|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
1.2.2012 8:36:13   
activia
Toopsy, če bo tudi tokrat šla z mano teta, ki je bila v lj porodnišnici svoje čase babica, potem bom šla v lj rodit
(žal je danes tako da če imaš s sabo nekoga ki vse tam pozna delajo s tabo v rokavicah) če pa ne bo mogla bom šla
pa v postojno user posted image , ker mi je sam način dela tam mogoče malo ljubši saj kolikor sem slišala zgodbe in se tudi
sama prepričala ko sem bila na laparoskopiji user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
1.2.2012 9:12:09   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: mami 3m

IZVIRNO SPOROČILO: zalenka

za ogrlice prvič slišim. kaj je to? a da si drgnejo ali kej drugega?

Ne, ne...daš otroku okolu vratu. Za frajarit. user posted image
Sicer pa čist resno tukaj piše, kako pomaga...

http://www.jantarjeva-ogrlica.si/index.php/baltski-jantar/52-jantarjeva-ogrlica
http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wID=291&detailID=723

Pri nas jo veliko otrok nosi... Mi je nismo.

sem pogledala tole, ampak čisto iskreno jaz tega nebi nikoli dala okoli vratu otroku staremu manj kot leto ali še več.

mami3m, jaz sem imela o+pa obakrat srečo. no odvisno kako gledaš, ker pri 30 jaz še komaj živim in stanovanje je kuhalnica, ampak za zunaj bit je bilo pa obakrat luštno. računajmo na lansko poletje, ko je bil september cel okoli 30 user posted image

(odgovor članu mami 3m)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
1.2.2012 9:47:58   
riba83
Pozdravjene...
Včeraj sem imela NS in pregled. NS ok, tveganje 1:3562, ampak bi bilo še manjše če ne bi imel otrok na začetku pregleda malo previsok utrip, ampak potem se je umiril.
Potem pa ugotovimo da sem prebolela pred kratkim toksoplazmozo in me je skor kap. Čeprav je pisalo na izvidu da je od okužbe več kot tri mesece, torej sem jo prebolela pred začetkom nosečnosti...a ma katera podobno izkušnjo...me je kr malo strah ker nevem če je izvid pravi...
Uživajte nosečnost.
Aja, moj PDP je 13.8.2012 (za seznam).

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
1.2.2012 13:36:24   
gorskarozica
Vidim da ste zelo aktivne in vas z veseljem prebiram user posted image
Kratka[/b] Nuhalno sem imela prejšnji teden, ehokardiografijo kot si ji strokovno rekla pa imam konec 16 tedna. Nimam pojma kdo mi bo to delal, ti pa sporočim čez 3 tedne. Napotnico mi je izdala dr. Voduškova. Ta pregled naj bi naredila zaradi moje avtoimune bolezni, ker le ta lahko vpliva na razvoj srčka, vsaj tako so mi razložili.
Wish Ti zadeve malo bolj podrobno razložim na ZS.
Red Sonja Mislim da nimaš preveč razlogov za skrb, saj si imela NS res dobro, drugače je pa kolegica šla na AC, ker se na NS ni videlo nosne kosti pa ima zdaj doma povsem zdravega korenjaka user posted image Držim pesti in kar pogumno!
Zalenka Res fajn, da imamo na forumu že izkušene mamice, da dobimo kak nasvet, ker v prvo je res vse novo in bi kar vse kupil. Sicer pa sva z mojim rekla, da bova še počakala par mesecev z nakupovanjem, da bova bolj sigurna glede spola. K sreči lahko zapnem še moje stare hlače in še čakam na nakup nosečniških. Po moje, če jih že zdaj kupim, ne vem katero številko bi, ker se lahko še kar fajn zredim in mi potem, ko jih bom potrebovala ne bodo prav. Kako pa pri tebi, koliko konf. številk večje si si kupila od št, ki jo normalno nosiš?
Drugače pa imam zdaj ko sem doma veliko časa tako sem si včeraj sposodila Leksikon imen od Kebra in tako bom izbrala nekaj favoritov. Seveda se bova potem še uskladila z mojim. Sem pa zadnje dni zelo navdušena, ko čvekam s prijateljicami in še zadnjim sporočam veselo novico in so čist vse ful navdušene, res lepi občutki [sm=smiley36
.gi
f][
/b]

Ups ne vem kaj sem naredila, sem hotela samo imena krepko, zdaj imam pa vse in ne znam več zbrisat. No bo pa drugič bolje, pozdravček.

(odgovor članu riba83)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
1.2.2012 13:44:43   
srečki
riba 83 no tudi jaz sem ena izmed tistih ki je že prebolela toxoplas. samo mi ni najbolj jasno....zato sem šla gledat izvide iz prejšnje nosečnosti in sedanje, ker v prejšno mi niso rekli da sem jo. Namreč v prvo sem imela izvid IgM pozitivna 122IU/ml, IgM negativna in zadnje nereaktiven. Sedaj pa IgM >250IU/ml IgM negativna in zadnje nereaktivno.
Ali se katera kaj spozna....bom pa vsekakor na naslednjem pregledu vprašala.

(odgovor članu gorskarozica)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
1.2.2012 14:49:41   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: gorskarozica

Vidim da ste zelo aktivne in vas z veseljem prebiram user posted image
Kratka Nuhalno sem imela prejšnji teden, ehokardiografijo kot si ji strokovno rekla pa imam konec 16 tedna. Nimam pojma kdo mi bo to delal, ti pa sporočim čez 3 tedne. Napotnico mi je izdala dr. Voduškova. Ta pregled naj bi naredila zaradi moje avtoimune bolezni, ker le ta lahko vpliva na razvoj srčka, vsaj tako so mi razložili.
Wish Ti zadeve malo bolj podrobno razložim na ZS.
Red Sonja Mislim da nimaš preveč razlogov za skrb, saj si imela NS res dobro, drugače je pa kolegica šla na AC, ker se na NS ni videlo nosne kosti pa ima zdaj doma povsem zdravega korenjaka user posted image Držim pesti in kar pogumno!
Zalenka Res fajn, da imamo na forumu že izkušene mamice, da dobimo kak nasvet, ker v prvo je res vse novo in bi kar vse kupil. Sicer pa sva z mojim rekla, da bova še počakala par mesecev z nakupovanjem, da bova bolj sigurna glede spola. K sreči lahko zapnem še moje stare hlače in še čakam na nakup nosečniških. Po moje, če jih že zdaj kupim, ne vem katero številko bi, ker se lahko še kar fajn zredim in mi potem, ko jih bom potrebovala ne bodo prav. Kako pa pri tebi, koliko konf. številk večje si si kupila od št, ki jo normalno nosiš?
Drugače pa imam zdaj ko sem doma veliko časa tako sem si včeraj sposodila Leksikon imen od Kebra in tako bom izbrala nekaj favoritov. Seveda se bova potem še uskladila z mojim. Sem pa zadnje dni zelo navdušena, ko čvekam s prijateljicami in še zadnjim sporočam veselo novico in so čist vse ful navdušene, res lepi občutki user posted image

