega nimam nič težjega življenja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sej je še dosti druge zelenjave. Jaz zdej porabljam zalogo iz skrinje (špinača, grah, korenje,...) in vloženo peso. Res da to nima tolko vitaminov ampak pomoje več kot tista s hoferja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ali kake druge trgovine. Vsaka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] se more pa sama odločit kak rizik je pripravljena sprejet. Ker če se ti potem zgodi toksoplazma (boh ne deaj nobeni izmed vas) ne moreš rečt "punce na forumu so jo jedle pa ni blo nič".

Glede porodniške - je tako, kot je že ena razložila, 28 dni pred PDP in 2 meseca po rojstvu otroka sta namenjena mamici da okreva. Tudi dobiš najprej odločbo za te tri mesece, potem moraš pa novo oddat, da dobiš še naprej za nego otroka in to potem lahko koristi oče. Ne vem pa kako je potem s tistimi 75 dnevi, ki mu pripadajo. Ali v tem primeru propadejo?

Dobro spite.  

Abrakadabra -> RE: Oktobrke 2012 (12.4.2012 20:47:02)

Čer!
Sva se danes z Vidom malo potepala okrog, malo zapravljala. V Lj je pihalo kot noro[sm=smiley1.gif] Malo, da naju ni odneslo[sm=smiley36.gif]

Jaz imam drug teden tudi v sredo pregled. Sicer sem že klicala danes in vprašala, če delajo, pa mi je sestra rekla, da še ne vejo in da se bo vedlo v ponedeljek. Tako da ni 100%, da bojo stavkali.

myshm, kolk je bila pa tvoja punčka velika n težka? Moj je bil tudi kr velikan, ko se je rodil[sm=smiley1.gif] No, zdaj je pa tudi-pri skoraj 3letih(27.5.bo) je velik 107cm, 20kg, folk ne verjame, da je tolk star kot je. Dobri geni[sm=smiley36.gif]

balonchek -> RE: Oktobrke 2012 (12.4.2012 20:49:45)

Muri82 - jaz sem bila pri Pušenjaku in načeloma traja nekje 15
minut, sem jaz tut nekak mislila, da bo več, ker se kar ne moreš
nagledat svojga otročka [sm=smiley36.gif]

Je pa res, da je moj bil kar lepo obrnjen in je dokaj hitro opravil
3 meritve, pa preveril, če se vsi organi vidijo, nogice, rokice, ...
Na koncu pa mi je še naredil par posnetkov, pa vse lepo razložil.

Jasminca 84 -> RE: Oktobrke 2012 (12.4.2012 21:00:26)

Pozdravljene,

Čestitke vsem za opravljene NS.

Včeraj dala skozi pregled pri svojem G in je vse super [sm=smiley1.gif], mali lepo raste. Naslednji pregled imam 9.5.

Sem pa prišla včeraj domov iz pregleda, smo se najedli in sva šli z malo spat. po 3 urah se zbudiva in jaz smrkam, imam boleče grlo... kar tako iz nič, mojemu nič jasno, meni pa še manj. Prespala sem celi popoldan, zvečer bila že v postelji ob 20-ih, pol sem se pa zbudila ob 3 zjutraj in se premetavala do 6-ih ko mala vstane. Samo sem še danes čist adijo, full prehlajena in na mentolovih bonbonih, saj si kaj drugega za grlo ne upam vzet. Upam da čim prej mine. grem pa tudi zdaj spat, ker ne morem več [sm=smiley13.gif].

LP, Jasmina

Muri82 -> RE: Oktobrke 2012 (12.4.2012 21:12:04)

balonchek a si bila tiho in je on lepo razlagal al si sproti spraševala. Meni se zdi, da ko sem svojo zadnič neki med UZ vprašala, da sem jo kr zmedla in pol ni nadaljevala... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Super da tudi za druge organe pogleda ker moja G. to ni nič gledala. Niti rokice nogice. Zadnič ko sem bila izredno pri njej. Je sam rekla srček bije. Jaz sem bila pa full začudena, da nič ne miga. Pa je rekla, da ne smem biti prezahtevna, da lahko ravno spi?!?! A da bi se potrdudla, da ga zboudiva pa ne. Jaz pa zdej že 14 dni v strahu...  

