ronja -> RE: kindle (13.11.2012 22:15:14)
|
Pa me zanima koliko so kaj dostopne e-knjige, predvsem v slo. jeziku? Hm, dostopnega je precej, večina pa res ne v slo. Kar se slo. knjig tiče, poglej v digitalno knjižnico, tam maš precej (če ne najdeš, ti najdem link), so pa to v gl. leposlovna dela stara 50 let in več, ker takrat avtorske pravice potečejo ali nekaj takega. Torej Trubarja, Cankarja in kompanijo boš dobila zastonj gor:) Podobno je z angleškimi knjigami. stare dobiš, nove so bolj problem. Ni problem dobit original Shakespearja (ne me hakljat, če sem se spet zatipkala, tega vedno narobe napišem). Na mojo veliko žalost so ukinili (očitno delno piratsko) knjižnico, še zdaj nisem prebolela, tam gor je bilo ogromno (tudi strokovne) literature. Saj se mi je zdelo prelepo, da bi bilo res:D. Kar se baterije tiče, zdržu fuuuul dolgo, če ga imaš samo za brat (za srfat, tisti, ki majo to možnost) pa malo manj časa, ampak še vedno kar dolgo. Če ga vsak dan bereš, samo bereš, potem boš mogoče polnila 1x na teden. Meni je zakon:). Pa še več knjig lahko bereš paralelno - eno za drugo, če se vmes malo navedličaš ene brat;). Skratka: jaz sem ful navdušena nad njim, samo en problem imam: da je crknil... Tako da zdaj pa če kdo ve, a ga kdo v Slo. zna popravit pa da ne daš več kot je vreden zanj? Ali ga moram pošiljat tja nekam? HAHA, vidla šele zdaj, da sem že odgovorila. NO, vprašanje ostaja - kje se ga da popravit? (ni več v garanciji) Kalbo, če nam operacija popravila uspe, a se lahko priporočim za kako knjigo?
|
|
|
|