Ups ne vem kaj sem naredila, sem hotela samo imena krepko, zdaj imam pa vse in ne znam več zbrisat. No bo pa drugič bolje, pozdravček.

gorska rozica mal si preveč na b klikala pa s emu je zmešalo. sem mal uredila user posted image

no saj vsak ima svoje izkušnje. jaz sem v drugo videla, da se marsikaj lahko postavi na glavo. mi je recimo v prvo nekaj ful odgovarjalo, v drugo pa sploh ne. ali ap prva je imela ful rada vse glasbene igrače, ta drugi pa jih sploh porajtal ne. zato zdej vem zakaj je tako pestra izbira in zakaj imamo tako različne izkušnje. če pa upoštevaš še, da smo si starši različni, potem res dobiš neskončno kombinacij - hvala bogu.

glede konfekcije - jaz sem si nosečniške hlače kupila nekje v 16t in sem jih lahko nosila do konca. vzela sem tako da so mi bile okoli bokov na komot in neoprijete. drugače pa poleti itak nosim vedno jersey kapri hlače k so pa itak ful raztegljive user posted image . je pa ful odvisno - nekaj cm ziher moraš upoštevat tudi okoli bokov, sicer so pa hlače itak tako narejene da potem uni elastični pas raste s tvojim trebuščkom. jaz sem imela obakrat res huge trebušček, pa že tako sem obilna user posted image , ampak je kr šlo. meni osebno je pasalo da so hlače res nizko rezane - se pravi da je začetek elastičnega dela pasu res nizko - takoj nad sramno kostjo. enim pa paše obratno. mene je motilo, če me je pas rezal v trebuh tam spodaj. je pa tudi res, da sem obakrat nosila zelo zelo nizko. kaj bolj pametnega žal ne znam povedat user posted image
------------

jaz sem pa danes dala kri za ščitnico, da vidim kaj je z mojimi hormoni. jutri dobim izvid, pri zdravnici pa sem naročena 10.2. Sem pa danes takooo utrujena, da komaj držim odprte oči.

(odgovor članu gorskarozica)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
1.2.2012 15:03:36   
RedSonja
sem se naročila na AC. Imam jo 22.2. v porodnišnici.

Ma najbl me je šokiralo to, ker res nisem hotla na to AC in me je malo iz tira vrglo.
No pa itak da me mal stisne ko pomislim kak bo rezultat. Sam ja se tolažim, če je bla NS in kost ok, potem tud to ne more bit narobe.

Sicer mi je pa še vedno slabo. Sicer malo manj, pa kak dan tudi že ne bruham. Jao da se to mučenje konča in začnem uživat ;).

Hlače pa jaz nosim od Salse, ki imajo super zgornji del mal širši, da me ne tišči. Se mije obseg le pobvečal že za 5 cm :). So pa te hlače fajn, ker potem daš zgoraj z zadrgo pas stran in pritrdiš elasični pasek. LAhko jih nosiš tudi še potem po porodu oz. pred nosečnostjo. Res fajn hlače.

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
1.2.2012 15:06:22   
zalenka
o spodnji zgodbi mi je zadnjič pravila moja mami. Mi jo je posredovala na mail. Danes sem si ogledala tudi spodnja videa na youtube. Žalostno res, ampak po drugi strani, ko vidiš na videu kako voljo ima ta ženska, te prevzame z navdihom.

Ne brat če ste preveč čustvene, da ne boste jokale.
ROJENA SEM V ČASU SPLAVA - Neverjetno pričevanje Gianne Jessen

Gianna Jessen je 8. septembra 2008 nagovorila avstralsko javnost v parlamentu v Melbournu. Posvojena sem. Moja biološka mati je imela 17 let, moj biološki oče prav tako. Noseča je bila 7 mesecev in pol, ko se je odločila oditi na kliniko Planned Parenthood, ki opravi največ splavov na svetu. Svetovali so ji splav s solno raztopino, ki jo uporabljajo za izvršitev splava v poznih mesecih nosečnosti. Pri tem se solna raztopina vbrizgava v materino telo; otrok golta to raztopino, ki ga razžira odznotraj in odzunaj, mati pa rodi mrtvega otroka v roku 24 ur. Toda na ogromno in šokantno presenečenje vseh se nisem rodila mrtva, ampak živa, in sicer 6. aprila 1977 v kliniki za opravljanje splavov v okrožju Los Angelesa. V popolnem načrtovanju mojega rojstva je fantastično prav dejstvo, da izvršitelj splava še ni prišel v službo, tako da ni imel možnosti, da bi nadaljeval s svojim načrtom za moje življenje, ki je bil - moja smrt.

Zavedam se, da sem v zelo lepi zgradbi Vlade in ljubim vašo domovino kot svojo lastno. Toda vem, da v času, v katerem živimo, nikakor ni politično modro izgovarjati imena Jezusa Kristusa na takem mestu in Ga povabiti na taka srečanja, kajti Njegovo ime lahko povzroči, da se ljudje počutijo grozno nelagodno. Toda jaz nisem preživela zato, da bi pripomogla k temu, da bi se vsi ljudje počutili prijetno. Preživela sem, da bi malo razpihala stvari. In v tem uživam.

Kot sem že povedala, sem se rodila živa po 18 urah. Morala bi biti slepa, morala bi biti izžgana, morala bi biti mrtva. Toda nisem! Veste, kaj je fantastično? Dejstvo, da je izvršitelj splava moral podpisati moj rojstni list! Zato vem, kdo je. In za vse skeptike, ki me poslušajo: v mojem kartonu piše >>Rojena v času abortusa s solno raztopino.<< Ha! Niso zmagali.
Pozanimala sem se, kdo je človek, ki je opravljal moj splav. Njegove klinike so del največje verige klinik v ZDA in letno zaslužijo 70 milijonov dolarjev. Prebrala sem neki njegov citat izpred nekaj let: >>Abortiral sem več kot milijon otrok in to smatram za svojo strast.<< To vam govorim zato, ker se, dame in gospodje, nahajamo v zanimivi bitki v tem svetu, pa če to dojamemo ali ne. To je bitka med življenjem in smrtjo. Na kateri strani ste?

Medicinska sestra je poklicala nujno medicinsko pomoč, prepeljali so me v bolnišnico, kar je resnično čudež. Kajti v tem času pa vse do leta 2002 je bila v moji domovini navada, da so tistemu, ki je preživel splav, končali življenje, pa najsi je bilo to z davljenjem, dušenjem ali s tem, da so ga pustili umreti ali da so ga odvrgli. Toda 5. avgusta 2002 je predsednik Bush uzakonil akt o zaščiti živorojenih otrok, da bi to preprečil.

