|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
13.2.2012 14:45:33   
crtek
RedSonja super! Najlepša hvala za kontakte user posted image te prstane sva z dragim lih učiri gledala. Tudi lih to kolekcijo in eni izmed favoritov so tudi tej, ki si ti rekla, da jih mata. Res so lepi, pa še eni prej, uni, ki ma ženski prstan 4diamantke na sredini user posted image pa sej jih je u bistvu tolko lepih, da se je kr težko odločit user posted image

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
13.2.2012 15:44:53   
zalenka
evo zdej pa vse k ste se mele namen poročit ogromno kosristnih info imate in od res ugodnih do filmskih razsežnosti, če govorimo o denarju.

joj jaz tudi en bi nikoli dala 30 tisočakov ap če bi denar rastel zunaj na vrtu. noro kake cene.

promak je zakon.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
13.2.2012 16:37:37   
gorskarozica
just_me_ ne nisem iz Trbovelj, ampak 20km stran pa imam Skušek - Fakinovo in moram reč, da sem zadovoljna, se mi zdi strokovna pa z ultrazvoki tudi nič ne špara.

Aha, hvala za nasvet v Dm-u pa še res nisem pogledala za Tekanne čajem.

Midva še nisva čisto odločena glede imen. Za fantka naj bi bil Nik, za punčko pa js navijam za Brino, on pa za Majo. Verjetno pa bo zmagala kaka čist tretja možnost, mogoče Ajda. Se mi zdi, da imava še dovolj časa, je pa treba nekako skupaj priti z imeni. Tudi glede drugih stvari še nisva nič nabavljala, bova še počakala kak mesec ali 2. Morava se še malo pozanimat, če bova dobila kakšno rabljeno stvar od prijateljev. Drugače se pa še borim z navadnimi hlačami in si po kosilu odpnem gumb, ja bo res treba v bližnji prihodnosti it v nabavo za nosečniškimi hlačami user posted image

Olala, ste se res razpisale glede poroke. Tudi midva bi se rada poročila, vendar sva se odločila počakat, da pride mali na svet in se poročit potem v naslednjem letu. Po eni strani mi svetujejo, da se je bolje že prej, da potem nimaš več toliko miru, ko si v troje, po drugi pa tudi ne bi veliko imela od fešte in poročnega potovanja v nosečnosti, sploh zdaj ko sem na bolniški in se moram čuvat.

Superca pa smo končno dočakali lepo vreme user posted image pozdravček vsem

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
13.2.2012 19:22:27   
OrangeMoon
En lep, dober večer vsem,

mi smo danes imeli nuhalno in je blo res fino, odlični rezultati in eno razigrano detece sva videla!
Ponavadi ne dava veliko na Valentinov praznik, ampak danes sva se strinjala, da je blo za naju Valentinovo, pa čeprav en dan prej.
Res nepozabno, ko vidiš svoje detece, majnega človečka, ki poskakuje in miga po trebuhu. Kaj šele bo :)
Se pa nekako ne znebim ežkega občutka v želodcu in še vedno me spremlja rahla slabost, upam da to čimprej mine.
Glede poroke pa takole. Midva nisva poročena. Oziroma še nisva poročena, kakorkoli.
Se mi zdi poroka en lep obred, sicer pa ne razmišljam preveč o tem, se mi zdi, da ko bo dozorela odločitev zanjo, kot je za tega otročička, bo to prava stvar.
Do takrat bo pa zavita v meglo:)
Joj, čaka nas toliko lepih doživetij, danes sem odkrila občutke, ki jih prej nisem poznala!
Sem se pa odločila, da bom začela meditirati, mam občutek, da telo rabi veliko umirjenega globokega dihanja:)

Sem še čisto v oblakih:)

Lepo bodite, čuvajte se, Valentinovo bo letos zagotovo polno posebnih občutkov ;)

(odgovor članu gorskarozica)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
13.2.2012 19:44:09   
Mojarožica
ma_mi: zdaj pa že mene malo zanima. No seveda obstajajo tudi virusne angine, pa so zato vsi brisi negativani, otroci pa vseeno bogi. Bom še jaz našo P malo vprašala kako in kaj. Edino kar mi je kr zanimivo je to, da ni bilo kontrole po končanem Ospenu. Pri škrlatinki, naša skoraj vedno naroči še en bris, da vidi, da je vse ok.

