|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
29.1.2012 15:59:13   
Kratka
ojla user posted image

moje počutje je katastrofalno, poslabšalo se mi je nenormalno v zadnjem tednu dni. Slabo mi je cel dan, na bruhanje mi gre, bruham, jem nič, lačna sem pa ves čas a kaj ko pojem en košček nečesa pa mi že obrne želodec user posted image in tako večino dni preležim v postelji blizu wc-ja user posted image

Srcica001
dejansko je res tako, kot je tvoj G rekel...te številke so samo številke in res niso pomembne, kar je pomembno je to, da je NS v mejah normale in da so vsi organi tako kot morajo biti v tistem času. Drugače pa pregled NS pove samo tveganje za tri vrste sindromov, ki so najpogostejši in pa tudi za srčno napako, tako kot se je to pokazalo v moji prejšnji user posted image . Za vse ostale sindrome, ki jih je mali milijon in še vse ostale možne napake tega ta pregled ne pokaže, tako kot tudi AC ne.
Srcica, kolikor sem jaz opazila je res tako, da če imaš posteljico spredaj si kot balon.user posted image

Še slabe 14 dni do moje NS, jaz se pregleda žal ne veselim...

(odgovor članu gorskarozica)
Neposredna povezava do sporočila: 976
29.1.2012 19:05:00   
srečki
gorskarozica dobrodošla med nami. Zakaj pa so te dali v bolniško oz. kakšne zdravstvene težave imaš? Kaj naj ti rečem čuvaj se pa bo. :)

Kratka o joj bogica....upam, da se ti stanje čim prej normalizira. Držim pestke. Hm za NS pa itak držim pesti in JA boš videla vse bo OK.

Nč bejbike lepo bodite

Neposredna povezava do sporočila: 977
29.1.2012 19:55:23   
Mojci1984
gorskarozica, dobrodošlauser posted image
Res je dolgočasno bit doma, ampak je pa vseeno boljše, vsaj veš da si naredila vse v otrokovo korist. No odvisno je tudi seveda od tega kakšno službo imaš. Jaz sicer nimam fizičnega dela, itak sam sedim, je pa full stresno in vem da je boljše da sem doma in bom že zdržala še ta mesecuser posted image . Držim pesti, da bo pri tebi vse ok in da nisi zaradi kakšnih hujših zdravstvenih težav na bolniški.
Kratka te čist razumem kako ti je, sej bila skor cel januar na istemuser posted image Ti sam počivaj, pa če ne moreš jest, probaj vsaj pit, po požirkih (da ne boš vsega sproti zbruhala), vsake 10 min požirek tekočine, da ne boš pristala na infuziji zaradi dehidracije (verjemi, ni luštno).
Jaz sem danes malce merila svojga bušija, ker se mi res zdi, da se mi že poznauser posted image . In se res:) +5cm spodnji del trebuhauser posted image zmerla sem še ostale "strateške" dele telesa, ker me je zanimalo če sem se le zredila, pa je povsod kak cm manj, samo spodnji del trebuha se je povečal (kile mam še vedno 3 manj kot pred nosečnostjo). Moj me prav debelo gleda, da mu s takim veseljem kažem trebuh, ker v nenosečem stanju najbrž neb bla navdušena nad + centimetriuser posted image
Bejbike, lepo se mejte, jutri je nov delovni dan, tiste ki ste v službi naj vam čimprej mine, tiste ki ste doma, pa ga preživite kar se da lepouser posted image

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 978
29.1.2012 21:04:14   
špica84
Jaz sem tudi sicer doma.Mi pa ni pretirano dolgčas.Me pa drži doma,ker delam v zdravstvu z izredno teškimi pacienti in imam ogromno vožnje,do šihta in nazaj
Sicer bom pa vidla,kaj bo jutri moj ginekolog rekel.Ker nazadnje,ko me je gledala je bila ena druga

