Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 24.8.2005 22:36:52
|
|
|
|
Pajaca
|
Komunalni prispevek gre po kvadraturi tko da se nimaš kaj pritožit. Tolk je pa konc. Majo ceno za m2 pa sam množijo pa kot pride pride. Po moje naujo nič znižal....
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 24.8.2005 22:39:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Glede na nove predpise mislim, da se ne splača, ti je že pajaca rekla. Če pa ima občina kaka posebna pravila, pa pejt vprašat. Sam 166k pa ni dost ne vem no.
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 24.8.2005 22:44:44
|
|
|
|
Gina
|
Ena moja znanka mi je junija razlagala, da so dobili za plačat 1 milion komunalnega, pa so samo prizidek delali - nekako tako velik, kot pri vas! Ne vem zakaj so jim zaračunali, kot da je novo? Se je pritožila menda, ampak se nismo nič slišali čez poletje, tako da ne vem, kako se je razpletlo. Meni se 166.000 ne zdi veliko.
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 24.8.2005 22:46:48
|
|
|
|
lutka
|
ja saj sem jaz tud tako razmišljala. Ampak ene par kolegic mi je reklo naj se pritožim, ker so njim plačilo znižali, samo to je že nekaj let nazaj. Pa tudi če bi se, niti ne vem kaj bi v pritožbo napisala :zmeden:
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 24.8.2005 22:55:57
|
|
|
|
snorlax
|
Če govorimo o komunalnem prispevku, ki se plača, preden začneš gradit hišo, je takole (no, vsaj bilo je pred dvema letoma), da se upošteva kvadratura, lokacija objekta, pri tem je mišljeno, ali si v mestu ali na vasi, če je do objekta asfalt ali makadam, skratka vse, ne samo kvadratura. Midva sva delala nadomestno gradnjo in so izračunali razliko med kvadraturo stare in nove hiše in je prišlo okoli 14.000,00 SIT. Poznam pa primer, ko so zidali novogradnjo na atraktivni okolici Celja in plačali 1.000.000,00 komunalnega prispevka. Lahko se vseeno pritožiš, če boš pa kaj dosegla, pa ne vem. Držim pesti.:rozica:
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 7:24:38
|
|
|
|
puncica
|
mi ga pa nimamo, vsaj nekaj bo prišparanega:bravo::bravo::bravo::bravo:
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 7:26:48
|
|
|
|
Polonca H.
|
Komunalni prispevek je odvisen od večih dejavnikov, kot je napisala že snorlax. V sosednji pisarni računajo komunalne prispevke in vem da s pritožbo ne boš ravno veliko dosegla. Boljše je če napišiš prošnjo za znižanje komunalnega prispevka. Vsaj tukaj vem da sprejemajo take prošnje. Mislim da v tvojem primeru to ni potrebno ker za takšno površino 166.000 spoloh ni veliko. Poskusiš pa lahko vseeno.
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 7:50:22
|
|
|
|
babylove
|
V komunalni prispevek je všteta kompletna infrastruktura: - cesta (za asfalt plačaš več kot za makadam, za pločnike še več, za javno razsvetljavo še več) - elektrika (za zemeljsko plačaš več kot za drogovno) - ostalo. Primer izračuna komunalnega prispevka v občini Lenart: a) vodovodno omrežje 219.362,00 sit b) fekalna kanalizacija 352.386,00 sit c) električno omrežje v kabelski izvedbi 257.095.00 sit d) cesta v asfaltni izvedbi brez pločnikov 426.701,00 sit e)javna razsvetljava 80.198,00 sit = izhodiščna cena 1.335.742,00 sit Izhodiščna cena se pomnoži s faktorjem lokacije, namembnosti in velikosti objekta. Dobljen znesek je komunalni prispevek. Naj za zanimivost povem, da sva si to poletje ogledovala parcelo, kjer bo komunalni prispevek okoli 4 miljone sit. Seveda se je pri tej številki ogledovanje prenehalo... Kolikor sem razumela, vsaka občina določa komunalne prispevke za svoje območje in te lahko dobesedno odrejo, za kolikor pač želijo. Dvomim, da se s pritožbo kaj doseže, vsekakor pa se splača poskusiti.