Jasminca 84, sicer upam, da se čimprej pozraviš ampak komot ješ npr. hals al pa isla mint. Tudi kako razpršilo za grlo je ok. Vprašaj v lekarni. Če rečeš, da si noseča ti sigurno ne bojo dali kar ni za nosečnice. Ko sem bila jaz v bolnišnici je mojega zdravnik poslal po lekadol + C in mu ga skoraj niso hotli dati v lekarni, ker kao ni za nosečnice. Ampak pač oni niso poznali cele moje zgodbe. Zdravnik pa.... Drugače pa jaz prisegam na limono in med [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

dalečoddoma -> RE: Oktobrke 2012 (12.4.2012 21:25:04)

1 [sm=rozacrtici.gif]

Pozdravljene,
berem in kr ne morem slediti. Res ste klepetave. Odlično. Bomo veliko zvedele.

glede hlač. Meni je ravno danes sodelavka prinesla trakce z gumbi (baby belt), ki se zataknejo na gumbe. Nosečniške hlače so mi namreč rahlo prevelike, čeprav je trebuh že kar velik (se vsaj meni zdi) za navadno oblečene hlače pa ni šans da jih še oblečem. Tako da bom jutri probala na kavbojke, če bo sploh še ok. Če nisem že zamudila ta vlak [sm=smiley36.gif]

Mehurček: je blazno občutljiv. Saj vem da nosečnice hodijo veliko na WC, ampak prosim lepo na vsake pol ure - od enajstih do pol šestih zjutraj. Katastrofa. Ampak danes je bilo majčkeno bolje. Blazno mi pritiska na mehur pa mi ni nič jasno.

Drugi teden nuhalna komej čakam, da vidim če je vse v redu. In rahlo me že daje, da bi si pripravila in pregledala kaj imam še od hčerke uporabnega.

Uživajte, pa veliko sadja in zelenjave

Anonimen -> RE: Oktobrke 2012 (12.4.2012 21:32:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Muri82
A je katera uporabljala karitejevo maslo za bušija? Jaz sem čisto zmedena kaj naj uporabljam. Kreme za nosečnice so full drage (npr. Mustela je skoraj 40 eur, tam tam je tudi Locitain...). A ve uporabljate kar "pride pod roke", al daste kaj na blagovne znamke?

Jaz uporabljam eno navadno karitejevo maslo z lotosom iz Müllerja (njihova znamka) ... v večje stroške se ne mislim metat, ker sem se v prvi nosečnosti mazala ko nora pa sem proti koncu vseeno dobila par strij, pa sem imela majhen trebuh in nič ekstra napete kože.

balonchek a si bila tiho in je on lepo razlagal al si sproti spraševala. Meni se zdi, da ko sem svojo zadnič neki med UZ vprašala, da sem jo kr zmedla in pol ni nadaljevala... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Moja G ima tako prakso, da najprej v miru in tišini vse pregleda in premeri, potem pa obrne monitor k meni in mi pokaže kaj se notri dogaja pa odgovori na vsa vprašanja. Vmes ko me pregleduje pa ne mara da jo motim in sprašujem, tako da me kar ustavi in reče naj vprašanja prihranim za kasneje. Tudi pri nuhalni in pri prvi pri morfologiji je bilo tako, da je najprej vse lepo pregledala itd., potem je pa šele mojega notri poklicala in nama skupaj pokazala in razložila vse.

Nič, zdaj sem zaključila z likanjem, sem imela v planu še čisščenej hladilnika, pa sem preveč fuč ... no itak me bo počakal, ker ga namesto mene nihče ne bo zdrgnil, tako da pretirano slabe vesti nimam [sm=smiley36.gif]

Lepo spite, pa bolančke: HITRO se pozdravite!!!