(odgovor članu Mojci1984)
Neposredna povezava do sporočila: 979
30.1.2012 9:16:24   
printemps
Dobro jutro nosečke, tako moj dopust se je končal. samo na hitro sem šla malo preverit na ringarajo, doma bom pa v miru prebrala dosedaj vse vaše komentarje.
Dobrodošle vse nove nosečke, sem vidla, da nas je že kar lepo število.
Vam lahko malo pojamram.... Čeprav sem v službi, zelo težko delam, ker skos mislim na mojo psičko. Prejšni teden sva jo imela s seboj na smučanju, ker ima takooo zelooo rada sneg, je res noro uživala, jaz pa tudi, ko sem jo gledala, kako se je drajsala in valjala po snegu. Res jo je bilo užitek gledati. V petek zvečer pa je zbolela. sej ne morem verjeti, da to pišem, ker se je to prvič zgodilo. Stara je skoraj 9 let, do sedaj ni imela nobenih problemov, v petek zvečer pa se je začela trest, ko sem jo prijela za trebušček je začela cvilit in jokat. Ko je ponoči zaspala, je bilo zjutraj v redu, po zelo kratkem sprehodu pa spet (tresenje in cviljenje). Pot domov v soboto je bila najprej v redu, ko smo se ustavili in sva šli samo lulat (nardili sva 50 m), pa spet tresenje in jokanje. Seveda sva v soboto zvečer takoj letela h veterinarju, tako da je dobila inekcijo, ampak v nedeljo je bilo isto. In danes po jutranjem sprehodu spet ista zgodba user posted image Meni se srce para, ko jo gledam, ker vem da jo boli, pa niti ne vemo kaj ji je (vročine nima, pije in je v redu, lula in kaka prav tako). Punce res se vam opravičujem, da na tej strani pišem o težavah moje lubice,... Komaj čakam, da zaključim v službi in takoj letim domov

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 980
30.1.2012 9:54:20   
*pupika*
Če samo pomislim, da bi se to zgodilo moji Roni ... Vem, kako ti je hudo, ko ne moreš čisto nič. Ko trpiš, ker trpi tvoj kužek, najraje bi se zjokal in cvilil z njim ... Čim prej jo peljita k veterinarju, da jo pregleda ... in resnično upam, da jo čimprej spravite nazaj v njeno veselo stanje ... Držim pesti!

(odgovor članu printemps)
Neposredna povezava do sporočila: 981
30.1.2012 10:04:43   
urssi
pozdravljene! Tudi za nami je uspešno opravljena nuhalna in zgleda, da bomo imeli še enegauser posted image ...če je napoved točnauser posted image . počutje je dosti boljše, slabosti skorajda ni več, me pa matra zgaga, bolečine v želodcu...vseeno dosti lažje prenašati kot slabost in bruhanje. Tudi trebušček se mi že malo pozna, zaenkrat zgleda kot da bi se zredila in ne da sem nosečauser posted image . Naslednji pregled pa 9.2. Čestitke vsem za uspešno opravljene nuhalne in pa držim pesti za vse, ki vas to še čaka!!!

Uživajte!!

(odgovor članu *pupika*)
Neposredna povezava do sporočila: 982
30.1.2012 11:04:03   
špica84
Jaz sem tut odrihtala pregled.

Pogled na vago je bil 2kg manj kot prerjšnjič.Naredil mi je uz,in imamo enega razgrača v trebuhu.Srček dela na polno.PDP ostaja koker je 30.8
Naslednji pregled je nuhalna,potem pa 27.2 pri njem pregled

(odgovor članu urssi)
Neposredna povezava do sporočila: 983
30.1.2012 11:06:19   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: srečki

Zalenka....saj na NS ne pokaže vsega, sorry ne mislim pametovati, ampak v moji prejšnji nosečnosti je bilo na NS vse krasno in otroček ni preživel do MF. NS predvsem pokaže tveganje za downov sindrom...no je res, da se vidi še marsikaj, ampak garantirati ti pa ne morejo, da boš donosila zdarvega in živega otročka. Drugače pa držim pesti, da te preneha glava bolet in seveda vse naj naj tvojemu dragemu.

