|
RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge 5.11.2011 14:09:55
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Mi mesa na delikatesi pravzaprav sploh ne kupujemo, če dobro razmislim. Kupujemo pa... hmmm... piščančje in puranje fileje - pakirane, iz hladilnika. Piščanca vedno kupimo že pečenega. Na oddelku, kjer prodajajo že pečeno meso, vzamemo včasih tudi mesni sir (navaden ali s sirom) - 1kg stane cca. toliko, kot en pečen piščanec. Kupimo že oblikovane in začinjene čevapčiče ali pleskavice - iz hladilnika. Nabodalca (samo mesna ali z dodano zelenjavo) tudi iz hladilnika, že pripravljene za peko. Občasno kupimo svinjske zrezke (peče jih g. Mož), rebrca pa raje vzamemo že pečena. Enkrat letno (za Martinovo) kupimo gosko in se potem je*emo z njo v domači pečici (trgovinska je premajhna za gosko). In enkrat letno kupimo račko (Thanksgiving), katero tudi sami spečemo (ali pa jo uturimo ge. Tašči). Divjačine ne kupujemo, vampov tudi ne. Kupimo dokaj veliko zmrznjenih, paniranih izdelkov (cordon-bleu, kroketi, ribje palčke), vzamemo tudi že očiščene in panirane osliče ali lososa (občasno panirane kalamare). Pojemo veliko salam, pršuta, paštet, mesnih narezkov - vse to skoraj najraje vzamemo v Eurospinu, ki ima najcenejše meso (brez primerjave s Hoferjem in Leclercom, v katera skoraj ne hodim). pa to ful zapraviš kar ti kupuješ! Kaj pa vem... meni se ne zdi, no. Piščančji in/ali puranji fileji so ponavadi pakirani po 4 kose in stanejo med 2 in 3€ na paket. Pečen piščanec stane cca. 5€ (surov pa cca. 3€, ampak nam se zdi vredno dati 2€ več, da se nam v zameno za to doma ni potrebno zafrkavati z začimbami/premazi, pa s pečenjem samim in seveda s čiščenjem pečice naknadno + posode). Tudi mesni sir stane cca. 5€/kg, ga je pa 1kg preveč za nas 4 - ostane še za enega za naslednji dan za malico. Čevapčiči in pleskavice - slab kilogram stane dobre 3€ (vedno je kje kakšna akcija). 4 nabodalca so cca. 2€. Za svinjske zrezke in rebrca nimam pojma, koliko stanejo (to je domena g. Moža). Goska in račka sta 1x-ni letni nakup - račka je nekaj €, goska je 2x dražja. Cordon-bleu (1kg) stane cca. 5€, ribje palčke (18 komadov) so 1,5€ (S-Budget), kroketi cca. 2x toliko, kot ribje palčke. Za 1kg osliča ne vem, če ni celo cenejši od 5€. Lososa večinoma kupujemo posebej (v slanici) in je res dražji od ostalega (cca. 2€ za 100g). Tudi kalamarov ne jem jaz, tako, da ne vem cene - vem pa, da je 1kg v trgovini cenejši od ene porcije v Jurmanu (ta je pa 8€). Salame kupujemo poceni, po cca. 1,5€ za cca. pol kg. Pršut jemljem Sparov, po 2,5€ za 100g (se mi zdi). Paštete kupujemo v Eurospinu, po 0,2€ za 75g. Tudi mesni narezki so od tam (po 0,5€ za 100g). Kolk pa daste mesečno za hrano, resno me zanima? 2 odrasli osebi, 2 otroka, 1 pes... vsa hrana in pijača, vključno z osnovno kozmetiko (ne dekorativno) in čistili ter vsem za go. Pes... če ne varčujemo, je znesek cca. 600€... če gledamo na cene, je cca. 150€ manj. Glede na aditive, ki jih ta vnaprej oz. napol pripravljena hrana vsebuje, dam prav kapo dol, da ste vsi vitki, zdravi in polni energije Vitki in zdravi smo res, polna energije sta pa samo potomca.
|
|
|