Maja_V. -> Kričanje dojenčka takoj po hranjenju (7.12.2011 17:46:06)
|
potrebujem nasvet...pomoč... sva novopečena starša sedaj 8. tednov staremu dojenčku, ki je bil rojen kot nedonošenček v 35. tednu (5/7) moje nosečnosti. Nosečnost je sicer potekala brez težav, imela sem le nosečniško sladkorno na insulinu. Skrbi me nekaj, na kar ne najdem nikjer odgovora. In sicer njegovo kričanje takoj po hranjenju. Vsepovsod piše le o kričanju pred ali med hranjenjem, ne pa po. Sinček je hranjen (žal) izključno le z adaptiranim mlekom (zdaj Novalac AC), že od poroda naprej. Mojega mleka je bilo zelo malo, zdaj ga ni več. Problem je v glavnem v temu kričanju takoj po hranjenju, ker ne vidim vzroka zanj. Če je dejansko res še lačen, mi ne uspe ugotoviti, ker večkrat sam odrine flaško, ko ima dovolj in kljub temu sledijo kriki. Ko se ti začetni kriki pomirijo oz. ko prenehajo, ponavadi kar hitro zaspi, čez kakšni 2 uri po hranjenju pa se začnejo težave z vetrovi. Kupčke sedaj po začetnih težavah zelo lepo podira. Kljub temu občasno poliva, ne pa vedno. Ali ti kriki takoj po hranjenju pomenijo krče? Ali je mogoče le tako fejst utrujen od samega hranjenja? Zelo me skrbi, da ni narobe kaj drugega... pregled v svetovalnici imamo čez en teden. Naj povem še to, da ne glede na vrsto dodatka, se ti kriki vseeno pojavljajo. Se pa na začetku niso, to mogoče traja zdaj kakšna 2 tedna. Probala sem tudi to, da sem mu po podiranju kupčka ponudila še flaško, jo je sprejel in popil še preostanek, vendar se mi zdi, da bi vsakič popil še več, preden bi se umiril. potem pa poliva, sicer ne veliko, ampak vseeno. Pa še nekaj... včasih ko podre kupček takoj zatem tudi zakašlja... kaj bi to lahko pomenilo? Kolikšna bi naj bila količina obroka za 8. tednov starega dojenčka in kako odrejati količino naprej? Lačen je pa nekje na 3 do 4 ure, kakor kdaj. Ima pa 4100 g. Poje pa tam od 80 do 110 ml, čeprav imam včasih občutek, da bi pojedel še več kot 110 ml. Prosim za vaš nasvet in se vam v naprej lepo zahvaljujem, hkrati pa oproščam, če je o tej temi (o kričanju po hranjenju) že kaj napisanega, ampak jaz nisem našla nikjer. Lep pozdrav.
|
|
|
|