Vidite, mi smo resni. Upam, da me bodo zasovražili do smrti, da bom tako lahko občutila Boga in tako razumela, kaj pomeni biti osovražen. Kajti On je bil osovražen! Kristus je bil osovražen! In ne veselim se tega, da bom osovražena, saj vem, da sem že osovražena, ker razglašam življenje! In pravim vam: >>Niste me ujeli! Tihi holokavst me ni premagal!<< In moje poslanstvo, dame in gospodje, izmed mnogih stvari je vnesti humanost v razpravo, ki smo jo enostavno zavili, postavili na polico in dejali: >>To je problem!<< Odstranili smo svoja občutja, postajamo trdi. Mar resnično želite to? Koliko ste pripravljeni tvegati, da bi govorili resnico v ljubezni in usmiljenju, da bi vstali in bili pripravljeni na to, da boste osovraženi?
Ali se končno vse vrti okrog vas? Ali mene?

Po vsem tem sem bila nameščena v dom za nezaželene nujne primere, kjer so se odločili, da me ne marajo. Ob tem rada rečem: >>Ne vem, kako me niste mogli vzljubiti že vse od začetka?! Kaj ni v redu s temi ljudmi?<< Pa me niso marali. Vidite, jaz sem osovražena že od spočetja. Od mnogih. In ljubljena od še več drugih, posebno od Boga. Jaz sem Njegova deklica. In Božji deklici se ne smete zameriti. Na mojem čelu piše: >>Bolje zate, da si dober do mene, ker moj Oče vlada svetu!<< Torej po tem, ko sem bila v slabem domu, so me namestili v drugi dom, v prekrasni dom, v Pennyjin dom. Penny mi je povedala, da sem imela 17 mesecev, 14 kg in diagnozo cerebralne paralize (smatram jo za dar), ki je bila neposredno povzročena zaradi pomanjkanja kisika v možganih, ko sem se borila za življenje. Prisiljena sem, da vam rečem naslednje: če je splav pravica ženske, vas sprašujem, katere so moje pravice? Tistega dne ni bilo niti ene radikalne feministke, ki bi vstala in kričala, kako teptajo moje pravice. Pravzaprav je moje življenje ugašalo v imenu pravic žensk. In, dame in gospodje, jaz ne bi imela cerebralne paralize, če ne bi preživela vsega tega. Zato, kadar slišim grozljiv, odvraten argument, kako potrebujemo splave, ker bi bil otrok lahko invalid ... Ah! Občutim grozo, ki mi napolnjuje srce! Dame in gospodje, obstajajo stvari, ki se jih morete naučiti samo od najslabotnejših med nami. In kadar jih ubijete, ste vi tisti, ki izgubljate! Gospod skrbi zanje, toda vi ste tisti, ki boste večno trpeli!
In kakšna aroganca, kakšna absolutna aroganca - to je bil argument v tem mestu, kjer živimo -, da morajo močnejši dominirati nad šibkimi, da morajo odločiti, kdo živi in kdo umre! Kakšna aroganca. Mar ne razumete, da ne morete povzročiti niti tega, da vaše srce bije? Mar ne razumete, da v resnici moči, za katero mislite, da jo imate, ni, da v resnici pravzaprav ne posedujete ničesar! Božje usmiljenje je tisto, ki vas ohranja, tudi takrat, ko Boga sovražite!

Pogledali so mojo drago Penny in rekli: >>Iz Gianne nikoli nič ne bo,<< kar je vedno opogumljajoče. Toda ona se je odločila, da jih bo ignorirala, in delala z menoj trikrat dnevno. Začela sem držati glavo, oni pa so govorili:
>>Gianna nikoli ne bo zmogla tega in onega ...<< Da skrajšam zgodbo: s
>>tremi
leti in pol sem hodila s pomagalom in protezami za noge. Danes stojim tukaj rahlo šepajoča, brez pomagala in protez za noge. Včasih padem graciozno, včasih zelo nerodno, odvisno od situacije. Toda vse to v Božjo slavo!
Vidite, dame in gospodje, slabotnejša sem kot večina od vas, toda to je moj govor. Kako majhna je cena, ki jo plačujem za to, da sem lahko luč v svetu in mu ponujam upanje. Mislim, da v našem napačnem razmišljanju, o načinu, kako stvari stojijo, ne razumemo, kako lepo je lahko trpljenje! Ne javljam se zanj prostovoljno, toda kadar pride, pozabljamo, da je Bog tisti, ki vse vodi, in da je On tisti, ki lahko najbolj nesrečne stvari naredi prečudovite!

Spoznala sem svojo biološko mamo. Odpustila sem ji. Kristjanka sem. Ona je zelo zlomljena ženska. Prišla je na dogodek, ki sem ga imela pred dvema letoma. Nenajavljena se je pojavila pred mano in rekla: >>Pozdravljena, jaz sem tvoja mama.<< To je bil zelo težak dan, pa vendar; medtem ko sem trpela vse to - verjetno mislite, da sem smešna - sem sedela tam in premišljevala:
>>Jaz ne pripadam tebi. Jaz pripadam Kristusu. Jaz sem njegova deklica
>>in
jaz sem princesa. Tako da brez ozira na to, kaj govoriš, in na vso tvojo jezo in zlomljenost in gnev, ni moja stvar, da to nosim. In tudi ne bom.<< Vse to sem govorila sama v sebi. Torej, dame in gospodje, imate možnost.

Samo na kratko bi se želela v svojem govoru neposredno obrniti na moške v tem prostoru in storiti nekaj, kar se še ni storilo. Možje, ustvarjeni ste za velike stvari! Ustvarjeni ste, da vstanete in da ste resnično možje.
Ustvarjeni ste, da branite žene in otroke, ne pa da stojite ob strani in obračate glavo vstran, ko se zavedate, da se dogaja umor, ter da ne napravite nič v zvezi s tem vprašanjem. Niste ustvarjeni zato, da izkoristite ženske in da nas pustite same. Ustvarjeni ste, da ste plemeniti in čudoviti, usmiljeni in močni ter da se zavzamete za to. Ker, poslušajte me, možje, preveč sem utrujena, da bi še naprej namesto vas opravljala vaše delo. Žene, niste ustvarjene za to, da bi z vami grdo delali. Niste ustvarjene za to, da bi sedele in ne bi vedele, koliko ste vredne.
Ustvarjene ste za to, da se za vas borijo. Za vedno.

Sedaj je vaš trenutek. Kakšni ljudje boste? Verjamem, da neverjetni.
Verjamem, možje, da se boste soočili z izzivom. Vsem politikom, ki me poslušajo, posebno moškim, bi rekla naslednje: >>Ustvarjeni ste za velike stvari, ustvarjeni ste, da branite to, kar je pravično in dobro.<< To goreče mlado dekle je stalo tukaj in dejalo: >>To je vaš trenutek. Kakšni možje želite biti? Možje, obsedeni z lastno slavo, ali možje, obsijani z Božjo slavo?<< Čas je, da se opredeliš, dežela Viktorija. To je tvoja ura. Bog ti bo pomagal, Bog bo s teboj. Možnost imaš, da proslaviš Boga in mu izkažeš čast v letu 2008. Naj končam ... Nekatere izmed vas morda moti, ker ves čas govorim o Bogu, o Jezusu. Toda kako bi sploh mogla hoditi okrog, 'šepati'
po tem svetu in ne dati vsega svojega srca in pameti in duše in moči Kristusu, ki mi je podaril življenje!? In če mislite, da sem neumna, je to samo še en dragulj v moji kroni. Ves namen mojega življenja je storiti, da se Bog smehlja.