srečki ni bilo mišljeno, da vse vidijo in da je karkoli lahko garant za zdravega otroka. žal v nosečnosti ni nobenega garanta. Tudi po morfo ne. Marsikaj se lahko zgodi tudi pri porodu. Kdor želi 100% garant bo težko shajal z nosečnostjo, z otrokom potem ap še težje. Tudi izvidi iz bolnic so danes v smislu najverjetneje gre za ...., videti je noramlno .... kar pomeni da nihče več za nič ne garantira.
oja poanta je bila v tem, da sploh delam nuhalno zato da dokaj zgodaj vidimo ali so osnovne funkcije razvite, ki omohočajo (ne garantirajo) preživetje otročku. Ker kot sem napisala osebno ne bi mogla it delat splava v 20 ali več tednih. Roditi mrtvega otroka je pomoje ogromna preizkušnja v življenju in si želim, da ne bi bilo nikomur treba it čez to.
No za amnio pa jaz nisem iz preprostega razloga (če res ni ne vem kaj), ker je amnio invazivni poseg in je mislim da 1,6% možnosti za splav zaradi amnio.

Velika večina jih poudarja samo downov sindrom. No dejansko na NS ni samo za downa, ampak še za dve drugi kromosomski napaki, ki imata veliko hujše posledice kot downow sindorm a ju ej veliko manj in se ju zato manjkrat omenja. Sem pa mnenja, da se "drugačni" otroci rodijo prav posebnim staršem. In jim dajo, njimin sorojencem zelo veliko v življenju, zato em včasih zaboli, ko kdo z najmanjšim sumom na downa takoj pomisli na splavitev. Vem da takšno življenje ni lahko, a če poslušaš starše teh otrok in preživiš kak trenutek z njimi, vidiš da so te družinemnogo bolj povezane in starši mnogo bolj ponosni - no marsikdaj. In če je nekomu dano da ima otroka s posebnimi potrebami, mu je to zagotovo dano in je še kako sposoben skrbeti zanj.

Upam, da ne zamerite. Sem se malo razpisala.

Saj vem da mnoge razmišljate enako in ni bilo mišljeno kot kritika nekoga, ki razmišlja drugače. Hvala bogu da smo si različni - tako edino je svet zanimiv in raznolik.

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 984
30.1.2012 11:11:48   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: Kratka

ojla user posted image

moje počutje je katastrofalno, poslabšalo se mi je nenormalno v zadnjem tednu dni. Slabo mi je cel dan, na bruhanje mi gre, bruham, jem nič, lačna sem pa ves čas a kaj ko pojem en košček nečesa pa mi že obrne želodec user posted image in tako večino dni preležim v postelji blizu wc-ja user posted image

Srcica001
dejansko je res tako, kot je tvoj G rekel...te številke so samo številke in res niso pomembne, kar je pomembno je to, da je NS v mejah normale in da so vsi organi tako kot morajo biti v tistem času. Drugače pa pregled NS pove samo tveganje za tri vrste sindromov, ki so najpogostejši in pa tudi za srčno napako, tako kot se je to pokazalo v moji prejšnji user posted image . Za vse ostale sindrome, ki jih je mali milijon in še vse ostale možne napake tega ta pregled ne pokaže, tako kot tudi AC ne.
Srcica, kolikor sem jaz opazila je res tako, da če imaš posteljico spredaj si kot balon.user posted image

Še slabe 14 dni do moje NS, jaz se pregleda žal ne veselim...

kratka želim da se čimprej počutiš bolje user posted image user posted image
probaj ostat optimist, čeprav ko se še fizično slabo počutiš je včasih to težko.

zakaj se ne veseliš NS? Upam da o vse ok in to bo dalo novo motivacijo in elan ter pozitivno motivacijo.

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 985
30.1.2012 11:17:17   
zalenka
IZVIRNO SPOROČILO: printemps

