|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Katera dela, odgovornosti prevzema partne...
4.11.2011 11:36:38   
roladica
Pri nas je pa tako:
- položnice imava vsak svoje na trajniku,
- stroški bivanja (el., komunala...) plačuje on svoji mami, ker živiva v njihovi mansardi,
- hrano in ostale gospodinjske pripomočke nabavljam jaz, iz avta gor jih ponavadi znosi on,
- cunje zase in za tamalo nabavljam jaz, ker v tem uživam in imam trenutno čas, ker sem na porodniški, cunje zanj nabavljamo vsi skupaj,
- vso ostalo opremo za otroka sem financirala pretežno sama,
- kuham samo jaz, smeti odnašava oba, sesa včasih tudi on, ostalo pospravljam sama,
- perem, likam, obešam cunje jaz,
- avto pucava ponavadi vsak svojega, registracijo zrihtava in plačava vsak svojo, za servise se zmeni on, plačava pa tudi vsak svojega, voziva se pa oba z obema avtoma, tanka tisti ki se takrat vozi ko zmanjka bencina,
- vrtiček je moj hobi, travo kosi on,
- gradbena dela vse on,
- opravkov z vrtcem in šolo še nimava, naročanje pri zdravniku, zobarju itd, je moje delo,
- skrb za kurjavo tast ali tašča, kurimo drva in za to da imamo toplo skrbi tisti ki je doma oz. ima čas.

V družinski proračun prinese on nekaj več kakor jaz, prišparava pa približno enako. Sicer pa je vse od vseh.

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 51
5.11.2011 11:47:16   
rozilu
Hehe, ena zanimiva stvar: kolikor sem brala so za smeti večinoma odgovorni možje user posted image Tudi pri nas je nekako tako - no, tudi jaz jih odnesem, ma večinoma jih ima on čez. Zakaj tako??? ...Sumim, da zato ker imamo mame ponavadi s sabo še otroka(e) in malo težje držimo male ročice pa še ene tri (umazane) vreče smeti. Če je samo ena za odnest greva pa komot s tamalo do smetnjaka.

Sicer pa ne znam povedat kako imamo delo razdeljeno: kakor kdaj - oba kdaj kuhava, posodo zloživa v stroj, sesam večinoma jaz, ali pa on naštima robotka - in ga potem tudi očisti (to se meni ne da, raje sama posesam), v trgovino po hrano greva oba - ma ponavadi ne skupaj, včasih pa vsi trije s tamalo skupaj, perilo je nekako bolj moja domena (samo zato ker nisem spustila standradov na njegov nivo, kot svetuje ronja - ne prenesem če se perilo ne obesi takoj in ko je pobrano takoj zloži - ker potem je zmečkano - likamo pa pri nas ne user posted image oz. zelo neradi), ampak tudi on kdaj poskrbi za obešanje/"zlaganje"; čistim ponavadi jaz, ma tudi ne preveč. V glavnem je vse bolj po nizkih standardih narejeno (ni za se primerjat s taščo), ampak... tako je.

Njegova domena so še stvari povezane s hišo: kurjenje (zagon centralne user posted image oz. kdaj pa kdaj dodatne peči na olje), večje stvari okoli in znotraj hiše, elektornika, računalniki user posted image (tle bi bli bolj bogi, če bi bilo odvisno od mene)... Položnice za hišo tudi plačuje on. Jaz pa za vrtec in seveda svoje položnice - telefon, zavarovanje... Za avto - odkar imava samo enega - plačujeva oba, razen bencin tankam jaz večkrat, ker ga pač jaz vozim. Investicije so čisto njegova domena. Jaz nimam dovolj financ, da bi kaj prispevala - ponavadi so to nekaj 1000€ (ala menjava oken, menjava centralne), jaz sem pa na polovički. Drugače pa imam še eno garsonjero (v hiši mojih staršev), kamor pa samo jaz vlagam.

