Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 20.10.2011 20:40:10
|
|
|
|
majakla
|
Danes v vrtcu dobili obvestilo: "bla, bla, bla... zato nove vloge oddajte pri pristojnem CSD bla, bla, bla in sicer od 1.12. do 31.12.2011. Vlogo morajo oddati vsi starši (novo sprejetih otrok, ki so bili vključeni s 1.9. ali kasneje in starši, katerih otroci že dalj časa obiskujejo vrtec). V kolikor bo vloga posredovana na občino ali v vrtec bo le ta zaradi nepristojnosti zavržena. Ministrsvo za delo, druž... nas je tudi obvestilo, da bodo o tem stranke obveščene še z brošurami, na spletnih straneh in preko medijev."
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 29.10.2011 9:24:14
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca Nova vloga na netu Na vrhu piše vzorec vloge. Je možno, da se bo še spremenila?
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 29.10.2011 11:52:05
|
|
|
|
emaa
|
Banda zdaj mi bojo še odpravnino notri šteli ali kaj. Rajši bi imela službo kot odpravnino. Sicer mi ni jasno kaj mislijo z življenjskim zavarovanjem. Katerega naj bi vpisal, če si ga dobil izplačanega ali kako? Me res zanimajo kakšna bodo navodila za izpolnjevanje tega umotvora. Pa odškodnine, zdaj bodo tudi odškodnine od zavarovalnic notri šteli, mislim kaj vse se ne spomnijo. Kaj jim bo podatek o prostovoljnem zdravstvenem zavarovanju? Še dobro, da ne želijo še stanje TRR za subvencijo vrtca.
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 29.10.2011 12:43:45
|
|
|
|
poli*
|
Ja noter bodo šteli prav vse možno. Jaz sem nekako preštederala, da bodo tisti, ki so sedaj plačevali prvi razred vrtca sigurno napredovali vsaj v drugega, ker se bodo noter šteli določeni socialni transferji, ki se do sedaj niso. Iz siromaka bodo naredili še večjega siromaka... ... saj bodo vse zj.eb.ali... Emaa- stanje na trr in prihranke bodo gledali za izračun otroškega dodatka in štipendij (in glede na to, da se bo vse urejalo na csd je velika verjetnost, da bo to avtomatično tudi v izračunu za vrtec). Jaz sem že zaprla varčevalne knjižice.
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 29.10.2011 13:20:27
|
|
|
|
Sacherca
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca Nova vloga na netu Na vrhu piše vzorec vloge. Je možno, da se bo še spremenila? Hmm,nimam pojma. Sem spregledala,da pise vzorec na vrhu
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 29.10.2011 21:33:56
|
|
|
|
Peli
|
IZVIRNO SPOROČILO: poli* Emaa- stanje na trr in prihranke bodo gledali za izračun otroškega dodatka in štipendij (in glede na to, da se bo vse urejalo na csd je velika verjetnost, da bo to avtomatično tudi v izračunu za vrtec). Jaz sem že zaprla varčevalne knjižice. Po temle, kar piše pod točko Priloge: □ izpis prometa na vseh računih vseh oseb navedenih v točki I. za zadnje 3 mesece pred mesecem vložitve vloge (samo v primeru uveljavljanja pravice do denarne socialne pomoči, varstvenega dodatka, subvencije najemnine, plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje ali kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev), Po temle bi jest rekla, da ni treba dat izpiskov za otroški dodatek, štipendijo in za znižano plačilo vrtca
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 30.10.2011 9:05:46
|
|
|
|
*bubi*
|
pa saj že na vrhu, ko križaš, kaj boš uveljavljala, piše, katere točke je potrebno v nadaljevanju izpolnit. Eh, brat bo treba navodila, meni se pravzaprav zdi vloga zelo enostavna za izpolnit.
|
|
[Brisano sporočilo] 30.10.2011 13:15:09
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 30.10.2011 13:35:20
|
|
|
|
Sacherca
|
S tem,da sem koma sedaj opazila,da sedaj se bo gledal neto dohodek prej pa se je bruto.