Tudi mi smo imeli nuhalno danes, izmerjena je bil 1,3, možnost za downow sindroma pa 1:9000, jaz sem čisto zadovoljna z tem izvidom in nisem dala še dvojnega hormonskega testa delat. Je pa bil obrnjen z trebuščkom naprej in ko je moj vprašal če se vidi "sablja" je pa rekla, da mogoče pa se:)) Skratka neke šanse so, da bo fantek;))

In da vam povem, zdaj sem si naredla kakav in toplo žemljico pa maslo. Nisem tega jedla že od osnovne šole...mmmmm

(odgovor članu OrangeMoon)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
13.2.2012 21:09:01   
moč81
Super predlogi za poroko!!! Punce ko se bova odločla za točni datum (najraje bi imela roj.dan hčere pa krst dojenčka ter poroko kr skupi) že vem keri bom "zatežila"za pomoč! ;-)
Drugače je pa danes za mano nuhalna in vse je super, v najlepšem redu,... zaj je še želja naprej, da bo še naprej potekalo vse o.k. in da bo moja pupika dobila avgusta sestrco ali bratca!
Punce uživajte v pred valentinovem večeru in se pustite razvajat!

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
13.2.2012 23:21:09   
ma_mi
Mojarožica -tudi voda danes ni pokazala nič user posted image . No na pregled danes nismo hodili, ker je vse negativno in ker pri tamali še vedno ni drugega kot malinast jezik, sestra je rekla, da če mislimo, da je slabše naj pridemo. Meni se ne zdi slabše, sam ta jezik mi pa res ne gre v glavouser posted image .
Drugače smo naročeni na kontrolo drugi teden, to je ta kontrola po škrlatinki oz. po Ospenu in naslednji teden bi šele morali dati vodo, mi pa smo jo glede na okoliščine malo prej. Bomo kar počakali na tisto kontrolo, pa bomo videli, kaj bo povedala.

Jaz pa že nestrpno čakam jutrišnje samevanje na nuhalni user posted image , glede na to, da ste bile skoraj vse danes. No zgodila se je ena pomembna sprememba, da gre jutri moj zraven user posted image , to bo najina prva skupna nuhalna, saj pri prvih dveh to še ni bilo tako zelo opevano (pri prvi v slo.sploh še obstajalo ni to), pri najmlajši sem šla pa sama.
No jutri je še en poseben dan, pa ne zaradi valentinovega, temveč zato, ker imava jutri obletnico odkar sva začela - 14 let in pogled na 4 user posted image , kaj če biti lepšega - aja izvidi morajo biti ok user posted image .

< Sporočilo je popravil ma_mi -- 13.2.2012 23:22:00 >

(odgovor članu moč81)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
14.2.2012 8:36:03   
*bobika*
Punce pomoč prosim ..
A še kje drugje piše katere bolezni te nalezljive si prebolel v otroštvu , razen v uni stari knjižici zdravstveni, ki sem jo izgubila .. bi moralo to pisat tudi v zdravstvenem kartonu in ali ga lahko dobim za skopirat?
Skrbi me namreč za vodene koze, če jih nisem še prebolela, so baje nevarne za plod ??

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
14.2.2012 8:44:46   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: RedSonja

Promak je na koncu Tržaške. Če prideš iz obvoznice n greš proti mestu lahko zaviješ notri. Mislim, da je prvi uvoz. http://www.promak.si/

Drgač pa je na dolgemmostu Agrokor http://www.agrokor.si/slo/main.asp

prstane pa imava midva iz ZC kolekcijo Love (tretji proti desni, ki imajo poševno črto in ženski ima par diamantkov). Men je res super. http://www.porocni-prstani.si/collections.asp?col=1032&lang=si

zelo lepa prstana sta si izbrala..