Upam, da je vsaj kaj od tega imelo smisel. Enostavno je prišlo iz mojega srca. Naj vas Bog blagoslovi in varuje.

Posnetek govora si lahko ogledate na spletu (s slovenskimi podnapisi):

http://www.youtube.com/watch?v=jiJbHbKXcOQ

http://www.youtube.com/watch?v=SmZh2mUVPKg

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
1.2.2012 21:52:30   
ma_mi
zelenka in ostale, ki imate podobno mišljenje kot tale punca

Tako bom rekla, lahko se dogovorimo in vam za 24 ur oz. več posodim mojega otroka oz otroka moje prijateljice in lahko same vidite kako je imeti invalida. Vsakodnevno gledaš počasno umiranje svojega otroka, gledaš, kako ga drogirajo in kako je za zdravnike poskusni zajček, gledaš ga kako joka in ti ne more povedati in ne pokazati, kje ga boli, gledaš kako si ga podajajo, kako te noben ne upošteva, kako ti kot mati vedno delaš vse narobe in nimaš pojma, gledaš otroka ki se v napadu zvije od bolečin,,...... pa enostavno ne moraš nič narediti, ne moraš mu pomagati. Lahko mu ponudiš samo ljubezen in mu stojiš ob strani ob tem počasnem umiranju na obroke. Ne, nobenemu ne privoščim tega, a gledati lastnega otroka kako leta in leta umira - tudi to ni življenje, temveč samo trpljenje.
Zamislite si svoje pikice, ki jokajo in se zvijajo od bolečin, vam pa nekdo nebi dovolil iti zraven - lahko bi samo gledali otroka kak meter stran. Kako bi se počutile?

Vsakodnevno se borim s svojim otrokom, vidim stvari, ki vsi mislite, da jih pri nas ni (pretepanje invalidov in avtistov da so plavi),...
Ne, če bi se mi sedaj karkoli pokazalo, da ni uredu, bi brez premišljevanja zaključila nosečnost, čeprav bi se mi trgalo srce in mi nebi bilo vseeno.

Ne mislite na splav kot na uboj - sicer načeloma je, toda kaj je bolje; umreti v trenutku ali na obroke v nekaj letih ???

Ja res je veliko stvari odvisno od stopnje invalidnosti, toda stopnja invalidnosti je kot loterija - koliko možnosti imaš za sedmico ? no toliko je tudi možnosti ali da bo blaga stopnja ali da bo najhujša.
Vse, ki še nimajo otrok oz. imajo zdrave otroke bi jaz pozvala, naj dan oz. kar teden dni preživijo z nami - me prav zanima, če bi ostalo mnenje enako.

Ne obsojajte žensk, ki naredijo splav z razlogom, tudi jaz bi ga, pa čeprav obožujem otroke.

Še bi lahko pisala, pa se mi zdi, da verjetno nebi bilo efekta - žal.
Te zadeve moraš izkusiti in videti, potem lahko presojaš in obsojaš - pa ne izkusiti blagih stopenj, kjer se invalid lahko sam nahrani, zrihta,.., izkušnja hujše oblike pokaže pravo sliko
Lp

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
1.2.2012 22:08:59   
LINDI
Ali se vam tudi jaz lahko pridružim...Pdp Imam 30.8.2012,in vidim,da se vas je kar nekaj nabralo že tukaj.Me veseli.

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
1.2.2012 22:16:14   
LINDI
Drugače pa imam enega malčka že doma fantka...t o je moja 2 nosečnost pregled imam 21.2. Nuhalno pa 5.3....

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
2.2.2012 7:57:08   
Claudia13
Pozdravljene nosečke!

Pridno prebiram vaša komentiranja, samo časa imam bolj malo, da še kaj napišem zraven user posted image toliko tem ste že začele obdelovati, da sploh ne vem kje naj začnemuser posted image Pri nas se je stanje uirilo, samo urujena sem in si tako želim, da bi se lahko naspala, pa ne gre, služba kliče vska dan user posted image , mali navihanec je pravi hiper-aktivnež vsepovsod ga je preveč, pri nas ga čuvamo kar vsi po vrsti, pa je malo pri enem, pa pri drugem, babica, pa brat, jaz, moj dragi, pradedek user posted image dobro, da nas je malce več.

Glede nakupa vozička bi vam jaz svetovala naslednje, dobro premislite, sprobajte, glede nakupa in raje primaknite kakšen evro več, da vam ne bo kasneje žal. Midva sva imela pri prvem vožiček od Jane in sem bila zelo razočarana, čeprav se mi je takrat zdel fantastičen in super, ga zdaj ne bi imela za nič na svetu. Pač smo imeli z njim smolo in me je nekdo uslišal, so nam lani na letelišču voziček uničili, na mojo srečo, tako, da sva bila prisiljena, še enkrat na mojo srečo kupiti še enega. Odločila sva se za Babyzen od Recara in lahko povem samo to, da je odličen user posted image , super se zloži, super vodljiv, vse naj,naj, mali kar sam spleza v njega in ni problemov, rečem lahko, da je za moje pojme odličen. Zdaj naju čaka samo, da dokupiva košaro in lupinico in imamo stvar glede vozička rešeno.

Glede oblačil, bodijev in ostalega imamo tudi mi še kar ogromno stvari od prvega in jih bomo lahko kar nekaj uporabili, glede na to, da je prvi rojen konec junija, ta drugi pa bo v začetku avgusta. Ne pretiravajte z nakupi, res so najboljši bodiji in žabice, mi smo večino imeli od Clara-ki se dobi v Baby centru (ampak smo kupovali direktno pri njih, saj je to podjetje, ki je v Mariboru in se da tudi pri njih kupiti kakšne stvari).

Imena...večni problem, za punčko imava še od prejšnjič in se ni spemenilo (Mia), za fantka pa sva še v dilemi in se morava odločiti, mali škrat doma je Jan, iščeva nekaj kratkega, brez pretiravanja. Imena Gašper in Tanja sta super user posted image

printemps kako je s kužijem? Je stanje kaj boljše? Upam, da se je vse porihtalo, midva imava tudi dva in vem kako je to, če je kaj narobe. Držim pesti, da ni bilo kaj hujšega.

Zdaj pa sem se razpisala, za vse dni nazaj! Kako se kaj počutite ostale? Pa še pozdravljene vse noveuser posted image , jaz grem pa danes še v laboratorij, da dam kri za hormonski test, da bo moj mirenuser posted image

Lep pozdravček in božaajte bušije!

