RE: Junijski sončki-3. del :) (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

manna -> RE: Junijski sončki-3. del :) (15.6.2012 17:28:23)

živjo
Tudi mi gremo kmalu na morje - v torek! Komaj čakam! Jutri bom že malo začela pakirat, jao upam da ne bomo kaj bistvenega pozabili, sigurno bomo zvlekli krame za cel avto...
Zanima me, katera sredstva uporabljate proti komarjem? Kreme, tiste zadeve za v vtičnice? Ali drži da naj jih ne bi imeli v spalnicah ker da ni zdravo vdihavanje tega?
Ta teden sem imela oba otročka doma in je blo spet pessstrrrooo! Tamali ni pri miru niti pet sekund, in glih tam kjer ni treba, je največ- razne vtičnice, kabli, daljinci, baterije, rože, DVD-player, pralni in pomivalni stroj...ma prav tehnik je [sm=jezicek.gif] Ne spomnim se da bi bla Manca taka. Nje vtičnice in kabli sploh niso zanimali nikoli recimo. Al pa da bi kaj dajala v usta- nikoli. Tamali pa čist vse pogoltne, od gnilih listkov rože, do češenj na vrtu, pa kamenčkov,... ni da ni.
Sem se kar malo zamislila, če ni morda slaba ideja imet manco doma celo poletje....se mi zdi da ta dva zadnja meseca porodniške (ki je verjetno zadnja) bi lahko še mal počivala.

tecka -> RE: Junijski sončki-3. del :) (17.6.2012 19:05:04)

No, mi pa gremo na morje v sredo... Upam, da bomo imeli lepo vreme.
Manna, če se boste imeli fino, boš sporočila, kaj ste izbrali. Saj se ne spomnim več vaše destinacije[sm=smiley36.gif]
, spomnim se samo, da si vložila več truda v iskanje kot jaz.

dreamhorse -> RE: Junijski sončki-3. del :) (19.6.2012 14:25:18)

Manna in tečka, in vse, ki greste na morje, uživajte....
Jaz bi tudi, pa se bom očitno morala zadovoljit z mini bazenčkom, ki ga ima postavljenega Žana...

Nekaj me zanima.. a hodite kaj na pogovorne ure v vrtec, čeprav je vse ok in so otroci v vrtcu ok.. In če že, kaj vas najbolj zanima.

Pozdravček, vroč seveda in hvala bogu, da je tako..

smrketa24 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (19.6.2012 15:04:23)

punce, uživajte na morju....mi gremo šele avgusta.

dh - ja, jaz grem na vse pogovorne urice, če imam le čas. se bolje počutim, če vem, kaj se dogaja v vrtcu.

dreamhorse -> RE: Junijski sončki-3. del :) (21.6.2012 13:08:27)

Če pa pridem tja, pa mi nič konkretnega ne povejo... samo, da je vse v redu... karkoli vprašam, je tudi v redu.. nazadnje me je odpikala kar na vratih

mini86 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (22.6.2012 23:15:10)

evo nas nazaj..bilo je nooooro..
sonce, vroče-37 stopinj, nebo brez oblačka..no dol se takih temperatur k je morje blizu sploh ne občuti tok k se lahko malo osvežiš..

manna-a da bi kej bistvenega pozabila[sm=jezicek.gif]kaj pa je to zate bistveno[sm=smiley36.gif]men važn da je marcel, njegova mačka k hod z njo spat, pasuši, lubi in denar[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]ostalo je vse nadomestljivo

komarji-letos mam pač navaden off
mela sem pa do sedaj neki iz lekarne za otroke pa tiste nalepke pa sm jo prlimala na pojstlco-govorim za morje, ja mi je pa letos ratalo vzet sabo na morje to za vtičnco in nuben ni umru k smo mel tist vkloplen noč in dan[sm=smiley36.gif]sm še zmeri 2x lovila komarja, k jih vidt ne morm..če vem da je notr ne morm zaspat in se tok časa matram da ga najdem in fentam..
doma pa mamo itak komarnike in so non stop dol in itak nubena žvaruna ne uleti notr