Dobro jutro nosečke, tako moj dopust se je končal. samo na hitro sem šla malo preverit na ringarajo, doma bom pa v miru prebrala dosedaj vse vaše komentarje.
Dobrodošle vse nove nosečke, sem vidla, da nas je že kar lepo število.
Vam lahko malo pojamram.... Čeprav sem v službi, zelo težko delam, ker skos mislim na mojo psičko. Prejšni teden sva jo imela s seboj na smučanju, ker ima takooo zelooo rada sneg, je res noro uživala, jaz pa tudi, ko sem jo gledala, kako se je drajsala in valjala po snegu. Res jo je bilo užitek gledati. V petek zvečer pa je zbolela. sej ne morem verjeti, da to pišem, ker se je to prvič zgodilo. Stara je skoraj 9 let, do sedaj ni imela nobenih problemov, v petek zvečer pa se je začela trest, ko sem jo prijela za trebušček je začela cvilit in jokat. Ko je ponoči zaspala, je bilo zjutraj v redu, po zelo kratkem sprehodu pa spet (tresenje in cviljenje). Pot domov v soboto je bila najprej v redu, ko smo se ustavili in sva šli samo lulat (nardili sva 50 m), pa spet tresenje in jokanje. Seveda sva v soboto zvečer takoj letela h veterinarju, tako da je dobila inekcijo, ampak v nedeljo je bilo isto. In danes po jutranjem sprehodu spet ista zgodba user posted image Meni se srce para, ko jo gledam, ker vem da jo boli, pa niti ne vemo kaj ji je (vročine nima, pije in je v redu, lula in kaka prav tako). Punce res se vam opravičujem, da na tej strani pišem o težavah moje lubice,... Komaj čakam, da zaključim v službi in takoj letim domov

bogica. čist razumem tvoj o bolečno. ne razumem pa zakaj ji je veterinar dal samo injekcijo in injekcijo česa? zakaj, kaj je ugotovil? Kakor si napisala s ebere da ji je dal protibolečnisko injekcijo in nič pregledal kaj bi bilo. Jaz bi gotovo zahtevala UZ. Vem da ni poceni, ampak zame je žival kot otrok. Sploh pa nobene injkecije pred diagnozo oz da vsaj vidijo kaj je oz zakaj bolečine. Svetujem da najdeta dobro veterinarsko kliniko, kjer s ebodo psički res posvetili.

Jaz imam perzijsko muco in smo poleti šli čez riskantno operacijo (narkoza v starosti 11 let), a je bila le ta nujna za preživetje. Kako sem vesela, da je še z nami in da se dobro počuti ne znam opisat. Če ne bi tvegali operacije bi se revica mučila in umrla, ker je imela raka na rodilih in ogromno cist in so ji odstranili vsa rodila in ciste - tega j ebilo toliko, da ne vem kje v njenem teleščku se je tolko tega nahajalo. Je pa bila hčerka z mano, ko sva jo šli iskat po operaciji in ne znam vam opisat, kako ji je veterinar vse lepo opisal in pokazal, kaj je imela notri in zakaj ji je moral ven vzeti. Človek z dušo in občutkom.

Sem pa prepričana da bi mi jo marsikje uspavali in ne bi šli v tako operacijo pri njenih letih.

< Sporočilo je popravil zalenka -- 30.1.2012 11:18:12 >

(odgovor članu printemps)
Neposredna povezava do sporočila: 986
30.1.2012 12:40:42   
Mojci1984
printemps tole mi je pa prav grozno slišat. Res bi bilo dobro, da greš še h kakšnemu drugemu veterinarju po mnenje, ker očitno je s psičko nekaj narobe in je pomembno, da ukrepajo čimprej, če je kaj resnega. Zalenka se pa strinjam s teboj, vse preveč je ljudi, ki imajo živali in takoj ko je kaj narobe, jih dajo uspavat - ker je pač to ceneje kot pa zdravljenje. Tega ne bom nikol razumela, jaz bi dala za svoja psa ves denar do zadnjega centa, sam da bi se pozdravila, če bi blo kaj narobe z njima. Tako kot z otrokom, ga ne daš kar uspavat, če je bolan, ampak se boriš zanj in upaš, da čimprej ozdravi, ne glede na stroške in vse ostalo. Me je prav potrla tale temauser posted image Printemps res upam, da bo s tvojo psičko kmalu vse v redu in da je ne boli preveč.

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 987
30.1.2012 12:46:48   
srečki
Dan nosečke,

printemps o joj upam, da psička ne trpi kaj preveč in da se hitro ugotovi kaj je narobe in da jo pozdravijo. No tudi naša je bila v petek na operaciji, ker je imela sečne kamne je bila res boga. No sedaj je že bolje že laja, skače se igra....No bi te pa rada vprašala če si še za pilates :) jaz namreč sem, vendar sem še na bolniški zaradi izpuščajev in ne bi mogla začeti ravno 01.02. malo kasneje oz. ko se pozdravim. prosim sporoči.

