RE: Junijke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

genovefa -> RE: Junijke 2012 (21.4.2012 20:36:26)

Ojla so[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]!

Čestitke svežeporočenkam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in JupiJa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley32.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]!

Jupija - kar se amniocinteze tiče bodo pregledali še vse ostale kromosome,če so uredu (Slovenija je ena redkih držav, kjer pregledajo vse kromosome). Držim pesti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]!

Modrčki - jaz sem šla v Popek probat nekaj različnih modrčkov in moram reč, da mi je bil ta najboljši (je pa res, da potrebujem večjo številko in močen modrček):

http://www.popek.si/oblacila-za-nosecnice/nosecnisko-spodnje-perilo/nedrcek-za-dojenje-anita-5075-malina.html

Imena : Mene so imena vedno zanimala (pomen, nastanek itd.) in vedno se mi je zdelo, da z izbiro ne bom imela težav, zdaj pa vidim da ni tako lahko (ker delam z otroci je še tolko težje, če ti kak otrok ni všeč ima pa ime, ki ti je oz.ti je bilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]).
Najbolj so mi všeč kratka in redka imena.  Všečno ime lahko preveriš še na spletni strani od statističnega urada, da vidiš kako pogosto je:

http://www.stat.si/imena.asp 

Lep vikend vam želim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.4.2012 0:28:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

pika001 -> RE: Junijke 2012 (22.4.2012 11:27:57)

Pozdravljene [sm=nosecka.gif],

Hvala lepa za čestitke!
jupi ja - držim [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif] in pošiljam [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif], da bodo tudi drugi testi OK. Eni so pač večji (smo [sm=zmeden.gif]) drugi pa manjši.
škratka - želim ti, da obvladaš situacijo z nečakom.[sm=smiley20.gif] Poskušaj ga dati spat na enak način kot njegova starša, pa bodi mirna. Če bo otroček zaznal, da si negotova, bo verjetno odreagiral z jokom.Če bo ful pogrešal starše bo itak žalosten, verjetno je to njegova prva ločitev... pa ponoči zna biti delikatno. Po drugi strani pa vem tudi da nekatere nič ne moti in niso občutljivi na to kdo jih da spat. Sicer pa vaja dela mojstra [sm=jezicek.gif]
Moderci - jaz sem tega od Da da naročila, pa moram reči, da mi je res super... je zelo elastičen, nežen in bi samo tega nosila... sem kupila tudi v BC 1 kos in v H&M 2 kosa, pa ni primerjave kako je tale nežen. Bom še enega naročila po porodu (oz. bom videla, če bom v tem delu še vedno tako občutljiva) zaradi velikosti...
Ime - smo izbrali, čeprav s težavami, saj nam je moralo biti všeč vsem trem[sm=jezicek.gif]
Mi smo pa prilezli do 34. tedna in nam manjka še 3 tedne, pa bo naš [sm=duda.gif] zrel [sm=bravo.gif]. Počasi bom šla v akcijo da najdem tele malinove liste, pa da jih začnem pit naslednji teden... a se zavedate, da nam manjka samo še 6 tednov do roka? No, nekaterim več, drugim manj. Ampak meni se zdi, da mi gre ful hitro. Zdaj, zdaj bomo na cilju. [sm=smiley36.gif]

KajaNagaja -> RE: Junijke 2012 (22.4.2012 11:39:31)

Hey hey...

modrci - sem naročila brezšivnega Carriwell, ampak ne pri DA DA, ker niso imeli črnega S, pa še poštnina je dražja kot iz Anglije. Tako da sem ga naročila preko spleta in še to najprej M (ker so v DA DA, glede na moj obseg tako rekli), ga dobim in ČISTO prevelik, so mi ga brez problema zamenjali in poslali novega, manjšega, brez stroškov poštnine. Pa še par €€ cenejši je bil kot pri nas. Je pa res zelooo dober. Bi ga že zdaj nosila :P

ime- za punčko imava ime že od začetka in ga nisva nič spreminjala, ker je bil obema všeč.

