|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kričanje dojenčka takoj po hranjenju
9.12.2011 20:16:59   
Kristi_30
Pozdravljena,

jaz sicer ne vem, kaj točno je narobe, lahko pa povem, da se je pri nas začelo podobno. Sicer malo kasneje, ampak vseeno. Kako uro po hranjenju je neutolažljivo jokala nekaj časa. Nihče ni vedel zakaj. Krčki niso bili - pri krčku se točno vidi, ko stegne in skrči nogice. Jokala je, ker jo je nekaj očitno zelo bolelo.

Ves čas smo imeli tudi težave z vetrovi (predvsem ponoči, proti jutru, ko jo je to zbudilo - to imamo še vedno), polivati je tudi začela - čeprav ne veliko, se ji je pa začelo ves čas spahovati. Poskusila sem ar mleko - ni blo dosti bolje. Pediatrinja nas je dala na dieto brez kravjega mleka. Malo bolje bilo, a vseeno ne povsem. Dobile smo tudi napotnico za gastro na pediatrični - še prej bili na testih za alergijo. No, šli predčasno na pediatrično, ker se ji je tako zaletela hrana, da ni mogla dihati. In so potrdili, kar sem vedlaže ves čas - da imamo refluks. In ne čisto nedolžen, pač pa precej zoprn. Tudi ni nujno, da otrok poliva. Lahko se mu kislina le dviguje - kot naši.

Tako da jaz ne bi nič čakala, če je očitno, da otroka nekaj boli. Naša tudi (še vedno) noče včasih jesti vse naenkrat, pač pa poje pol, pa čez kako uri spet pol, ko se hrana poleže.Vmes dajemo kupčke, se nosimo itd. itd. Pa tudi jest ji vedno ne paše, ne poje tudi ne pretirano veliko ... kar razumem, če jo boli.

Za kar koli - sporoči.

Srečno

(odgovor članu Maja_V.)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kričanje dojenčka takoj po hranjenju
9.12.2011 20:36:20   
Kristi_30
Aja, ja, slini se na polno. Gotovo je tudi od tega in ne zgolj razvojna faza.

AR mleko je le proti polivanju - to pomeni, da je malo bolj gosto in lažje ostane v želodčku. Posledično pomaga pri refluksu. Pri refluksu je negostost mleka namreč problem. Če je bolj gosto, lažje ostane v želodčku. Tako da že to mleko vam bo mogoče pomagalo. Pa dvigni posteljico (celo, ne samo vzglavje) - boš videla, če je kaj bolje precej hitro.

(odgovor članu Kristi_30)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kričanje dojenčka takoj po hranjenju
9.12.2011 21:00:19   
m_o_i
se nekaj: vsako AM se lahko gosti z rizevo kasico oz.sluzjo user posted image
jaz sem gostila kar z rizolinom (ena cajna zlicka na 100 ml pripravka)

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Kristi_30)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kričanje dojenčka takoj po hranjenju
10.12.2011 12:37:11   
Maja_V.
Hmmm. hvala obema za tako izčrpne odgovore...
no, to kričanje po hranjenju se izključno pojavi le, kadar papca zelo razdražljiv ali že ful lačen, ker takrat res grdo je... če pa ga hranimo ko je utrujen ali že na pol v snu, pa je zelo lepo in tega ponavadi ni (le zelo redko). Opazila sva, da če mu dava dudiko (pa ne rabi biti sladka), da mu pomaga, pomaga mu tudi, če si ga obrnema na trebušček. In opazila sva še to, da je takrat po hranjenju res utrujen in da očitno rabi nekaj minut počitka po hranjenju, tako da malo zadrema, potem tega kričanja praktično skoraj ni. Hmmm, zanimivo... bom videla, kako bo zdaj naprej...
trenutno mu dajeva Novalac AR, poliva ne več, vendar bomo videli kako bo glede kakanja... če ne bo kakal, bo dobil nazaj AC formulo (oz. se bomo itak ta teden posvetovali pri pediatru)...raje vidim, da malo poliva kot da ne kaka po več dni skupaj. Ker te je še slabše s temi vetrovi in krčki.

Sicer pa bila zaradi ene druge stvari na pediatriji eno noč, in sem pač samo vprašala kaj bi te stvari lahko pomenile... pa so samo rekli že to, kar mi ve pravite... upoštevati antirefluksne ukrepe... alergija naj ne bi bila glede na barvo in konsistenco blata ter glede na to, da ima naš malček zelo lepo kožo..

skratka, bomo videli, kaj bo rekel še pediater...

hvala vsem in uživajte ter se lepo crkljajte z vašimi sončki.




_____________________________

"V vsakem, še tako majhnem koraku, je smisel življenja!"
*13.10.2011 ob 7.54 se je za naju začelo novo življenje, obsijano s sončkom! Čebelček najin: neskončno te imava rada in zate bi naredila prav vse!*

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kričanje dojenčka takoj po hranjenju
11.12.2011 12:46:03   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

lahko so pa tudi krci user posted image  nas prvi se je 2m hranil na 2h - krci so se zaceli takoj po hranjenju, trajali kako uro, uro in pol, potem pa jovo na novo... 24/7 polne 3m, potem pa so krci pocasi izzveneli.
vsekakor pa povprasaj svojo P o tem.


Ja, tudi pri nas je bilo enako ... 24/7 ... 3 mesece, 1 teden in 3 dni ..... potem je bilo pa dobro ... uf, naporno obdobje ... pa smo imeli vse živo kapljic, menjali mleke, telovadili, masirali .. žal ni nič zares pomagalo ... samo čas. Eni user posted image zgleda še nimajo dobro razvitega prebavnega trakta .... user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kričanje dojenčka takoj po hranjenju
15.12.2011 0:08:51   
suzanar
Pozdravljena,

naša punčka je imela težave z zatikanjem predvsem sline, imeli smo pregled na Pediatrični kliniki v Lj, ugotovili so ji 2 vrsti refluksa (GER in nazofaringealni refluks, ampak v zelo blagi obliki. Sem pa tudi govorila z dr. Brecljem, ki je gastroenterolog na Pediatriji in mi je dejal, da je za GER značilno, da otrok ne poliva temveč ima bolečine po hranjenju, saj takrat hrana zateka v požiralnik. Svetujem, da se obrneš na dr. Breclja (jernej.brecelj@kclj.si)in mu opišeš težave, da se otroku stanje ne poslabša.

Srečno.

LP

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kričanje dojenčka takoj po hranjenju
15.12.2011 7:27:52   
Kristi_30
Suzanar: je zdaj kaj bolje oz. ste že imeli kontrolo in kako je? Hvala.

(odgovor članu suzanar)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kričanje dojenčka takoj po hranjenju
15.12.2011 22:45:12   
suzanar
Kristi_30,

ja, na srečo je bolje. težave ima predvsem v koncentraciji, kdaj naj požira slino: zatika se ji, ko se na nekaj osredotoči (npr. jok) in kar pozabi
slino pogoltniti. je pa dr. rekel, da imajo to nekateri dojenčki bolj izrazito in da prerastejo v večini.
Kar se tiče GER, ki so ji ga ugotovili, pa mislim, da je posledica, da je na pasaži jokala in ji je zato zatekalo v požiralnik.

Upam, da tako ostane.

Srečno.

LP, Suzana

(odgovor članu Kristi_30)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Katero ime izbrati?
kimica86

Ne moremo se odločiti.. Pomoč bi prav prišla..

Alina (63%)

Luna (19%)

Aria (18%)


Število vseh glasov: 210

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!