|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2012
24.2.2012 17:54:31   
GregUr
princess13 user posted image sem vesela da se ti je super izpeljalo tole user posted image
ja imam nekoga ki ima s.p. in bi me zaposlil. vendar ne vem. recimo. rok imam 10.10.. da me zaposli septembra, ali že sedaj, pa mi nakazuje minimalca, jst to vračam njemu v roke nazaj, poleg tega pa zgoltam tiste stroške k jih ma on z mano in mu jih povrnem, ampak s tem dobim večjo porodniško. vsekakor bi se mi povrnilo. 190€ res ni en hud denar... je to izvedljivo, al se lahko kje zatakne?
kako pa bi šla ti na bolniško? imaš med belimi haljami tut kake veze? user posted image user posted image
waaa, suprca za pregled, evo, takoj bo tuki, sploh ne boš mela časa odštevat dnevov user posted image

čiba ojoj, kaj res? no pravijo da šenkanemu konju se ne gleda v zobe, ampak če gre tuki res za take izdelke, bi res rajši videla da mi dajo 60€ pa si kupim enake stvari, pač drugje user posted image joooj ja sej če je blo 3 leta nazaj tako, ne vem zakaj nebi blo še vedno tko. ja ja rdeči sosedi so pa itak "zakon" user posted image

(odgovor članu čiba)
Neposredna povezava do sporočila: 751
24.2.2012 18:12:01   
princess13
GregUr, če imaš možnost, da te kdo zaposli, te naj čimprej, potem pa greš na bolniško. Vse je popolnoma izvedljivo. Smo se vse pogovorili z računovodkinjo in če ona reče da gre, pol gre user posted image Kolegico je tud lani avgusta zaposlila sestra, ''zaposlena'' je bila 2 meseca, povedala G, da ima hude slabosti in da ne more opravljati delat in je šla na bolniško in dobivala lep denar. Zdaj marca rodi in bo dobivala še lepo porodniško. Nikjer se ne more zataknit. Vsi to počnejo, če le imajo možnost. Enako kot mamice, ki rečejo, da so samohranilke samo zato, da dobijo več €. Ampak tega pa jaz ne bi zmogla. Nikakor!
Je pa tako, da če te kolega zaposli, ti on da plačo na TRR, ti pol to dvigneš in mu vrneš ter mu daš zraven še denar za prispevke. Namreč on s tabo ne sme imet nobenih stroškov. Pač tukaj je malo minus, ker moraš dat iz svojega žepa denar za prispevke (cca 300€), ampak je vredno, če pogledaš naprej...Mi smo imeli plan, da ''delam'' marec in april, potem pa rečem G, da imam hude slabosti, da ne morem delat s strankami...itd. in vsaka G te bo dala na porodniško, al maš veze al pa ne. Jaz nimam pri G neke hude veze, no z mojo taščo se dobro razumeta user posted image Tako da, če imaš možnost, da te zaposli, te naj zdaj prej, da boš čez poletje še dobivala neke €, ko boš na bolniški. Pogovori se s kolegom...Držim pesti! user posted image

Glede pregleda sem še zdaj v šoku user posted image V 10 sekundah sma se zmenli. Dober dan, pregled v ponedeljek ob 18h, nasvidenje user posted image Upam, da bo vse okej...

(odgovor članu GregUr)
Neposredna povezava do sporočila: 752
24.2.2012 18:37:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: GregUr
zdejle sem pogledala na net. moja predraga občina novorojencem namenja pakete z "nujnimi" pripomočki (pojma nimam kaj bi to blo) v vrednosti 60€... delč naokol najmajn, v primerjavi s sosednjo občino k nakaže 300€ keša. pa se majo za neki user posted image user posted image

GregUr, kje si pa ta seznam našla? Me zanima če naša sedaj kaj da, ker v 1. nosečnosti ni dala nič user posted image

dr. Knowitall

(odgovor članu čiba)
  Neposredna povezava do sporočila: 753
24.2.2012 18:42:57   
sonček33
Anonimna, kar vtipkaj v google občine novorojenčkom. Radovljiška da 130 €  v bonih. Bled pa skoraj 400.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 754
24.2.2012 18:51:32   
Anonimen
Kot se mi je zdelo: pri nas še vedno nič user posted image

dr. Knowitall

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 755
24.2.2012 19:16:51   
princess13
Evo:
http://www.mama.si/forum/index.php?topic=5900.135

Pri nas so ful škrti user posted image

Škoda, da ne živim v Izoli user posted image

< Sporočilo je popravil princess13 -- 24.2.2012 19:18:24 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 756
24.2.2012 19:45:36   
čiba
IZVIRNO SPOROČILO: princess13

Evo:
http://www.mama.si/forum/index.php?topic=5900.135

Pri nas so ful škrti user posted image

Škoda, da ne živim v Izoli user posted image

Sam to je že ful staro, še velja?