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
2.2.2012 8:01:37   
mami 3m
Glede nosečniških oblačil...
Sama sem prvič nosečniška oblačila kupila okoli 15. tedna, ko svojih oblek res nisem več spravila gor. Sem si pa kupila: dvoje hlače na rob, kavbojke, trenirko, krilo, 2 srajčki, 2 jopci, vsaj 5 oprijetih majčk in ene 10 sp. hlačk. Pa nove modrčke. Potem sem pa po potrebi vsak mesec kakšno majčko dokupila in podobno. Pa kostim sem tudi imela.  user posted image  Pa nekaj majčk od prej sem tudi še lahko nosila. Takrat je bilo vse full oprijeto, tunike se še niso nosile...zdaj je to zakon. user posted image

Potem je šlo pa vsakih hitreje...v drugi nosečnosti sploh ne vem, če sem vmes med porodom in nosečnostjo oblekla navadne obleke - mogoče za kakšen mesec. Sem namreč takoj po porodu zanosila. Otroka sta manj kot eno leto razlike. Zdaj bi pa že zdaj skakala naokoli v nosečniških, ampak sem vseeno še v starih oblekah. Imam pa nove že prirpavljene za čez cca 2 tedna. Ker so veliko bolj udobne. Vedno me moti, če me kaj tišči okoli trebuha in potem težko sedim za računalnikom.
Sem pa vedno kupovala svojo številko hlač, ker itak so nosečniške hlače bolj udobne in vsaj malo raztegljive, tako da so nekako rasle z mano. Zgoraj je pa tako ali tako bombažen trak za trebušček. Zdaj je pač še neraztegnjen, ob koncu nosečnosti pa bo zgledalo kot da ste kupile 3 številke večje hlače. Tako da ne pretiravat z večjimi oblekami.
Edina sprememba, ki je bila pri meni zelo opazna je bila, da sem se zelo razširila čez hrbet oziroma prsni koš. Srajce sem pa imela eno številko večje. Še potem po porodu. Pa od prvega rojstva imam tudi za eno številko večjo nogo. user posted image
In ja, ker bomo na koncu ravno poleti, bomo verjetno zelo zatekale. Ampak itak so takrat sandalčki, natikači itd. tko da je lažje...

Jaz bi šla pa drug teden na nuhalno...se moram zmeniti, če se lahko naročim. user posted image

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
2.2.2012 8:29:09   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: mami 3m

Glede nosečniških oblačil...
Sama sem prvič nosečniška oblačila kupila okoli 15. tedna, ko svojih oblek res nisem več spravila gor. Sem si pa kupila: dvoje hlače na rob, kavbojke, trenirko, krilo, 2 srajčki, 2 jopci, vsaj 5 oprijetih majčk in ene 10 sp. hlačk. Pa nove modrčke. Potem sem pa po potrebi vsak mesec kakšno majčko dokupila in podobno. Pa kostim sem tudi imela.  user posted image  Pa nekaj majčk od prej sem tudi še lahko nosila. Takrat je bilo vse full oprijeto, tunike se še niso nosile...zdaj je to zakon. user posted image

Potem je šlo pa vsakih hitreje...v drugi nosečnosti sploh ne vem, če sem vmes med porodom in nosečnostjo oblekla navadne obleke - mogoče za kakšen mesec. Sem namreč takoj po porodu zanosila. Otroka sta manj kot eno leto razlike. Zdaj bi pa že zdaj skakala naokoli v nosečniških, ampak sem vseeno še v starih oblekah. Imam pa nove že prirpavljene za čez cca 2 tedna. Ker so veliko bolj udobne. Vedno me moti, če me kaj tišči okoli trebuha in potem težko sedim za računalnikom.
Sem pa vedno kupovala svojo številko hlač, ker itak so nosečniške hlače bolj udobne in vsaj malo raztegljive, tako da so nekako rasle z mano. Zgoraj je pa tako ali tako bombažen trak za trebušček. Zdaj je pač še neraztegnjen, ob koncu nosečnosti pa bo zgledalo kot da ste kupile 3 številke večje hlače. Tako da ne pretiravat z večjimi oblekami.
Edina sprememba, ki je bila pri meni zelo opazna je bila, da sem se zelo razširila čez hrbet oziroma prsni koš. Srajce sem pa imela eno številko večje. Še potem po porodu. Pa od prvega rojstva imam tudi za eno številko večjo nogo. user posted image
In ja, ker bomo na koncu ravno poleti, bomo verjetno zelo zatekale. Ampak itak so takrat sandalčki, natikači itd. tko da je lažje...

Jaz bi šla pa drug teden na nuhalno...se moram zmeniti, če se lahko naročim. user posted image

mami 3m a to z nogo je običajno. ker jaz sem pred prvo nosečnostjo imela nogo št 39, po prvi 40, po drugi 41 in zadnjič so mi bili čevljo 41 premali. jaz sem krivila to da delajo vedno manjše čevlje user posted image al res lahko noga se razširi in zraste?

zatekanje - odvisno kdo. kle vas je veliko ki se supe rpočutite katr je morda dober znak da boste imele krasno nosečnost. no jaz sem obakrat bila poleti več ali manj kar bosa ali pa res kaki udobni šlapki, ostalo ni šlo več na noge user posted image

(odgovor članu mami 3m)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
2.2.2012 8:38:50   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: ma_mi

zelenka in ostale, ki imate podobno mišljenje kot tale punca

Tako bom rekla, lahko se dogovorimo in vam za 24 ur oz. več posodim mojega otroka oz otroka moje prijateljice in lahko same vidite kako je imeti invalida. Vsakodnevno gledaš počasno umiranje svojega otroka, gledaš, kako ga drogirajo in kako je za zdravnike poskusni zajček, gledaš ga kako joka in ti ne more povedati in ne pokazati, kje ga boli, gledaš kako si ga podajajo, kako te noben ne upošteva, kako ti kot mati vedno delaš vse narobe in nimaš pojma, gledaš otroka ki se v napadu zvije od bolečin,,...... pa enostavno ne moraš nič narediti, ne moraš mu pomagati. Lahko mu ponudiš samo ljubezen in mu stojiš ob strani ob tem počasnem umiranju na obroke. Ne, nobenemu ne privoščim tega, a gledati lastnega otroka kako leta in leta umira - tudi to ni življenje, temveč samo trpljenje.
Zamislite si svoje pikice, ki jokajo in se zvijajo od bolečin, vam pa nekdo nebi dovolil iti zraven - lahko bi samo gledali otroka kak meter stran. Kako bi se počutile?

Vsakodnevno se borim s svojim otrokom, vidim stvari, ki vsi mislite, da jih pri nas ni (pretepanje invalidov in avtistov da so plavi),...
Ne, če bi se mi sedaj karkoli pokazalo, da ni uredu, bi brez premišljevanja zaključila nosečnost, čeprav bi se mi trgalo srce in mi nebi bilo vseeno.

Ne mislite na splav kot na uboj - sicer načeloma je, toda kaj je bolje; umreti v trenutku ali na obroke v nekaj letih ???

Ja res je veliko stvari odvisno od stopnje invalidnosti, toda stopnja invalidnosti je kot loterija - koliko možnosti imaš za sedmico ? no toliko je tudi možnosti ali da bo blaga stopnja ali da bo najhujša.
Vse, ki še nimajo otrok oz. imajo zdrave otroke bi jaz pozvala, naj dan oz. kar teden dni preživijo z nami - me prav zanima, če bi ostalo mnenje enako.