ŠTUDENTKE
a katera ve kako je z boni? Baje ti kot staršu-študentu pripadata dva bona hkrati (in +10 več na mesec). zanima me, če katera ve kako to urediš, kje in kako dokazuješ da ti pripadata dva bona zdaj ko je vse digitalno?

Lanaa -> RE: Junijke 2012 (22.4.2012 14:58:51)

Hojla!!

Čestitke tudi z moje strani mladoporočenkam[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Jupi ja [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za pregled, točno vem kako ti je, sem bila pred parimi meseci na istem. Jokala sem od sreče, ko sem zvedla da je vse ok!!

Modrci imam ga iz mullerja in dva iz lisce! 1. sta se dobro obnesla, zato ne mislim menjat!!
Imena mi2 še nisva tako daleč, bo pa nekaj kratkega in brez y in x [sm=smiley1.gif]

Zadnje čase me na trenutke zelo špikne tam spodaj, sploh če pretiravam s kakšnim fizičnim delom. Se še kateri to dogaja? Sicer ravno ne paničarim, noseča sem, itak da dol pritiska, samo v prvi nosečnosti tega ni bilo, zato sem bila malo zmedena, ko se je začelo to dogajati[sm=zmeden.gif]

Lep preostanek nedelje vam želim

mylinn -> RE: Junijke 2012 (23.4.2012 10:55:42)

heej punce,evo da se še jaz malo javim,joooj kolk leti ta čas,ne morem verjet,se mi zdi da me čas prehiteva,ful moramo še stvari kupit za [sm=duda.gif],pa se mi zdi da skoz nekaj kupujem,omare so že polne vrečk pa garaža stvari za [sm=duda.gif] pa še kar mi manjka[sm=zmeden.gif]
Najhuje je ker iščemo stanovanje in ne morem nič začeti prati in pripravljati ker v tem stanovanju itak ni prostora,pa kr nič ne najdemo,tuki v Lj.,je vse tolk drago da ni res[sm=smiley13.gif] Smo podnajemniki kar bogi.
Drugače danes oddala vlogo na CSD,sem se odločila za denar namesto paketka so rekli da bo maja nakazano[sm=bravo.gif]

Kar se tiče počutja sem z energijo na dnu,res ponoči tolk slabo spim,čez dan sem kot ena cunja,pa še to vreme ubija niti na sprehod ne morem,in mi prav manjka mal razgibavanja,skoz sam ležim pa jamram kolk se mi nič ne da[sm=smiley13.gif]
Zredila sem se pa 5kg,samo v zadnjem mesecu 3 kg,se prav pozna da se nažiram ker sem skoz doma in se nič ne gibam,upam da ne bo teža tolk hitro rasla še naprej in da ne bom prišla čez +10kg.

Modrc si bom jaz kar v dm-u kupla,za začetek itak samo enega,pol za naprej bom pa vidla.če bom dojila na polno bi si najraje kupla tega iz da-da,mi zgleda fajn,pa še v črni barvi ga imajo,do zdej sem jih vidla samo v nekih svetlih barvah,mi niso všeč.

No to je to,vsem ki ste v bolnišnici iskreno želim da se vse isteče kot je treba,[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Aja sem pozabila napisat da imam zadnje dni nenormalen gost izcedek iz nožnice,tak rumenkast je,brez dnevnega vložka ne gre,sem sicer imela glivice in mi je gin. dala canesten globule,me nič več ne srbi ampak izcedek je pa res ful močan,ko vstanem prav začutim ko priteče ven[sm=zmeden.gif]

No zdej pa res,en lep pozdravček vsem pazite nase in na svoje[sm=duda.gif]

noelina -> RE: Junijke 2012 (23.4.2012 15:35:38)