pogovorne urice-ne še nikoli nisem bila..vse kar želim zvedet zvem sproti in to je to..vem da je vse ok, če pa ni pa od njih pričakujem da mi brez pogovornih to omenijo-in do sedaj so mi še zmeraj
dh kaj pa pričakuješ da bi ti povedale..a te kej konkretno zanima..čeprav bi mene ta nedostopnost tudi motila

drgač pa ja manna..kr dej jo v vrtec..a misliš da ji ni nič dolkčas, da ne rabi družbe sovrstnikov..še zmeraj ti ostane podaljšan vikend al pa kaj podobnega, sam vrtec bi jo pa js vseeno dala..ampak kaj ti pišem k moje mnenje že veš[sm=smiley14.gif][sm=smiley2.gif]

Mala_princeska -> RE: Junijski sončki-3. del :) (26.6.2012 8:57:11)

Tudi Manca je že stara tli leta [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
praznovanje za nami. :-)))

Vsem junijčkom, ki ste že in ki še boste praznovali vse dobro, vse lepo :-)))

Pa en lep morski pozdravček :-)))

Lp

mini86 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (26.6.2012 9:03:59)

evo js pa kuham juhico iz samih mojih stvari iz vrta[sm=smiley4.gif][sm=smiley14.gif]-korenček-rumen,oranžen, čebula, grah, stročji fižol
notr sm pa fliknla še par koščkov govedine in pa kolerabo..pomoje bo odlična[sm=smiley36.gif], zravn pa rabarbarin puding

vidm da počasi tale forum zamira..očitno že mora biti tako[sm=smiley13.gif]

smrketa24 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (26.6.2012 11:49:58)

čestitke vsem slavljencem [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ja, forum pa res počasi zamira. se ne javljamo več toliko. no, vseeno upam, da bomo sem pa tja vseeno kakšno rekle.

dreamhorse -> RE: Junijski sončki-3. del :) (26.6.2012 12:10:24)

Pravzaprav me nič kaj konkretnega ne zanima, kot to, kaj recimo počnejo, s kom se druži, je pridna, itd... imam pa nekak občutek, da ni prav, da ne hodim... bila sem samo enkrat...

Super, da ste uživali na morju mini... malo še, pa tudi mi odpeketamo, samo na kratko...
Res je nekak zamrl ta forum, mi je kar malo žal, ampak še vseeno rada pokukam gor in kakšno rečem..
No, pa naj vam povem, kaj se mi je danes zjutraj zgodilo. Pri nas doma, vrstne hišice, za njimi cesta, naša, nato garaže in za garažo škarpa, ograja in gozd.. Pogledam gor in vidim čudno oranžno mačko... ki ni bila mačka, pač pa lisička... ampak preden sem pograbila aparat, da bi jo slikala, je pobegnila v gozd... Pa menda ni bila videna prvič, včeraj se je sosedova mala drla, da je v gozdu oranžna muca...
Lepo, dokler bo za ograjo, ko se bojo nekega dne otroci igrali z njo, ne vem, če bo tako lepo....

dreamhorse -> RE: Junijski sončki-3. del :) (26.6.2012 12:10:56)

Aja, pa čestitke vsem slavljencem... imamo kak seznamček?

Tira -> RE: Junijski sončki-3. del :) (27.6.2012 21:21:56)

Haloooo punce!

Sem pokukala po dolgem času in vidim, da ste še tukaj [sm=smiley1.gif] Meni se izteka zadnji dan porodniške, v petek grem že nazaj na šiht [sm=smiley13.gif] Me zvija, ker vem, da je bila zadnja. Marcel je fuuul priden fantek in šele sedaj, ko imamo Ajdo dojemam, kako nezahteven otrok je [sm=smiley36.gif] V vrtcu je baje zelo priden, vse ga samo hvalijo... mami pa ponosna, da kr raste [sm=smiley36.gif]
Z Ajdo hodiva na FT, še vedno ne hodi, stara bo vsak čas 15 mesecev... ampak se tolažim, da je Marcel tudi šele pri 17 mes shodil in danes je ok. Drugače imam kr veliko dela z njo, ker je ful aktivna. Skoz pleza, raziskuje, vse nosi v usta, hranjenje nama tudi ne gre najbolje. Koščki še vedno delajo probleme, ampak baje je to posledica hipotonije in upam, da do vrtca septembra uspemo tudi to zrihtat.