Anonimen -> RE: Oktobrke 2012 (12.4.2012 21:56:06)

... Tako bo verjetno tudi poroka, ki je bila najprej prestavljena, sedaj kr odpovedana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Ajoj ... no če moraš počivat potem poroka res ni na mestu.
Drugače pa tudi naju čaka ta podvig drugo leto [sm=smiley9.gif] Mi je moj dragi dal prstanček preden sva zvedela, da pričakujeva in potem ko sva izvedela, sva se soglasno odločila, da s trebuhom pa ne grem pred matičarja ... tak da ja ... 2013 bo najino leto [sm=smiley36.gif]

archie -> RE: Oktobrke 2012 (12.4.2012 22:22:14)

Glede porodniške - je tako, kot je že ena razložila, 28 dni pred PDP in 2 meseca po rojstvu otroka sta namenjena mamici da okreva. Tudi dobiš najprej odločbo za te tri mesece, potem moraš pa novo oddat, da dobiš še naprej za nego otroka in to potem lahko koristi oče. Ne vem pa kako je potem s tistimi 75 dnevi, ki mu pripadajo. Ali v tem primeru propadejo?

če vse uveljavlja mama, potem ti ni treba oddat nove vloge. Res pa je, da dobiš 2 različni odločbi.

Strije: Jaz sem prvič kupovalaa kar kremo za nosečke v DMu. Bila je čisto ok.

Otika, kot bi mojega G opisovala [sm=smiley36.gif]. On tudi sam najprej pogleda v tišini,potem pa meni vse razloži. In istoje bilo z morfologijo. Najprej se je sam prepričal, da je ok, potem je pa poklical notri moža in nama vse razložil. Pri njemu NS traja 30 min (skupaj z vnašanjem podatkov v računalnik in razlago vse skupaj).

Jaz imam pa končno jutri NS!!!

darchy82 -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 5:55:49)

IZVIRNO SPOROČILO: archie

Glede porodniške - je tako, kot je že ena razložila, 28 dni pred PDP in 2 meseca po rojstvu otroka sta namenjena mamici da okreva. Tudi dobiš najprej odločbo za te tri mesece, potem moraš pa novo oddat, da dobiš še naprej za nego otroka in to potem lahko koristi oče. Ne vem pa kako je potem s tistimi 75 dnevi, ki mu pripadajo. Ali v tem primeru propadejo?

če vse uveljavlja mama, potem ti ni treba oddat nove vloge. Res pa je, da dobiš 2 različni odločbi.

Tud jst nisem oddajala nove vloge, ampak sem samo, ko sem prišla iz porodnišnice poklicala kar na CSD, povedala da sem rodila in čez 2 dni dobila novo odločbo. Je bilo pa to še po starem sistemu in upam da se letos to ne bo preveč zavleklo ko imajo vse zmedeno [sm=zmeden.gif]

balonchek -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 6:10:40)

Muri82 - Pušenjak je drugače tudi moj osebni, in on je res fajn, lahko sprašuješ
kolikor hočeš, tudi neumnosti, pa ti vedno tako lepo vse odgovori in razloži da razumeš,
tako da boš videla, je super. Tudi tvoj je od začetka do konca notri, na steni imaš
pa ogromno plazmo in si k v kinu [sm=smiley36.gif] Kar se tiče pa tega, da na pregledu
je bila tvoja bebica pri miru, se ne sekiraj, pri meni je bilo isto, sem bila kar malo
potem zaskrbljena, samo itak če srček bije, je res potem samo spal. Ker na nuhalni,
ko se je po 2 minutah prebudil, je pa take prevale delal, da res ne moreš verjet [sm=smiley1.gif]

Jasminca 84 - jaz sem bila za praznike čist gotova, pa še vročine sem mal mela,
tako da si jo spremljaj, pa kkašen Lekadol vzami, za grlo pa propolis v spreju,
pa počivaj in bo hitro bolje.

dalečoddoma - tudi jaz opažam da spet nenormalno velik na wc hodim, pa naj bi se sedaj
umirilo, samo pri meni je ta umiritev trajala cel teden, zdej je pa še huj. K gledava film z mojim
se mi zdi da vsaj 3x vmes grem, moj se sam smeje [sm=smiley36.gif]

mazanje trebuščka - a pol že vse pridno mažete, a pol najboljš da tut jst začnem
al šele ko mi dejansko trebušček mal naraste?

