|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Želim si.....
23.5.2012 20:42:06   
bebica25
Zdaj mi je vse malo bolj jasno..user posted image

Hvala anonimen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
4.7.2012 13:38:17   
Anonimen
Ah.. želje..

Z možem imava deklico in dečka, zdrava, lepa,... Sva poročena, razumeva se super.. Oba imava službi za nedoločen čas, ravno pa se odločava za nakup hiške. Imava nekaj sredstev, vendar bova potrebovala tudi kredit za cca 15 let. Lahko rečem, da zasluživa kar solidno.

Mož si neznansko želi še enega otroka. Želim si ga tudi jaz... Vendar.. nekako si ne upam imeti še enega. Kar naprej se mi po glavi podijo črni scenariji. Kaj če zgubiva službo, kako bo s kreditom.. Najbolj pa me skrbi, kako bova otroke spravila do kruha. Vem da je do takrat še ogromno časa, ampak ne morem ven iz tega. Non stop razmišljam o tej krizi in kaj vse bo prinesla. Kaj če kdo zboli? Kaj če pride do vojne? Mislim... postala sem čisto obsedena s tem. Mož mi pravi naj se ne obremenjujem s tem, naj se prepustim toku življenja... Meni pa se vse vrti samo okrog politike in krize. Kako naj te misli preženem iz glave?? Bom zmogla?? Kakšno je življenje s tremi otroci??

(odgovor članu bebica25)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
4.7.2012 15:34:12   
ronja
nove udobne in ne kake trikrat ponošene pošvedrane čevlje

Hehe, mojima ponudim nove udobne in trikrat ponošene čevlje, ki jih dobimo, pa 3x ugibaj, katere izberetauser posted image . So baje bolj luštni tisti, ki so že shojeni, čeprav mi je včasih mal nerodno - ampak mala pravi, da so ji ful bolj luštni, kaj naj? Jo silim v nove?

primerno igračo namesto plastične krame,..pa kak zdrav prigrizek namesto lizike za 20 centov...

Primerne igrače so marsikdaj sumljivo poceni, če se malo znajdeš. Saj ni treba vsega kupit, no! Isto je s prigrizki - domači so veliko bolj zdravi in niso vedno tako salamensko dragi, pa ša pacate lahko skup.

Ne pravim, da denar sploh ni pomemben, pravim pa, da se marikaj da z malo iznajdljivosti pričarat:). Absolutno sem pa mnenja, da je pametno imet toliko otrok, da lahko vsakemu od njih omgočiš tisti en hobi/šport/glasbeno/karkolipač, ki ga res veseli. Ker brez tega ga zaviraš. ni pa treba, da jih v vrtcu vpisuješ na svega i svašta, ker tako malih itak ne naučijo nič več kot jih lahko tudi sam, če si vzameš malo časa za to. POtem v OŠ in SŠ pa so otroci že preveč bistri in spretni in rabijo specializirane učitelje in takrat je fajn, da jih lahko plačaš... Meni bi bilo hudo, če ne bi mogla hodit v glasbeno ali na plesne in bom poskrbela, če ne bo res kaka izredna situacija (vojna, huda bolezen itd...), da bojo tudi moji to imeli. Ni pa treba, da otrok vsake 2 meseca zamenja svoj hobi in vsakič plačuješ novo opremo in ne vem kaj še vse...

Tako da se strinjam s tabo, anonimna glede teh 8-10 in več članskih družin, kjer je zakon "
Kolikor jih bo Bog dal
", kako bojo pa živeli, pa ni več njegov problem (in očitno tudi ne samo od staršev)... Se mi zdi, da je fajn malo pogledat, da jim lahko nekaj osnovnega nudiš - samo ta osnova je pa za nas zelo različna: zame to ne pomeni nujno novih cotk, zate je to pogoj, itd... Midva bi jima recimo lahko kupila nove cotke, vendar bi se potem verjetno ne mogli našparat za stanovanje, kjer bi imel vsak otrok svojo sobo (tak je plan)... Pač vsak naredi tako, kot misli, da bo najboljše za njegovega otroka. Meni se zdi, da 3 letniku dol visi, ali je cotke že kdo nosil (punci se vedno razveselita "novih" cotk - od sodelavke:), lubi se veseli, da mu ni treba z malimi po štacunah letat, oba sva vesela, da nekaj prihraniva...) Enim se zdi to grozno in bojo rajši nekje drugje priškrnili.