Na morje gremo šele avgusta, na Pašman. Aja, pa selili se bomo... mogoče se spomnite, da sem jamrala, kako mi tukaj ni za bit, no sedaj rihtamo stanovanje pri meni doma in se bomo selili. Sem fuuul vesela [sm=smiley1.gif] V glavnem dogaja ful in imam še za tamala dva bolj malo časa.

Lepo se imejte, pa seveda vse najboljše vsem našim sončkom! [sm=smiley31.gif]

smrketa24 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (28.6.2012 12:30:54)

o, Tira lepo da si se javila po dolgem času [sm=bravo.gif] super, da sta otročka pridna, manj super pa za konec porodniške...meni poteče 7.10., še nekaj časa, čeprav se bliža s svetlobno hitrostjo [sm=smiley13.gif]

Naša žaba se je tudi začela na noge postavljat, tako da moram bit kar skoz zraven, ker pleza ravno tam, kjer je največ robov [sm=zmeden.gif] Drugače je pa ful ful ful priden dojenček, res, Matej je bil ful zahteven, sem bila čist izmučena, za Mašo pa sploh ne vem, da jo imam. Bi takoj imela še enega [sm=duda.gif] [sm=smiley1.gif]

Mi gremo tudi šele avgusta na morje (od 1.-11.8.) v Savudrijo in že komaj čakam...do takrat gremo pa še kakšen vikend malo namočit noge v morje [sm=jezicek.gif]

dreamhorse -> RE: Junijski sončki-3. del :) (28.6.2012 13:09:10)

Tira dobrodošla...
Super za pridna otorčka, saj raziskovanje mora bit, je pa lahko nevarno ja...
Ne skrbet za Ajdo, če še ne hodi... Bolj pozno, pravijo, manj možnosti, da bodo nogice na O. Malo heca ampak vendar. Žana se do 11 meseca sploh ni hotela postavit na noge, ko se je, je hodila na en prst, pri 13 je shodila... Pa ji tudi nič ne manjka...
Tudi iztek porodniške ni tako slaba stvar.... Mame imamo več možnosti, da naredimo kaj zase, če ne to, da si oblečeš malo boljše cunje za v službo, ker kolikor se spomnim, sem v času porodniške naokrog letala v razvlečenih trenerkah...

Smrketa... oktobra že konec porodniške.. Ne morem verjet, kako mine čas, se mi zdi, da si pred kratkim komaj rodila... Adijo pamet... Potem je pa tudi Maša že prava babika...

Še malo pa vikend, in še malo pa morje v četrtek, sicer za 4 dni, ampak rit bomo pa namočili malo....
lep sončen dan vam želim... in vašim sončkom...

manna -> RE: Junijski sončki-3. del :) (30.6.2012 22:40:44)

Živjo
No tud mi smo že z morja. Bilo je fajn, pestro, zabavno,...smo pa le tud malo počivali [sm=smiley1.gif]
tecka, bili smo v Nerezinah, Bučanje. Naselje je lepo, fuuuul sence, sami borovci in krasen zrak. Kar ni krasno je pa to, da so sami slovenci in to zelooo veliko jih je. Še posebej po 23.6. se jih je kar usulo. To nam je malo pokvarilo idilo ker nam bolj paše če ni gužve. Ampak dobro, sej prav masovno še vedno ni bilo.
Šli smo tudi na nekaj izletov (mali lošinj, veli lošinj, punta križa, cres, martinščica) ker midva z dragim sva bolj nemirne sorte in kar ne znava poležavat in nič počet. Tko da nam je prav pasalo tudi it malo naokrog pogledat bližnje kraje. Tamaladva sta bila pridna, oba obožujeta vodo in kopanje, še posebej tamali. Sploh ga ne gane če mu gre voda v oči, če je mrzla, ali karkoli, on vriska od navdušenja[sm=smiley1.gif]
Nič zdej moram it spat. Se oglasim še kaj med tednom ko bo čas.

