Tulipan12
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 Še eno vprašanje: pozna katera kakšnega otroka, ki ima diagnozo hiperaktivnost? Ne poznam. Zakaj te pa zanima? Vem, da je hiperaktivnost bolezen in neke diagnoze postavljat sam otroku, je res malo mimo, AMPAK... Lia je bila (oz. še je) zelo živahen in energije poln otrok. OK. Se sprijazniš, da nimaš statičnega otroka in se temu prilagodiš. In potem nastopi Luka. Ej, sploh ne vem, kak se naj izrazim, da mu ne delam kake krivice. Npr. hranjenje: on sedi par minut na miru, da zadovolji najnujnejšo potrebo po hrani, potem pa akcija. S tem da nikoli ni v resnici pri miru. Vedno al miga z nogami al z rokami, al nekaj tolče al nekaj vrti v rokah, RES NIKOLI ni na miru, razen kadar spi. Smo mislili, da ne je, ker al ni lačen al mu ni dobro... dejansko ne je, ker nima časa. Če bi jaz hodila za njim z žlico, bi cel dan jedel, če ne pride sestradan jokat... Pa ni to samo pri hranjenju, ampak tu je neko merilo, da naj bi bil otrok vsaj takrat umirjen. Isto je pri vseh stvareh. Pa gledanje knjigic. Obožuje knjigice, ampak on ne more bit na miru, skoz nekaj zraven dela... Ne vem. Sploh ne vem, koga naj to vprašam, ker vem, da mi bo njegova P rekla, da je živahen otrok, za kar upam, da bo imela prav, ampak meni se že fuzla od tega razmišljanja. Da ne omenjam uspavanja in nočnih bujenj, ko ga ne moremo umirit.
|