RE: Junijski sončki-3. del :) (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

dreamhorse -> RE: Junijski sončki-3. del :) (15.5.2012 9:37:56)

Hojla punce..
Mini, pridna kot vedno, super za vrtek... Jaz nisem tak tip... se spravljam ciprese oplet, pa vedno začnem na eni strani in tam tudi končam... tako da tista stran je vedno lepa, ker vedno plejem samo tam :) ostali dve pa groza...

Jaz se še vedno obremenjujem, kaj Žani kupit za rojstni dan.. sem razmišljala o tem PlazmaCar...Res ne vem... če ima vsega polno rit.. to kar bi pa jaz, pa moj ne pusti... ala peskovnik in trampolin...
Ideje, predlogi dobrodošli.

Potem pa me zanima, če že imate sedeže od 15 do 36 kg in katere... Sama se odločam med Cybex ali Peg perego... cena je približno enaka...

Mp, se obetajo kakšne akcije pri vas za sedeže?

Pozdravček vsem....

tecka -> RE: Junijski sončki-3. del :) (16.5.2012 21:47:05)

Ojla.
DH - jaz sem zase že napisala - imamo romerja, v poštev bi prišel tudi cybex, pa je bil prvi cenejši na mytoys.de. Peg perego ne poznam, kolikor pa spremljam sceno v Pikapolonici, tam v glavnem reklamirajo concorda. Ta sedež mi je super, tamau lahko spleza vanj in ven, na srečo pa se med vožnjo ne odpenja (bi se zlahka lahko).

Jaz pa se moram pohvalit, da je naš tamau dobil prvo zvezdico za kakanje v kahlo in ko jih bo polna vrsta, bo dobil "darilo". Zaenkat je bolj ponosen na zvezdico. Opažam, da nagrade vse bolj palijo in mogoče ga pa tako spravimo v njegovo sobo.

Darilo za RD je že dobil, ker jaz nisem mogla počakat[sm=jezicek.gif]. 12 colski poganjalček je malo bolj štorast od 10-colskega, ampak starega ne povoha več, ker ima novi tačko[sm=jezicek.gif]

tecka -> RE: Junijski sončki-3. del :) (16.5.2012 21:51:25)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0516/ie2-DSC004.jpg[/img]

dreamhorse -> RE: Junijski sončki-3. del :) (17.5.2012 11:48:54)

Odločila sem se za peg perego... so super stolčki, preverjeno, in dokaj nizka cena, glede na to, da ima tudi isofix 133 eurov.
Sem ga že naročila zdaj pa pridno čakamo nanj...
Problem je v tem, da je toliko teh ponudnikov, pri vsem, da se je potem zelo težko odločit, in potem predvsem zmaga finančni vidik...

Za rd še vedno ne vem, kaj bi... Poganjalca in kolo je že lani dobila.. (kolo smo dobili) igrač ima polno rit, ki se jih sploh ne dotakne... trempolin in peskovnik ati ne odobrava (ne me vprašat zakaj) njo pa če vprašam, bi imela muco, kužeka ali celo konjička... pa ne govori o igračah.. no najboljša je, ko si želi velikega dinozavra...
Tako, da res ne vem, kaj naj... sem razmišljala, da bi ostalim rekla, da rabi avtosedež, ampak otroku podariti avtosedež... ne gre ravno .... ne bi bila vesela darila. Nimam pojma...

Bravo za poganjalča in kahljico... super se da otroke motivirat na tak način, sploh, če imajo radi nagrade... čestitke...

Mala_princeska -> RE: Junijski sončki-3. del :) (17.5.2012 18:30:54)

tecka ne reklamirajo samo Concorda [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

glede sedežev te tretje starostne skupine:DH nič se nisi napak odločila, za ta denar dobiš res veliko kar se Peg Peregotovega Surefixa tiče, razlikujejo se v tem koliko bočne zaščite ima kater drug, recimo precej več jo imata Concord - Transformer T in Transformer Click in Maxi Cosi Ferrofix; razlikujejo se tudi ali ima naklon ali ga nima,...
jaz za manco sedeža te skupine še ne bom kupovala, ker ima komaj 15kg in čist lepo še sedi v sedežih 2.starostne skupine, enega rezervnega pa tudi že imamo v dedijevem avtu.

darilo za 3.rojstni dan: no comment ker pri nas je tud še tiha maša [sm=jezicek.gif] vsega že sedaj dovolj.

grem malo še pospravljat....pa kakšno sestavljanko sestavit-smo v fazi sestavljank [sm=smiley36.gif] peskovnika in vožnje avta po cesti - na akumzlator seveda - to počneta z atijem in vrummm vrummmm.....imamo enega starega z novim akumulatorjem in zabava na višku.....