smrketa24 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (2.7.2012 10:46:43)

hej hej punce!

vidim, da ste že večina na dopustih, no, na še čaka...

imam pa eno vprašanje...upam, da bo katera znala kaj svetovat....gre se za Mateja. Zadnje par mesecev je nemogoč, res. čist vse živce nama požre z možem. Za vsak "drek" joka, teži, noče hodit, se po tleh meče...ni da ni....Tega imam res že poln kufr, pa ne vem kaj naj naredim. Ko trmari, ga itak ignoriram in je potem kul, samo kaj ko čez nekaj časa spet trma pride na plano in potem ponovi vajo....Res, tudi če gremo kam na izlet, bi se z možem najraje obrnila in šla domov, ker je tako nemogoč. Sploh nimam užitka kam hodit, pa sem rada mobilna, nisem navdušena nad tem, da bi bila skoz doma. Sem mislila, da je to mogoče zaradi Maše, da je kaj ljubosumen, samo on jo ima nenormalno rad, skoz jo boža, lupčka, se igra....njemu posvečava ogromno pozornosti, ker misliva, da se počuti zapostavljenega...samo Maša je tako nezahteven dojenček, da se z njo praktično nič ne ukvarjava (samo ko mora jest in za previjanje, ostalo je pa skoz na tleh in raziskuje). Ne vem kaj naj storim [sm=zmeden.gif] Upam, da bo tole obdobje, faza ali karkoli pač je kmalu minila, drugače se mi bo kar utrgalo....

tecka -> RE: Junijski sončki-3. del :) (2.7.2012 11:45:24)

Ojla, punce.
Evo nas doma. Na morju je bilo ok, mi je pa kar malo žal, da smo šli za 10 dni. Tamau namreč ni hotel iti v vodo. Prvi dan je bil čisto navdušen, ko pa je šel v vodo, je ugotovil, da je mrzla, pa še slana in potem ga nismo spravili dlje kot do kolen. Na srečo pa je "delovalo" popoldansko spanje, drugače bi nas itak sežgalo tam dol. Smo imeli pa malo več časa za ogled Krka in mogoče bomo šli sem še kdaj na počitnice. Mogoče pa zato, ker je zelo težko dobit naravno senco. Voda je pa super - čista, tako da naplavala sem se zadosti.

Danes sem uredila par malenkosti in malo sem zapravljala - kupila sem si mizo in stole za na teraso, tako da bomo končno lahko jedli zunaj "kot ljudje". To je bilo pravzaprav z zamudo kupljeno darilo za RD. Sem pa nad "razprodajami" čisto razočarana - vsako leto bolj. Zaenkrat še nisem našla nič uporabnega po ugodni ceni - vse kar je znižano, je stara roba.

DH - pogovrne urice. Jaz hodim, ker vzgojiteljic praktično ne vidim. In če mene vprašaš, se med vrati niti ne da zmeniti vsega. Sta se pa do zdaj obe vzgojiteljici na pogovne urice pripravili perfektno. S slikami in filmčki in pogovorom prikažejo razvoj. S kom se druži, kaj se rad igra, kako napreduje govor, oblačenje, risanje, petje,...Skratka pogovorne urice so zame pravi blagoslov. Pa tudi zdaj ob koncu leta smo v omare dobili 3 cd-je s slikami in filmčki, kaj so delali med letom, pa plastificirano knjigico so izdelali za vsakega otroka. Res lepo se trudijo v našem vrtcu.

