Poka
|
Pri naju je tako, da je kot lastnik nepremičnine napisan on. Ker sva jo delno financirala s stanovanjem, ki ga je pred tem kupil sam. Tudi kredit je vzel on, jaz pa samo eno malenkost... Kar se tiče položnic, jih plača moj, jaz pa hrano. Nisva poročena, ne zdi se nama pomembno, trenutno je pa tako bolj zaradi tega, ker je ves denar namenjen financiranju nepremičnine. Vem pa točno, koliko približno sem vložila v nepremičnino in če bi se npr. razšla, bi lahko bil problem, ne bi pa v nobenem primeru hotela polovice, ker nisem polovice prispevala. Pri naju je to tudi zato tako, ker je na začetku pač moj vzel kredit za parcelo in nekako se mi je zdelo logično, da je potem napisan kot lastnik. In če bi zdaj pisal polovico nepremičnine name, sem nekako prepričana, da je možno samo z darilno pogodbo, potem pa plačam verjetno nek davek? Skratka stvar je zdaj po mojem malo zakomplicirana, najlažje je rešit, če se poročiva. Dejansko ste mi pa dale malo za mislit, ker nikoli ne veš... Pri najboljšem prijatelju od mojega, ki ga je pustila punca in sta zidala, mislim, da ni dobila, niti zahtevala nič. Ne vem pa, koliko je vložila. Manj od mene, sigurno... Jaz sem enkrat računala koliko in spraševala mojega v zvezi s tem, pa me je malo čudno gledal, v smislu, zakaj je pa zdaj to pomembno... Kaj pa se lahko zgodi v primeru (pa bog ne daj...) smrti partnerja? Pa da ni napisana nobena oporoka?
|