GregUr: u, joj, pomoje sem se zmotila za kateri kraj si mislila, no, kakorkoli, upam, da dobite kaj!

Saj ne morem verjet koliko dajo obalne občine. 500€ - si ti ja nor!!

(odgovor članu princess13)
Neposredna povezava do sporočila: 757
25.2.2012 8:38:08   
GregUr
princess13 aha tko gre to! se mi je zdelo, ampak je "prelepo" da bi blo tko lahko izvedljivo user posted image prvi mesec bolniške te mora itak plačati delodajalec. tko da tuki spet nimaš nič, se pravi 3 mesece si v krepkem minusu. pol naprej te dajo pa na komisijo če jaz kaj prav vem? al so nosečnice kaj drugače tretirane? pa da bi si kar naprej zmišljevala do zadnjega da mi je neznansko slabo? (UPAM da mi res ne bo user posted image ) ne vem, se bojim da me bo dala na kakšne "preiskave" user posted image
a tistih 300€ si napisala za en mesec? jst trenutno imam ravn 300€ (približno) črnega prihodka (psssst! user posted image user posted image ) in bi to pol pomenil da nimam na mesec popolnoma nič, nada, niente, nula! tako da ne vem... kolk je pa dejansko potem razlike v porodniški če me zaposli zadnjih par dni pred nastopom le-te? - tisto se obračunava 55% od minimalne plače - pač tolko bi dobila, ker še nikoli nisem bila zaposlena...

haha verjamem da si v šoku, pa itak bo vse okej, sigurno user posted image

dr. knowitall vidim da ste našle seznam. je v wordovem dokumentu, in sočustvujem s tabo da je vaša občina škrta. pujsi eni. no s te strani so v moji občini vsaj malenkost boljši user posted image ne smem jih zatajit user posted image

čiba ni rečeno da si se ful zmotila, lahk pa da dobimo sparky-evo linijo izdelkov user posted image user posted image user posted image

aja - resno sem razmišljala o enoletni selitvi v sosednjo občino user posted image user posted image user posted image jah 300€, pa 300€ user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil GregUr -- 25.2.2012 8:39:22 >

(odgovor članu čiba)
Neposredna povezava do sporočila: 758
25.2.2012 8:42:54   
Aninchy
IZVIRNO SPOROČILO: čiba
Saj ne morem verjet koliko dajo obalne občine. 500€ - si ti ja nor!!

Ja, jst sm tud kr pogledala!
Prov zavila sem pa z očmi, ko sem vidla za Lj - prov csd odloča o tem, kdo dobi in kdo ne. Spet ena bedarijauser posted image Sam šparajo barabe.
No, sej pravim, naša občina je nekje v sredini in jst sm čist zadovoljna!user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu čiba)
Neposredna povezava do sporočila: 759
25.2.2012 8:45:35   
Aninchy
Aja, pa princess, zdej če je pa taka situacija v službi, jim pa tud jaz ne bi povedala. Držimo pesti, da te vzamejo za eno leto in da boš lepo še v porodniško prišla!user posted image

Tisto glede s.p.ja je pa dobra ideja, sam men je 300€ na mesec kr od nekod potegnat prava umetnostuser posted image user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 760
25.2.2012 8:52:45   
darchy82
Meni je v prejšnji user posted image 2 meseca pred nastopom porodniške potekla pogodba o zaposlitvi, pa me je moj user posted image ki ima s.p. zaposlil do konca porodniške in mi za tista 2 meseca plačal še prispevke (minimalne) in se je vse lepo izšlo. Res pa je da nisem bila nič na bolniški.
Aja, tisti seznam občin je pa res kar star, naše pa sploh na seznamu ni. Mogoče so nas pozabili ker smo zadnji po abecedi user posted image

25.01.2011 se nama je pridružila Lana,
29.09.2012 pa se nam je pridružil še Aljaž :))

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 761
25.2.2012 8:54:47   
Aninchy
Gregur, midve imava pa čist identično situacijo (kar se tiče službe in porodniške)user posted image

Je pa še fora, da sei zaposlena za 4 ure samo - porodniška pride pa na koncu VIŠJA od plače, ker se upošteval minimalcuser posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 762
25.2.2012 9:01:43   
GregUr
kako, kako aninchy? da me namesto za polni delovni čas zaposli za 4 ure in kaj pol... plačuje enako € prispevkov al pol majn? ker pol ni logike da bi pol manj plačeval pa na koncu več dobiš?