Lepo se imejte, čeprav bo dež, važno da je vikend [sm=bravo.gif]

Spela23 -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 7:53:39)

dobro jutro!

no tudi jaz zadnje par dni neprestano hodim na wc, in to sigurno na pol ure, glava me je tudi zdaj začela bolet ampak ni tako grozno.
jaz pa sem že od ponedeljka čisto prehlajena, i[sm=smiley21.gif]mam zamašen nos, včeraj je bila vročina čisto na meji, sem imela 36,9... upam da bo vse ok. sem hotela uzet Lekadol, ampak piše na škatli da nosečnice ga naj ne jemljejo razen če jim tako narači zdravnik....sej nevem več ka nej...čist sem adijo [sm=smiley13.gif]

Malo sem brala za nazaj da ste tudi ve shujšale in se ne zredile...me je kar potolažilo [sm=smiley36.gif]
tudi jaz sem velika 175 in sem od januarja pa do marca shujšala 3kg, v sredo ko sem imela pregled pa je teža tudi ista kot marca... [sm=smiley36.gif]

no pa saj še imamo kar nekaj pred sabo, se bo še čas za zredit [sm=smiley36.gif]

grem jaz zdaj nazaj ležat pa čajeke pit pa pomaranče jest...druga nevem več ka nej naredim [sm=smiley1.gif]

lepo se mejte [sm=nosecka.gif]

myshm -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 7:56:20)

Hejla, madoniš ste načvekale, dobro jutro vsem! [sm=jezicek.gif]
Balonchek Jaz imam v Postojni NS in bom zihr klicala ampak mislim da bom počakala do ponedeljka se mi zdi da je danes vseeno malo prezgodaj še, upam na to da mogoče pa le ne bojo stavkali.

Darchy82
Veš da nism čist sigurna kako je s temi CR-ji v drugo vem samo da je ginokolog že namignil, da običajno kadar je tako kot pri meni, da se dete ne spušča in se ne odpiraš kljub svojim popadkom in bebica tok velika, je običajno v drugo tudi isto, jaz sem rodila v Postojni in drugače je bilo vse super, samo sem kar veliko bila prerezna ker je tamala tako čudno ležala, pa tudi okrevanje ni bilo ravno simpl, ker sem potem nekaj tednov po porodu dobila še vnetje maternice, hm kaj si želim kaj pa vem mi je čisto vseen samo da hitro okrevam, da bom lahko čimprej uživala z novim članom in mojo družinico. [sm=smiley1.gif]

Abrakadabra
Moja pupa je bila za punčko zelo velika, 55cm in 4170g, po ultrazvoku je celo kazal da ima čez 4600-4700 ampak hvala bogu ni blo tako, ker sem bila že toliko čez rok, ker sem bila že 4 dni v porodnišnici, vmes sem imela tudi popadke na 4 minute, ampak odpirala sem pa nisem, je reku porodničar po zadnji svečki, ki sem jo dobila za odpiranje da glede na velikost otroka in težo, sem lahko do junija pri njih pa ne bom rodila/bila je zima in če se strinjam bi kar CR naredili. Tako da sem potem imela kar CR, po eni strani super po drugi sem si pa res želela naravno roditi, ampak važno da sva bili obe OK, sem pa imela spinalni blok in sem bila budna in morm reč da je bilo super čist takoj so mi jo prinesli za polupčkat čim so jo obrisali, tako da je bilo kot da bi normalno rodila.