Pozdravljene [sm=nosecka.gif]!
Po tistem UZ,kjer so mi ugotovili,da ima [sm=duda.gif] premajhen želodček (ki sploh ni ),me redno kontrolirajo v ambulanti za rizično nosečnost v porodnišnici. Danes sem že bila na drugem UZ,pa čez teden dni spet kontrola. Vsakič mi naredijo tudi CTG in je vse ok,razen,da [sm=duda.gif] prehitro raste zaradi sladkorne.
Ne vem,kako še naj bolj obvladujem ta cuker...sicer jim na pregledu ni jasno,ali je velik otrok zaradi konstrukcije (tudi hčerka je imela 3.970kg ob rojstvu,pa nisem imela sladkorne),ali je kriva sladkorna. Izgleda,da bom vsak teden morala na kontrole. Še vedno je medenična vstava,sem v 33.tednu. Zunanjega obračanja ne bom dovolila,če predlagajo.
Zelo otekam,sploh v levo stopalo in desno dlan [sm=zmeden.gif].
Tudi jaz imam močan izcedek in imam Vagisan globule,kar dve škatli...
V soboto zvečer v postelji,ko sem legla k počitku,sem doživela intenziven naval lažnih popadkov,tako,da sem že dvomila če so lažni,začnejo pa se tako,da je [sm=duda.gif] najprej zelo nemiran,močno se giblje,potem pa sledijo lažni popadki,najprej globlje dihanje,potem pa občutek,kot da sili na veliko potrebo.
Glede na to,da CTG ni pokazal popadkov,se tolažim,da so bili res lažni.
Vse vas lepo pozdravljam,še posebej [sm=nosecka.gif] v bolnici in čestitam mladoporočenkam.
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.4.2012 15:41:16)

vrtnica00 -> RE: Junijke 2012 (23.4.2012 16:15:27)

moj [sm=duda.gif] se fuul premika, ampak obrnit se pa noče. zdj sm 33 tednov in kr vztraja z ritko navzdol. omenila mi je G, da bi šla delat ZO, če se ne bo sam obrnil. sm meni ni do etga, sm slišala par primerov, ko je šlo kaj narobe in nevem no. zdj pa, če se ne obrne me pa skrbi kaj bojo nardili. al me bojo pustili,d a se mučim sama vaginalno al nardijo CR. vsako noč mi gre sm to po glavi[sm=zmeden.gif]

ninasiki -> RE: Junijke 2012 (23.4.2012 17:54:47)

se opravicujem, ker vdiram v temo ampak, če katiro zanima prodam vozicek PP SKATE...lupinca, baza za avto, adapterji za lupinico, kosara, sportni del, zascito za dez, nakupovalna kosata, drzalo za flaske in zascita za nogice za zimo...zraden podarim ovcko...barva je tropikal, letnik vozicka je 2011...sportni del se obraca v obe smeri...nakupovalna kosara je prenosljiva...vozicek je uporabljen samo 10 mesecen in je lepo ohranjen...vse informacije na ZS
lp nina

mkranjec -> RE: Junijke 2012 (23.4.2012 19:12:27)

Ojla nosečke!

da se še jaz priključim. Ime mi je Mateja, rok imam 04.06. in od kar sem zvedela da se je moja punčka obrnila navzdol, komaj čakam, da prileti ven :) [sm=smiley1.gif]

Seveda ne gre brez strahu. Morda katera že ve kako bo rodila - povsem naravno, z EA, U? Jaz se odločam za Ultivo.

Drugače pa: zateklost, utrujenost, lakota,.. pa se mi zdi, da je čedalje huje..

Seznam je že napisan in tudi kupljen, pa se mi zdi, da še zmeraj kaj manjka. Pomembno se mi zdi, da imam v porodnišnici in pol prve dni po porodu stvari okoli sebe..

Kaj pa ostale?

Lep pozdravček
Mateja

Orescek -> RE: Junijke 2012 (23.4.2012 19:35:18)

Pozdravljene sonosečke!

Pa je le posijal sonček po tem dežju. [sm=bravo.gif] Po dolgem času sem spet polna energije in elana za naprej, vikend je očitno blagodejno vplival danem, ali pa dejstvo da imam do začetka porodniške le še 17 dni [sm=smiley36.gif]. Jupi, komi čakam, še malo pa bomo vse na cilju, si lahko predstavljate to? Da je v bistvu le še par tednov? Samo malo še ... pa bomo na koncu. Sama vsakdan bolj čakam na ta dan, tako se veselim najine pikice,.. če bi bil ta dan že jutri .. uhhh.. sej čist mal še .. pa se bomo cartali, pa previjali, pa vozičkali,... [sm=bravo.gif]
Naša navihanka je iz dneva bolj živahna... sicer ne brca dost, ampak se ful rita, moj trebuh je večino časa podoben kakšnemu stožcu, namesto lampiju:) Je pa tak cukrana, ko se zrita na eno stran, pa če jo začnem tam božat, začne še dvakrat bolj ritat... že zdaj je taka carta,.. upam, da bo pol tudi taka. [sm=smiley1.gif] Jo pa ful kolca zadnje dni, .. očitno res preveč mislim na njo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Zdaj pa še malo vse o vsem :)

