3x mami -> RE: Oktobrčki 2010 (1.3.2012 13:57:29)
|
ojla, mi smo se vedno tu - dan je definitivno prekratek za vse... mali hitro rase. zacenja trenirat govor. ima ze kar nekaj svojih besed, ampak bi kar cebljal. zadnjih nekaj dni je aktualen "bi-bi", "bim-bi", kar pa se nismo razvozlali, kaj pomeni. sem pa opazila, da se cisto raznezi, ko vidi sliko kakega dojencka in ga prav nezno opazuje in komentira. od sestrice je posvojil eno malo puncko, ki jo skrbno pestva, boza in nosi naokoli (ok, ko je ne spusti nekje al pa nosi z glavo navzdol...). tudi ko si vecja2 kaj naredita, pride do njiju in ju poboza po glavi (ok, mimogrede se parkrat mahne, ampak bistvo je bozanje ;) ). se mi zdi, da je taka nezna dusica. s svojo trmo, metanje v tla, na trenutke histerijo, ampak mala skrbna dusica. ima pa fazo, ko nima interesa za hrano. 3-4 zlice, in ze zleze dol novim dogodivscinam naproti. sploh ko so vsi3 skupaj, se prevec dogaja, se spat pozabi. sem uvedla neko mogoce neumno rutino. ko se pokaka (in pokima, ko ga vprasam, ce se je, al pa pride sam, se drzi za plenico in dela "bah-bah"), se greva umit in previt, potem pa kakec zvrnem v wc, ga skupaj pogledava, in potem pomahava kakcu, ko potegnem vodo. ne vem, en dan sem se to spomnila, pa se je kar navadil na to. rada bi, da se navadi, da kakec mora v wc. bomo videli, ce bo to kaj pohitrilo odvajanje od plenic... ostalo. cez par tednov nas caka sistematski. trojke nagajajo, pa se nic ni na vidiku. sam dude mi serijsko pregrizne (ker ne cuza, ampak grize), drugega pa noce, da bi grickal. si sam roke zacne tlacit v usta.
|
|
|
|