Dekleta slišala sem preverjeno varianto za strije, baje to svetuje zelo dobra dermatologinja, konopljino olje mi je svetoval nekdo, ki jo osebno pozna in je o tem govorila, jaz sem ga šla kupit, je kar drag, sicer odvisno kaj vzameš, je zelene barve in ima kar močan vonj, ampak včeraj ko sem se namazala vam morem povedat da imam še danes kožo čisto mehko in je res super. Tako da jaz bom kar tole porabila do konca se mi zdi da zna bit OK.

Joj tole skrivanje je obup, nevem res več kaj naj dam gor, lajbič je dobra ideja samo ga nimam mam pa tako jopco za zavezat, ki odlično skrila ampak zdaj ko jo zavežem buši kar vn skoči in tista vrvica vse skupaj še bolj povdari, komaj res čakam naslednji tedn, bluzice imam pa tudi samo ali čisto oprijete ali pa tunika varianta in če sem iskrena sem v tisti k je k tunika k ena vešča, ker so res bolj nosečniške, res ne vem kaj bom nardila, neki bom mogla da zdržim še tale vikend in potem še tiste dva dni, kar ne bo problem ker smo v službi zelo majhen kolektiv in moji sodelavki vesta, da sem vsaj tam lahko dokaj normano oblečena. Verjetno bom z kakimi rutami eksperimentirala, takimi dolgimi da se skrije, ma res nevem več. [sm=smiley13.gif] Nekaj bo treba [sm=jezicek.gif]

Abrakadabra -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 8:07:08)

myshm, potem so te kar namatrali. jaz sem rodila 2 dni pred rokom, so mi celo nosečnost govorili nA UZ, da bo majhen, da je za 1 teden mlajši, v glavnem, da bo res mini, še na porodni, ko so vidli moj mali trebuh so tako babce govorile[sm=smiley36.gif] No in rodil se je 57cm dolg in 3920g [sm=smiley1.gif]

biba.mala -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 9:13:48)

dobro jutro!

Nuhalna je za nami, vse je ok, veliki smo že skoraj 7 cm, torej smo noseči 13 tednov pa 2 dni. jst sem mogla meti prazen mehur, trajal pa je okoli 20 min. Res čisto vse sma videla, aja pa spol ni še čist 100% da bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image].
Komaj čakam na naslednji pregled ki bo 23.4,  potem vam pa tudi povem kaj bom uredila glede pete bolezni, ker mi je zdej po telefonu reku moj G, da me naj ne bo strah in da bo plod spremlu z večimi UZ, da pa če opazim kk znak oz. izpuščaj da pa potem morem takoj k zdravniku. Dlih sem se včeraj pogovarjala z eno ki je sama prebolela to in je niti niso dali na testiranje in nič in je blo z malim vse ok.

Nezy1 -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 9:59:09)

Živjo!
Večeri sem bila v H&M ju in C&A ju zarad legic/pajkic. In sem kupila dvoje hlače, take ful tanke kavbojke/legice, oprijete. Ampak nisem pa najdla navadnih pajkic, oprijetih spodaj in povsod [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Imeli so samo pajkice, ki pa so spodaj malo ohlapne...

A ste kje zasledile takšne? Da pridejo kot žabe, samo da so bolj debele?

archie -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 10:01:06)

Nekaj ste CR omenjale in sedaj drugi porod tudi CR. Jaz sem ga tudi prvič imela (punci se ni dalo obrniti na glavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), pa me sedaj G straši, da drugič pa le naj normalno rodim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] tako da ne drži vedno prvič CR je tudi drugič CR.... 

darchy82 -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 10:29:42)

Nekaj ste CR omenjale in sedaj drugi porod tudi CR. Jaz sem ga tudi prvič imela (punci se ni dalo obrniti na glavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), pa me sedaj G straši, da drugič pa le naj normalno rodim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] tako da ne drži vedno prvič CR je tudi drugič CR.... 

