Anonimen
|
Jaz se pa absolutno ne strinjam z Anonimno, se pa 100% strinjam s Pajamo... Ne rečem za tiste primere, ko se gre za kakšne otročje srednješolce ali pa kakšne orenk reveže...Drugače se pa meni zdi mišljenje, da moraš, preden se spraviš delat otroka, čist vse met, zastarelo in malce trapasto. Moje mnenje je, da: - Časi trenutno niso taki, da bi ti lastno stanovanje kar iz neba padlo. - Časi trenutno niso taki, da bi ti zagotovljena popolna služba kar iz neba padla. - Otrok ne rabi popolnoma nove garderobe, novega vozička ipd. Mi smo vse za starejšimi otroki nosili in ni nič narobe z nami. To je vaš problem, vaša kaprica, če hočete otroku nudit same nove stvari in se kazat naokrog. - Če punca še nima faksa dokončanega, še ne pomeni, da bo njen otrok lačen in kakorkoli prikrajšan. Čakat, da boš končal faks, da se boš nažural in naužil življenja (''ker ga je potem, ko otroka dobiš, itak konc''), boš popolnoma na svojem, s končanim faksom, redno službo, brezskrbno finančno preskrbljen, samo zato, da boš lahko do konca razvajal otroka ... ne rečem, da vam ne bo uspelo, ampak za vse to se boste fajn načakale. Mlade mamice skoraj sigurno ne boste pri takih željah no. Da ne govorim o tem, da ni nujno, da vam bo potem, ko se boste končno spravile delat otroka, v prve ratalo. Lahko se prav fajn zavleče in tudi vaše telo na koncu ne bo več tako zelo rosno mlado... Poznam veliko punc, ki imajo otroka v času študija in živijo pod streho staršev, dela pa (zaenkrat) samo fant na primer (punca doštudira in se kasneje zaposli), pa jim prav nič ne manjka. Kolikor vidim, imajo tudi delodajalci celo rajši, da imaš že od prej otroke, preden se zaposliš, ne pa da se zaposliš, potem pa kar takoj v porodniško in potem še preden dobro začneš spet delat, spet v porodniško za 2. otroka in tako naprej še za 3. otroka.
|