|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: lastnina nepremičnine
24.10.2011 8:50:04   
Poka
Pri naju je tako, da je kot lastnik nepremičnine napisan on. Ker sva jo delno financirala s stanovanjem, ki ga je pred tem kupil sam. Tudi kredit je vzel on, jaz pa samo eno malenkost... Kar se tiče položnic, jih plača moj, jaz pa hrano. Nisva poročena, ne zdi se nama pomembno, trenutno je pa tako bolj zaradi tega, ker je ves denar namenjen financiranju nepremičnine. Vem pa točno, koliko približno sem vložila v nepremičnino in če bi se npr. razšla, bi lahko bil problem, ne bi pa v nobenem primeru hotela polovice, ker nisem polovice prispevala.

Pri naju je to tudi zato tako, ker je na začetku pač moj vzel kredit za parcelo in nekako se mi je zdelo logično, da je potem napisan kot lastnik. In če bi zdaj pisal polovico nepremičnine name, sem nekako prepričana, da je možno samo z darilno pogodbo, potem pa plačam verjetno nek davek? Skratka stvar je zdaj po mojem malo zakomplicirana, najlažje je rešit, če se poročiva. user posted image

Dejansko ste mi pa dale malo za mislit, ker nikoli ne veš... Pri najboljšem prijatelju od mojega, ki ga je pustila punca in sta zidala, mislim, da ni dobila, niti zahtevala nič. Ne vem pa, koliko je vložila. Manj od mene, sigurno... Jaz sem enkrat računala koliko in spraševala mojega v zvezi s tem, pa me je malo čudno gledal, v smislu, zakaj je pa zdaj to pomembno... user posted image

Kaj pa se lahko zgodi v primeru (pa bog ne daj...) smrti partnerja? Pa da ni napisana nobena oporoka?

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 26
24.10.2011 8:56:38   
cukrček11
Pozdrav!
Naj še jaz povem, da ko sva midva kupovala stanovanje je moj vzel cel kredit sam, jaz nisem niti porok pa imava lastništvo 50/50, tudi v pogodbi sva bila oba kupca. Tu nima nobene veze kdo vzame kredit!!! Očitno imata vidva širši problem in jaz bi se na tvojem mestu malce zamislila. Moje mnenje.

(odgovor članu cips)
Neposredna povezava do sporočila: 27
24.10.2011 10:36:31   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: cukrček11

Pozdrav!
Naj še jaz povem, da ko sva midva kupovala stanovanje je moj vzel cel kredit sam, jaz nisem niti porok pa imava lastništvo 50/50, tudi v pogodbi sva bila oba kupca. Tu nima nobene veze kdo vzame kredit!!! Očitno imata vidva širši problem in jaz bi se na tvojem mestu malce zamislila. Moje mnenje.

sem tudi takega mnenja.

Iz moje izkušnje s krediti pa naslednje:
lastnika sva vsak 1/2. Kredit sem vzela samo jaz. Pri notarju pa je zaradi hipoteke moral vpisati, da se strinja s tem, da je nepremičnina v celoti pod hipoteko.
Kredit pa odplačujeva s skupnim denarjem.

(odgovor članu cukrček11)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.10.2011 11:02:38   
caramel
Tudi jaz bi se v tvojem primeru strinjala le s solastništvom, ki se mi zdi edina pravična ureditev. Se mi pa zdi, da morata poleg dileme lastništva s partnerjem razrešiti še kaj drugega...

Najin primer je sicer malo drugačen - z možem sva si dom uredila v zgornjem nadstropju hiše mojih staršev. Takoj, ko sva se z mojo družino o tem dogovorila, smo uredili tudi lastništvo. Vsem vpletenim (tudi mojim staršem) je bilo samoumevno, da bova lastnika odgovarjajočega dela nepremičnine postala oba.
Mi je pa zanimivo, da večini ljudem to ni tako samoumevno - starša sta poslušala pripombe, da sta nespametna, ker del svoje hiše podarjata tujcu (!), jaz sem se srečevala z vprašanji, kaj bom storila ko (!) se bova ločila; brat pa, da je neumen, da se odpoveduje delu svoje dediščine. Vendar pa se vsi strinjamo, da je moj mož del naše družine in da je edino pravično, da je njegov dom tudi pravno-formalno njegov.
Seveda se zavedam, da je življenje nepredvidljivo, in da obstaja tudi možnost, da se bodo najine poti enkrat razšle. Vendar pa menim, da bi bila tudi v tem primeru zmožna razumnega in spoštljivega dogovora. Pa tudi če se bo izkazalo, da temu ni tako, se mi zdi nesmiselno graditi odnos, ki bi temeljil na nezaupanju.

(odgovor članu cukrček11)
Neposredna povezava do sporočila: 29
24.10.2011 15:54:22   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: cips
...Po premisleku glede določene situacije v kakršni smo/se nahajamo, sva se odločila, da je najbolj optimalno, da jaz zaenkrat ostanem doma z otroci....

V situaciji ste vsi in tvoja skrb za dom in otroke je optimalna tudi za njega - torej nepremičnine pridobljene v zakonu pišita 1/2 - 1/2. Čas, da si izboriš kar ti pošteno pripada, je sedaj ko sta prijatelja, ne takrat ko je kreg.

(odgovor članu cips)
Neposredna povezava do sporočila: 30
24.10.2011 22:15:07   
cips
Hvala za vse odgovore. user posted image
Danes je moj oče situacijo malo spremenil, ker se je odločil, da bo prodal en del svojega imetja, da nam pomaga. Tako ne bo treba razmišljati o 100% kreditu. Kredit, ki ga bo pa moral vzeti moj tako ne bo tako visok in tudi mesečni obrok bo veliko nižji. Zdaj tudi partner "lažje spi", ker ga to finančno malo razbremeni.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 31
25.10.2011 13:12:29   
ssevin

IZVIRNO SPOROČILO: cips

Hvala za vse odgovore. user posted image
Danes je moj oče situacijo malo spremenil, ker se je odločil, da bo prodal en del svojega imetja, da nam pomaga. Tako ne bo treba razmišljati o 100% kreditu. Kredit, ki ga bo pa moral vzeti moj tako ne bo tako visok in tudi mesečni obrok bo veliko nižji. Zdaj tudi partner "lažje spi", ker ga to finančno malo razbremeni.

ja kak pa je z lastništvom zdaj? To zdaj zadevo zelo spremeni.

(odgovor članu cips)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Konfekcijska številka
josephine27

Katero konfekcijsko številko oblačil nosite?

38 ali manj (48%)

40/42 (30%)

44/46 (16%)

48/50 (5%)

52 ali več (1%)

Število vseh glasov: 412

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!