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 30.10.2011 14:01:09
|
|
|
|
Ajvy
|
o mary....kolk zakompliciran obrazec.....:-(
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 30.10.2011 18:51:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja a čist vse lahko odprete ta obrazec, samo meni ga ne pokaže
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 1.11.2011 16:53:19
|
|
|
|
KIKI****
|
Naj še nedko tole razloži: ...imate v lasti stanovanje ali hišo, v kateri/em živite in katere/ga vrednost presega vrednost primernega stanovanja za 48-kratnik osnovnega zneska minimalnega dohodka, in želite uveljavljati pravico do denarne socialne pomoči, podpišite spodnjo izjavo! Ok, razumem kaj pomeni če nekdo presega, ampak kolikšna pa je vrednost primernega stanovanja za 48 kratnik osnovnega zneska minimalnega dohodka?
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 1.11.2011 17:13:08
|
|
|
|
Kerensa*
|
Vrednost primernega stanovanja (ali hiše) se lahko določi samo po povprečno določeni vrednosti povprečno enakih nepremičnin v vaši občini.
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 1.11.2011 19:03:38
|
|
|
|
m_o_i
|
hm...a ze obstaja kje obrazec za (informativni) izracun po novem zakonu!? tak, da samo stevilke vpisem in mi izracuna
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 1.11.2011 19:09:10
|
|
|
|
Kerensa*
|
Jaz še nisem naletela nanj (je pa res, da ga tudi kaj posebej nisem iskala). Tako ali tako pa raje računam "peš", ker je bolj ziher.
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 2.12.2011 20:30:59
|
|
|
|
cursa
|
"denar na transakcijskem ali drugem računu, hranilne vloge in druga denrana sredstva po izjavi posameznika (prihranki, ne na primer plača)" kaj točno je mišljeno s tem? da če imam 10 tisočakov na računu, ki sem jih prihranila od plače, upoštevajo ali ne? hvala
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 2.12.2011 21:27:11
|
|
|
|
sončnica24
|
Mene pa zanima če je katera vlogo že oddala za vrtec in kaj vse je bilo potrebno napisati in označiti?
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 2.12.2011 22:24:18
|
|
|
|
sazi
|
ampak kolikšna pa je vrednost primernega stanovanja za 48 kratnik osnovnega zneska minimalnega dohodka? 48 x minimalna plača?
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 2.12.2011 23:02:39
|
|
|
|
benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: cursa "denar na transakcijskem ali drugem računu, hranilne vloge in druga denrana sredstva po izjavi posameznika (prihranki, ne na primer plača)" kaj točno je mišljeno s tem? da če imam 10 tisočakov na računu, ki sem jih prihranila od plače, upoštevajo ali ne? hvala Ja, upoštevajo.
|
|
|
|
RE: znižano plačilo vrtca 3.12.2011 8:57:07
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i hm...a ze obstaja kje obrazec za (informativni) izracun po novem zakonu!? tak, da samo stevilke vpisem in mi izracuna Ne. Niti socialne delavke še nimajo programa, pa čeprav se vloge že sprejemajo. IZVIRNO SPOROČILO: cursa "denar na transakcijskem ali drugem računu, hranilne vloge in druga denrana sredstva po izjavi posameznika (prihranki, ne na primer plača)" kaj točno je mišljeno s tem? da če imam 10 tisočakov na računu, ki sem jih prihranila od plače, upoštevajo ali ne? Ja, bodo upoštevali. Vendar ne bi smeli, če je to prihranek od plače. Kajti plačo ti tako ali tako že upoštevajo - če pa ti denar prihraniš od plače, pa to potem pomeni, da ti isti denar upoštevajo dvakrat. Kar je nezakonito in glede tega se bom jaz osebno na MDDSZ pošteno zbunila. Upoštevati bi smeli samo obresti od prihrankov, ki so dejansko tvoj zaslužek poleg plače.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?