divna
|
Sama sem že veliko let pred dejansko nosečnostjo izbrala ime za fanta, ker mi je bilo všeč in, takrat, bolj redko kot ne. Pravzaprav osebno nisem poznala nobenega s tem imenom. V njegovi družini pa je bila navada, da so vsi imeli imena z isto začetnico. Sama sem sicer velikokrat povedala svojo željo, ampak sva tekom nosečnosti izbrala fantovsko ime, ki se je začelo z "njihovo" začetnico. Za deklico primernega imena na to začetnico nisva našla, zato sva skupaj izbrala drugega. Po UZ naj bi itak bila deklica. No, malo pred porodom je sicer ta deklica postala fantek Na dan poroda sva imela cel dan časa za dokončno odločitev in praktično tik pred porodom je partner omenil, da pa bi fantu vendarle dala "moje" ime, ampak dogovorila se nisva, ker je bilo potrebno pritiskat Takoj po porodu so partnerja, zaradi zapletov, poslali ven iz porodne sobe. K meni je kmalu, še predno se je partner vrnil v porodno sobo, prišla matičarka oz. sestra in povprašala po imenu otroka. Ta čas, ko sem gledala svojega sinčka, sem vedela, da mu bo "moje" ime neskončno bolj pristajalo in sem se tako tudi odločila, pa vseeno namignila matičarki, da naj napiše ime s svinčnikom. Seveda je partner v času, ko je bil na hodniku,, veselo klicaril naokoli in tudi on naznanjal, da imamo fantka z "mojim" imenom. Torej, pri nama je definitivno veljalo, da sva se dokončno odločila, ko sva sinčka videla in še danes se vsi strinjajo, da je to popolnoma pravo ime za njega in mu alternativno ime ne bi pristajalo. lp
|