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
14.2.2012 9:29:06   
mami 3m
Pozdravljene.
Tudi za mano je NS in vse je bilo ok. Tveganje je skoraj 1:3700, kar je za mojo starost (31) lep rezultat.
Tako je zdaj nosečnost uradna in sem že s svojim odhodom seznanila nekaj ljudi v firmi. Potrebno bo namreč organizirati delo v času moje odsotnosti, ker nadomeščanja tokrat verjetno ne bo. Bomo videli... jaz se že prav veselim enega leta doma. user posted image

Sicer pa sva povedala tudi otrokoma in sta čisto navdušena. Zdaj me vsak dan vprašata, kaj dela dojenček. Najprej sta se smejala, kok je majhen, kot ena igračka... bomo videli, kako bo.

Glede kupovanja oblek pa še nimam občutka, kako in kaj. Vedno sem kupovala zadnja dva meseca, prej pa si samo ogledovala, kaj mi je všeč. Vedno sem samo spraševala, koliko je rok dobave, da ne bi česa prepozno naročila. user posted image

Sicer pa sem najbolj vesela, da smo zdravi in da se bolje počutim kot prejšnji mesec.user posted image

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
14.2.2012 9:33:59   
mami 3m
IZVIRNO SPOROČILO: *bobika*

Punce pomoč prosim ..
A še kje drugje piše katere bolezni te nalezljive si prebolel v otroštvu , razen v uni stari knjižici zdravstveni, ki sem jo izgubila .. bi moralo to pisat tudi v zdravstvenem kartonu in ali ga lahko dobim za skopirat?
Skrbi me namreč za vodene koze, če jih nisem še prebolela, so baje nevarne za plod ??

Jaz sem imela celo štalo zaradi noric. user posted image
Pisati ti bi moralo v knjižici cepljenj in v kartoteki pri zdravniku. Problem pa je, ker se včasih vse kartoteke niso prenašale (zato ti morda manjka karton od pediatra, imaš pa šolski karton) ali pa starši niso javljali bolezni pediatru (ker norice, rdečke, škrlatinke so bile včasih povsem normalne otroške bolezni in so nas starši npr. peljali samo v dežurno ambulanto, niso pa javili zdravniku).
Če pa imaš okoli sebe obolele z noricami, pa si sama v dvomih, potem pa čim prej do G in boš dobila napotnico za infekcijsko kliniko. Tam ti vzamejo kri, popoldan pa že izveš, ali imaš protitelesca ali ne. V primeru, da jih nimaš, dobiš cepivo protitelesca). Seveda pa je vse odvisno od tega, koliko časa si noseča, itd.

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
14.2.2012 9:40:58   
printemps
dobro jutro nosečke :) res ste se fajn načvekale, pridno spremljam te vaše debate, za komentirati mi pa potem vedno zmanjka časa, ko imam pa toliko stvari za nazaj brat. če vam kaj pomeni današnji "praznik" ga z dragijem lepo preživite, sicer pa mislim, da imamo v tem času me niosečke vsak dan valentinčka user posted image Kaj ni lepo, ko greš na pregled in vidiš malo bebico, kako veselo migeta notri in vama je s partnerjem tk zelo toplo pri srčku, pa ko te dragi vsak dan razvaja in ti pove kako zelo te ima rad, ti pa njemu skuhaš tako dobro in okusno kosilo in ga pocrkljaš :) ja kar naj bo vsak dan valentin in ne samo danes user posted image

Punce nekaj me zanima. Včeraj me je klicala ena kolegica, ki je bila prejšni teden v sredo pri meni na obisku s svojim sinčkom (star je 4 leta). Včeraj popoldne sta bila pri zdravniku, ker je tamalček zbolel in so ugotovili, da ima 5.otroško bolezen. To je pa že imel takrat, ko sta bila pri meni na obisku. Bolezen naj bi bila nevarna za nosečnice, jo katera od vas kaj bolje pozna? Jaz sem komaj da kdaj slišala o tej bolezni, zato tudi ne vem če sem jo prebolela (oz. mami ne ve, če sem jo prebolela). Drugače sem v redu, brez kakršnihkoli viroznih znakov, vseeno pa mi je tole dalo kar pošteno misliti.

Aja pa še to, nosečke je še vedno kaj zanimanja za kakšno telovadbo v LJ? Srečki si si že zdrava? Greva na pilates za nosečnice ali na kaj drugega? Sem našla še eno telovadbo za nosečnice, ki jo vodi ena fizioterapevtka.

