arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: katy83 Mi gremo 1x na mesec v trgovino, po malo večji nakup. Takrat kupimo testenine, moko, sladkor, olje, paštete, hrenovke (to pač damo v zmrzovalnik, da ostane), kakšne konzerve, sir, namaze, riž, pralni prašek, plenice,mleko, kapučino, kava, jogurti, pudingi, kakšne sladkarije/slanarije , jajce, sok za razredčit, meso (to kupimo vsakega nekaj, pa doma spakiramo v vrečke porcijsko, pa damo v zmrzovalnik), zelenjavo - nekaj kupimo zmržene, dosti dobimo od tašče...saj verjetno sem še kaj pozabila...to nam nanese okoli 100-130€. Potem pa samo dokupimo kaj, če rabimo. Aja, pa kruh kupimo pač, ko rabimo. Ponavadi imamo skriti zalogo kruha v zmrzovalniku, da se slučajno ne zgodi, da ga zmanjka. Večinoma želje kaj bomo jedli prilagajamo temu kar je na voljo...če pa se nam kaj izrecno lušta, pa gremo pa kupimo. Nekak tak je pri nas...včasih na ta mesečni nakup pozabimo, ker še kaj ostane, pa gremo potem samo dokupit. nekak tak bom jaz začela, ker s temi devnimi nakupi bom počasi v bankrotu, se enkrat več denarja porabi, kot mesečni nakupi