Smrketa, kaj pa razgovor pri psihologu pri 3 letih - mogoče vprašaš tam? Sicer se je najlažje tolažiti še z eno fazo, mogoče je, mogoče ni. Je pa tudi pri nas kar pestro, včasih uboga, večkrat ne, mogoče so to slavne "meje", ki jih mogoče mi ne znamo postavljati.
No, mi moramo k psihologu v lj, na metelkovo in datum sem dobila kar hitro - konec avgusta.

smrketa24 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (2.7.2012 11:51:49)

jaz nič ne vem o pogovoru s psihologom pri treh letih...mi ni noben nič rekel. samo sistematskega sva imela. pa še to ni hotel sodelovat. morava še enkrat nazaj. ne vem kaj mu je....ko pride kdo, ki ga ne pozna, se me drži kot klop in gleda v tla. če pa pride kdo, ki ga pozna, rabi pa cca. 15min, da se razživi, prej se me pa spet drži kot klop....res ne vem kaj mu je. meni se pa meša od tega, ker me res duši s svojim obnašanjem.

manna -> RE: Junijski sončki-3. del :) (2.7.2012 13:26:03)

živjo
mi smo tudi dobili vabilo za sistematski in tudi za pogovor s psihologom, in to za 9.7. torej čez en teden. Poleg tega nas še vedno čaka tudi sistematski zobozravstveni pregled, ker smo ga že dvakrat preložili.
smrketa, ne znam svetovat, ampak zagotovo bo minilo. To, da se te prvih 15 minut drži kot klop, mi je normalno, to je tudi pri nas. Jasno da ne more kar skočit in se začet pogovarjat. Verjetno mu je že tudi malo nerodno...potem pa če mu še ti morda kaj potežiš naj ne bo tak, mu je pa še bolj nerodno. Glede izpadov trme pa -na temi o vzgoji je ena enkrat sicer napisala, da naj bi imeli otroci pri starosti 3 let krizo "odvajanja od mame" ampak to je po mojem bolj lari fari oz. za krizo lahko potem poimenuješ vsako stvar...Naša tudi noče hodit na sprehodih, ni hotela hodit na plažo, s plaže, pa zvečer v mesto...zadnji mesec sploh nikamor noče hodit. Tko da - mogoče je tudi "ne hodit" ena kriza pri 3 letih [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Kar se pa tiče joka, jaz pravim da je naša manca "drama queen" in sicer še posebej ko se ji malo nabere utrujenost, recimo če kakšne tri dni ne gre spat čez dan. Potem ta četrti dan zagotovo mora it ker se samo še spakuje, afna in dere. Res, kot bi bilo konec sveta se dere za najmanjše malenkosti. Obup. Potem gre recimo spat za ene dve uri in se zbudi kot popolnoma nova oseba. Pridna, prijazna, ubogljiva, zlatkana skratka. Ja, takle mamo tud pr nas. [sm=smiley1.gif]

smrketa24 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (2.7.2012 13:34:31)

no, upam, da bo res minilo. ko pride iz vrtca domov, je kot da bi odrezal - trma, jok, res za vsako stvar je jok. če česa ne more narediti v tisti sekundi, ko si on zamisli, vrže igračo stran in v jok. ful je nepotrpežljiv. no, pa saj verjetno rpi treh letih ravno ful potrpežljivi ravno niso, kajne [sm=smiley36.gif]
grem itak jutri do njegovega P, pa bom vprašala za psihologa, kako je s tem...

aja, kar se pa tiče tega držanja kot klop....tudi ko imamo v vrtcu kakšne prireditve sploh noče sodelovat, čez pol ure je pa čist drug fant, razigram, nasmejan...ostali otroci (njegovi sošolci) so takoj za akcijo, on se pa k meni stiska...