Mala_princeska -> RE: Junijski sončki-3. del :) (17.5.2012 18:33:25)

seveda pa se prodajajo tudi jahači in sedeži brez isofixa, surefixa, ferofixa....cenejše verzije....jaz to zagovarjam res samo relacija vrtec - dom ali dedi-babi varijanta.....

mini86 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (18.5.2012 8:30:39)

jaz to zagovarjam res samo relacija vrtec - dom ali dedi-babi varijanta.....

glih tko se lahko kej na tej relaciji zgodi kot rečmo če greš nekam na morje al pa obisk[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

smrketa24 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (18.5.2012 10:09:37)

ah, midva mateju ne bova nič kupila za rd. do sedaj mu še nikoli nisva, ker ima res vsega polno rit. itak bo od drugih dobil spet milijon stvari in je to to. evo, torto za rojstni dan mu bova kupila [sm=smiley36.gif]

drugače je pa danes imel sistematski pregled pri treh letih. bova morala še enkrat it, ker ni hotel sodelovat pri pregledu za vid, ostalo je pa kul. ima 15kg in 97cm...

manna -> RE: Junijski sončki-3. del :) (18.5.2012 12:13:43)

živjo
Moram vas malo pozdravit, čeprav nobena več nič ne klepeta.
mini, kako je blo na nuhalni? Hočemo noviceeee!
tecka, lepa slikca. Cel voznik že. Naša poganjalčka niti ne povoha. Ni to za dame[sm=jezicek.gif]
avtosedež - še doooolgo ne bomo imeli 15 kg [sm=jezicek.gif] Verjetno bo tamali prej šel v sedež 15-36kg kot manca! Smo pa kupili še enega romerja za gospoda bratca. Zdaj kraljujeta vsak na svojem romerju. In da ne boste mislili, dejansko se tamala zmišljuje na katerem bi sedela, čeprav sta oba enaka!
za RD - bom manci spekla čokoladno torto, s čokoladno kremo in čokoladnim prelivom, kajpak. Pa mogoče bo dobila ene sandalčke. Mislim, dobila jih bo zagotovo, sam mogoče jih bom zavila kot darilo[sm=jezicek.gif] Ima namreč precej rada čeveljčke oziroma obutev na splošno.
A je kjera videla to "morsko plavut" ki jo prodajajo kot pripomoček za plavanje? Kako se vam zdi? Namesto rokavčkov?? Moj pravi da je butasto.

mini86 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (18.5.2012 15:08:32)

manna-nuhalno mam 5.6 in seeeeveda poročam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ja sm vidla to plavut, jo majo v isti štacuni kot smo kupil pukiya-kolo..men je tud živa bedarija..ne vem že takoj k sm vidla sm si rekla what the f***[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

dreamhorse -> RE: Junijski sončki-3. del :) (21.5.2012 12:51:29)

Hojla punce...
Kakšno vreme, za bruhat... v soboto planiramo praznovat Žanin rojstni dan, jaz pa še nisem dala vabil, in nič nimam splanirano kako in kaj, ker ne vem, če bo vreme ali ne... znorela bom... kaže že malo boljše, pa da vidimo..