(odgovor članu Mojci1984)
Neposredna povezava do sporočila: 988
30.1.2012 13:10:24   
jelena87
Živjo!

najprej user posted image user posted image user posted image  za Kratko in printemps ... Kratka upam da se ti počutje čim prej izboljša!!! Jooooj printemps kar hudo mi je za tvojo psičko user posted image  res pojdi še nekam po drugo mnenje in upam, da se čim prej vse uredi in bo spet vesela in poskočna kot prej!!!

Jaz sem pa danes imela NS in rezulta je bil super 1:19202 user posted image  malce mi je odleglo čeprav kot pravite, to še vedno ni zagotovilo, da bo vse vredu, je pa vsaj ena dobra novica user posted image  spol se pa ni videlo user posted image  pa tako sva si želela vedeti... Kdaj mi bodo zdaj šele lahko povedali spol, na kateri preiskavi, a katera ve?? Aja pa PDP imam 13.8. kot je rekel ginekolog, ga ni nič spreminjala, čeprav je za teden večji, tako da ga lahko crtek na seznamu zdaj spremeniš na 13.8. hvala user posted image  

pozdravček še za nove punce, sem videla da je vsaj še ena nova spet user posted image  hehe se pa kar povečuje število na seznamu user posted image  edino pravilno boljše kot pa obratno!!

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 989
30.1.2012 14:06:52   
Kratka
ojla,

no, danes pa lahko rečem, da sem zaenkrat kar vredu. Jedla sem nekaj malega in nič ni šlo ven user posted image . Drugače glede pitja nimam problemov in pijem kar dosti vode ali čaja, tako da vsaj dehidriram ne. Se mi je pa včeraj takooooo zaluštalo ježeka in je šel moj v slaščičrano ponj, ma mi je takoooo pasal, da sem kar celega lahko zmazala. Sem se potem cel večer fajn počutila in še danes me to drži, več ali manj user posted image Nisem pa ravno ponosna na to, da sem se filala s sladkim, ampak kaj čem, če mi je pa od vse možne hrane edino ježek pasal in pomagal user posted image

printemps, joj upam, da se kužika pozdravi. Vem kako hudo je, ko ti zboli ljubljenček user posted image pošiljam eno user posted image za tvojo psičko. user posted image

zalenka

kratka želim da se čimprej počutiš bolje
probaj ostat optimist, čeprav ko se še fizično slabo počutiš je včasih to težko.

zakaj se ne veseliš NS? Upam da o vse ok in to bo dalo novo motivacijo in elan ter pozitivno motivacijo.

Hvala! NS se pa ne veselim zaradi slabih izkušenj s tem pregledom. Ti pač ostane notri tisti strah in se ga še z nevem kolikšnim optimizmom pač ne moreš rešit. Tiste, ki ste kaj podobnega doživele na kakšnem pregledu tako veste kako je to. Sicer pa ja, bo vse ok na NS! SI vsak dan večkrat na dan ponavljam user posted image
Se pa zalenka strinjam s teboj o tem kar si napisala glede downovega sindroma, res so pravi sončki. Je pa odvisno od tega v kakšni obliki je sindrom. Nekateri imajo milejšo obliko in razen teh tipičnih simptomov ni drugih problemov, drugi pa lahko imajo poleg tega še od in do težav z zdravjem npr. srček, te stvari so pa hude in nekateri ne živijo preveč dolgo, pa še cel kup komplikacij jih čaka in vprašanj a bo preživel, kako dolgo itd. Se pa v popolnosti strinjam s tvojo izjavo, da drugačni otroci so namenjeni posebnim staršem in vedno nam je naloženo ravno toliko bremena, kot smo ga sposobni nositi!