Ne obsojajte žensk, ki naredijo splav z razlogom, tudi jaz bi ga, pa čeprav obožujem otroke.

Še bi lahko pisala, pa se mi zdi, da verjetno nebi bilo efekta - žal.
Te zadeve moraš izkusiti in videti, potem lahko presojaš in obsojaš - pa ne izkusiti blagih stopenj, kjer se invalid lahko sam nahrani, zrihta,.., izkušnja hujše oblike pokaže pravo sliko
Lp

ma_mi žal mi je za tvojo bolečino in mi je hudo ob tvojem pisanju.
vendar veliko napisanega ne izhaja iz bolezni tvojega otroka pač pa iz okolice , države, politike, ustanov in še česa...

in vseeno - čeprav nisi napisala, je verjetno ogromno čudovitih trenutkov, ki jih ne bi menjala. vsaj upam.

res je - težko nekdo nekaj govori, ki ne ve, ni dal čez na lastnih ramenih. a govoriti o loteriji tudi dane sni več. poznam kar nekaj primerov s hudim downovim sndromom pa lahko rečem da so v svojem srcu tako dobri ljudje, otroci ... in njihove starše občudujem iz dneva v dan in ko se pogovarjam z njimi se vidi da je v njih veliko več čustev, razumevanja, bližine, miline ... pravih človeških vrednot.

in če bi že gledal kot loterijo in statistiko potem je verjetnost za sedmico - bolj na tistem koncu, da se ti rodi hudo hudo prizadet otrok, kot pa na obratnem. sicer pa če bi tako gledal potem ne ne razumem zakaj se bi sploh odoločal za otroke, če pristanemo samo na "zdrave" otroke. Največ najhujših motenj se ne da napovedati z nobeno preiskavo, nihče ti ne more napovedati oz reči, koliko časa bo živel zdravo rojen otrok. Nesreče takšne in drugačne so del našega življenja. Z njimi se pač moramo soočiti in bolej kot to uspemo, lažje živimo v tem norem svetu.

Jaz se ob takšnih dejstvih vedno ozrem na največje umetnike, veleume in najvišje inteligentne ljudi, ki so naredili "čudeže" - to niso navadni ljudje, to so bili in so po večini "čudaki", prizadeti tako ali drugače ... In če ne bi bilo teh, bi bil naš svet le povprečen. In če tako gledamo vsi umiramo na obroke, nekdo ima danihnekaj let, drug pač nekaj desetletij, srečneži ali nesrečneži, kakorkoli gledaš (ali je kozarec pol pol ali pol prazen) doživijo stotko.

V tistem postu, ki sem ga nalepila pa mi je najbližje resnica punce, ko pravi - jaz sem bila takrat otrok s svojimi pravicami, pa se za moje pravice ni nihče vprašal. In tukaj me nihče ne prepriča, da je to prav. Če se gremo za pravičnost, potem naj to velja za vse.

To je samo moje mnenje.

ma_mi želim ti čimveč lepih trenutkov s tvojim otročkom in naj bo vedno več tistih pozitivnih kot negativnih. To ti iz srca želim.

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
2.2.2012 8:40:10   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: LINDI

Drugače pa imam enega malčka že doma fantka...t o je moja 2 nosečnost pregled imam 21.2. Nuhalno pa 5.3....

Dobrodošla LINDI

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
2.2.2012 9:12:30   
mami 3m
IZVIRNO SPOROČILO: zalenka

mami 3m a to z nogo je običajno. ker jaz sem pred prvo nosečnostjo imela nogo št 39, po prvi 40, po drugi 41 in zadnjič so mi bili čevljo 41 premali. jaz sem krivila to da delajo vedno manjše čevlje user posted image al res lahko noga se razširi in zraste?

zatekanje - odvisno kdo. kle vas je veliko ki se supe rpočutite katr je morda dober znak da boste imele krasno nosečnost. no jaz sem obakrat bila poleti več ali manj kar bosa ali pa res kaki udobni šlapki, ostalo ni šlo več na noge user posted image

hehe, ja, meni so rekli, da noga mal zraste...pri meni ni blo panike iz 36 na 37 user posted image  Pa tut noben problem mi ni blo it po nove čevlje user posted image  pa seveda torbice, ki pašejo zarven user posted image  ta drugič se mi ni pa noga nič povečala

Glede zatekanja pa - meni je zatekalo vedno zaradi vročine. Sicer pa nisem nikoli imela nobenih nosečniških težav. No, mogoče bi mož drugače odgovoril. user posted image

Joj, kok bi jaz doma spala...en teden spanja in presedanja iz kavča v posteljo, za mizo in nazaj pod kouter bi prou pasal. Tko pa buljim v računalnik in se prepričujem, da mi je luštno kot še nikoli ne. user posted image

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
2.2.2012 9:35:32   
printemps
jutro, pri nas je še vedno kar hudo z mojo psičko user posted image . V ponedeljek in torek je bila že kar v redu, tk da sva se že igrali in se sprehajali, potem pa včeraj v sredo zjutraj spet (tresenje, stokanje in jokanje, groza). Čeprav sem imela službo, sem klicala v službo, da imam psičko bolno in takoj letelah veterinarju. No tako včeraj sva bili 2 uri pri veterinarju, ki je bil res zelo prijazen. Moja Lija je pa kot, da bi bila malo zadeta ali pa omotična je bila zelo pridna pri zdravniku (ponavadi jo je tako zelo strah, da jo dva komaj drživa), včeraj se pa tudi premaknila ni. Spet jo je celo pregledal in nič. Potem pa se je spomnil, da bi ji še analne žleze ščistil, ki pa so res bile nenormalno polne (polne za velikega psa, ne pa za tako majhnega), in pregledal kri. Počakali sva na rezultate krvi, ki so bili vsi v redu. Torej nič konkretnega razen hudo polnih žlez. Upala sem, da je bil to res razlog teh njenih bolečin. Včeraj popoldne sva šli potem še moje bratce obiskat, tam je bila spet zelo dobre volje, celo igrala se je, no potem pa .... Celo noč nismo spali. Bruhala je okoli 10 krat. Nazadnje še danes zjutraj, vmes je sicer skos pila, ampak vseeno je zdaj spet čisto boga. Zdaj se sicer ne trese in ne joka, je pa zmatrana od bruhanja. V službi zdržim samo še do 12, potem pa po hitrem postopku domov po lijo in spet h veterinarju. Mu bom kar rekla, da jo naj še slikajo in dajo na ultrazvok, kri je pa sicer v redu. Tako, v teh dneh sem se očitno fajn nasekirala, ker sem včeraj že opazila spremembe v mojem trebuščku. Nekaj me je ščemelo in malo bolelo, ampak je danes bolje. Poskušam se čim manj sekirati, ampak mi očitno ne gre. Itak pa skos mislim samo na mojo Lijo. Toliko o naših pasjih problemih na nosečniškem forumu. Pozdravček

(odgovor članu mami 3m)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
2.2.2012 9:36:40   
activia
Včeraj smo imeli NS vse super fajn, naj bi dobili še eno user posted image ampak je moja gin rekla da bomo "ugibali"
čez 4 tedne user posted image , čeprav pri prvi so mi tudi napovedali deklico in je bila res...bomo videli user posted image