Želim vam lep valentinov dan user posted image

(odgovor članu mami 3m)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
14.2.2012 9:55:57   
mami 3m
IZVIRNO SPOROČILO: printemps

Punce nekaj me zanima. Včeraj me je klicala ena kolegica, ki je bila prejšni teden v sredo pri meni na obisku s svojim sinčkom (star je 4 leta). Včeraj popoldne sta bila pri zdravniku, ker je tamalček zbolel in so ugotovili, da ima 5.otroško bolezen. To je pa že imel takrat, ko sta bila pri meni na obisku. Bolezen naj bi bila nevarna za nosečnice, jo katera od vas kaj bolje pozna? Jaz sem komaj da kdaj slišala o tej bolezni, zato tudi ne vem če sem jo prebolela (oz. mami ne ve, če sem jo prebolela). Drugače sem v redu, brez kakršnihkoli viroznih znakov, vseeno pa mi je tole dalo kar pošteno misliti.

Ja, peta bolezen je nevarna za nosečnico.
Pokliči pediatrinjo ali na infekcijsko kliniko, kako naprej...

Prej pa še nekaj... če si bila samo eno uro z okuženim otrokom, je verjetnost okužbe majhna. Prenaša se namreč s kašljanjem, kihanjem, prijemanjem predmetov. Če si si dobro umivala roke, je ok. Če pa je verjetnost obolenja večja, pa ukrepaj. Pri odraslih mislim, da se bolezen lahko pojavi celo brez rdečice oziroma pikic.

(odgovor članu printemps)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
14.2.2012 10:36:55   
Iz lune
aaaaauser posted image user posted image user posted image
ma kaj bo avgusta vse pokalo po šivih...me, porodnišnice in vsi ostali od sreče...koliko nas je...čez 70...in to samo na tem forumu, kaj še vse ki niso...uau.
Pa da povečam to številko.
Sem poskušala vse prebrat, ma mi ne rata, žal. Doma me potrebuja moja čebelica, v službi pa stranke, tako da bom tudi sedaj hitra in vas poskušala čim več brat.

Ja stara sem 30 let, drugič noseča, ena dveletnica že doma, pdp 21.08.2012, spola še ne vemo. Nuhalana ni bila rožnata, naredili DHT, čakamo rezultat...in upamo na najboljše, v sredo naslednji pregled, tako da se odločimo ali AC ali ne...
Sem že zelo utrujena od raumišljanja o tem...drugič..

Kar se tiče pa poroke, pa bi se lahko razpisala dve strani. Meni osebno pomeni ogromno. Tak pravljični občutek je biti poročena. Jaz imam drugačen občutek, ne vem ga opisat, lepše mi je, sem žena in imam moža...Pa ne da se pred tem nisva marala...enako se ljubiva, vendar nama je lepše.
Poroka je bila sanjska, zapravila sva ogromno, vendar o tem sploh nisva razmišljala, naredila sva si jo takšno kakršno sva si želela. Perfektna je bila.
In če ne bi bila tako draga in ne bi obremenjevala svatov, bi se vsako leto znova poročala...user posted image
Tako da vse ki imate namen se poročit se ne poročit, naredite to s srcem in po svojem lastnem občutku in boste videle, da bo prefektna. Naj bo majhna naj bo velika, kakršna koli, naj bo samo vajina...

Obožujem poroke in zaljubljence...

Šibam dalje delat, da me ne linčajo...srečno vsem nosečkam, lepo vas bom brala in seveda čudoooviiittttt san valeeentino vam želimmmm, poln poln poln ljubezni....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mami 3m)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
14.2.2012 13:01:07   
Bubalu
Pozdravljene punce,

evo, včeraj popoldne smo imeli NS in so bili rezultati super user posted image user posted image Pikica pridno raste in se lepo razvija. Sploh ne znam opisat kaki občutki so me prevevali ob pogledu na malo bitjece, ki raste v meni, predvsem, ko sem slišala srčni utrip, wauuuuuuuuuser posted image tud očka je ostal brez besed, sam usta so se nama razlezla čez ušesa user posted image slikat se pa dete ni pustilo, je blo čist hiperaktivno, tako, da G ni uspelo narediti lepe fotke. Očka pravi, da je dete že sedaj po mami user posted image user posted image