KG - haha.. moji samo naraščajo, sploh nočem več na tehnico. Po novem tudi ful zatekam, tako, da je poročni prstan romal v škatlo. Je pa kar praktično to zatekanje kar prav, saj se tolažim, da sem polna vode in ne maščob [sm=smiley36.gif]

Plenice - jaz sem nabavila bombažne-razgradljive plenice iz Tosame. Sem razmišljala o pralnih, pa nekako se nisem mogla odločit. V začetku bom uporabljala vsekakor te, potem pa nekaj razmišljam o Mullerjevih al pa DM-ovih. Ker glede na mojo porodniško, bomo težko zdržali tempo Tosaminih plenic. Pamperske mi pa niso ok, preveč skomercializirana zadeva. Pač sej nimam nekega tehtnega razloga, sam pač ideja s Pamperskami ne gre skoz. (Po tem stavku se sama sebi zdim rahlo čudna)[sm=zmeden.gif]

Kozmetika - za miceno imam pripravljeno le mandljevo olje, pa toto hladilno mazilo za ritko in to je to. V MŠ so nam odsvetovali karkoli drugega, niti mili v začetku, sploh pa ne karkoli dišečega. Pa ko sem mal po forumih gledala, pa opazovala sebe in svojo kožo, sem sklenila, da bo manj kar več. Bomo sproti dokupovali, če bo potreba.

UZ - sem malo fauš tistim, ki imaste tako pogosto UZ-je. Meni ga je do sedaj naredil le 2x, prvič da je potrdil nosečnost in potem za morfo (takrat je lahko bil moj zraven). Drugač imam pa če vaginalne preglede, na vsak mesec 1x, pa vodo dajem skoz. Sem pa dala zdaj tudće 3x kri, Na cuker test me ni dal. To je pa tudi to. Sem šla pa 2x samoplačniško na UZ, na nuhalno pa na 3D, na zadnjem je bil moj zraven. Na nuhalno pa ni mogel, ker je blo v času službe in je ravno tak naneslo, da ni mogel zraven. Naslednji pregled mam 10.5. in upam,da mi bo tokrat naredil UZ, pa končno dal papirje za porodnišnico. Je sicer ful zlat ginekolog, sam se mu pa nikamor ne mudi, oz. sem jaz preveč neučakana.[sm=jezicek.gif]

Zobozdravnik - HB se je nosečnost usmilila mojih zobov, sicer že od kakšnega 3 meseca, mi ful krvavijo dlesni, sploh pri ščetkanju zgleda, da so mi najmanj vse dlesni gor vrezali, čeprav uporabljam soft ščetko, ampak .. ock, zobje so pa ok. Sem bla na dan stavke naročena pri zobozdravniku, po 1 uri čakanja, se vsedem na stol, odprem usta, mi pogleda zobe in reče, ''ja gospa, vi pa maste prav lepe zobe'' in si sne rokavice. Sem ga debelo pogledla,'' a vi meni resno?''.. haha bila sem v 2 min zunaj. [sm=bravo.gif]

Spanje- včeraj sem si od BC naročla materinsko blazino, upam da bo pomagala, da se mal bolj konkretno podložim, ker moja bauca, ni najbolj navdušena ko mami spi na boku, ji sam hrbet odgovarja, jaz pa zaradi hrbta štejem ovčke dolgo v noč. Pojštrov imava pa premalo[sm=smiley36.gif] Če bo še katera nabavljala, imajo zdaj preko spleta akcijo, za 10 evrov manj, kot v trgovinski prodaji, vendar le modro-belo.

