pelin
|
Pri dečvah sploh ni panike....nasploh se tako ali tako v veliki večini rade oblačijo in slačijo...tudi sama sem pri naši stopnjevala oblačila glede na temperaturo...po kratkih nogavičkah pod hlačami so prišle na vrsto dokolenke, nato pegice (otroške "najlonke"), potem pa debele žabe. Pri zadnji postaji si je hlače v vrtcu slekla in po vrh žab potegnila krilce...simpl, pa še dobro se je počutila...Za ven je kar preko žab in krila potegnila hlače in to je bilo to... Pri fantih, sploh malo večjih je večji proble, ker vmes manjkajo tiste tanke pegice, ki so deklicam všeč, fantje pa dobijo ob misli, da bi jih morali dati nase, kar spuščaje...Vsa moj je bil takšen...Pa smo ga pri kakšnih treh letih začeli za v vrtec oblačiti v dokolenke in debelejše hlače ali žametke....Takšen je bil tudi v igralnici...Notri mu ni bilo prevroče, ker dokolenke ne grejejo in ne tesnijo tako kot žabe, zunaj ga pa tudi ni zeblo, ker se mu je tam, kjer so se končale dokolenke, zgoraj pač začela malo daljša bundica...Izjema so bili le dnevi z veliko snega in ob hudem minusu, ko smo v vrtec hodili v trenirkici in dokolenkah, čez pa smo oblekli smučarske hlače... Tudi zgoraj je najbolj pametno, da ima otrok kratke rokave in čez eno ne predebelo majico....Treba se je namreč zavedati, da je v vrtcu pozimi nenormalno toplo in da otroci v debelih žabah in hlačah resnično trpijo...Kar vidiš jih kako so zakuhani in zaradi tega nemalokrat nerazpoloženi...Potlej se pa še nemalokrat zgodi, da v nahrbtniku nimajo nič za preobleči...žal... Ni treba biti ne vem kako pameten, da si predstavljaš, da med tem časom, ko bi me vlekle otrokom drug za drugim žabe gor ,tisti,ki so že oblečeni, trpijo peklenske muke od vročine in gredo potem ven na mraz fino razgreti in prepoteni...In konec koncev Lency ne, nismo zato tam, da vlečemo žabe gor in dol...Pri takem finem razmišljanju in odnosu, se ti zelo rado zgodi, da boš naletela na tako vzg., ki ji bo šlo to , da mora vsak dan vleči žabe tvojemu otroku gor in dol, v nos in se bo kar na hitro lahko zgodilo, da se bo kdaj tvoj fant fino potil v igralnici ali pa zmrzoval zunaj...Konec koncev, če želiš otroku najbolje, ga obleči tako, da mu bo udobno in da bo lahko čim bolj samostojen...Treba je pač razumeti, da sta v skupini ponavadi samo dva para odraslih rok, ki se morata zelo potruditi , da oblečeta in obujeta 24 parov nog...
|