Zdej se počutim veliko bolj umirjeno in bom končno lahko začela uživat v nosečnosti in izbirati imena, pa gledati vozičke/oblačilca/... wiiiii, se prav veselimuser posted image user posted image Naslednji pregled pa imamo 12. marca

Aja, pa dobrodošla Iz lune

P.S.: Tiste, ki se imate namen v bližnji prihodnosti poročiti...poskusite načrtovanje vzeti kot nekaj lepega in ne kot nujno zlo....ko enkrat padeš notr, je superuser posted image

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
14.2.2012 14:53:38   
Kratka
pozdravček,

ma mi lušte delateeeeee s porokouser posted image Midva nisva poročena, imava pa v planu enkrat v prihodnosti. Nekak ne prideva najbolje skupaj glede tega, namreč jaz bi imela poroko kot iz pravljice, moj bi pa šel na magistrat (midva+priče) in podpisal papirje, tako da res nikakor ne prideva skupaj user posted image sicer sem ga že uspela čisto majčkeno spreobrnit, da je začel tudi v drugi smeri razmišljat in sva se celo že pogovarjala o tem koga vse bi povabila, tako da napredek je vsake toliko user posted image Mah, bomo videli...en kompromis bomo že naredili. Sicer je pa tudi res, da poroke iz pravljice najverjetneje ne bom nikoli dočakala, ker pač ni toliko denarja, ampak obleko, muziko, hrano in pijačo bi pa vseeno imela, pač čim bolj poceni. Ampak trenutno finance ne dopuščajo niti tega, ker se vedno najde kak drug, bolj pomemben strošek. Pa seveda mi tudi ni do tega, da porabim vse prihranke za eno poroko, ker sem en velik ziheraš kar se dinarčkov tiče.user posted image

Dobrodošla Iz lune!

Crtek, za seznam imam še en datum polega tistega, ki je že napisan...7.3. imam UZ srčka pri dr. Veselu.

Drugače sem pa tudi jaz zdaj po novem v skupini na FB user posted image user posted image

Moje počutje pa...sem mislila, da sem bolje oz. sem bila zadnji teden. Apetit se mi je povrnil, ampak včeraj sem pa spet obležala, nič jedla, samo bruhala in bruhala od jutra do večera, tako da sem čisto izmučena user posted image še vedno mi ni najbolje v želodcu, ampak jedla sem pa danes zelenjavno juhico in mi je kar pasala.

(odgovor članu Bubalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
14.2.2012 16:15:54   
Bubalu
Kratka upam, da boš kmalu bolje. Jst sm čist presrečna, ker se zadnje par dni počutim veeeeeeeliko bolje, ni sicer olimpijsko, ampak v primerjavi s prej je pravi balzam, tako, da upam, da sem iz ta hujšega ven user posted image Aja, men so pomagal ingverjevi bonboni (al pa ingverjev čaj), čeprov mislim, da ingverja ne bom nikol več konzumirala, ker se mi je kr mal zameru....upam, da ga tud ne bom več rabla user posted image

Ja, poroko se zna narest zlo lušno in cenovno ugodno, sam iznajdljiv morš bit, pa čas morš met, da raziščeš vse... Midva nisva imela klasične postrežbe, ampak kar catering in so bili vsi zelooooo zadovoljni, hrana je bla res odlična, pa vsak si je vzel točno tisto kar mu je pasalo in kolikor mu je pasalo...

