Tutan -> RE: s čim začnete na vrtu (7.3.2012 11:20:45)
|
Pri nas je nekako tako: tašča poseje v lončke paradižnik že januarja, prav tako papriko, potem pa te sadike vmes 1x presadi in jih dobim direktno za v zemljo. Imam manjši vrt, organiziram pa si nekako takole - en konec so samo jagode - lani sem jih gnojila, zato jih letos ne bom, bom pa letos med njimi enako potresla lublje. Lepo izgleda, pa še plevel se ne razrašča. Potem začnem ponavadi s kakšno solato berivko, v eno vrsto, sejem z razmakom kakšnega tedna, tako da ni potem vse na 1x zunaj. Korenček, peteršilj tudi posejem kar hitro, pa redkvico, absolutno [sm=smiley1.gif] Hitro sejem tudi rukolo, potem pa počasi še en mal stročjega fižola, pa spet razne solatike (po navdihu) in redkvico večkrat. Rukolo nekaj časa režem, potem pa jo vržem ven in posejem drugo, rukola je izredno hitra. Aprila bučke. Nekje maja dam ven sadike melancan, paradižnika, paprike, pora, mogoče kakšno sadiko ali dve cvetače (pri cvetači je vedno pri nas loterija, kakšno leto noro uspeva, kakšno leto pa sploh ne, zato sem rekla letos samo dve ali tri). Letos se definitivno ne mislim zafrkavat z raznimi čebulami in česnom - ok, je res bio pa eko in oh in sploh, ampak imam vsako leto probleme s čebulo - ali ji kaj ne paše, ali jo kaj napade, ali začne gnit...za tistih par čebul se mi enostavno ne da [sm=smiley36.gif] En kotiček je zeliščni - timijan, majaron, rožmarin, meta, poprova meta, melisa, žajbl, materina dušica in še kaj bi se našlo. Desk pa načeloma ne uporabljam - možek mi z lopato naredi med gredicami potke in jaz jih posujem z lubjem (sem videla, da so imeli prejšno soboto v Lidlu akcijo lubja, pa nekako pozabila nanj :S ... grem danes čekirat). Ob rob vrtka pa nasadim rožice - tam kjer mejimo s sosedi dam not sončnice in kakšno višje cvetje (vsa semena za njih kupim kar v Lidlu), tam kjer pa meji na našo travo pa dam nižje in raznobarve.... Luštno zgleda in super je, ko lahko malo migaš, pa še tamalemu je vrt eno veliko veselje.
|
|
|
|