RE: Oktobrke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

mamica^2 -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 15:17:45)

gregur probaj dol čisto pri sramni kosti.
lahko da je še prekmalu ampak ni nujno... meni je v petek ko sem bila na pregledu za test naredil kar zunanji UZ in se je videlo srčka...torej bi se ga moglo tud slišat. je pa res čisto spodaj...

princess13 -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 15:29:00)

Ojla nosečke!

Si moram vzet malo pavze, da vas pozdravim [sm=smiley1.gif] vidim, da imate fajn temo danes...morje [sm=morje.gif] [sm=smiley1.gif] Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki ga obožuje, čeprav to poletje še ne vem kako bo kaj...V maju sva že rezervirala oddih na Hrvaškem za 4 dni, toliko da se nadiham malo morskega zraka in se sprostim. Za poletje pa še nimava planov. Načeloma drugače vročino dobro prenašam, celi dan se lahko pražim na soncu, ampak to poletje bo pa vse drugače. Upam, da ne bo prehudo.

Strije, meni so tiste črtice od včeraj zginile, očitno niso bile strije. Sem si pa vseeno šla kupit v DM eno kremico, pa se bom vsaki dan po tuširanju namazala - preventivno [sm=smiley1.gif]

No, pravkar me je razveselil sms od kolegice, ob 14:30 je povila punčko, težko 4280g in veliko 52cm. Meni se zdi 4280 ful veliko. Kak je kaj normalna teža novorojenčka?

Grem še malo pridna bit za pol urce, pa se še potem kaj oglasim [sm=smiley2.gif]

Anonimen -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 15:31:24)

GregUr: fuuul nižje od popka. Čisto pri sramni kosti išči.
Jaz sem ga prvič slišala šele okoli 16t (takrat sem dobila AS). Jaz sem uporabljala kar navadno kremo za telo.

anckica -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 15:47:40)

Punce jst vas na mojo veliko zalost zapuščam. Vceraj se mi je pojavila močna bolečina levo spodaj in se šla danes k G in ni bilo vec srcka. Je rekel da se je moralo to ravno vceraj zgoditi ker razvoj je potekal normalno kot bi moral in sem noseča devet tednov in tri dni. Danes sem ga tudi prvič zares videla, od rokic, nogic in glavice [sm=smiley19.gif] Jutri imam abrazijo in me je na smrt strah, da ne bi slo kaj narobe, sploh zaradi anastezije [sm=smiley19.gif] Oba sva pretresena in v soku. Zelim vam zdravo in srecno nosečnost do konca!

GregUr -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 16:37:35)

anckica!!! neee! [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] jočem s tabo! bodi močna, očitno je bilo tako najbolje, pa čeprav je nepravično... [sm=smiley19.gif] drži se, jutri pa sem s tabo v mislih [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=angel.gif]

Medved Pu -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 16:59:56)

Oh, anckica! Mi je tako zelo zelo žal za vas! Je tudi mene ta novica prestresla.[sm=smiley19.gif] Ti pošiljam en močen [sm=smiley31.gif] ! Nimam pametnih besed v tolažbo, a vedi, da smo s tabo! Korajžno!

strije: jst jih na žalost prav dobro poznam od mojega 14. leta - dobila sem jih zaradi bolezni in posledilno zmanjšane elastičnosti kože. Imam jih po prsih, na trebuhu (grozljivo velike), med stegni in po nogah... v glavnem sem se z njimi nekoliko že sprijaznila, le poleti je na morju včasih spet malo krize.. pa še niti malčka nimam s sabo kot tolažbo [sm=smiley2.gif]. Čiba, si pa res fajn napisala! Sem se morala prav nasmejati! Imam pa tudi jst isto srečo kot ti, da me ima moj mož tudi s strijami enako rad [sm=smiley27.gif]
Vem, da se bom morala zdaj še bolj mazati - sem že sporočila dragemu, da ima delo [sm=jezicek.gif].

