ronja
|
Ma, ne, nismo tako grozne, no . Če več čvekamo, še ne pomeni, da mislimo, da vse vemo. Jaz vse na dolgo in široko razlagam, kar si gotovo že opazil , ampak sploh ne mislim, da se ne bi dalo povedat na krajše in ne bi bilo tisto vsaj enako učinkovito - pač enim sede en način, drugim drugi, s tem ni nič narobe. Ok, pač večinoma ne uživate v šopingu (tudi nekatere ženske nismo glih fenice tega;) in tu vaše veščine niso uporabne. So pa drugje. In tudi moderne ženske se moramo počutit varne - poglej po forumu, to je ena taka zelo osnovna potreba. Ki nam jo navadno izpolnite točno vi, moški . Ok, res nas navadno ni več treba branit fizično, še vedno pa vas rabimo, da nas varujete. in to lahko date tudi otrokom, ki tudi to rabijo in jih naučite. Moji punci sta še v vrtcu, (pojma nimam, kako bo v šoli) in včeraj smo bili recimo vsi 4je na delavnicah, ker drugače itak ne moreva, saj sta malidve preveč skup po starosti in imajo iste starostne skupine (kar onidve sta, samo različni skupini) hkrati delavnice s starši - tako da mora bit en z eno in en z drugo - ne moreva eni rečt, da pa na njeno ne bomo šli, ne?;) kar se nevarnosti tiče - prežijo povsod. Mislim, da je ključ v tem, da otroku vedno bolj zaupaš. Moja starša nista praktično nikoli šla na roditeljski sestanek ali na govorilne ure(1x, ko sem že pol leta sedela z največjim gavnarjem in sem mela počasi tega dovolj - pa je učiteljica prosila mami, če lahko še malo potrpim, ker se fant potem lepše obnaša in bolj sodeluje, če sedi zraven mene). Se jima je zdelo brezveze, ker itak ni bilo problemov z mano (vsaj kar se šole tiče ). Pa zdaj kot vidiš zato nisem pohabljena . Ni, da se pri nas ne bi dogajalo nič napačnega, samo sem sama našla pot iz tega. Če ne bi, bi seveda rekla in bi šla - tako kot v omenjenem primeru. Tako da - poti je več:). Sama bom gotovo hodila na roditeljske in zelo verjetno bo hodil tudi on, ampak ni pa da bi vsaka taka reč kar pohabila otroka - zato smo bolj odgovorni starši. kar se mene tiče bi me najbolj motilo, če bi ju učili, da ne smeta bit jezni. Jezni sta lahko, ne smeta pa kakorkoli te jeze izražat. Lahko jo na ene načine, na druge pa ne. In zaenkrat mislim, da ju isto učijo v vrtcu, vsaj kolikor mi je znano. Včasih privlečeta kako boso, ampak če je z dobrim namenom, se niti ne sekiram preveč. Nisem navdušena nad avtomati s coca colo, bi gotovo predlagala, da dajo rajši takega s sadjem, ampak ne bi pa zdaj delala celega haloja zato. Ne zdi se mi prav, ampak to ne bo ne prva ne zadnja stvar v šoli, ki se mi ne bi zdela prav;). prav je, da opozorimo na napake, ne splača se pa za vsako v boj. Ampak kar se boja tiče - tega je tudi zdaj precej in tu lahko vi bolj naučite male kot pa me. Ker recimo ženske se praviloma ne znamo najboljše postavit zase, moški se to precej boljše (v službi, pri zdravniku,...) in to je fajn naučit otroke. Tako da če jih to naučiš, pa varuješ nijh in mami, si že veliko naredil.