drugače pa upam za vse nas da najdemo vsaka kakšne boljše variante, sploh zarad tega, ker sem z user posted image odlašala prav zaradi €... pa mi spet ne fali tolk, ampak saj veste, rad bi da nebi nikomur nič manjkalo, da bi brez skrbi šli na dopust, ven na kosilo... pol pa poslušaš ostale... pa so na istem al pa še na slabšem pa super furajo, radi se majo, to je pa itak vse user posted image . če bomo čakali da bo tale naša država postala bolj socialna, bomo izumrli user posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 763
25.2.2012 11:30:48   
kris555
Živijo user posted image sem vas na hitro preletela, že učite male o komunikativnosti.user posted image

Včeraj me je pikica presenetila, pa sem zbruhala cel zajtrk, pol pa spat. Danes pa kot da me pičla
muha CECE, ker samo spim, ne pridem k sebi.user posted image

Nekje na RR je napisano kako in kaj v zvezi z navidezno zaposlitvijo.
Mene bo moj zaposlil za gospodinjsko pomočnico 3 do 5 dni preden nastopim porodniško.
Če se ne motim je to 28 dni pred PDP. To boste mamice potrdile. Jaz bom namreč prvič.user posted image

Prispevke pa plačaš ene 15€ na dan zaposlitve. POMEMBNO je da si vsaj 1 dan zaposlena preden greš na porodniško.
To se splača vsem ki niste bile zaposlene zadnje 3 leta, saj se tako izračuna povprečje za porodniško.
Torej če se zaposliš 5 mesecev prej ti za ostalih 7 mesecev štejejo minimalno plačo in naredijo povprečje.

Mi je prijateljica povedala da se to še da naredit. Tisti ki vas bo zaposlil naj vas za 1 leto, ker itak nima stoškov z vami
ko ste na porodniški. Ko pa jo končate se lahko prijavite na zavod in dobite nadomestilo za 3 mesece.

Moja občina je radodarna, nekje 460€.
Pri paketih a,b ali e sem rekla mojemuuser posted image da bo on izbral.

Zdaj pa spatuser posted image user posted image

(odgovor članu GregUr)
Neposredna povezava do sporočila: 764
25.2.2012 11:43:09   
Abrakadabra
Dan

Pridne ste, ni kajuser posted image

Princess, jaz ne vem ali bi povedala, ali ne. Imela bi slab občutek, če nebi, vendar itak boš najmanj pol leta tam, saj itak ti niso še rekli za koliko časa te rabijo, kajne...? Verjetno se to na začetku še ne doreče...

Mi imamo tudi doma s.p. in sem tudi tukaj zaposlena, za 4 ure, ostale 4 ure itak CSD plača, če je otrok do 3 let, potem valda ne več in je porodniška ista, ker so prispevki celi, četudi se pol pol plačajo. Vsaj jaz mislim, da je ista, no.

(odgovor članu GregUr)
Neposredna povezava do sporočila: 765
25.2.2012 11:46:20   
Abrakadabra
Naša občina da 200€+knjigico, no vsaj 3 leta nazaj je, tako da upam, da to še velja.
Jaz sem vzela denar, ne paketka in tudi v naprej bom...

(odgovor članu Abrakadabra)
Neposredna povezava do sporočila: 766
25.2.2012 12:21:38   
darchy82
Vloga za porodniško se načeloma oddajo 30 dni pred nastopom porodniške, čeprav lahko tudi 60 dni prej. Tako so meni na CSD-ju povedali in sem oddala vlogo tako zgodaj kot sem lahko, ker se mi je kasneje plača znižala in sem dobila večjo osnovo. Drugače si pa vse lahko preberete tule, ker je ful dobro vse razloženo: http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp

25.01.2011 se nama je pridružila Lana,
29.09.2012 pa se nam je pridružil še Aljaž :))

(odgovor članu Abrakadabra)
Neposredna povezava do sporočila: 767
25.2.2012 12:58:27   
Anonimen
Porodniška je pa HB vsaj ena stvar glede katere mi ni potrebno skrbet. Imam službo za NDČ, tako da bo tudi porodniška. Sicer ne tako visoka kot bi si jo želela, ampak ok user posted image Sem pa tudi jaz v prvo imela kar probleme: bila sem absolventka tik pred diplomo in s kadrovsko štipendijo, tako da če bi se zaposlila pred nastopom porodniške pri mojem ki ima s.p., bi bila ob štipendijo in potencialno redno zaposlitev, tako da se tega nisem šla: Je bil pa štipenditor tolk prijazen, da mi je nakazoval štipendijo celo porodniško, kljub temu, da sem prejemala to starševsko nadomestilo in je pač skupaj z otroškimi to prišlo skoraj 400€/mesec. Tako da je nekak šlo user posted image vse bo še dobro punce user posted image

dr. Knowitall

(odgovor članu darchy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 768
25.2.2012 13:43:24   
GregUr
treba bo čimprej v lov za informacijami. da se ne zafrknemo zaradi teh evrov... user posted image user posted image

