|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kindle
16.11.2012 13:50:38   
Vijoličarka
Ronja, mislim da obžalujeva izgubo iste 'knjižnice'. user posted image

Moj Kindle je iz druge generacije, dobila sem ga za rd  pred slabimi tremi leti.

Na internetu se marsikaj najde, če format ni pravi, uporabiš program Calibre, ki pretvarja v različne formate.

Ronja, če Kindle ni več v garanciji, nimaš kaj. Četudi bi bil v garanciji bi ga morala poslati v ZDA in po moji hitri in laični oceni, te samo rpevoz več pride. Kolikor vem, je napravica sestavljena tako, da ga v bistvu uničiš, če ga skušaš razstaviti. Ampak mogoče se pri nas kdo s tem ukvarja, ne vem.

Kaj pa je narobe z njim?  Meni je 'crknil' nekje po pol leta, sem se skoraj zjokala, potem pa sem si na Amazonovi strani prebrala navodila, kako ravnati v različnih primerih in sem ga obudila v življenje. Meni je enostavno zmrznil. Tisti drseči gumb zgoraj, s katerim ga prižigaš in ugašaš, zelo dolgo časa zadržiš v poziciji, preden ga spustiš. Ampak res zelo dolgo časa in včasih je treba večkrat poskusiti. Mogoče pa tega gumba ni pri tretji generaciji? Mislim da imaš ti tretjo generacijo.

Tukaj imaš koristen link:  Problemi s kindlom

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
22.11.2012 10:28:47   
urška
mene pa nekaj zanima, kako je s carino oz. DDVjem, če ti ga pošljejo iz zda?
sicer sem ravno našla na amazon.com enega pri katerem piše for international shipment, ampak mi potem na koncu zaračunajo 30 evrov nekega davka.
kaj pa v primeru, da ti ga pošlje fizična oseba?

in kako je s polnilci? potrebujem kej posebnega?

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
22.11.2012 11:14:56   
ronja
Ronja, mislim da obžalujeva izgubo iste 'knjižnice'. user posted image

Jup, bi znalo bit;). Se spomnim, da sem tarkat rekla, da moram hitro vse snet, kar me zanima, pa mi lubi skulirano: "pa saj ne gori voda, kam če pa it..." Jaz pa, da je to nekam prelepo, da bi bilo res... da mi je mal sumljivo, ker se mi zdi, da so ene knjige poskenirane... No, seveda mi ni ratalo snet niti pol zanimivega... In ko pridemo iz morja: ni več! Smrk! groza! Zdaj nisem pa še nobene take našla, kjer bi bilo pol toliko...

Moj Kindle je iz druge generacije, dobila sem ga za rd pred slabimi tremi leti.

Ne vem za generacijo, ej pa tudi pred 3 leti kupljen, tisti, ki ma net kao poskusno šele not, zato tudi ne dela ravno ful super duper:D. Ampak itak je za branje:).

Meni se je isto zgodilo, že 1x prej in nama ga je ratalo obudit v življenje točno tako, kot si opisala. Zdaj pa to ni pa ni delalo. Sem že obupala, ker sva res probavala vsake 14 dni, pa držala un gumbek različno dolgo časa, vmes polnila in nepolnila,... pa nič. No, zadnjič ko sem tle jamrala, pa lubi spet proba, pa spet nič, potem ga je dal še spet polnit in se je pa zbudill. heureka!user posted image Ker da bi ga pošiljala v ZDA 2x... se mi ne splača, je ceneje novega kupit... čeprav sem proti takemu sistemu... Ampak odpret se ga res ne da kar tako.

urška, ko naročiš zraven polnilec, naj bo evropski, to je že fajn;) sicer ne boš mogla vtaknit v naše vtičnice unega 3jnega...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
23.11.2012 0:13:32   
Vijoličarka
Me veseli, ronja, da vama je uspelo. Ja, tudi v polnjenju je 'catch'. Če bosta še kdaj v stiski in nobeni triki ne bodo pomagali, potem ga poskusita še na računalnik priklopiti (kot bi hotela iz računalnika datoteko potegniti).  Enkrat se je meni na tak način zbudil. Mislim da imaš drugo generacijo, torej enakega, kot jaz - nekje oktobra 2009 so predstavili to tanjšo različico in ta je bila tudi prva, ki je bila namenjena tudi za evropski trg. Naj nam dobro in dolgo služi. user posted image

Urška, ne vem kakšen davek naj bi ti v ZDA zaračunali - mogoče gre za stroške pošiljanja? Amazon vedno oglašuje samo ceno brez stroškov pošiljanja - te ti doda šele, ko izpolniš naročilo. Pri nas pa plačaš carino in DDV, ampak se niti pod razno ne spomnim, koliko je bila.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
23.11.2012 7:32:31   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: urška

mene pa nekaj zanima, kako je s carino oz. DDVjem, če ti ga pošljejo iz zda?
sicer sem ravno našla na amazon.com enega pri katerem piše for international shipment, ampak mi potem na koncu zaračunajo 30 evrov nekega davka.
kaj pa v primeru, da ti ga pošlje fizična oseba?

in kako je s polnilci? potrebujem kej posebnega?

Carino in DDV ti amazon zaračuna, in potem oni plačajo, ti samo pošlješ račun in kaj je v pošiljki na DHL na Brnik, pa pooblastilo, da lahko opravijo carinsko storitev v tvojem imenu. Zadevo ti prinese DHL na dom v nekaj dneh. lahko pa kar računaš 1:1 dolar EURo, pa bo približna cena.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 30
23.11.2012 8:30:51   
urška
Hvala, kalbo. kaj pa ce mi ga poslje fizicna oseba? kot darilo?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
23.11.2012 9:54:47   
kalbo
To pa najboljš, da pokličeš na carino, ti bodo vse povedal.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 32
23.11.2012 17:30:53   
TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Ene dvakrat me je spreletela misel, da bi si ga kupila, ker mi gre na nerve, da v torbici nosim debele knjige (berem na vlaku na poti v/iz službe). Pa me zanima koliko so kaj dostopne e-knjige, predvsem v slo. jeziku? Kje in kako jih sploh naloadaš, po možnosti brezplačne? ..pa kako je s "filanjem" kindla, koliko časa zdrži baterija....V glavnem, če ga katera ima, prosim na raport in naj pove vse kar ve! user posted image

Kupil direktno na Amazonu, knjig v Slovenščini ni prav dosti, zato jih je pa v Angleščini čuda, ima zadevca vgrajen hud angleško angleški slovar, tko da gre BP. imam zbirko ene 3000 komadov knjig in veselo berem.
Če te še kaj zanima pa vprašaj na ZS, tud knjige dobiš pri meni, če hočeš.

Zaenkrat ga še nisem kupila, ampak ko ga bom, te pocukam za rokav user posted image Hvala.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?