manna -> RE: Junijski sončki-3. del :) (2.7.2012 15:09:36)

smrketa, očitno sta matej in manca v isti fazi.. tudi naša ko pride iz vrtca je sitna in razdražljiva, vsaj eno uro. Potem je v redu. Nevem, kot da bi rabila čas da preklopi na "homemode" [sm=smiley36.gif] Glede sramežljivosti pa isto - ko smo meli zaključno prireditev, je bila sprva kao tam zraven vzgojiteljice, ko so pa začeli, pa je ona naenkrat onemela in pritekla k meni in ostala pri meni do konca srečanja vsa kisla in nema. Na koncu smo dobili vsi sladoled in se je končno razživela. Potem pa ne bi šla domov ker se je imela tako fino...
Kljub temu da praviš da pri vašem ni ljubosumje krivo, jaz za našo lahko rečem da mi je nekako "zamerila" da mora ona v vrtec, midva s tamalim sva pa lepo doma. To ji je šlo res v nos, čeprav ima rada vrtec in družbo, vseeno kar ne more sprejeti, da me ima tamali vso zase pol dneva...Večkrat ji povem, da bo moral kmalu tudi on v vrtec, da bosta potem oba tam, ko bom jaz v službi, se mi zdi da malo pomaga [sm=smiley1.gif]

tecka -> RE: Junijski sončki-3. del :) (2.7.2012 21:27:59)

Mogoče dodam še tole glede psihologa. Po brskanju po netu sem prišla do zaključka, da nimajo vsi ZD posebnega pregleda pri psihologu, ampak psihološki del opravi kar P sam (da otrok nekaj nariše, pove,...). Pri nas je bil pregled strogo omejen na zdravstveno stanje in Srečko ni rabil nič sodelovati - razen pri pregledu vida.
Je pa pri nas problem glede družabnosti ravno obraten - takoj se začne pogovarjat z odraslimi, otrok pa ne šljivi, ampak se raje igra sam. Vzgojiteljica pravi, da je to zato, ker je pač več v družbi odraslih. Res mi je včasih kar nerodno, ko pride na obisk kakšna kolegica z otroki, naš pa se igra sam.

dreamhorse -> RE: Junijski sončki-3. del :) (4.7.2012 11:57:30)

Jao, izgleda, da je res to kakšna faza... (tako kot vse ostalo) tudi naša ima včasih, jaz pravim, žute minute...
jaz jo dam na ignor, je pa hudič, ko te pridejo ravno v kakšni trgovini.

Hm, zdaj pa res ugotavljam, da sem malo razočarana nad našo vzgojiteljico.. letos smo dobili dve mapici z risbami, ki so jih otroci naredili... Nobenih slik tako kot prej in nič... Nobene proslave konec leta, roditeljski je bil samo enkrat, za pogovorne ure sem pa tako že rekla.. Sploh ne vem, kaj moj otroke počne v vrtcu, če pa grem vprašat, pa samo slišim, da je vse ok in da je hitro užaljena...

Bomo videli kaj bo septembra...

Jutri pa gremo na morje... Na Murter, kjer nas sestra pobere na čoln za 4 dni....[sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]

manna -> RE: Junijski sončki-3. del :) (4.7.2012 16:22:52)

dh, zakaj pa tele zelenkoti na koncu? Ti ne paše it na čoln?

Aja, za psihologa smo mi dobili tudi en vprašalnik za izpolnit ki ga moramo prinest izpolnjenega tja na pregled. A pr ostalih je blo tud tako? Je pa kar dolg vprašalnik, ene 4-5 strani in so vprašanja o otroku..

manna -> RE: Junijski sončki-3. del :) (5.7.2012 13:20:42)

Punce, če ženska rodi v 32.tednu in ima otrok 1,5 kg, kdaj predvidoma lahko gre domov? Tko, če ni nekih komplikacij? Kakšne pa pridejo zadeve pri takih nedonošenčkih, so še dolgo v inkubatorju ali kaj? Ali jih sploh dajo v inkubator če s pljučki ni težav? Ker res nimam pojma o tem, ena bolj daljna kolegica je pa rodila, sem pravkar zvedla..Menda je vse OK, nobenih težav razen pač nedonošenosti. No, sej sam vprašam če kjera kaj več ve o tem?

Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>