Kaj, kakšne plavuti? Ne poznam, še nikoli slišala..
Žani je sedež ok, le malo je še zgornji del previsok in ji pas nalega na vrat, seveda jo to riba.. morem kupit tiste mehke blazinice za pas,.. kje se to dobi? Pikapolonica, BC?

dreamhorse -> RE: Junijski sončki-3. del :) (21.5.2012 12:52:32)

A ima katera trivratni avto in kako se obnese pri vožnji otrok?

smrketa24 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (21.5.2012 13:30:19)

hej hej!!

manna - tudi jaz prvič slišim za tole plavut...

prejšnji teden sem dobila odločbo za znižano plačilo vrtca - končno....sem pa ful vesela, ker bomo manj plačevali [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] kopijo odločbe moram poslat v vrtec in je rekla, da mi bodo že naslednji mesec to upoštevali...tako mi mi kakšna 2 meseca vrtca sploh ne bo potrebno plačat [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ja, Matej tudi v soboto praznuje RD, ravno na njegov rojstni dan pride letos [sm=smiley1.gif] Že komaj čaka, vabila je že oddal, sedaj pa samo upamo na lepo vreme, ker bomo imeli piknik varianto. Jutri greva z Mašo še torto naročit in bo vse zrihtano za dan D [sm=smiley36.gif]

smrketa24 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (21.5.2012 13:31:26)

IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse

A ima katera trivratni avto in kako se obnese pri vožnji otrok?

midva sva imela 3-vratnega, sicer je to drugi avta, ki ga je mož uporabljam samo od vrtca do doma, ampak je bil čist ok. podobno kor 5- vratni, samo da je malo zoprno plezat notri, da otroka zapneš. letos sva ga pa prodala, ker sva dobila večjega [sm=smiley1.gif]

manna -> RE: Junijski sončki-3. del :) (22.5.2012 8:53:58)

živjo
Prav slabe volje sem, zato vam moram napisat; povejte kaj se vam zdi - Manca je letos zelo muhasta za hodit v vrtec, no sicer je bila skoraj celo jesen in zimo doma, ampak potem marca je nekako zalaufalo. Potem po nekaj dneh pa je šla njena vzgojiteljica na porodniško in je prišla ena druga. Ta druga je zelo "dosledna", precej stroga, ampak deluje vseeno "na mestu". Hočem rečt, deluje kot da nikakor ne bi nikoli komu naredila krivico. Taka poštena ženska deluje, čeprav malo stroga. No in od takrat Manca noče preveč hodit v vrtec. Kakšen teden je v redu, potem pa spet štrajka in tuli na vratih. Še posebej tuli kadar jo pelje lubi. Če jo peljem jaz, največkrat niti ne jamra. Vzgojiteljica pravi, da Manca joka samo zato ker malo izsiljuje, in da je sicer čez dan zelo pridna in sodeluje pri vsem. Pravi, naj se nikar ne sekiramo če na vratih tuli, da to je samo tko malo za probo..No in zato se seveda mojemu zdi, da je vsega kriva ta nova vzgojiteljica - češ da ima čisto druge principe, in da je preveč hladna do otrok, itd. No danes se je pa zgodilo da je Manca rekla, da jo je vzogiteljica udarila s punčko po bradi in da je lumpa. In lubi je znorel da če je to res, bo popizdil in šel k ravnateljici...itd. Jaz mislim da gre zagotovo za nesporazum ali pa jo je morda ponesreči ali kaj takega. On pa pravi da delam tamali krivico, da kaj pa če se ji res kaj groznega godi tam...itd..

mini86 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (22.5.2012 9:45:30)

manna-si v nezavidljivi situaciji..to pravim zato ker se človek vpraša do katere mere verjeti otroku..ne bom pozabila ko je našmu en nagaju in sem ga 14 dni poslušala, da ga je porinil, ugriznil, sta se skregala..pol sem pa tko na pol v hecu vprašala vzg kako je s tem, ker mi pač marcel skos govori o tem..je rekla da ni tako hudo ampak da se večkrat malo sporečeta..pol sem pa tko rekla v smehu aha sem že mislila da se mal zmišljuje, pa mi je iz resnim obrazom rekla da otroci si ne izmišljujejo in lažejo in da naj ga v bodoče takoj jemlem resno..

se pa zgodi da ga je spet ta ugriznil in mi pove-pred vzg in pol pove da sta se že prej kregala pa da se marcel ni pustu ne vem kaj in ga je potem on ugriznil..skratka običajna zadevšna pri borbi za svoj jaz..

