mis
|
Evo, se še jaz malo javim. Vidim da se ukvarjate z otrdevanjem trebuha. Tudi meni otrdeva, že ene 14 dni, ampak to j vse normalno. In vedno bolj bo. pri tretji nosečnosti me je tri tedne pred rokom že ornk štihalo, pa sem štela minute, ampak ko sem vstala se je umirilo. tako je bilo ene 14 dni, potem sem se šla pa en teden pred rokom kar babicam pokazat popoldan v porodnišnico. Priklopili so me na CTG, pokazal je popadke (kar sem imela že 14 dni), AMPAK NISEM ZGANJALA PANIKE. Čakam z odhodom v porodnišnico dokler se le da. Šla bi takoj samo če bi mi voda odtekla. No in me je takrat pregledala še zdravnica in sem bila že kar 4cm odprta. Predrli so mi mehur in v desetih popadkih sem rodila. Ampak to je bil tretji porod, vsakič gre hitreje po mojih izkušnjah). Tako da sedaj v četrto se kar bojim kaj bo, če mi doma voda odteče. Bomo pa po poti al pa doma rodil kar se tiče opreme ne komplicirat. osnovo je treba imet, se pravi posteljica, lupinica, voziček, obleke, plenice in osnovna kozmetika (krema za ritko, bepanthen, mandljevo olje, modrci za dojenje, duda, prsne blazinice...), vse ostalo je višek. Aja, pa banjica, pa obvezno stojalo. Banjico daš k banji ali tušu na stojalo, pa direkt noter vodo, da ne prenašaš te težke zadeve okrog. Banjica na tleh pa ni najboljša zaradi križa... V septembru se bom spet lotila sortiranja cunjic in dokupovanja, pa takrat lahko napišem vso nujno opremo. Na vseh seznamih je tričetrt stvari odveč, bolj trgovska fora, tako da ne brezveze zapravljat, ker dojenček potrebuje res malo. Potrebuje vas in hrano. To je to