Naslednji pregled je 1.3.2012

(odgovor članu mami 3m)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
2.2.2012 10:28:14   
zalenka
mami 3m super če ti paše it v šoping. pa iz 36 na 37 bi bla jest še skor vesela, imaš verjetno več izbire. no ko pa prestopiš mejo 41 pri ženskih čevljih potem je pa drek. k sreči ne nosim šolnčkov in petk, tako da pri bolj šoprtni obutvi še kar gre. drugače pa imam zadaj izraščene kosti in meni je čevlje kupit največja muka na svetu. ko dobim ene ki jih lahko nosim, se jih držim 10 let če le prej ne razpadejo user posted image

uživaj v nosečnosti, še posebej če nimaš težav. bi se ti z veseljem pridružila pa nsisem take sreče user posted image

printemps joj kr težko je brat, kaj šele doživljat. kako pa to da ji še vedno niso pregledali uz ali slikali? a urin so ji vzeli? pa blato? držim pestke, da čimprej pogruntajo, kaj bi lahko bilo in da se čimprej pozdravi. kam k V pa jo voziš? če si iz lj ali okolice ti lahko kaj svetujem.

activia čestitke za ns. super.

(odgovor članu activia)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
2.2.2012 11:30:21   
Tinca***
Tudi za menoj je bila včeraj NS. Vse je OKuser posted image  Naša pikica je velika že 6.68cm, tveganje za Ds 1:3205. Tako, da gremo lepo pomirjeni naprej :) Je pa po meritvah naš otročiček za en teden večji, a se je g.odločil da zaenkrat še ne bo spreminjal datuma poroda :) Aja, spola se še ni dalo lepo videt, a zaenkrat kaže da bomo imeli še eno punčkouser posted image
Naslednji pregled je 29.2., rodila pa bom na Ptuju

Lep dan še naprej,

Tinca***

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
2.2.2012 12:39:11   
crtek
user posted image

user posted image
PDP,
nick, starost, zaporedna user posted image , število user posted image doma, naslednji pregled, kraj, kraj poroda, pričakujemo:user posted image /user posted image /user posted image

konec julija, ampak spada k nam user posted image
*bobika*user posted image , 30, 2user posted image , 1user posted image , 23.2., Ce, ? , user posted image
printempsuser posted image , 26,1user posted image 0user posted image , 22.2., Lj, ?
Srcica001user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , 2.2., Kr, ?

1.8.
Peškauser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 1.2., ?, ?
srečkiuser posted image , 30, 2user posted image , 0user posted image , 27.2., Lj, ?
  princeska Tia, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

2.8.
Bri.na, ?, ?user posted image , ?user posted image , 21.12., ?, ?
*mommy to be*user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , 1.2., Mb, Mb , user posted image

3.8.
M_mojcauser posted image , 27, 2user posted image 1user posted image , 4.1., ?, ?
proximauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 15.2., ?, ?
skarabej_79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 17.2., Lj, ?

4.8.
_mala_ user posted image , 32, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Evita12user posted image , 29,1user posted image 0user posted image , 27.2.,
?, ?

5.8.
RedSonjauser posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 16.12,
Lj, ?
Katekcopatekuser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 14.2.,
Ce, ?
Claudia13user posted image , 30, 2user posted image , 1user posted image , 13.2.,
Mb, Pt, user posted image

6.8.
Kratkolaska user posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image , 9.2., Lj, ?

7.8.
naiauser posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image 6.2.
Lj, ?, user posted image
Aria79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 1.3.,
Iz, Iz
corisuser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 5.1.,
?, ?
julij user posted image , 23, 2user posted image , 1user posted image , 6.2., Lj, ?
Maja T. user posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , 3.2.,
Mb, ?, user posted image

8.8.
zalenkauser posted image , 32, 3user posted image , 2user posted image 6.2.
Lj, ?
urssiuser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image 9.2.,
?, ?, user posted image
gorskarozicauser posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image ,  21.2., ?, ?

9.8.
Doriauser posted image , 33, 4user posted image , 1user posted image , 27.2.,
?, ?
pikaa27user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 14.2.,
Pt, ?

10.8.

cebelica28, 30, 1user posted image , 0user posted image , 22.12,
Lj, ?
medicinka25, ?, 2 , 0 , ?,
?, ?

12.8.
  suzi1111user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 20.1.,
?, ?

13.8.
jelena87user posted image , 24, 1user posted image , 0user posted image , 13.2., Lj, ?
riba83user posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image , 31.1., ?, Mb,

14.8.
Pikab84, 27, 2user posted image , 1user posted image , 12.1., ?, ?
Crystalluser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 31.1.,
?, ?
*pupika*user posted image , ?, 3user posted image , 0user posted image , 31.1.,
?, ?

15.8.
piaa, 28, 2user posted image , ?user posted image , 10.1., ?, ?
tapetauser posted image , 26, 2user posted image , 1user posted image , 3.1., ?, ?
Tejči79, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?

16.8.
crtekuser posted image , 25, 1user posted image , 0user posted image , 16.2., Kras, Iz
vila_lila, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?
Tinca***user posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 29.2.,
?, Pt
, user posted image
activiauser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 1.3., ?, ?, user posted image

18.8.
leonoral, 25, 1user posted image , 0user posted image , 20.1., ?, ?
*pika*poka*user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 6.1.,
?, ?
Mojci1984user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 24.2., ?, ?

19.8.
tacanjauser posted image , 26, 1user posted image , 0user posted image , 21.2., Ve, ?

20.8.
Kratkauser posted image , 27, 2user posted image , 0user posted image , 10.2., ?, ?
moč81user posted image , 27, 3user posted image , 1user posted image , 14.2., ?, ?

22.8.
Minnie, 25, 1user posted image , 0user posted image , 10.1., ?, ?
Kaja2009user posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image , 21.2., ?, ?,
hippyuser posted image , ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

23.8.
Chihuahuauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 13.3., ?, ?
Wish87user posted image , 24, 1user posted image , 0user posted image , 9.3., ?, ?

24.8.
mami 3muser posted image , ?, 3user posted image , 2user posted image , ?,
?, ?
Bubaluuser posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

25.8.
ninka80user posted image , 31, 3user posted image , 2user posted image , 14.2., ?, ?

26.8.
duda13user posted image , 21, 2user posted image , 0user posted image , ?., Lj, Lj
OrangeMoonuser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 17.2.,
?, ?

28.8.
zebr4user posted image , 29, 2user posted image , 0user posted image , 23.1.,
Ce, ?

30.8.
špica84user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 27.1.,
?, ?
Refresco , 39, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?
desiderauser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?
LINDIuser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , 21.2., ?, ?

31.8.
Mojarožica, 32, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?

x.8.