< Sporočilo je popravil Bubalu -- 14.2.2012 16:17:16 >

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
14.2.2012 16:19:01   
kattk
kako pa pridem v vašo skupinico na fb? ;)

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
14.2.2012 16:25:29   
naia
Kratka, midva sva nekako na istem kot vidva in sva ostala neporočena pa sva skupi 9,5 let, samo enkrat sva bila usklajena glede poroke, ko sva pred 4imi leti na dopust na tajsko, se nama je zdela ideja super, ampak jo potem kar nisva izpeljala...še sama ne veva zakaj, zdaj mi pa iskreno ni več do poroke oz. mi nič ne pomeni

kattk, pošlji mi svoje podatke v zasebno sporočilo pa te dodam na fb

(odgovor članu kattk)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
14.2.2012 18:22:21   
kattk
super ;)

joj ta valentinček je res super.. i love my man :D in najino bebo.. kok je fajn biti crkljana..k si user posted image je to čist drgač..ni več smisla se pričkat..eno samo veselje ;)user posted image

pozdravček vseem user posted image

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
14.2.2012 18:47:54   
ma_mi
evo, pa je šlo moje veselje rahlo po zlu .... nuhalna, delno slaba in to pošteno. Mi je Pušenjak nameril 3.3 mm za Trosomy 21 (1:38), ostalo je ok, tudi nosna kost je lepo vidna. Zaradi slabega izvida, sem se odpovedala tudi posnetku user posted image
Mi je želel nasledni teden narediti en test, podoben Amnio., ampak se dela prej, žal so počitnice in tam nebo nobenega, ki bi to znal delati, tako da me čaka Amnio user posted image . Dvohormonskega sploh delala ne bom, ker je reku, da nebi pokazal nič več, kot ta pregled (vsaj v mojem primeru).
Joj me je kr strah in groza.
Sem se že veselila, da bom končno lahko komu povedala, pa bo treba še naprej skrivati - no ni skrivanje, sam ne želim, da bi se veselili prehitro.
Grem jest, ker sam tko se bom zdejle pomirila.

(odgovor članu kattk)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
14.2.2012 19:18:03   
Kratka
ma_mi točno vem kako se počutiš. user posted image ampak vseeno ne gre obupati, veš, so imele punce še večjo nuhalno od tebe in so rodile na koncu zdrave otročke. Tvoja sicer res ni idealna, ampak vseeno ni vse izgubljeno, kar pogumno. Boš videla, da bo vse ok! Je pa čakanje tisto, ki najbolj ubija, sploh če ne moreš iti na BHR, ki je prej ampak moraš čakat najprej nekaj tednov na Amnio, potem pa še nekaj tednov na izvide. Ni lepo, ampak ko na koncu dobiš lep izvid se pa splača.

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
14.2.2012 19:24:32   
naia
ma_mi, probaj ostati pozitivna, ti bo zihr dosti pomagalo, prepričana sem, da bo le lažni alarm user posted image

citiram dr. Anamarija Brezigar (genetik):
Od vseh izvidov NS oziroma drugih presejalnih testov, ki so uvrščeni v skupino z visokim tveganjem, pri približno pri 3% s kromosomsko analizo celic plodovnice potrdimo kromosomsko napako, vsi drugi izvidi so normalni (97%).

Pri sestri se januarja ni videla nosna kost in je imela februarja amniocintezo, mene bi verjetno preveč pretreslo oz. bi se tresla cel mesec in razmišljala negativno, ona je vedla, da je vse ok, kar se je tudi izkazalo user posted image

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
14.2.2012 20:40:53   
OranznaM
Hoj!
Pridruzujem se vam cisto frisno, berem avgustovke ze od zacetka, ampak nisem zelo domaca na forumih in tole je moj prvi post na ringaraja... user posted image
OranznaM, 31, druga nosecnost, nimamo se bebice doma, PDP zaenkrat 24.8., LJ spola se ne vemo.
Po spontanem splavu sva skoraj takoj zanosila, je pa bil SS streznitev in... Se je bilo v drugo tezko sploh veseliti, ker je tak hudo, ko je vsega konec v trenutku in so spomini na to se tako svezi. v drugo sem v istem tednu kot pri prvi nosecnosti zacela krvaveti in me je totalna panika zagrabila, na sreco pa so bili tokrat rezultati pregleda na urgenci totalno nasprotje in po manj kot tednu pocitka je bilo vse ok. Razen nekaj slabosti, velike utrujenosti, precej apetita in pocasi vzhajajocega obsega nimam nekih hujsih tezav. Moram pa rect, da nekako nocem nic rihtati in kupovati za bebo pred rojstvom deloma zaradi teh svezih spominov na splav pa tudi, ker se je moja necakinja nedolgo nazaj (donosena) rodila mrtva in... Se je tezko znebiti strahu. Slisim pa, da je z bebico tezje nakupovati tako da bom morala to odlocitev se premleti, ko se bo poletje bolj priblizalo.