[sm=smiley13.gif]. Jst sem pa že plane delala da bi šla na spinalni CR. Upam da me moja G ne bo prepričevala naj grem rodit naravno [sm=zmeden.gif]

Abrakadabra -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 10:30:39)

archie, a obračali ti niso otročka? Ker meni so ga in je uspelo... Zadnjič sem bila v P LJ na UZ in je ena pred mano v vrsti priša na obrat, je Pušenjak to na hitro opravil[sm=smiley1.gif]

Srčekgirll -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 10:32:18)

Ni nujno. Kolegica je rodila prvič s CR, čez 1,5let pa naravno.

Srčekgirll -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 10:32:52)

[image]http://img33.glitterfy.com/12030/glitterfy2060052T217D31.gif[/image]
[image]http://shrani.si/t/1/Wj/FYnwRA9/dojencka-v.jpg[/image]

nick,starost,zaporedna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,število [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] ,doma,kraj poroda, spol  ,NS, MF

[image]http://shrani.si/t/39/jj/3WnUlbtQ/images.jpg[/image]

x.10.
Anonimna[sm=pikapoka.gif] ,27 let,2[sm=nosecka.gif] ,1, ?,??
Nezy1, ? let,?[sm=nosecka.gif] ,?, ?,NS[sm=modricrtici.gif],
Muri82, ? let,?[sm=nosecka.gif] ,?, ?,??
babyblue85, 26 let,1[sm=nosecka.gif] ,0[sm=duda.gif], NM,??

1.10.
Abrakadabra,28 let,3[sm=nosecka.gif] ,1[sm=modricrtici.gif] , KR,??
anabela 27
,?,?[sm=nosecka.gif] ,1[sm=modricrtici.gif] ,,?,??
mamica^2,25 let, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] , PO,NS[sm=modricrtici.gif]
2.10.
sonček33
,33 let, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,1[sm=modricrtici.gif] ,,KR,??
surdi ,30 let,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,1[sm=rozacrtici.gif] ,LJ,NS[sm=modricrtici.gif]
loribu ,30 let,?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,?,LJ,
??
3.10.
nelinka
,31 let, 3[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,1[sm=rozacrtici.gif] ,MB,NS[sm=modricrtici.gif]
cebelica82
,30 let,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] , ,PO,??
4.10.
5.10.
Srčekgirll,28,5 let,3[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] ,PO,NS[sm=modricrtici.gif]
pikica 28, 2[sm=nosecka.gif] ,1[sm=modricrtici.gif] , ,
??
malamoja,31 let 3[sm=nosecka.gif] , 1[sm=modricrtici.gif] , LJ ,
??
darchy82, 30 let, 3[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] ,LJ,NS[sm=modricrtici.gif]
6.10.
aninne
,33 let,5[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] , ,PO,??
johana, ,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] ,?,??
amaddeja,28 let,1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 0,PO,??
7.10.
chungalunga ,28 let,1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,0,?,
??
8.10.
GregUr,24 let, 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 0,Trbovlje,??
9.10.
Aninchy, 23 let, 2[sm=nosecka.gif] ,1
[sm=duda.gif] [sm=modricrtici.gif] , CE,
??
nelikaa, 33 let, 2
[sm=nosecka.gif] , 1[sm=rozacrtici.gif] ,LJ,NS[sm=modricrtici.gif]
10.10.
piskotkova ,?,?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,?,?,??
11.10.
soncnica87,24 let,1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,0, ?,??
?,? ,?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] ,?,??
12.10.
Bloocek,27 let, 1[sm=nosecka.gif] , 0[sm=duda.gif] ,SG,NS[sm=modricrtici.gif]
pikaro, 27 let,2[sm=nosecka.gif] ,1[sm=modricrtici.gif] , ,?,??
biba.mala,? let,?[sm=nosecka.gif] ,?,? ,RS,[sm=rozacrtici.gif]
duda1,? let,?[sm=nosecka.gif] ,?,? ,?,??
13.10.
kris555,30 let,1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,0,PO,??

