Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Testenine - velikanske školjke 2.1.2012 12:00:31
|
|
|
|
ronja
|
Že nekaj časa neuspešno iščeva tiste velike školjke (testenine), ki se jih je včasih dobilo v hipermarketih, zdaj pa žal ne več. Gledala sva že tudi v drugih trgovinah, tudi v diskontu čez mejo (na it. strani), vendar kot rečeno brez uspeha. Vsem 4im so zelo všeč, imava en krasen recept, ki ga ves čas sanjava in si jih res želiva kje najt. Ali jih je kdo kje videl? po možnosti v Slo, če pa tu ne, pa kje blizu meje? To NISO tiste male školjke, ki jih povsod prodajajo, tiste imamo, so dobre, ampak iščeva tiste TAVELIKE, cca 5 cm velike, navadno so jih prodajali v kartonastih škatlah z eno prozorno stranico, da se je videlo not. Ko jih skuhaš, jih napolniš z žličko in preliješ z omako. Italijani jim rečejo conchlie gigante ali conchlie grande. Zgledajo nekako tako: http://allrecipes.co.uk/recipe/3040/stuffed-giant-pasta-shells.aspx Oz. v surovem stanju: http://www.mysupermarket.co.uk/#/asda-compare-prices/fresh_pasta_and_pasta_sauce/asda_extra_special_conchiglie_gigante_400g.html http://en.wikipedia.org/wiki/Conchiglie Kakršnekoli ideje? Gledala sva že v Mercatorju, Šparu, Lidlu, Hoferju, Tušu, Le'clercu, čez mejo,... Tako ad če je kdo to videl pred kratkim, se priporočava za čim bolj točno lokacijo . Hvala in srečno novo leto!
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 2.1.2012 12:04:58
|
|
|
|
Felicita
|
pa morajo bit ravno školjke? če kej pomaga, meni so odlični, pa za polnjenje tudi primerni bombardoni - so pa kot veliki peresniki (tok veliki da se jih da napolnit). ta vem da se dobi v praktično kerikoli bolje založeni trgovini...
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 2.1.2012 13:26:06
|
|
|
|
sonček33
|
O Ronja, si me spomnila nanje. Meni se zdi, kot da sem jih nekje nedavno videla. Včasih sem jih pogosto naredila - napolnila s skuto, sirom in špinačo ali pa kar z boloneze omakco. Bom prav preverila v trgovini.
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 2.1.2012 14:36:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Nekaj podobnega sem tazadnje privlekla iz Benetk.
|
|
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 2.1.2012 14:51:37
|
|
|
|
Najaa
|
Vsake toliko jih imajo v hoferju sam ipak mal manjše, recimo ene 3cm.
|
|
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 2.1.2012 19:03:09
|
|
|
|
ronja
|
O, hvala! Tudi 3 cm bi še šle, jih bomo pa več pojedli;). Če kdo vidi kje v Slo. se pa vseeno priporočam:) V Hofer ne grem pogosto, ampak kadar sem bila, niso imeli. Če kdo ve, da nekje imajo, pa bi šla tja (v Lj.) tudi samo za to. Benetke so mi pa trenutno malo predaleč;).
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 2.1.2012 20:53:36
|
|
|
|
thaiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Benetke so mi pa trenutno malo predaleč;). o ne, ni treba v Benetke Če jih slučajno najdem ti vzamem paket
**************************************** najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59 ****************************************
|
|
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 3.1.2012 11:25:19
|
|
|
|
uškinamama
|
Pa to ni res, ko smo se vračali sem jih kupila na italjanskem "maršeju" ( nekaj na a) za našo mamo. Škoda, da mi nisi prej rekla , bi ti jih rade volje priskrbela.
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 3.1.2012 11:29:18
|
|
|
|
Paštetka
|
ronja, lepo prosim, napiši še kakšen recept za te školjke, ker si me čisto razrajcala z njimi
|
|
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 3.1.2012 11:32:09
|
|
|
|
uškinamama
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka ronja, lepo prosim, napiši še kakšen recept za te školjke, ker si me čisto razrajcala z njimi nisem ronja zraven teh školjk dobiš še cd s 100 recepti.
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 3.1.2012 11:56:12
|
|
|
|
ZARA
|
OMG, jst sem bila do zdaj prepričana da delaš testenine s školjkami. A Barilla pa nima teh "gigante variante"?
< Sporočilo je popravil ZARA -- 3.1.2012 11:57:34 >
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 3.1.2012 11:57:06
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka ronja, lepo prosim, napiši še kakšen recept za te školjke, ker si me čisto razrajcala z njimi nisem ronja zraven teh školjk dobiš še cd s 100 recepti. aja? v kateri škatli? Kar jaz ne mislim iti v Italijo, niti parlare italiano. Edino, če bo kdo tako prijazen in mi prepeče CD in prevede vsaj v englese ali alemagne
|
|
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 3.1.2012 11:58:49
|
|
|
|
ZARA
|
CD se ne peče, to se samo zraven dobi...
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 3.1.2012 11:59:32
|
|
|
|
uškinamama
|
Prepečem in prevedem par zanimivih. Jih bom objavila kar na kuhanju, tebi pa pošljem .
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 3.1.2012 11:59:52
|
|
|
|
uškinamama
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA CD se ne peče, to se samo zraven dobi...
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 3.1.2012 12:02:27
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA CD se ne peče, to se samo zraven dobi... komot ga daš v pečico in na 220 par minut
|
|
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 3.1.2012 12:02:53
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Prepečem in prevedem par zanimivih. Jih bom objavila kar na kuhanju, tebi pa pošljem . kaj res? Hvala dobra duša
|
|
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 3.1.2012 13:49:32
|
|
|
|
Paštetka
|
evo, velike školjke sem nabavila, zdaj samo še recepte čakam
|
|
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 5.1.2012 19:48:58
|
|
|
|
ronja
|
velike školjke sem nabavila Kje??? uškinamama, o, škoda, no, če jih še kdaj vidiš, naju ta ljubezen očitno ne bo minila - sva nora nanje že odkar sva jih prvič naredila, sploh na tiste, polnjene s skuto in špinačo in prelite s paradižnikovo omako. Za cd (prepečen ali še bolje skup s škatlo testenin) se pa priporočam, jezik ni važen, za dobre recepte razumem svašta, čeprav na splošno it. ne znam - ampak z it, recepti navadno nimam problemov .
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 5.1.2012 21:15:20
|
|
|
|
Paštetka
|
Šla sem v špageterijo na malico, vprašala šefa kje nabavlja školjke, da jih jaz ne najdem in mi je eno škatlo potegnil izpod pulta . In ko bo naslednjič šel v IT v nabavo, bo mislil name
|
|
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 5.1.2012 21:15:46
|
|
|
|
Paštetka
|
Ups 2x objavilo ]
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 5.1.2012 21:22:42 >
|
|
|
|
RE: Testenine - velikanske školjke 7.1.2012 10:21:31
|
|
|
|
ronja
|
A, pejt no! S tem si nimam pa kej za pomagat . Daj ga naslednjič vprašaj, kje v it. on to nabavlja - če je blizu meje, bi nam mogoče kdaj celo zneslo...
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?