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 7:53:47
|
|
|
|
lory05
|
Jaz mislim, da si lahko zelooooooooo zadovoljna s tem zneskom in bodi kar lepo tiho. Naj ti povem, da sva midva z možem dobila za plačat komunalni prispevek v naši občini za 110 kvadratnih metrov uporabne površine nekaj čez 2 milijona. Zdaj pa naredi primerjavo. Jaz na tvojem mestu bi bila zelo zadovoljna. lp.
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 7:58:29
|
|
|
|
Marogica
|
Mislim, da sploh nista plačala toliko. Mi smo plačali za prizidek k hiši, ki ima 250 m2 in prizidek 50m2 okrog 460.000SIT. Kot je že ena omenila, vplivajo na plačilo KP različni faktorji in na UE imajo določene "točke" za posamezne faktorje in izražun je takšen kot je. Nisem še slišala, da če bi se kdo pritožil, da bi mu KP znižali, samo celotni postopek se zavleče. Pri nas v MB lahko pod Pohorjem kjer je kao "boljša" zona plačaš tudi do 3 milijonov. Groza, ampak res. Se pa sama sprašujem, ćemu je KP namenjen. Torej kaj se spremeni, ko se KP plača, razen potrdila, da si ga plačal.
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 8:01:24
|
|
|
|
Marogica
|
Dodala bi še rada, da vse to kar je babylove naštela, pri nas že obstaja, saj gre samo za prizidek (torej imamo vodo, kanalizacijo, elektriko, cesta je asfaltirana do vhoda, javna razsvetljava obstaja).
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 8:12:04
|
|
|
|
babylove
|
Sploh ni važno, če infrastruktura že obstaja ali pa jo je potrebno na novo vlečt; zmeraj se pavšalni zneski množijo s faktorji lokacije, velikosti in namembnosti. Če sta dogradila mansardo ali prizidek, bosta morala plačat kumunalni prispevek glede na razliko v kvadraturi, da bosta tako cenovno prišla na enak znesek komunalnega prispevka, kot če bi že v startu gradila mansardno hišo ali prizidek.
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 8:13:17
|
|
|
|
zoya_
|
lutka, če bi mela jest tolk malo za plačat, bi bla tko vesela... pri nama bo prišlo 3 mio.... pač bova gradila v Domžalah... najdražji komunalni prispevek v Sloveniji :zmeden:
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 8:51:00
|
|
|
|
biba77
|
Lutka, tudi jaz se bom pritozila. Ravno vceraj sva bila tam. Punce, tukaj je treba prebrat, kaj je vsteto v komunalnega, potem pa koncni znesek! Skoraj popolnoma se strinjam z babylove. Torej samo en popravek na njen post - glede elektrike. V nasi obcini obcina dejansko nima nic podpisano z elektrom in je napeljava elektrike stvar posameznika, zato je mi NE placujemo v komunalnem prispevku. Nama pa zeli obcina zaracunati telefon, ki je sam skoraj 2/3 celotnega zneska!!! Noro. Si lahko predstavljate, da sva vceraj, ko sva sla tja in videla izracun takoj rekla, da se ne strinjava s tem in tudi nobenega zakona oz. obcinskega odloka nama ni znal povedati, zakaj so to obracunali (normalno, ker ni legalno!!!), pa so nama rekli, naj najprej placama, pol pa se pritozujema. Res, da ti dekl dvigne!:grrr:
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 8:53:48
|
|
|
|
lutka
|
ne morem verjet o kakšnih cifrah se pogovarjate :((. Pa kaj so ti občinarji čisto nori.:grrr: Saj vem, da sva dobila proti drugim malo za plačat, ampak sosed, ki gradi prizidek čisto zraven naju (87 kvadratov) je plačal 43. 000 sit tega prispevka. Je pa res da dela na občini :zmeden::zmeden: lp :rozica:
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 8:57:58
|
|
|
|
biba77
|
Ja, midva imava brez telefona pod 100.000 SIT. Je pa res, da sva za kanalizacijo in vodovo ze placevala pred novim letom, ko je bilo omrezje grajeno.