Je pa pol na meni vsa skrb za otroka... da ni bosa, naga, brez plenic, da gre spat ob uri, da gre v in iz vrtca (to zadnje bi bolj težko on poskrbel, ker sva v času vrtca v drugem kraju). Saj tudi za njo kaj naredi, ma večinoma je to "zabava" (oblačenje, previjanje, spravljanje spat pa samo če dobi "direktivo"). Oblačila zase večinoma sam kupi, jaz bolj za kake gate/štumfe poskrbim... Zase seveda sama nakupujem - pa tudi raje vidim, da ga ni zraven user posted image

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 52
5.11.2011 14:29:34   
Shorty_

IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

odnašanje smeti  - oba
plačevanje položnic - oba, kdor ima 15. v mesecu pač čas, da se vsede pred klik za pol ure...
skrb kdaj bo prišel dimnikar, user posted image  najbrž on, jaz o tem še nikoli nisem razmišljaja user posted image
kako do kurjave, - naročimo že spomladi hlode - razžaga, razcepi on, v drvarnico zvozimo vsi, pozimi do kurilnice vedno on poskrbi, da so drva ob peči
kdaj imajo otroci šolske obveznosti, - je še v vrtcu. Obvestila vidim jaz, ker jo jaz vodim v vrtec, sestankov, delavnic, izletov se udeležujeva oba, če se le da.
vsakodnevna prehrana, - sem na bolniški (noseča) zato kuham jaz, drugače je precej deljeno - kdor ima pač čas. Ko zunaj pečemo na žaru pa peče možek. 
nabava živil, - nabava zjutraj takoj po odddaji v vrtec - jaz -trgovina tik ob vrtcu (kaj nujnega...), sobota zjutraj pa je dan za fasngo gremo vsi do trgovine in potem še na kavico-sok ali sladoled...
nabava oblek, - največkrat gremo vsi v nabavo, ker v našem malem kraju ni izbire in se odpeljemo do LJ
skrb za cunje članov vsak dan... - v stroj zmečem jaz, stroj pere sam (dobra izjava mojamura user posted image ), obesiva, zloživa, v omaro dava oba ali kakor nanese

naj dodam še
pometanje, pomivanje posode (pomivalc), sesanje - oba, kakor kdaj, rože na oknih zalivam jaz, zunaj pa oba.

Mislim, da imava kar fer razdeljeno delo. Nikoli pa ne štejeva koliko je kdo naredil... pač, če ne naredi eden, bo pa drugi... res nam gospodinjstvo ni prioriteta v življenju user posted image . Če se nam bolj lušta biti kje zunaj na svežem zraku tudi posoda, cunje, prah počakajo... Mi smo bolj na izi družina.

pri nas zelo podobno, s tem da zadnje čase vrtec in tisti manjši nakupi so njegova skrb. Sesa večinoma on, briše prah on, edino kopalnica je v celoti moja skrb ker enostavo uživam user posted image aja pa finance so 100% skupne nič ne deliva

< Sporočilo je popravil Shorty RR -- 5.11.2011 14:30:44 >

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
13.11.2011 15:58:44   
katicka
položnice:plačujem jaz ker grem večkrat na poštno on bolj po redko,
nakup hrane:dva večja na mesec ponavadi jaz ali pa če se mojem da te še on,drugače manjše nakupe gre še on sam
delo doma:on čisti kopalnico,sesa,briše okna in naredi stroj,jaz pa vse ostalo razen pri kuhi mu ni problem skuhat,
načrtovanje:jaz,ker moj nima pojma kaj je kdaj
skrb za mali dve:on jih tušira,jaz obrišem in oblečem,vsak svojo dama v posteljo,drugače kakšne prireditve se trudimo it skupaj,sestanki so na meni
nabava oblačil:za mali dve jaz(večinoma preko neta da ne gleda koliko zapravim),ko pa je za njega greva skupaj

drugače se mi zdi da imava lepo razdeljeno delo in skrbi,tak da ni nekega kreganja okoli tega da kdo premalo naredi...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 54
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Tai/Taj
Meri 07

Kako napisati ime: TAI ali TAJ?

Tai (42%)

Taj (58%)

Število vseh glasov: 206

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!