dokler nisem prebrala do konca sem tudi jaz imela v mislih da izsiljuje oz probava kje ima meje..odvisno je tukaj od tebe ali ji boš popustila ali vztrajala..
tisto glede vzg pa..js bi na sproščen način, mogoče kej na hec obrnla in sigurno vprašala kaj je bilo..
lahko da manca nikakor ni hotla dat punčke iz rok in ji jo je hotla ona vzet, pa jo je manca fajn držala in pol spustila in jo jo rečmo v tistem sunku k je vzg potegnila vdarile noge po glavi-recimo..
drgač pa se veliko pogovarjaj z njo doma kok je fajn v vrtcu pa kok je faj vzg pa če kej riše z njimi pa tko-da bo vidla da si ti navdušena nad njo..

Mala_princeska -> RE: Junijski sončki-3. del :) (22.5.2012 11:23:45)

DH najbrž iščeš tole:
http://www.apollo.si/?p1=2000&p=hama/ostalo/eurasia/dodatki-za-v-avto
pomanjševalec za varnostni pas,

dobiš v [sm=pikapoka1.gif]

Mala_princeska -> RE: Junijski sončki-3. del :) (22.5.2012 11:30:37)

o naših skoraj triletnikih pa takole: ravno zjutraj je mala slišala da se z atijem nekje dobiva, ko oba uživava dopust danes(bolj opravki) in je takoj trmulila da ne gre v vrtec, mi ni hotela jit iz avta in sem jo prijela v naročje in gas, je sicer malo tulila, sem ji rekla da moram v službo in potem se je pomirila ko je nesla en obesek vzgojiteljici pokazat.
tako da hočejo dosečt svoje. pa ko je navajena da jo jaz vozim v vrtec, ne dopusti da bi jo ati peljal. tako da vse hitro pogruntajo.
sem pa opazila da si vsaj naša že zna izmišljati razne zgodbice, recimo o obesku ki ji ga je ati kupil(seveda ji ga ni,sem ga nekje dobila), skratka včasih se kar nekaj izmisli.
manna čist znorela ne bi, bi pa res vprašala vzgojiteljico zakaj je mala to rekla? kaj se je zgodilo.
enako bi reagirala če bi slišala da jo kdo grize in tepe.

Mala_princeska -> RE: Junijski sončki-3. del :) (22.5.2012 11:32:16)

o plavuti sem pa na fb brala pohvale.

smrketa [sm=bravo.gif] vsaj ena ki ima manj za plačevati.

lepo se imejte, šibam naprej.

smrketa24 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (22.5.2012 14:50:10)

punce, ali ima katera kakšen govor za upokojitev napisan...bi potrebovala pa nič ne najdem...

smrketa24 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (22.5.2012 15:39:19)

še eno vprašanje :) Matejeva vzgojiteljica gre v penzijo in smo se vsi starši dogovorili, da ji nekaj kupimo za spomin...sedaj pa potrebujem kakšno idejo kaj kupiti....ali ima katera kakšno idejo??

mini86 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (22.5.2012 16:08:07)

uf..ta je pa zakomplicirana..

kaj pa kšno orhidejo pa kšno knjigo k pol not napišete posvetilo?

odvisn a bi vi prou za spomin al pač tko neki..

loh bi na plakat dale odtise vseh otrok pa dale to v okvir..al pa nogice..

al pa če se ne morte vsi dobit nj pa vsak otrok neki nariše-al pa tud odtis rokice pa pol tko zvežte kokr ona otrokom za roj.dneve..pa date zravn rečmo orhideje

tecka -> RE: Junijski sončki-3. del :) (22.5.2012 21:27:45)

Živjo, punce.
DH, koliko pa je velika vaša punca? Naš Srečko ni imel težav s pasovi. Mogoče pa bi še malo ostala v manjšem sedežu?

