Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: funšterc Čeprav se sprašujem, da ni že sedaj tako: - bratrančev sin Lovro pride iz šole in govori z mehčanim "L" - zato mogoče, da se lažje integrira?? - da hodim po mestu in poslušam navijanje totalno južnjaške glasbe v avtih - kar v Turčiji naprimer pomeni protest proti nekomu, če sosed "nabija" glasbo. Je potem tudi glasba v avtih protest? Kje gre za prilagajanje narodu, ki je tem ljudem ponudil domovino in zavetje? Ne motijo me Bosanci v Bosni in ne motijo me Bosanci ali Hrvati..., ki so v Sloveniji in se tega zavedajo. Naj imajo svojo kulturo, jezik med sabo - to je v redu. Motijo me tisti, ki so že drugi rod v Sloveniji - tisti, ki so se že rodili v Sloveniji in govorijo v jeziku svojih staršev na javnih mestih, ustanovah npr. z uslužbenko... taki naj gredo tja, kjer jim bo po njihovem lepše. Pravim samo, da ne poznamo te vere dovolj, da bi lahko kar mirno rekli pa naj imamo džamijo v vsakem mestu. Tocno tako, ne poznamo in čas je da jo spoznamo, ampak na pravi način, ne nekaj na splošno in površno, ker ljudje ki imajo glih pravo dozo nekih informacij ne pa celega znanja, so zelo nevarni. Nemčija pred II. svetovno vojno nas to uči. To kar tebe moti je pa nacionalna identiteta in nima nič z muslimani, saj se veže na nacijo s katero se človek poistoveti. problem je da se Slovenci ne s Slovenijo. In to se nam že maščuje. Imaš seveda velik procent ljudi v SLO, ki imajo slovenski potni list in so slovenski državljani ampak njihova identiteta je drugačna. To pa nas ne sme motit, dokler sami vemo kdo smo in kaj želimo. Zakaj bi se bala soseda, ki je drugačen in se identificira z nečim drugim, če sama vem kdo sem? A, problem je ker Slovenci niso zavedni, niso vezani na svoj živelj in nekako smo vedno hlapčevski. Živim v velikem mestu, kjer so Indijci, pa imajo svojo vero in svojo identiteto, pa Afričani, pa Kitajci pa tko naprej....svet se spreminja in končno naj se začne tudi spreminjati Slovenija, ampak v pravo smer...žal vidim samo hujskaštvo, ki nekako izvira prav iz naše majhnosti in strahu, da nas bo nekdo, ki točno ve kdo je in kaj hoce, pohrustal. In nas bo. Če ne bomo sami skrbeli za svoj jezik, svojo kulturo in svojo zgodovino. Dokler pa večina ne obesi zastave za praznik, ne zna recitirati Zdravljice, dela napake v sklonih, se ne trudi popraviti drugih ko uporabljajo hrvatizme itd. potem se nam bolj slabo piše. Ampak muslimani in džamija s tem nimajo prav nič. Žal smo za svoj narod in lastno identiteto odgovorni sami. In se toliko s SDS...v vseh hujskaških spisih ki so se pojavili zadnje tedne je toliko slovničnih napak, da me je sram, da govorijo o tem ,da se borijo za Slovenijo in so zavedni Slovenci. Strah jih je drugih, govorijo o "novih državljanih", hkrati pa sami pred svojim pragom kopičijo ogromno smeti, ki tam sicer nimajo prostora.
|