Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamimo Ojla! Nimam odgovorov. Samo izražam solidarnost Sem se v soboto spravila k vlogi in čisto izgubljala živce! Navodila, ki to sploh niso, so zelo, zelo pomankljiva. Me ima, da bi vlogi priložila "protestno pismo" Za moje pojme bi morali za vsako pravico posebej izdelati navodila, da bi vedel, katere podatke rabijo. Tako pa pri vsaki točki kolebaš kaj narediti. Prej so bila navodila sestavljena jasno, za vsako točko posebej, zdaj pa imaš 3/4 navodil pojasnila osnovnih " družinskih" pojmov... Tako npr. piše, da lahko navedeš druge okoliščine, ki naj bi jih organ upošteval pri odločanju o znižanju plačila vrtca, ob tem pa v navodilih ne bev ne mev - kakšne okoliščine pa lahko upoštevajo? No, sem se razpisala... eto, točno to sem jst pomislila... najprej so dali informativno vlogo ven brez navodil in je bila cela panika in je folk tle okoli mene pizdil, kaj moram pa pisat trr od najemodajalca za otroški dodatek, itd... in sem ene 5x vse skup prebrala, da sem dotajčila, da pa verjetno ne bo treba lih vsega povsod pisat ... pa sem rekla, ok, pa počakajmo na navodila, da bo za 100%... in ko so dali navodlia zraven, sem 5x prebrala tisto skropucalo in nisem vedela al nej se jočem, al nej se smejem al nej dvignem telefon pa kličem na ministrstvo, če so mal hapsnjeni in kolk so plačali nekomu, da je to skup sklamfal... Pa nisem nek funkcionalno nepismen osebek, ampak, men navodila v stilu družina je ata+mama+otroci+pes in kanarček še vedno ne povejo, kaj moram izpolnit za otroški dodatek, recimo. Ja, res bi bilo težko napisat navodila v stilu za OD izpolnite točke 1a, 2a, b, c in 11a, za subvencijo najemnine to in to, za vrtec to in to in to... ... Mislim, da bo vse skupaj še ena velika zmeda in glede na to, da tudi CSDji v zadnjih sekundah izobražujejo svoje delavce, kako se bo sploh tole reševalo in da po moje par stvari še sami ne vejo, kako sploh v praksi izvest... skratka, pestro bo, pestro. me zanima, recimo, kako mislijo pretvarjat nepremično premoženje in vrednostbne papirje, tu bo še zabavno (p.s., kaj zdej če prodam svojega porša pa kupim katrco, moram potemtakem oddat novo vlogo za vrtec pa OD, ker se mi bo vrednost premoženja občutno zmanjšala ?) In prav tako ne vidim še nikjer objavljenih kriterijev za tole preračunavanje, da bi si človek lahko informativno sam kaj preračunal, kajnede... da vsaj vidiš al so ti prav naračunali al so se ukakali za kak razred gor/dol? Skratka... smeškokisedinawcškoljkiinkaka.