Leela -> RE: Hiperaktivnost (17.2.2012 9:47:23)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil Potem pa so tu šele tisti, REDKI, ki imajo recimo resnično ADHD. Ampak nima adhd resnično tisti, ki ima papir niti ni nujno da ga sploh ima če ima papir. Ker sam adhd mora biti redkost. V kolikor pa postane takšna epidemija kot je danes pa je ali prenosljiv (kužen) ali pa nastaja iz okolja. Nekateri (zdravniki) se strinjajo, da je dejansko epidemija bolezni kot so adhd, astma, alergija,avtizem. Skupno tem boleznim je, da so avtoimune, za lajšanje težav, ne zdravljenje, pa obstajajo močna zdravila. Za to ni krivo ne samo dedovanje, kužnost in okolje v smislu vzgoje (pri alergiji to odpade seveda) ampak okolje v smislu prenasičenosti določenih stvari, ki organizmu, sploh mlademu, škoduje. Nekateri so pa seveda bolj občutljivi, nekateri pa niso. Gre za dodatke pri hrani (kemija) in tudi recimo beljakovin, ki nekaterim ne škodijo (gluten in kazein). Zaradi teh snovi v telesu nastajajo določeni kemični procesi (vnetni), ki telesu škodijo. Napisanih je veliko knjig , ki pravijo da lahko z določeno dieto, ko odstaniš recimo gluten in kazein, zelo omiliš bolezen (kot si napisala pipilongštumf). Na to pa se še zmeraj gleda kot na alt_ernativo, ker farmacija nič ne zasluži (čeprav jo "prakticirajo" zdravniki). Jaz sem pač brskala po netu, ker imata tamaladva en dermatitis, drug astmo, in zasledila to teorijo. Vsak pa verjame kar hoče. Ta prehrana ne škoduje, je še zmeraj pestra tako, da probat ni greh. Pipilangstrumf to je moje mnenje.
|
|
|
|