82ribica, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?
am...mami bom, ?, 2user posted image , 0user posted image , 15.12.,
?, ?
Čokomankauser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?
Toopsyuser posted image , 26, 1user posted image , 0user posted image , ? , Lj, ?,

NUHALNA SVETLINA:
februar:

activia               1.2. user posted image
Tinca***           1.2. user posted image
medicinka25      2.2.
tapeta               6.2.
crtek                 6.2.
pikaa27             7.2.
Mojci1984         7.2.
hippy                  7.2.
*pika*poka*     9.2.
Chihuahua           9.2.
Kratka              10.2.
duda13            13.2.
moč81              13.2.
OrangeMoon     13.2.
Bubalu              13.2.
tacanja             15.2.
špica84           17.2.
zebr4              17.2.
wish87            17.2.
ninka80          17.2.

marec:

LINDI                  5.3.

MORFOLOGIJA PLODA:
marec:

proxima               26.3.

AMNIOCENTEZA:

RedSonja               22.2.
Maja T.                  28.2.

NOSEČKE Z DVOJČKI :

SKUPAJ NAS JE :

68 user posted image

Z NAMI SO POT ZAČELE:

Zen-a 
user posted image
romare user posted image
*sanela* user posted image
katalejauser posted image
Svet user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                                  - mama.si
-
nosečnica.si                               - babybook.si
-
noseča.com                            - pregnancy.org
-
bibaleze.si                                   - bambino.si
-
mojezdravje.si            - parrentsconnetct.com
-
pregnology                                                      
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)  

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

-
Priznanje očetovstva

-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

< Sporočilo je popravil crtek -- 2.2.2012 12:40:00 >

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
2.2.2012 13:05:43   
ma_mi
zalenka, ja nisem želela prikazati, kot da se ne strinjam z člankom/videom in napisanim, tudi meni je ta del " jaz sem bila takrat otrok s svojimi pravicami, pa se za moje pravice ni nihče vprašal. In tukaj me nihče ne prepriča, da je to prav. Če se gremo za pravičnost, potem naj to velja za vse." dober , zelo dobro povedano in grozno mi je, kar se ji je zgodilo oz. kar je preživela.
Žal pa preveč ljudi to izkoristi v boju zoper splav ne glede na to, da včasih obstajajo resni razlogi za to in se potem zaradi podobnih zadev spravijo na tiste, ki so se odločili za splav. No to mi ni všeč in to je dejansko tisto kar me moti. Sej tudi staršem, ki se morajo odločiti za splav ni lahko, zna biti pošteno boleče a si ne upajo o tem govorit, ker bi bili takoj degradirani s strani zagriženih feministk. Vsi vemo, da za bolečo izkušnjo je najboljše zdravilo čas in pogovor. Kje pa te starši lahko govorijo? Ničkolikokrat sem videla na forumih, ko je ena omenila da je naredila splav oz. da misli na splav, se je usul val zagriženih feministk.
Jaz pravim; Ne obsojaj in ne sodi človeku za dejanja, za katera ne veš zakaj so bila storjena.

Da pa ne bom delovala čisto zagrenjeno, naj povem, da imeti otroka invalida res ni enostavno, ker dejansko pri nas "orješ ledine" z njim, saj je vsak otrok individualen, žal pa so pravila in zakoni pisani le splošno.
Res pa je tudi, da te tak otrok nauči stvari, za katere prej nisi niti vedel, niti te ni zanimalo, odpre ti nova obzorja, nauči te biti trden, spoznaš nove ljudi.
Najlepše pa je, ko ti pokaže, da te je vesel, ko ti pokaže lička da mu daš poljubček, ko te objame in se privije k tebi,... no to pa so trenutki, ki pri zdravih otrocih hitro minejo, pri naših posebnih sončkih pa ostanejo dolgo, dolgo user posted image .

Sej punce, nisem tako zagrenjena, kot je mogoče v postu delovalo, ampak ravno včeraj smo imeli en sestanek v vrtcu pri naših posebnežih in me je direktorca pošteno razkurla z izmikanjem odgovornosti in označevanjem nas staršev za lažnivce user posted image ( no sej mi smo ji tudi povedali svoje in je imela ene dva čudna izbruha jeze - kar pomeni, da smo jo spravili s tira user posted image ), da je moj post nastajal pod vplivom jeze na uno kuro - ne moram je drugače označiti.user posted image .

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
2.2.2012 13:09:41   
ma_mi

IZVIRNO SPOROČILO: printemps

jutro, pri nas je še vedno kar hudo z mojo psičko user posted image . V ponedeljek in torek je bila že kar v redu, tk da sva se že igrali in se sprehajali, potem pa včeraj v sredo zjutraj spet (tresenje, stokanje in jokanje, groza). Čeprav sem imela službo, sem klicala v službo, da imam psičko bolno in takoj letelah veterinarju. No tako včeraj sva bili 2 uri pri veterinarju, ki je bil res zelo prijazen. Moja Lija je pa kot, da bi bila malo zadeta ali pa omotična je bila zelo pridna pri zdravniku (ponavadi jo je tako zelo strah, da jo dva komaj drživa), včeraj se pa tudi premaknila ni. Spet jo je celo pregledal in nič. Potem pa se je spomnil, da bi ji še analne žleze ščistil, ki pa so res bile nenormalno polne (polne za velikega psa, ne pa za tako majhnega), in pregledal kri. Počakali sva na rezultate krvi, ki so bili vsi v redu. Torej nič konkretnega razen hudo polnih žlez. Upala sem, da je bil to res razlog teh njenih bolečin. Včeraj popoldne sva šli potem še moje bratce obiskat, tam je bila spet zelo dobre volje, celo igrala se je, no potem pa .... Celo noč nismo spali. Bruhala je okoli 10 krat. Nazadnje še danes zjutraj, vmes je sicer skos pila, ampak vseeno je zdaj spet čisto boga. Zdaj se sicer ne trese in ne joka, je pa zmatrana od bruhanja. V službi zdržim samo še do 12, potem pa po hitrem postopku domov po lijo in spet h veterinarju. Mu bom kar rekla, da jo naj še slikajo in dajo na ultrazvok, kri je pa sicer v redu. Tako, v teh dneh sem se očitno fajn nasekirala, ker sem včeraj že opazila spremembe v mojem trebuščku. Nekaj me je ščemelo in malo bolelo, ampak je danes bolje. Poskušam se čim manj sekirati, ampak mi očitno ne gre. Itak pa skos mislim samo na mojo Lijo. Toliko o naših pasjih problemih na nosečniškem forumu. Pozdravček

A so ji naredili ultrazvok?
Poznam psičko, ki so ji morali maternico odstraniti, ker se je notri nabiral gnoj (se je naredila prov kepa gnoja).

Upam da se bo kamlu odkril razlog, oziroma, da se kmalu pocajta user posted image

(odgovor članu printemps)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
2.2.2012 16:28:15   
LINDI
Hej Zalenka hvala za dobrodošlico....Aja pozabila dodati stara sem 34 let,ufff.Moram malo prečekirati o čem čvekate da se vključim v pogovore..

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Na katerih forumih sodelujete?
KIKI****

Sodelujete na spletnih forumih?

DA (62%)

NE (38%)

Število vseh glasov: 201

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!