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 9:08:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Komunalni prispevek je tista vsota, ki jo je občpan dolžan plačati svoji lokalni skupnosti, ker je le ta z denrjem iz proračuna (to je denarjem vseh občanov) gradila komunalno infrastrukturo. Med komunalno infrastrukturo se uvršča vodovod in kanalizacija, elektročno omrežje, cestno omrežje, telefonsko omrežje...in še vse ostalo. Občine same določajo na kakšen način in v kakšni višini bodo določale in obračunavale komunalni prispevek. Nekatere občine so se tudi odločile, da bodo upoštevale pri obračunu tudi samoprispevke, ki so bili v preteklosti plačani. ta opreostitev oz. znižanje osneve se pač ne deduje (logično). Ker se mi ne da zdaj kopi pejstat iz pravilnika bom pa dala link http://www.gov.si/mop/ Na levi greš pod zakonodaja pol na prostor pol pa v drobnem tisku Pravilnik za odmero komunalnega prispevka. S pametnim projektiranjem se pa da komunalni prispevek znatno zbiti. Ampak potreben je pameten in razgledan projektant. KOMUNALNI PRISPEVEK OBRAČUNA OBČINA IN NE UPRAVNA ENOTA
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 9:36:36
|
|
|
|
biba77
|
pikec01, ali ni tako, da obcan mora placati za tisto, kar obcina je ali bo izgradila in bo obcan uporabljal? Torej, ce v nasem primeru elektricno omrezje ni izvedeno in ga bomo mi sami morali urejati (ker obcina nima "dogovora" z Elektrom) in ce midva ne bova imela telefonskega prikljucka, ali morava potem to dvoje placevati?!? Razen tega, kaj ima drzava/obcina z telefonom. Koliko jaz vem, je to zdaj vse preko Telekoma in je cisto individualna zadeva??:zmeden2:
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 9:39:06
|
|
|
|
Anonimen
|
pRIMARNO INFRASTRUKTURO MORA ZAGOTOVITI OBČINA, ČE NI IZGRAJENA JE NE SME ZARUČANT. bOM POGLEDALA V PRAVILNIK. Ups. Sori za črke. Ne grem brisat in nisem hotla vpit. BOm pogledala, itak ravno berem zakon. Sam mal ....
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 10:07:41
|
|
|
|
Anonimen
|
a sam tolk mal? zakva pa bom js pol plačala 3,5 mio?? za glih tako kvadraturo bajte? mislm da se nimaš kej za jajcat! lp, lara
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 10:16:38
|
|
|
|
biba77
|
Lara, najina hiska je 10x12. Saj ne gre za jajcanje ampak zato, da placas tisto, kar bos uporabljal. Dogaja se, da obcina zakasira, pol pa mora obcan se enkrat vse placevat, ker nic ni dejansko urejeno. Zakaj bi se kasneje tozili, ce lahko ze pred placilom vse razjasnimo, ne? Jaz jim pa ne mislim dajat 130.000 vec samo zato, ker so to racunali tudi tistim, ki pac niso vedeli. Zal, bo ta denar se kako prav drugje prisel...
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 10:19:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja pa še to. Posameznik oz. investitor je dolžan sam investirat v infrastrukturo od glavnega voda, to je od mesta priključka do svoje bajte. Z oddaljenostjo se višina zaračunanega prispevka seveda niža.
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 10:19:54
|
|
|
|
babylove
|
Ne razumem (in bi prav rada), kako lahko projektant zbije višino komunalnega prispevka? če bo na neki parceli, za katero je na voljo določena infrastruktura, stala hiša določene kvadrature z namenom prebivanja v njej :zmeden: Kako potem? Razen da mansardo prikažeš kot podstrešje (ali se tudi podstrešje šteje v kvadraturo)? Lahko tudi na privat - obrazložitev in naslov kakšnega pametnega in razgledanega projektanta ;).
|
|
|
|
komunalni prispevek.....ali se naj pritožim 25.8.2005 10:22:13
|
|
|
|
biba77
|
V kvadraturo se steje tloris pritlicja. Pri naju dveh je to tloris pritlicja: 10x12 m + tloris garaze: 6x7 m Klet in mansarda ne vplivata. Tisto z zbijanjem pri projktantu jaz tudi ne zastopim... :zmeden:
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?