Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: funšterc Še enkrat pravim, da to ne enačim z vsemi te vere, ampak samo nekaj jih je dovolj. dovolj za kaj? da se ti zdi džamija v glavnem mestu pre3več radikalna ideja? me zanima kako bi katoliki ali kristjani na to greagirali, če bi jim tako ali podobno prijavili v indiji, na kitajskem ali japonskem.. Ja, pa v arabskem svetu tudi mrgoli katoliških cerkva Pa npr. kaj so lani za Novo letu v Egiptu v koptski cerkvi storili. Nestrpnost je obojestranska, z ene strani pa bolj nasilna, ekstremna in radikalna. Križarske vojne itd - kaj pa 500 let otomanskega carstva, je pa nedolžna reč? Preberite si od Andrića "Na drini ćuprija", ne pa da samo o nasilnem prokristjanjevanju poganov lapate. mislim, da ti mal preveč "lapaš". in mal preveč posplošuješ. in mal preveč predpostavljaš, da sem opredeljena in na določeni "strani"; in da zaradi tega opravičujem slaba dejanja katerekoli "strani". ne bom se šla s tabo verbalni pingpong kdo ima bolj "prav" in kdo je naredil več grehov in kaki so ti grehi in kateri je bolj grozen in nestrpen ter ali zaradi tega zaslužijo "kazen", da jih izženemo ali omejimo ali celo opredelimo kot potencialne teroriste. jaz govorim o neki splošni pravici da si ena vera postavi vsaj en (ne v vsako vas) verski objekt, če že živi tukaj. to je vse. Jaz posplošujem, ti pa izhajaš iz nekih svojih izkušenj na Švedskem ali kjerkoli že. Sicer pa je 2. del citiranega posta namenjen vsem, ki tako zaničujete katoliško vero. Pa nsiem nikjer pisala, da je treba koga izgnati, si šla s to izjavo predaleč! Pa še eno posplošeno izjavo si bom dovolila - vsi, ki se opredeljujete za ateiste, v muslimanskih državah to sploh ni možno, da se tako opredeliš, v najbolj ekstremnih moraš biti tako in tako pripadnik islamske vere, v bolj "liberalnih" državah (a la Turčija) pa si lahko celo pripadnik katere druge verske skupnosti in imaš to zapisano v osebnih dokumentih. Pa ne me narobe razumeti, da sedaj pljuvam še po ateistih, ker me baš briga, kdo ke kdo, ampak ko pa se začnejo take debate, pa tako kot milijonarka zagovarjam to, kar je del naše tradicije in kulture. Pa tudi jaz se umikam s tega pingponganja, ker vidim, da seso v debato uletele trenirke.
|