Manna - žal nimam nasveta zate, sem pa tudi jaz prepričana, da jo je vzgojiteljica udarila po nesreči. Ampak v tem primeru bi se ji pa lahko opravičila, kajne? Ob takih zgodbicah sem zelo vesela, da mi nimamo težav z vrtcem. Še. Kajti naš Srečko vsak dan gorovi o enem "Janezku" iz skupine, ki ne uboga in ga vzgojiteljica kaznuje (s sedenjem, presedanjem,...). Tisti otrok je res živ in mogoče nas še pred šolo čaka kakšna preizkušnja.

Smrketa - za upokojitev žal nimam idej, bi se pa strinjala s prstnimi odtisi in mogoče še slikami otrok in vse skupaj plastificirano. Pri nas, ko smo menjali vzgojiteljico, je podobno nalogo pokasirala kar pomočnica[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Odločba za vrtec - sem jo dobila in ostajamo približno na istem. A sem to že napisala???? Našega prejšnjega razreda ni več, plačujemo zdaj 66% namesto 60. Bo pa itak od septembra manjša položnica in že komaj čakam.

Pleničke - smo ostanek odnesli sosedu Jakobu, Srečku pa en teden risali zvezdice za vsako kakanje na kahlico. In danes je po dolgem času kakal že popoldne, prej je kljub plenicam zadrževal do večera. Me je pa na govorilnih urah malo streznila vzgojiteljica, da če bo dolgo kakal v plenico, da zna nastati problem. Še dobro da so zvezdice vžgale (in darilo tudi[sm=smiley36.gif]). Sem mu pa kar vzela plenico tudi ponoči in zaenkrat še ni bilo nesreče (trkam). Nepremočljivo prevleko sem pa kupila od racmana in res ni tako vroča. Jo moramo namreč uporabljati vsi trije[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

No, na hitro, pa rata cel roman. Naj se pa dež kar zlije, da bomo v miru praznovali rojstne dni...

Anonimen -> RE: Junijski sončki-3. del :) (23.5.2012 7:53:18)

Najprej vas lepo pozdravim, ker me ni bilo na rr, že ..... uh zelo dolgo.
Me veseli, da je tema še vedno aktualna[sm=bravo.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24

še eno vprašanje :) Matejeva vzgojiteljica gre v penzijo in smo se vsi starši dogovorili, da ji nekaj kupimo za spomin...sedaj pa potrebujem kakšno idejo kaj kupiti....ali ima katera kakšno idejo??

No mi smo predlani kupili orhidejo in zraven brisačo z vezenimi imeni vseh otrok, ki so v skupini. Je kar lepo izpadlo.
Drugače pa ja, praznovanja se bodo začela[sm=smiley36.gif]
In že 3 leta so minila, kar ne morem verjeti, da so že takšni veliki korenjaki.

Vsega seveda nisem brala, zato se opravičujem, če ste že kje imele debato o tem kar bom vprašala.

Zanima me ali vaši skoraj 3letniki razločijo oz. poznajo barve?

mini86 -> RE: Junijski sončki-3. del :) (23.5.2012 9:49:18)

ja marcel pozna barve že kake pol leta..

mamo pleničko še za spanje ampak ga pripravljam da bo na morju brez..pustmo se presenitit, ker marcel je itak poln presenečenj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
mi je pa zanimivo vsakič ko se pokaka na stranišče reče, bom še povedal za kakat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

počasi mu že govorim o novem vrtcu, ko bo pogodba podpisana, in bo za zihr v tisti enoti k želimo bomo šli tud s kolesom pogledat vrtec..

no js sm pa na "dieti"..in sicer žolčni..me je v nedeljo popoldan zvil in nehal šele v pon dopoldan, dons ponoč me je pa spet neki tiščalo..
ni to neki drastična dieta, pač kar je najhujš ne smem žara, paprike pa kumar..
tko da sm kr prikrajšana ker mam rada solato, paprika, kumare, paradajz za mojga, pa feta notr..ker zelene solate ne morm dat niti blizu ust..bljak..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
aja pa svežga sadja naj nebi..čeprav lubenice pa jode niso prepovedane-no u bistvu morš sam ugotovit kaj ti paše in kaj ne..ker js bi jedla zdj vse kar je sočno, nektarine, lubenica, marelica, jagode..in to bi loh cel dan..zihr bo punčka k sm tok zbirčna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>