folna itd: jst sem v začetku, še pred zanositvijo, jedla tifol in so mi ble ok. Ko so mi pa zmanjkale, mi je prijateljica (ki sicer še ne ve, da čakamo) dala svoje tablete, ki so ji ostale - kupljene v Italiji (Multiactivity vitamine za nosečnost in dojenje). Sestavine imajo iste kot elevit, tako, da bom kar tiste do konca ponucala, potem pa vprašala G, kaj naj jemljem naprej. Železo pa itak tako al tako žrem že par let zaradi slabokrvnosti.
Pa še nekaj - ker sem brala, da so Omega3 zelo pomembne za otrokov razvoj, sem si kupla še tiste ribje kapsule od Fidimeda. Upam, da ne pretiravam, a res ne bi rada, da bi pikici kaj manjkalo. Jih katera jemlje?

sanje: jst že od začetka nosečnosti sanjam kot nora...in zelo žive sanje. Naj bi to blo normalno zaradi vseh sprememb v telesu in na psihi, pa tud, ker večkrat vstajamo ponoči in si jih lahko tako bolje spomnimo [sm=smiley2.gif]

počitnice: juh.. tudi midva bova verjetno kam šla al julija al avgusta, ker ima takrat moj dopust, a še ne veva kam. Bo pa verjetno vsaj kak dan morja, ker ga že res pogrešam. Lani sva bla le 4 dni v Bovcu s prijatli - je blo fajn, a zdaj si prav želim en ležeren dopust na toplem [sm=morje.gif][sm=smiley12.gif]

Tolko za danes - grem ulovit kak sončni žarek, da se mi napolni zaloga vitamina D [sm=smiley17.gif].

Bodte fajn in čimmanj nevšečnosti!

Anonimen -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 17:04:12)

Ojoj Anckica [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Žal mi je za tvojo pikico in za vajino bolečino. A prosim ne tišči v sebi in jokaj. Zelo pomaga. Pošiljam ti topel objem in goro pikapolonic, da boš kmalu tudi ti pestovala svoje dete!

[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

dr. Knowitall

ValyMa -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 17:04:17)

Anckica hudo mi je za tebe[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]:Mogoče pa je res tako najbolje,tega ne
moreš nikoli zares vedet.[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]Včasih zna bit vse res tako zelo kruto!

ValyMa -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 17:11:18)

Princess kar se tiče velikosti in teže otročkov,je pa čist različno!Moj bratec je imel npr.54 cm 4500 g. Tako,da je nekje od 2300 g-5000g,že nekaj čist normalnega.Samo pri nas že veliko G. gleda,da plod ni prevelik in pretežek za mamico!Moja sestrična je obe pupi rodila dokaj lahko in obe sta bili veliki in težki.Je pa mogoče tudi odvisno od obeh staršev kako sta velika.To je moje mnenje!

balonchek -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 17:39:37)

Hej ste zgovorne [sm=smiley36.gif]

en dan me ni kle gor pa naštepate 3 strani [sm=smiley1.gif]

darchy82 - jaz letos razmišljam o Cresu, a maš kontakt za apartma? če ga priporočaš seveda [sm=smiley1.gif]

ankica - žal mi je [sm=smiley19.gif], upam da čimprej zagledaš nov [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

punce, dejte mi povedat, a folno ste jedle celo nosečnost? V materinski je nekje za označit,
če si jedel folno v času zanositve in prva 2 meseca, a to pomeni, da potem ni več treba?
Saj nekaj jo itak s hrano pojem, sam glih k dopolnim 3 mesece, mi zmanjka Elevita, pa
ne vem a nej pol kr neham?