Jelena87 user posted image za NS! Glede spola pa mislim, da boš kar čakala do morfologije user posted image

(odgovor članu jelena87)
Neposredna povezava do sporočila: 990
30.1.2012 14:25:08   
zalenka
kratka bomo držale pesti za dobro opravljeno NS. glede grenkega priokusa te razumem, čeprav po drugi strani ti to da neko novo moč se mi zdi. da si zmožen marsikaj it čez. jaz sem najprej msilila pri prvi hčerki da se bo svet podrl, ko mi je G v 30 tednu našla pri njej ciste - no za ciste se je kasneje izkazalo, takrat pa ni mogla reči ali je na mehurčku, ledvicah ali na jajčnikih in na mehurčku oz ledvičkah bi bila velika verjetnost na raka in mene je to čist podrlo. no k sreči se je vse dobro izšlo in naša mala žaba je danes zdrava kot dren. HB.

Vem da je težko ampak s emi zdi da pozitivne misli pomagajo. No danes sem že skoraj prepričana v to.

Jaz sem pa imela danes UZ vratu in ščitnice. Ugotvoljene 3 ciste, ki naj zaenkrat ne naj ne bi izgledale nevarne - zato sem prej napisala da danesnoben več ne reče ničesar deterministično. V izvidu piše da gre najverjetneje za koloidne ciste. Torej eč ne gre, s enimam komu žalit, da se zdravnik zmotil user posted image . Sem optimist da bo vse ok. Če ne bo pa da bo čim bolje kot se da.

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 991
30.1.2012 14:32:30   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: jelena87

Živjo!

najprej user posted image user posted image user posted image  za Kratko in printemps ... Kratka upam da se ti počutje čim prej izboljša!!! Jooooj printemps kar hudo mi je za tvojo psičko user posted image  res pojdi še nekam po drugo mnenje in upam, da se čim prej vse uredi in bo spet vesela in poskočna kot prej!!!

Jaz sem pa danes imela NS in rezulta je bil super 1:19202 user posted image  malce mi je odleglo čeprav kot pravite, to še vedno ni zagotovilo, da bo vse vredu, je pa vsaj ena dobra novica user posted image  spol se pa ni videlo user posted image  pa tako sva si želela vedeti... Kdaj mi bodo zdaj šele lahko povedali spol, na kateri preiskavi, a katera ve?? Aja pa PDP imam 13.8. kot je rekel ginekolog, ga ni nič spreminjala, čeprav je za teden večji, tako da ga lahko crtek na seznamu zdaj spremeniš na 13.8. hvala user posted image  

pozdravček še za nove punce, sem videla da je vsaj še ena nova spet user posted image  hehe se pa kar povečuje število na seznamu user posted image  edino pravilno boljše kot pa obratno!!

jelena naslednji UZ, ki se ga ne plača je morfologija, ki se dela nekej od 20-24 tedna. Saj to bo tako hitro.
Ni pa niti nujno, da se bo splol takrat videl. Če otroček leži v taki legi, da se ne vidi bo težka.

Edino si lahko privoščiš samoplačniški UZ, samo zdaj ej za spol itak še malo prekmalu, tako da mislim da se ne splača.

ponavadi pravijo za NS da lahko spol napovejo v 50%. No fifty fifty sem pa tud jaz lahko ane user posted image . No dejansko če se že vidi pimpeka je velika verjetnost da bo to to, razen če je G zamenjal P za prst user posted image . Veliko domnevnih punčk pa še lahko postane user posted image

(odgovor članu jelena87)
Neposredna povezava do sporočila: 992
30.1.2012 14:34:23   
Kratka
Ah ja, potem razumeš kako je to zalenka. Res si včsih človek ne more predstavljat česa vsega je zmožen, ampak ko si dejansko enkrat v kakšni nepredstavljivi situaciji takrat šele vidiš, da si zmožen tudi najhujše stvari preživet, zgolj zato ker pač moraš in ni druge poti. Hvalabogu, da je s tvojo punco zdaj vse vredu!
Držim pesti za tvoje ciste, da res ne predstavljajo nič nevarnega. A drugače imaš probleme s ščitnico?