Vceraj je bil tako lep dan, bili smo na nuhalni in sva bila presrecna, ko sva prvic slisala srcek, moj dragi je prvic videl malega, in ga je cisto raznezilo, najboljse pa je, da so rezultati ok. :) se je pa mali zelo premikal, zato ni zelo lepih fotk. Dala sem sicer se kri in cakava, ce nama to kaj spremeni izvid, ampak jaz sem za zdaj kar pomirjena in upam na najboljse za naprej. Mi je pa zelo cudno, da je moj ginekolog videl, kot da je mali 4 dni mlajsi kot kaze pdp po menstruaciji, na nuhalni pa je rekla, da je cisto prav velik... Krneki.

Hudo mi je za tiste, ki imate slabe izvide. Moja prijateljica pravi, da je njena sorodnica imela zelo slabe izvide nuhalne, pa se je mali rodil zdrav in je bilo vse ok. Ampak cisto razumem, da je tezko cakati veliko casa na amniocentezo in se rezultate... Drzim pesti, da bo vse ok!

Kar se tice telovadbe, planiram zaceti s kaksno to nosecnisko ta ali pa naslednjni teden tu v LJ in imam zaenkrat ene dve opciji (tanergija in zd bezigrad). Ce katera ze kam hodi in kaj priporoca, bi bila vesela za inf.

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
14.2.2012 21:00:44   
pikaa27
pozdravljene nosečke,
da se malo javim, danes sem imela pregled, vse okuser posted image ampak je blo kar malo stresno, ker mi je sestra merila oziroma iskala srček z napravico, verjetno podobno angelsound (sama je namreč nimam doma, ker vem, da bi paničarla), pa mi ni našla utripa, pol pa še druga sestra pride, bolj starejša, izkušena in reče, da kak to, da v 13 tednu nebi našla utripa, če pa ga že v 9 najde,....in sem se konkretno prestrašla. potem pa mi je ginekologinja na hitro naredila uz, je rekla, da me ne bo preveč strah, in je rekla, da "ne samo, da mu srček bije, še ful živahen je"user posted image  in sem bla tako zelo vesela in pomirjena. drugač pa mi je danes tudi vzela bris in šla sem še v laboratorij (kontrola krvi). no, najin otroček je bil tudi na nuhalni zelo živahen, same prevale je delal in se skrival, da ga je komaj posnel, je bil tak smešn, midva pa cela vesela, sploh ko slišiš bitje srčeka....
imam pa sicer problem pri ginekologu, ker hodim v porodnišnico in sicer na ptuj in večkrat mojega ginekologa ni in me pač pregleda tisti, ki je v ambulanti, je kar malo neprijetno, ko ne veš, kdo bo v ambulanti. pa sem se danes odločla in tudi povedla v ambulanti, da če drugič ne bo mojega ginekologa (ki ima pač v tem času operacije, porode itd.), se bom prestavla k drugemu ginekologu, ker mislim, da če sem naročena, da me mora on pregledat, ne pa vedno drugi. no, saj do sedaj sem vedno mela srečo, da sem naletela na vredi ginekologinjo, razen prvič, ko mi ni niti brisa vzel, pa smo to pač danes opravli. Upam,da bom tu uredila vse, kot je treba, ne bom pa se nekaj preveč jezila, ker se ne splača, pač svoje bom povedala...
ma_mi, kar pozitivno, tu smo vse s tabo
nič, grem zdaj mojega malo jezit, je bil tak hecn danes, ko je te pač valentinovo (no saj tudi drugače mi prinese kako čokoladico pa tak), mi je prineso bonboniero oz. nastavo na posteljo, pol pa ugotovil, da je notri liker user posted image hahahaha, pa mi reče, tega pa ne bos smela jest, tak da zdaj jaz jem njegovo milko (ki jo je dobil od mene), on pa tisti likeruser posted image naj kar je....
nič, cartajte se še naprej

(odgovor članu OranznaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?