lisicamica
|
Čer, tudi ja upam, da bo tale tema vseeno zaživela.. Jaz imam vedno kakšna vprašanja, glede na to da je to moj prvi punsha: tudi od moje sosede punčka ima pri 3. mesecih 5400g in velika je samo 58 cm.. Zgleda, da je res odvisno od otroka.. Dokler pridobiva na teži, mislim da ni nobene panike? Mene edino moti, ker mali ne kaka vsak dan.. V povprečju 2-3x na teden, ampak pravijo, da dokler je dojen da ni nobenega problema.. Lahko celo samo 1x na teden, pa ni panike.. Kar se tiče spanja, sem ga jaz navadila na ritem.. Zjutraj vstane med 8. in 9. uro, potem ga zmanjka tam okoli 10.30-11h.. Okoli 12h,13h gre na glavni opoldanski spanec, ponavadi greva za cca. 2 uri ven, tako da se naspi do ene 15h (s tem sem se kr matrala, da sem ga navadla, ampak se obrestuje). Popoldne pa potem spet okoli 18h mal zadrema za kakšne pol ure.. In ob 21h on že spi.. Ponoči se pa zbuja na 3-4 ure.. Včasih zdrži celo 5 ur skupaj Je pa res, da ko grem jaz spat, okoli 23h, ga vzamem iz postelje, podojim in ga dam nazaj spat.. Tako, da imam mal dlje potem mir.. Na začetku se je dogajal, da sem jaz ravn zaspala, je bil pa on spet lačen Drugače čez dan ful lažje zaspi, kot zvečer.. Zvečer mu navijem tisto muziko, ki mu 12 min igra, in zelo hitro zaspi.. Včasih ima sicer kakšne želje.. Mu pade duda ven iz ust ali pa ima krče in joka, takrat moram pač ene 3x it v spalnico, da se umiri, ampak to je redko.. Full je to vse dobro razloženo v knjigi Spi, dete, spi.. Piše, kako naučiš otroka spati in kako je potrebno ločevati med dnevnim in nočnim počitkom.. Edino kar me moti pri tisti knjigi je ena razpredelnica, kjer opisuje koliko časa čakaš pri posameznih obiskih v spalnici, kadar otrok joka.. No, jaz se tega sploh ne držim in grem takoj k njemu.. Uživajte v lepih pomladanskih dneh, jaz kar ne zdržim notri, ko je tako lepo vreme zunaj.. lp, LM
|