Modrček za dojenje - še nimam nič. Tudi tako jih več ne nosim, ker me preveč vežejo in sem pol sitna kot osa. Sem si pa kupla dve majčki v BC za čas nosečnosti, ki tudi držita prsi gor, mal namesto nederčkov, pa sta ful zakon. Sem pa gledala ene nederčke preko srcek.si, je kdo že kupoval tam?

Jupi ja - ful vesela za odliče novice, verjamem, da bodo tudi ostali testi ok. [sm=bravo.gif] Koš [sm=pikapoka2.gif] za vaju z Lejo. Še malo pa bosta na cilju.

Kale - ti kr zavidam tvojih pet dni[sm=smiley36.gif] Maksimalno uživaj v prostih dnevih, pa čim manj tegob.

Ime - malina86, midva imava ime že od začetka, preden sva vedela za spol. Sem bla tako paf, ko sva zvedla, da bova zibala, da sem si šla leksikon z imeni kupit, in sem mela pol celo študijo o imenih. Nakar sva s selekcijo prišla le do enega imena za punčko, za fanta pa nisva in nisva mogla najt. Nakar je bila nuhalna, ko je rekla, da bo punčka (sva nekako oba sumila da bo) in nisva več iskala. Upam, da se ni zmotla, ker imava le to ime, pa še vozek je pink. Moj je reko, da če bo slučajno fantek, bo v isti minuti kupil šprej in prešprical cel voziček na črno. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Noelina - sem vesela, da so se stvari nekoliko popravile, v bolj optimistično smer. Sicer smo morda res pol cele panične ko zdravniki zaženejo panike, ampak jaz pravim, boljše da zaženejo paniko, pa nas spremljajo bolj podrobno, kot pa da jim ni mar, pa bi blo res kaj narobe. Vzemi te dodatne preglede kot en plus. Pa še svojega bebija, lahko bolj pogosto vidiš kot vse me. [sm=smiley1.gif]

Mateja - dobrodošla med nami!

Da pa ne bom predolga, kot vedno sem [sm=smiley36.gif] čisto vsem dost dost sončka, pa [sm=pikapoka1.gif] za srečo.

pikalonca -> RE: Junijke 2012 (23.4.2012 21:03:31)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Bravo za vse. Se mi zdi, da je kljub vsem tegobam tukaj toliko optimizma in pozitivne energije.
Držim pesti za vsako posebej in sem vedno znova vesela za vsako dobro in vzpodbudno novičko.
Me pa zanima, čeima še katera tak primer kot jaz. Namreč zadnja dva dni me tako čudno nekam dol tišči.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Sploh ob večerih, ko se uležem mi dete tako nizko brca, da je zelo neprijetno in skoraj boleče. In na trenutke imam občutek kot da bo vsak čas vzunaj.Priznam, da sem začela malce paničarit in komaj čakam v četrtek, ko sem naročena na redni pregled.
Pripravljeno imam že skoraj vse. Čakam samo še na posteljico in da v lekarni kupim še par drobnarij. (fiziološko, bepanten,lanolin...)
Sem tudi že iskala čaj iz malinov listov, a ga na dolenjskem koncu kar trenutno ni za dobit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Kar se kg tiče ima pa tokrat res srečo, saj sem še vedno na začetniški kilaži. Ja to je pa  v zahvalo sladkorni dieti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Čeprav priznam, da me na trenutke tako daje nenormalna želja po kakšni kremšniti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Imejte se lepo in uživajte na sončku, ki ga bo od četrtka dalje menda več.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.4.2012 0:16:16)

noelina -> RE: Junijke 2012 (24.4.2012 7:22:26)