ali mi lahko samo katera pove, ali je to zakonito ali ne? pač o tem kar govorimo - navidezna zaposlitev oziroma zaposlitev takoj, "delo" 2 meseca, potem bolniška do konca. da vem če se lahko pri kakšni uradni osebi kaj več pozanimam user posted image user posted image

kaj pa v primeru da se zaposlim, "delam", vrnem plačo user posted image dveh mesecev+stroški ki so z mano nastali, potem pa nastopim bolniško. ali je ta bolniška vezana na dom? da slučajno ne pride do tega da ne bom smela na morje, ali pač se prosto šetati po zemlji user posted image sicer delodajalec bo itak vedu da mi nič ne manjka, ampak saj takrat ne bom več njegov strošek, ampak strošek zavarovalnice, katera pa zna bit problem, ali ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 769
25.2.2012 13:48:16   
Anonimen
Prvi mesec bolniške si vedno strošek delodajalca, potem greš na komisijo in če ti komisija odobri bolniško za naprej, potem si strošek države. Samo komisija ne da bolniške na lepe oči in moraš imet res konkreten razlog. Zakon pa pravi, da moraš biti zaposlen na dan nastopa porodniške, če hočeš tisto minimalno porodniško (nekaj v zvezi z minimalcem). Je bilo pa o tem tule na RR že toliko napisanega, da samo malo pobrskajte.

dr. Knowitall

(odgovor članu GregUr)
  Neposredna povezava do sporočila: 770
25.2.2012 13:50:46   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/googlesearch.asp?cx=003895394721023096174%3Af9uj_wyowam&cof=FORID%3A11&q=brezposelnost+porodni%C5%A1ka&x=0&y=0

dr. Knowitall

(odgovor članu GregUr)
  Neposredna povezava do sporočila: 771
25.2.2012 13:55:49   
GregUr
dr. k. vem da si prvi mesec bolniške strošek delodajalca. mene je zanimalo za naprej, če je tko v "easy", kar pa si samo potrdila moje domneve - pač da ni. Komisija me lahko zavrne, jaz pa bom 7 mesecev plačevala stroške mojega "nedela", mislim da se ne splača to... po moje res najboljša še ta varianta, par dni pred nastopom porodniške se zaposlit in vlečt povpreček minimalnih slovenskih plač...
se opravičujem, vem da je na rr že veliko o tem napisano, ampak tiste teme k sem jih predelala so bile vse iz leta 2008 max. bom preverla še 1x, če je kakšna novejša informacija.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 772
25.2.2012 14:22:43   
Aninchy
Men so tudi predlagali to zadevo z gospodinjsko pomočnico za 1 dan pred porodniško (celo ena delavka iz CSD mi je to naminilauser posted image ) - namreč, šla sem se zanimat na CSD v drug okraj in tam so mi ful več pomagali, na našem niso hotli nič slišat o čem takem... Namig ostalimuser posted image

Imam pa problem, da ne vem točno, kakšno delo naj bi opravljala ta gospodinjska pomočnicauser posted image In če je isto, če me nekdo zaposli čist normalno za delo, ampak pač en dan pred nastopom porodniške... Ker moj ima s.p., ampak sta prijavljena mama in on, tak da je v teh časih že to težko plačevat, ne pa da bi še mene zdej gor obesuuser posted image Ker verjetno me on pol ne more za gospodinjsko pomočnico dat??  No, evo, če ima ktera odgovore o tem, naj napiše, jst grem pa strica gugla zdej mal obračatuser posted image Čez eno uro pa na šihtuser posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu GregUr)
Neposredna povezava do sporočila: 773
25.2.2012 14:26:36   
Anonimen
Aninchy, nisem čisto sigurna, tako da preveri, samo mislim da te partner ne more zaposlit kot gospodinjsko pomočnico.

dr. Knowitall

(odgovor članu Aninchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 774
25.2.2012 14:43:44   
Aninchy
Jap, zdej sem našla, da te partner ne more, lahko pa starši ali stari starši... pa sem tok dolgo brskala, da sem našla še, da se je ena mogla prijavit h kolegici, ker tudi k sorodnikom ni smelauser posted image Aja, pa še to, da NI bila upravičena do nadomestila od zavoda (PO porodniški), ker je bila pred porodniško premalo časa zaposlena.

No, kakorkoli berem, se mi zdi, da bomo tole nekak speljali. Ampak ne vem, kok bo pol z otroškimi, bojo tudi dost nižji verjetno... Potem se mogoče vse skupi NE SPLAČAuser posted image Bi rabla kak konkreten primer... vse je pa že kar "zastarelo" tu gor, kot je že Gregur ugotovila....

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kateri so najpogostejši simptomi nosečnosti?
Prvi znaki nosečnosti se pri vsaki ženski ne pojavijo na enak način. Preden opravite test ali preverite raven beta HCG, ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?