Smrketa1,27 let,1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 0,PO,??
nena29,29 let,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , ? , SG,??
Otika,29let,3[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[sm=rozacrtici.gif] , LJ,??
mmojka, 32 let, 2[sm=nosecka.gif] , 1[sm=modricrtici.gif] ,LJ,??
14.10.
KM, 29 let,1[sm=nosecka.gif] ,0, ,?,??
majči*, 29let,2[sm=nosecka.gif] ,1[sm=rozacrtici.gif] ,?,??
Medved Pu, 32 let,1[sm=nosecka.gif] ,0, ,Šempeter pri NG,??
15.10.
lelykal,26 let,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[sm=rozacrtici.gif] , ?,
??
lunika,? ,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[sm=rozacrtici.gif] ,?,
??
princess13,29let,1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 0, MB,??

balonchek,30 let, 1[sm=nosecka.gif] ,0[sm=duda.gif] ,?,??
jakobinka,29 let, 2[sm=nosecka.gif] ,1[sm=modricrtici.gif] ,MB,??
zala85,26 let, 1[sm=nosecka.gif] ,0[sm=duda.gif] ,?,??
16.10.
darckr,34 let ,?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , ?,?,??
17.10.
turquoise,? let,?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , ?, ?,
??
Jasminca 84,27 let,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 2[sm=nosecka.gif], MB,NS[sm=modricrtici.gif]
18.10.
tehtanka,20 let,1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 0, LJ,
??
19.10.
kokosova_palma, ? let,?[sm=nosecka.gif] ,?, ,,??
20.10.
pikica010,? let,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[sm=rozacrtici.gif]
, ?,??
racka8,30 let,4[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 2[sm=rozacrtici.gif] ,LJ,NS[sm=modricrtici.gif]
21.10.
22.10.
monci2,28 let,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[sm=rozacrtici.gif] , PO,
??
sonček85,? let,?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,1,[sm=modricrtici.gif] , ?,??

Spela23,23 let,1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 0, CE,NS[sm=modricrtici.gif]
23.10.
odavoda,? let,3[sm=nosecka.gif] ,2[sm=modricrtici.gif] [sm=rozacrtici.gif] , ?,,??
[image]http://shrani.si/t/1f/qO/3Dow3XFR/imagesi.jpg[/image]
pikica010,28 let,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[sm=rozacrtici.gif]
, CE,??
archie,? let,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[sm=rozacrtici.gif] , ?,??

HelenaLena,?let,?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , ?, ?,??
24.10.
GreTEJ,28 let,4[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 2[sm=modricrtici.gif] in[sm=rozacrtici.gif] , ?,??
25.10.
curkica,35 let,1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,0, ?,
??
26.10.
27.10.
28.10.
suzy85,26 let,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[sm=rozacrtici.gif] , CE,??

29.10.
30.10.
myshm,26 let,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[sm=rozacrtici.gif] , PO,??

31.10.

daisyb,? let,?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[sm=modricrtici.gif] , ?,??

dalečoddoma,32 let,2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , ? , ?,??

SKUPAJ NAS JE [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] :

64

NS ,REZULTATI O NAPOVEDI SPOLA:

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] :   11    [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] : 1

MF ,REZULTATI O NAPOVEDI SPOLA:

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] : ? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] : ?

Z NAMI SO ZAČELE, A NA ŽALOST KONČALE[sm=angel.gif] :
[sm=smiley31.gif] [sm=smiley19.gif] Pattsy

[sm=smiley31.gif] [sm=smiley19.gif] zaspančka

[sm=smiley31.gif] [sm=smiley19.gif] pipika 13

[sm=smiley31.gif] [sm=smiley19.gif] anckica

[sm=smiley31.gif] [sm=smiley19.gif] čiba

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si
                             - babybook.si
- noseča.com
                             - pregnancy.org
- bibaleze.si 
                             - bambino.si
- mojezdravje.si
                        - parrentsconnetct.com
- pregnology

-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

PREGLEDI
:                                                  

16.4.
cebelica81
surdi
17.4.
darchy82
balonchek
GregUr
18.4.
lulu_la
myshm
23.4.
odavoda