Mislim, da 1 leto čakanja ni problem - problem je, če je to 1 leto, pa še 1 leto, pa še 1 leto... Ali pa 1 leto čakanja pri 39ih... takrat pa je vsako leto problem... Sicer pa: kakor bi lahko rekli, da je neodgovorno imet otroke, če nimaš financ, bi lahko rekli, ad je neodgovorno imet otroke prestar, ko imaš več možnosti za kake genske bolezni... Idealnega itak ni, to vsak sam najde.

Midva sva se odločila za otroke, ko sva končala faks, se oba zaposlila in preselila na svoje. Ampak ne mislim, da je to edini prav. 1000 pravov je:).
Smo različni. Jaz sem si želela to varnost sama zaradi sebe, da sem jaz bolj mirna. NI mi pa recimo predstavljalo problemo vto, da nisem za ndč., kar se enim tudi zdi neodgovorno. Nama je bilo važno, da sva na svoje, pa čeprav v malem. Drugim je pa nepojemljivo, da nas je toliko, na tako malem (se nameravamo selit enkrat v bližnji prihodnosti, ampak veliko ljudem se že to zdaj zdi kršenje otrokovih pravic:D - pa zgledajo čisto srečni;).

ampak da pa planira nosečnost brezposelna oseba, ki živi od partnerjeve minimalne plače in obenem še razmišlja kako jima bodo pomagali oboji starši pa se mi, še enkrat poudarjam, zdi otročje in skrajno sebično.

Če sta oba brezposelna, ona ne namerava nič delat do takrat, niti iskat službe in če si dedki in babice tega ne želijo, potem je res sebično. Če pa je partner zaposlen, ona iznajdljiva, dedki in babice bi pa vse dali za vnučka, samo da bi bil... ja, potem pa niti ne;).

Zadnja anonimna
, midva imava tri otroke - sicer so še majhni, ampak bojo zrasli (upam:). Sama imam službo za določen čas, lubi za ndč, smo trenutno še v premalem stanovanju, delava na tem, da se to nekoč spremeni. So še drugi razlogi, zaradi katerih sva se ljudem zdela prifliknjena, da sva si zdaj omislila tretjega (moje zdravje, recimo, pa moja služba), ampak meni ni niti malo žal. Sem ziher, da bomo vse zrihtali, eno po eno, mogoče včasih par stvari hkrati:D.

Zgodi se lahko karkoli, od vojne do tega, da ti kakega otroka avto zgazi (bognedaj!) - tako da se obremenjevat s tem res nima smisla. Na to ne moremo vplivat (razen da jih čuvamo), tako da glede na to, da imata res vse pogoje, pa da si oba želita otroka, go for it. Še nisem srečala ženske, ki si je otroka želela (prvega ali tretjega), pa ga ne bi imela in da bi rekla: še sreča, da ga nisem imela. Vsaka je malo z obžalovanjem povedala, veliko jih je pa direkt reklo, da jim je žal. To ne pomeni, da se zdaj zaletiš z glavo v zid, ko nimaš še nobenega pogoja - ampak pri vama res vse klapa, kot praviš - od odnosa do financ (vsaj trenutno). Našparajta zdaj malo za en črni fond, da imata za vsak slučaj, boš bolj mirna, potem pa uživaj življenje:)

Kar se kreditov tiče: verjetno bomo v času, ko bojo naši otroci več porabili (najstniki, študentje) tudi mi že počasi splavali iz kreditov, ne? Dokler so pa mali, jih pa to ne obremenjuje toliko. Sem se zadnjič sekirala, če je moji punčki smotano, da ima "domačo" rojstnodnevno zabavo, pa so jo vsi povabljeni pohvalili in ona je zgledala srečna, veliko o tem govorila... in si mislim: ej, veš, kaj, to je samo ena marketinška fora - otroci tega v bistvu niti ne rabijo. Ne vprašaj, koliko me je stala zabavauser posted image .

Pa ko sem bila sama najstnica je bil ravno čas, ko so šle tovarne v stečaje in oče ni dobival plače (hodil je v službo, delal ko budala, samo plačali niso nič) - pa če bi me vprašal, a bi rajši mela brata ali pač vse stvari, ki si jih takrat nisem mogla privoščit zaradi financ - si lahko misliš, koga bi izbrala;). Smotan je včasih še pa još, ampak vseeno bi rajši mela brata:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.