Pridne bodite, kmalu bo vikend [sm=bravo.gif]

darchy82 -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 18:47:08)

anckica moje sožalje [sm=smiley19.gif] [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
GregUr jst sem prejšnji vikend iskala srček z AS pa ga nisem slišala, sem pa slišala neke pretoke spodaj. Ne vem kaj je bilo to. Jst mislim da je še prezgodaj, moraš pa iskat čisto spodaj.
balonchek tel. št. na žalost nimam, smo bili pa v nekem slo. naselju Stara Gavza, cca. 2 km stran od mesta Cres. Tole je njihova spletna stran: http://www.crepsa.com/. Je bilo pa ful fino drugače.
Glede folne kisline - jst sem jo jemala celo nosečnost in še potem dokler nisem nehala dojit.

balonchek -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 19:00:27)

o super darchy82, res hvala, zgleda super [sm=bravo.gif]

Anonimen -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 19:48:16)

Pozdravljene punce, se opravičujem, da takole vpadam v tole debato, ampak imam vprašanje, namreč sem v 8 tednu in zdaj že par dni se mi pojavljajo taki čudni krči, podobni predmenstrualnim. Ima katera podobne težave? Ostale ki ste v približno istem tednu?

princess13 -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 19:53:51)

O Anckica, neeeeeeee, kak mi je hudo [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Res mi je iskreno žal [sm=smiley13.gif] V mislih smo s tabo. Drži se! [sm=smiley31.gif]

ValyMa, meni je to ful veliko za punčko. Slikico sem že videla in mala je pravi debelušček [sm=smiley1.gif] Starša nista visoka in mamica se je med nosečnostjo fuuuuuuuuuuuuul zredila. No kakorkoli že, samo da je zdrava [sm=smiley2.gif]

Folna - slišala sem, da jo je priporočljivo jest celo nosečnost in še potem med dojenjem, kot je napisala darchy82. Tudi jaz mislim, da se bom tega držala. Bom se pa še posvetovala z G.

GregUr -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 19:54:05)

darchy82 hahahahahaha tam smo bili tud mi! [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] in NE priporočam... ne vem... tistih 100 stopnic do plaže, trgovina u takmu hribu da te mine, ena sama samcata gostilna, pa še ta večino časa zaprta, do dogajanja pa skoraj ne gre drugače kot z avtom... pač smo pregurali tistih 10 dni, ampak me pa sigurno ne vidijo več [sm=smiley1.gif]

anckica -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 20:13:40)

Najlepša hvala punce za objemčke in tople besede...prvi šok je minil, zdej me pa samo še za jutri skrbi... Bomo že šli nekako naprej. Mi lahko samo katera pove če so po temu ful bolečine in nasplošno kako se je počutila po temu (lahko tudi na privat da ne rabijo to druge brati)...pred[sm=smiley31.gif]vsem me ta narkoza skrbi, ker je to moj najvecji strah, pa da ne bi kaj zašuštrali... Hvala še enkrat!7

balonchek -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 20:24:56)

anckica poglej na forum pod SS, drugače pa sama narkoza ni strašna,
jaz sem jo imela pri laparoskopiji in prej ti itak dajo pomirjevalo, potem pa
zaspiš in ko se zbudiš je vsega konc, si pač mal omotičn, odvisno kako
prenašaš, samo brez skrbi!

čiba -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 20:28:50)

Anckica: kako zelo hudo mi je[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] [sm=smiley31.gif]Pa človek misli, da je pri 9t3d že skoraj ven iz rizika. Grozno[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Res ti želim, da hitro zagledata [sm=modricrtici.gif]![sm=smiley31.gif]

Anonimen -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 20:33:05)

Anckica, ful ful ful mi je žal [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] želim ti, da ti jutri čimhitreje mine ter da se izjokaš in daš bolečino ven ter da gresta potem z optimizmom v nove boje [sm=smiley31.gif]

Teža otroka: ja, meni je nad 4 kg ful velik otrok. Nekako je zlata sredina okoli 3500 gr.