Muri82
23.4.
Medved Pu

biba.mala
24.4.
mmojka

25.4.
princess13

archie
4.5.
mamica^2
7.5.
Bloocek
zala85
8.5.
dalečoddoma
9.5.
tehtanka
Spela23
Jasminca 84
10.5.
Aninchy
15.5.
kris555
17.5.
suzy85
18.5.
Srčekgirll

NS:

17.4.
curkica

18.4.
myshm
19.4.
suzy85
dalečoddoma

VSE NOVE [sm=nosecka.gif] , PROSIM, DA PODATKE ODEBELITE IN TUDI NADALJNE PREGLEDE, DA BOM LAŽJE VAS NAŠLA, LAHKO MI PA POŠLJETE TUD NA ZS!
HVALA!

Srčekgirll -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 10:36:24)

Jst sm mela dns pregled in je vse ok, mi je UZ nardila in še ona pregledala, če je vse ok in je. Sm vprašala G kolikšna je možnost, da se na NS zmotijo glede spola in je rekla da ZELO velika. Saj takrat sta si [sm=rozacrtici.gif] in [sm=modricrtici.gif] zlo podobni, ker včasih mislijo da je [sm=modricrtici.gif] pa je lahko [sm=rozacrtici.gif] zaradi povečanega klitorisa, ki zgleda kot lulček. Tko, da še je upanje[sm=smiley1.gif], da so se tokrat zmotil.

racka8 -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 10:37:32)

archie ni muz, da bo drugič CR. Sm bolj pazjo, ko rojevaš.
Moja je prva na CR 2008, druga 2010 normalno, samo niso se upal pritiskat na trebu, da ne bi kej notri še počlo, ker šivi niso še čist tko kuker bi mogel bit. Prvič sem imala CR, ker je bla tko s popkovino ovita, da ni mogla ven in ji je pritisk padal. Drugič sem pa med rojevanjem prosila, da me dajo na CR, pa mi niso pustile, ker je baje vse dober potekal. ČE še enkrat dober razmislim, je blo dober da sem lahkoi drugič imela normalo rojstvo, tako da sem lahko za tretjega pohitela. drgač bi morala čakati 3 leta, da se maternica zaceli in bi bil cr. razmisl kaj se bolj splača. ČE pa normalno rojevaš in se začne komplicirati, greš pa tkoj na CR. Aja pa v LJ sem rodila. Ker moja sestična je v NM imela CR prvič, zarad hčerke in so ji drugič dal na izbiro ali hoče iti na CR ali ne. Se pa še ni odločila.

Srčekgirll -> RE: Oktobrke 2012 (13.4.2012 10:39:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Spela23

dobro jutro!

no tudi jaz zadnje par dni neprestano hodim na wc, in to sigurno na pol ure, glava me je tudi zdaj začela bolet ampak ni tako grozno.
jaz pa sem že od ponedeljka čisto prehlajena, i[sm=smiley21.gif]mam zamašen nos, včeraj je bila vročina čisto na meji, sem imela 36,9... upam da bo vse ok. sem hotela uzet Lekadol, ampak piše na škatli da nosečnice ga naj ne jemljejo razen če jim tako narači zdravnik....sej nevem več ka nej...čist sem adijo [sm=smiley13.gif]

Malo sem brala za nazaj da ste tudi ve shujšale in se ne zredile...me je kar potolažilo [sm=smiley36.gif]
tudi jaz sem velika 175 in sem od januarja pa do marca shujšala 3kg, v sredo ko sem imela pregled pa je teža tudi ista kot marca... [sm=smiley36.gif]

no pa saj še imamo kar nekaj pred sabo, se bo še čas za zredit [sm=smiley36.gif]

grem jaz zdaj nazaj ležat pa čajeke pit pa pomaranče jest...druga nevem več ka nej naredim [sm=smiley1.gif]

lepo se mejte [sm=nosecka.gif]

Jst sm tud prehlajena[sm=hudicek1.gif], pa vzamem lekadol C. Kr v prvi [sm=nosecka.gif] sm mela glavobole in mi je takratni G reku, da lahko lekadol vzamem, do 2 al 4 na dan (ne vem točno).

Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>