zelda35
|
Pozdravljene! Na vas se obračam, zaradi tega, ker več glav več ve, kajti sama sem že kar precej obupana. Da vam, na kratko opišem naš primer: Hči obiskuje 3. razred oš, je otrok s PP (dolgotrajno bolan otrok, ter otrok s primanjkljaji na posameznih področjih učenja)... Pri vseh predmeti dosega oz. presega zastavljene cilje, problem se pojavi, pri pisanju, ki ji vzame ogromno časa- posledica bolezni.... učiteljica trdi, da je zelo počasna in da je po hitrosti/aktivnostih daleč za ostalimi učenci. Njena prednost je v tem, da stvari dojema veliko hitreje kot drugi otroci. Največje težave se pojavljajo predvsem pri domačih nalogah, saj trajajo VSAK dan VES popoldan in večino vikenda. Verjamem, da je del na njej- zaradi same počasnosti....predvsem pa veliko težo nosijo domače naloge, ki jim ni ne konca ne kraja npr. V petek dobi domačo nalogo iz mat. v obsegu 10-12 strani (za cel teden), čez teden pa vsak dan še ogromno naloge iz slo in spo + 15-30 min branja na dan + vadba poštevanke najmanj 15min/dan Rezultat: cel njen dan se vrti samo okrog šole in domačih nalog....prostega časa ji zmanjka oz. ga pri takem tempu sploh nima. Sama sem s problemom seznanila tudi svetovalno delavko in učiteljico. Po mnenju svetovalne delavke otrok nujno potrebuje prosti čas, saj tudi mi kod odrasli ne moremo efektivno delati več kot 8-9 ur dnevno, zato trdi da je dom. naloge absolutno preveč za vse učence tega 3. r. ne samo za otroke s pp. Učiteljica, trdi, da jaz sama ženem hčero, da mat. nalogo naredi čez vikend ko pa ima časa "na pretek", čeprav sem ji razložila, da bi razumela, če bi pač dobili ostale naloge/zadolžitve minimalne. Njen odgovor na moje tarnanje je bil..."VAm je težko napisati na list, da hčera ni bila sposobna opraviti domače naloge v celoti" Torej je moja dolžnost, da izberem katere naloge so zanjo primerne in koliko jih količinsko naj naredi Na koncu, bo pa odgovor učiteljice, da ni imela domače naloge.... Kaj bi naredile ve? In koliko domače naloge imajo vaši otroci? Moje mnenje je, da učiteljica nik sposobna speljati učnega programa in jim zaradi tega nalaga nenormalno veliko domačega dela. Hvala v naprej.
|