Folna, ne, jaz je ne bom jemala celo nosečnost. Že sedaj jo pozabim skoraj vsak dan in se sprašujem ali sem jo vzela ali ne [sm=zmeden.gif]

A. [sm=miska.gif]

darchy82 -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 20:36:43)

GregUr zanimivo, meni je bilo pa super. Smo bili v apartmajih bolj ob morju tako da nismo ful hodili. V trgovino smo itak hodili v kamp Kovačine (je bilo fino it vozičkat ob morju) tako da ni bilo neke panike, pa tud v gostilne nismo zahajali zaradi dojenčkov. Ko smo šli, smo se pa kar do Cresa sprehodili. Sicer pa itak ne odgovarja vsem ista lokacija. Si predstavljaš da gredo vsi v isti kraj na morje [sm=smiley29.gif][sm=smiley2.gif]

Abrakadabra -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 20:37:22)

IZVIRNO SPOROČILO: anckica

Punce jst vas na mojo veliko zalost zapuščam. Vceraj se mi je pojavila močna bolečina levo spodaj in se šla danes k G in ni bilo vec srcka. Je rekel da se je moralo to ravno vceraj zgoditi ker razvoj je potekal normalno kot bi moral in sem noseča devet tednov in tri dni. Danes sem ga tudi prvič zares videla, od rokic, nogic in glavice [sm=smiley19.gif] Jutri imam abrazijo in me je na smrt strah, da ne bi slo kaj narobe, sploh zaradi anastezije [sm=smiley19.gif] Oba sva pretresena in v soku. Zelim vam zdravo in srecno nosečnost do konca!

Zelo mi je žal anckica[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Abrakadabra -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 20:43:37)

Princess čestitke kolegici za krepko pupiko[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Moja kolegica je pa danes rodila fantka, tudi konkretnih mer 3890g in 56cm.

Tudi jaz sem včasih mislila, da je 4kg ful za otroka, ko se rodi, no pa je bil moj potem 3920g in 57cm, no pa niti ni bilo toliko težav ga ven spravit[sm=smiley36.gif] Tudi šivana nič[sm=smiley1.gif] Tako da, če bi bil zdaj še en fant, zna bit kaj težji, kot pravijo, da je vsak naslednji malo težji. No, če bi bila pa punca, pa vprašanje.....mogoče bi bila tudi težka in velika, kot sinček.

Anonimen -> RE: Oktobrke 2012 (15.3.2012 20:54:34)

Anckica imaš ZS...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

olimia -> RE: Oktobrke 2012 (16.3.2012 6:17:46)

jutro dame!

anckica [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif], nimam besed, ko se kaj takega zgodi.
Sama sem imela UPN v 21. tednu, kar je... ne vem, kaj naj rečem psihična vojna. Zjokaj se, počvekaj s kom, ki ti je blizu in se mu zaupaj, počasi bo bolje.
Želim ti, da čimprej ponovno zagledaš nov plusek

Folna - jaz sem jo jedla 6 mesecev, potem sem malo prekinila, ker sem se tudi precej redila v zadnjem tromesečju in jo po porodu ponovno začela jest in jo redno jemala 6 mesecev, dokler je bil mali polno dojen, potem pa ko sem se spomnila do zanositve, sedaj pa spet vsak dan.

Teža in velikost otroka... meni so pri drugem porodu rekli, da je čedalje več ortočkov, ki se rodijo s 4 kg ali več, ker se mamice dobro prehranjujemo. Kaj pa to pomeni za sam porod, je pa druga - sploh če je nosečnost rizična, ko si običajno v slabši kondiciji, ker moraš več počivat in če je mamica ozka v medenici... tu zna biti malo težje (vsaj jaz sem izkusila nekaj podobnega). Ampak vsak porod je zgodba zase.

sonček85 -> RE: Oktobrke 2012 (16.3.2012 6:21:58)

Anchika:meni je res žal in te močno objemam preko compa.Bodi močna ,drži se in ne obupaj po tem.[sm=smiley13.gif]
A krvavela pa nisi nič?
Drži se in ko bo ponovno vesela novička nam le javi ,bomo neizmerno vesele.

Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>