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 993
30.1.2012 16:02:35   
gorskarozica
Zalenka držim pesti, da bo vse OK, moramo bit vse kar se da najbolj optimistične, ker je to najbolje za nas.
Kratka me veseli, da si danes že bolje. Mene so že cel zadnji mesec mučile slabosti, sem komaj čakala 12 teden, da bo bolje pa še kar ni hotelo biti konca in zdaj, sredi 13 tedna se je pa končno umirilo in ne bruham več user posted image upam da bo trajalo. Mi pa hrana še vedno zelo smrdi. Kljub temu sem pridobila 2kg, mi pa potem zvečer bolj paše jest, ko jutranja slabost mine.
Se bojim, da bom kar celo nosečnost v bolniški, čeprav še nisem imela komisije. To pa zaradi kronične avtoimunske bolezni. Ampak trenutno so izvidi OK in tudi po dosedanjih preiskavah je tudi mali sonček OK user posted image Kar je največja sreča. Imam pa čez 1 teden svojega ginekologa, 21.2 pa podrobni pregled dojenčkovega srčka v Lj.

Kakšne izkušnje imate pa glede spola, so na nuhalni če je pravilno obrnjen že lahko 100% al je bolje počakat na morfologijo v 21. tednu?

Uživajte in čim več sprehodov na sončku.

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 994
30.1.2012 16:19:17   
Kratka
gorskarozica, tudi meni ponavadi najbolj, če mi že, zapaše jest zvečer. Se bojim, da bom zaradi tega dobila par kilcuser posted image
Imaš pregled pri dr. Veselu? V katerem tednu boš takrat? Kako to, da si že tako hitro naročena? Mene tudi čaka pregled, vendar sem se mislila naročiti po NS. Zakaj pa moraš opraviti ehokardiografijo, če ne sprašujem preveč?

Glede spola na NS ti pa lahko povem samo to, da se ne preveč zanašat na pravilno napoved spola, ker takrat otroček še nima tako razvitih spolnih organov, da bi lahko 100% trdili za spol.user posted image

< Sporočilo je popravil Kratka -- 30.1.2012 16:22:57 >

Neposredna povezava do sporočila: 995
30.1.2012 19:37:04   
printemps
punce hvala vam za podporo, sem res bila že ob 12 doma, tako da se že cel dan crkljava in počivava. Na srečo je malo bolje, očitno tabletke pomagajo. Hvala za nasvet, res ga bom upoštevala in vseeno bom šla še na ultrazvok, da se res vidi kaj se dogaja v trebuščku. Hvala ker me razumete, zaenkrat je to res moj otročiček in bi tudi jaz dala zadnji cent za njo.
Srečki ja tudi jaz sem še vedno za pilates, čeprav že komaj čakam, bo tudi meni te dni pasalo, da še ne bi začele. Bom vseeno raje doma in se crkljala z mojo lubico, ti se pa pozdravi. Sem pa že pisala, da bi začeli, prostor v skupini je, tk da me je voditeljica prosila, če ji lahko napišem še tvoj ime in priimek. Nisem ji še uspela odgovorit, ko boš zdrava, pa si ji bova javile. Prav tako pa še enkrat za vse ostale, ki bi želele na pilates, mislim, da bova obe z srečki zelo veseli dodatne družbe.
Samo še toliko, jaz sem super, na srečo nobenih težav, moj je sicer kar bogi, saj je fajn prehlajen, psička je itak boga boga, jaz se pa kar držim in skrbim za moja dva draga. Hja tokrat jaz skrbim za njiju, potem pa upam, da tudi jaz kaj pridem na vrsto :)
Pozdravček vsem

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 996
30.1.2012 20:06:20   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: Kratka

Ah ja, potem razumeš kako je to zalenka. Res si včsih človek ne more predstavljat česa vsega je zmožen, ampak ko si dejansko enkrat v kakšni nepredstavljivi situaciji takrat šele vidiš, da si zmožen tudi najhujše stvari preživet, zgolj zato ker pač moraš in ni druge poti. Hvalabogu, da je s tvojo punco zdaj vse vredu!
Držim pesti za tvoje ciste, da res ne predstavljajo nič nevarnega. A drugače imaš probleme s ščitnico?

