Colt
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Meni je bilo jasno, da mi bo dolgčas po eni sami uri športnega letenja, 15min sem držala krmilo v rokah, pa mi je bilo dolgčas kot še nikoli. Verjamem, da bi me na kakšnem heliju stvar prevzela, ampak tako daleč pa še nisem. . brisanac je neki najlepšega, sem ga doživela v heliju SV, fantastično je bilo. Drugače pa ja, sem tudi jaz izbuljila oči in si mislila "a to je to". Seveda tistih par minut na cessni ne gre primerjati s čim bolj atraktivnim ali pa takim, kjer je potrebno biti skoz na preži-jadralno, ampak ja dolgčas mi je bilo. Pa nisem še nikoli sedela za krmilom aviončka, peljala pa že neštetokrat... NO kakorkoli, peljal me je en izkušen pilot, ki res uživa v letenju. Zdaj verjetno ne leti več, rpedvidevam da je izgubil tudi drugo licenco (zdr.težave). Iz tega sem potegnila, da jaz nisem za motorno letenje (v smislu civilnega), ampak bolj za policijo in SV. To se mi zdi pa res fajn. Jadralnega pa tudi še nisem probala, bi mi verjetno želdoec obrnilo. A ste brisali v 412ki? (predvidevam) Zanimivo bi bilo vedet priimke posadke.... Ja, Češna (Cessna) in gliderji se ne morejo primerjat. Loopinga tudi verjetno še nisi doživela. Tudi kovita (vrija) verjetno ne. Pa malce plus/minus G sile (o tem bi Ronja vedela več povedati, iz fizikalnega stališča, vpliv na občutke in počutje človeškega telesa) Am...tudi LPE (Ta plavi) in SV se dokaj natančno držijo nekih ustaljenih pravil s heliji. Ta prav špas pa se začne pri jadralnem letenju Tu si popolnoma svoboden, odvisen od vremena in od dobrega stanja želočka potnika ki ga furaš. Ko pa si seveda sam....pa se odpre simfonija, katera je omogočena samo izbrancem. Do priti tja pa je seveda garanje. Če vprašaš mene, najlepši trenutki mojega življenja. Takoj za ''postati eno'' z ljubljeno osebo. Upam da napišeš še kaj, Colt ps. Sem doživel tudi brisanac v Češni...nad ALCjem, ga je fajn potegnil gor... ps.ps. Doživel svoj prvi loop (ne spomnim se a je bil pilatus B-4 al DG-101...nekje nad Košuto,seveda sem ga izvedel na šverc) ps.ps.ps. Izvedel ene par deset ''brisancev'', nad Stolom, Dobrčo, Košuto, Storžičem, Roblekom, Golico, Kredarco, Triglavom.....in tudi nosil posledice (ko so me pač dobili )