|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JOKAM!
22.10.2011 19:25:31   
Maisha
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

JOKAŠ in VPIJEŠ - edino pravilno.

Zato pa smo taka družba, kvazi tolerantna, s kvazi človeškimi pravicami, s stališči, da se ne vtikamo v nikogar, da ima vsak svoj prav.

Ne, nima ga!
Ker nismo več ljudje, ampak samo potrošniki, demokratični državljani, nadindividualisti.

Ko bomo spet postali družba ljudi, takrat bom rekla - nehaj vpit.

Zdaj pa vpij in jokaj.



PODPIS!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: JOKAM!
22.10.2011 20:45:06   
Colt
Nekaj časa nazaj sem doživel primer, ko sem šel v službi med malico nekaj pojest v bližnjo gostilno. Še preden sem uspel pogoltnit prvi grižljaj, se je začel gost, dva metra od mene stran....metati po tleh, začel gledat s ta belimi in iz ust pene. Treslo pa ga je kot bi bil priklopljen na 220. Seveda je postajal vedno bolj moder v fačo, jasen znak da se duši z lastnim jezikom, šolski EPI napad. Nisem imel časa razmišljat, a me bo tožil če mu pomagam, a ga lahko kaj zafuram, a bi kdo drug lahko bolj pomagal....nop. Nagon v meni me je zganil, mu porinil prst v grlo, izvlekel jezik ven in človeka postavil v položaj za nezavestnega. Začel je dihat. Hladna cunja na čelu ga je spravila k sebi in vse se je končalo okej. Od takrat naprej, zastonj malicam v tej gostilni. Kaj hočem rečt? To, da je potrebno reagirati nagonsko, človeku pomagat, ne glede na pravne posledice. V prvi vrsti je človek pač Človek in življenje je neprecenljivo. Je pa včasih razlika med ''biti čist pred lastno vestjo'', kot pa ''biti čist pred zakonom''.

Zgolj moja izkušnja...bi se našle vzporednice s katastrofo okoli te boge deklice (moralnoetična vprašanja, al pomagat al ne, posledice etc etc) Naj počiva v miru!


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Maisha)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: JOKAM!
23.10.2011 15:10:02   
ronja
Do zadnjega sem upala, da bi se to izkazalo za kako potegavščino. saj bi bila totalno morbidna in grozna, vseeno bi pa rajši, da se to ne bi v resnici zgodilo, da bi nekdo samo služil s kliki... Ne predstavljam si, da to res obstaja in niti pod razno ne razumem... Kamorkoli je šla, zdaj je gotovo na lepšem mestu...

Colt, za pomoč nekomu te ne more tožit - to imamo skoraj vsi v zakoniku, celo v USA, kjer se lahko toži za vsko figo, velja "good samaritan''s law", ki določa, da če se nekdo poškoduje ali je kakorkoli drugače v težavah in mu poizkušaš pomagat, te ne more tožit, tudi če mu s svojo pomočjo škodiš. Tako da tu dejansko ni neke hude razlike med tem kaj zakon želi od tebe in kaj je prav. Na splošno so pa ljudje itak hvaležni, če jim pomagaš, še nisem doživela, da bi me kdo najuril zato.

< Sporočilo je popravil ronja -- 23.10.2011 15:15:14 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: JOKAM!
23.10.2011 15:23:32   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Colt, za pomoč nekomu te ne more tožit - to imamo skoraj vsi v zakoniku, celo v USA, kjer se lahko toži za vsko figo, velja "good samaritan''''s law", ki določa, da če se nekdo poškoduje ali je kakorkoli drugače v težavah in mu poizkušaš pomagat, te ne more tožit, tudi če mu s svojo pomočjo škodiš.


to ni čisto res. ta zakon variira od države do države. že v ameriki imaš razliko med state-i; npr.
In some jurisdictions, good Samaritan laws only protect those who have completed basic first aid training and are certified by health organizations, such as the American Heart Association, or American Red Cross, provided that they have acted within the scope of their training.[20] In these jurisdictions, a person that is neither trained in first aid nor certified, and who performs first aid incorrectly, can still be held legally liable for errors made. In other jurisdictions, any rescuer is protected from liability, so long as the responder acted rationally. In Florida, paramedics and EMTs are protected statutorily from liability, unless they were reckless.

tako da je kar važno KJE pomagaš in KOLIKO znanja imaš..
več na to temo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Good_Samaritan_law

< Sporočilo je popravil mateyka -- 23.10.2011 15:24:11 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 79
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




poporodna depresija
nataly33

ali ste kdaj (ali trpite) trpele za poporodno depresijo?

DA (45%)

NE (55%)


Število vseh glasov: 121

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!