kratka ženske smo močne in navadno si res prej ne predstavljamo kaj vse zmoremo. mi smo imeli takrat n UZ-jev pri N specialistih, vsak videl po svoje ... No v P so potem potrdili ciste na jajčnikih, pregled smo potem imeli pri 1 letu starorosti in so vse lepo same počile tako da ni bil potreben noben poseg. So ap te ciste pri deklicah menda kar pogoste. Pri nas jih je skrbelo to, ker so nile na obeh straneh kar je menda precej nenavadno in se v večini pojavljajo le na eni strani.

optimizem velja user posted image

gorska rozica meni je pušenjak rekel, da je za spol pri nS 50% verjetnost. Kot sem že napisala je večja verjetnost če vidi fantka. drugače pa jih poznam kar nekaj ki so jim še na morfo potrdili spol potem pa se je izkazalo drugače. celo obratno - kolegica je do konca mislila da nosi fantka pa se je rodila punčka user posted image
printemps sporoči kako je s tvojo psičko in kaj so pogruntali. upam da bo hitro dobro.

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 997
30.1.2012 20:47:51   
Bubalu
Lepo pozdravljene avgustovke!

Sem čisto frišna na forumu in se vam z veseljem pridružujem :) Stara sem 29 let (skoraj 30) in je to moja prva nosečnost. PDP imam 24. avgusta, NS pa 13. februarja. Zaenkrat moja nosečnost ne poteka najlepše, ker mi je ves čas slabo in bruham, kar pomeni, da tudi ne jem veliko, ker hrana ne ostane dolgo v meni. Počutim se tudi kot pubertetnica, saj so me napadli mozolji, da ne govorim o tem, da sem čisto brez energije in bi cele dneve prespala :) Ampaaaaak se ne dam! :) Razmišljam pozitivno in upam, da se bo stanje prej kot slej izboljšalo in bom začela uživati v nosečnosti :)

To bi bilo zaenkrat vse o meni, sem pa vesela, da sem našla ta forum in bom z veseljem sodelovala na njem ;)

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 998
30.1.2012 21:39:25   
wish87
printemps me veseli da je bolše stanje pri vašem "otročku" :) upam da tako ostane in se čim prej do konca pozdravi :)

gorskarozica me pa zanima kakšne oblike avtoimunske bolezni imaš? sprašujem pa namreč zato, ker so moji dobri prijateljici odkrili da boleha za avtoimunsko boleznijo lani poleti in je še vedno na zdravilih - zelo močnih tabletih katere ne ve koliko časa jih bo morala jemati (lahko tudi celo živlenje), dokler pa jih jemlje pa ne sme zanosit. sicer pred boleznijo z partnerjem nista razmišljala da bi poskusila zanosit, zdaj pa veliko razmišljata o tem kdaj sploh bosta lahko. in kakor je bila vesela za naju ko sva povedala, da bova zibala, se mi je zdelo da je tudi zelo razočarana, ker sama za enkrat še ne bo. zelo mi je hudo za njo in me zanima če bom od tebe (ker imaš izkušnje) dobila kakšno koristno informacijo :) za tebe pa seveda držim pesti da ne boš imela težav v nosečnosti :)

čez vikend sem imela veliko časa za brskanje po internetu in razmišljanje, ker sem se zelo slabo počutila in sem veliko počivala :) razmišljala pa sem o otroških imenih, ki so mi ušeč...kar nekaj jih je in imam občutek da sem bom zelo težko odločila in še da se bova z mojim strinjala:) ve ste mogoče že kaj razmišljale o tem? ali jih imate celo že izbrane?

lep večer še naprej želim :)

(odgovor članu Bubalu)
Neposredna povezava do sporočila: 999
31.1.2012 8:43:57   
zalenka
jutro,

po včerajšnjem krasnem kosilu, ko sem dobila domači sirov burek, me je celo popodlne in večer tako bolel želodec. jao. danes juhica koleraba in krompir.

BUBALU pozdravljena med čvekicami.

wish87 midva sva čisto nahitro rekla o imenih. nič še ni izbrano. Za punčko nama je všeč Ajda, za fantka meni čisto druga imena kot mojemu. Ampak saj jaz itak pravim, da bo punčara user posted image

(odgovor članu wish87)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?