Gromska,glede ZO otroka imam jaz svoje pomisleke...zdi se mi,da je to šok za otroka,zniža se mu srčni utrip,sproži se porod. Jaz osebno takoj raje pristanem na CR. Takšno je pač moje mnenje. Tudi me zmoti dejstvo,da ga povsod ne delajo,zakaj ne??
Sicer je tudi hčerka bila skoraj do konca nastavljena medenično,potem pa se je v zadnjem tednu obrnila (rodila sem v polnem 41.tednu).
Glede priprav prvorojenca na novega druž.člana pa je pri nas tako,da najprej ni hotela slišat,ker je vedela,kako se otrok spočne,da se mora mamica ljubčkat,pa ji to ni dišalo[sm=jezicek.gif] ,no ,ko pa je izvedela,da bo starejša sestra,pa se ni več obremenjevala in sedaj vsak trenutek boža in ljubčka trebušček. Se pozna,da je v 9.letu,je taki materinski tip otroka,čista dušica in bo po moje veliko pomagala pri dojenčku,seveda po svoji želji.
Čim več jo bom vključevala v dogajanje in moram paziti,da se ne bo čutila zapostavljeno.
Orescek,hvala za pozitivne misli. Ti in tebi podobne,tukaj ste prave carice pozitivne energije,Gromska pa me po navadi spravi v smeh[sm=bravo.gif]
Objemček od mene,pišite,lepo vas je brati.[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Lanaa -> RE: Junijke 2012 (24.4.2012 8:49:13)

Hey!

Cr samo v vednost: Znanka je imela naročen carski rez zaradi medenične, pa je naletela na enega "pametnega" zdravnika, ki je pametoval, da opravijo veliko porodov z ritko naprej in da ji ne bo delal carskega[sm=zmeden.gif]. In je tudi tako rodila, z rito naprej[sm=smiley13.gif]
Podoben primer sem jaz imela prvič, le da se je pri meni lepše končalo. Tudi jaz sem imela naročen cr zaradi medenične. 6 ur prej, ko mi naj bi delali cr, mi je odtekla voda. V P se je našla ena "pametna" babica, ki mi je rekla, da se lepo odpiram in da bomo naredili vaginalni porod[sm=zmeden.gif].
K sreči je potem prišel zdravnik, ki me je vprašal, česa si jaz želim. Seveda sem se odločila za cr, saj sem se nanj (psihično) pripravljala, odkar sem zvedela, da bom tako rodila[sm=smiley1.gif].
Oba primera sta se dogajala v Lj porodnišnici, tako da je čisto odvisno na katerega zdravnika naletiš. Jaz sem imela srečo, saj je bil moj zdravnik velik zagovornik cr[sm=smiley1.gif].

IZVIRNO SPOROČILO: Gromska

Tiste, ki že imate otroke: Jih kaj (in kako?) pripravljate na prihod novega člana? Naš je prav smešen, ko ga zadnje čase vsako noč , ko se pretihotapi k nama, ali pred dnevnim oz. nočnim spanjem, kar nekaj popade in začne govorit: Jenček, jenček, ter mi vlečt spalno srajco gor, potem se vleže na trebuh in tako zaspi z dojenčkom. Bo pa kmalu dopolnil 23 mesecev. [sm=9nebesa.gif]

Mi2 se z malo (2 leti) veliko pogovarjava o dojenčku. Zdaj že ve, kje ima mamica dojenčka, da je majhen, da mi ga bo pomagala previjati, da mi bo prinašala pleničke... Velikokrat čez dan priteče do mene, se nasloni na moj trebuh, reče "moj moj" in šiba naprej.
Kupila sva ji tudi baby borna, s katerim se kar veliko igra in z njim poskušamo ravnati, kot s pravim. Mislim da smo kar veliko naredili v tej smeri, da smo tudi njo pripravili na prihod novega člana. Čeprav se bo dejansko stanje pokazalo pa takrat, ko bo [sm=duda.gif] fizično prisoten. Upamo na najboljše[sm=smiley1.gif]

Lanaa -> RE: Junijke 2012 (24.4.2012 8:51:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Gromska

Pa super ideja se mi zdi, da te partner preden pride v sobo, prej pokliče, da odložiš dojenčka, da imaš čisto proste roke na prvorojenca vsaj ob prvem stiku. Se mi zdi, da se z malimi prijemi da kar veliko narediti, bomo pa videli, kako bo šlo to v praksi.

Ta ideja je res super, sploh nisem pomislila na to. Jo bomo sprakticirali! Hvala[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

vrtnica00 -> RE: Junijke 2012 (24.4.2012 10:48:19)

sosedi so delali ZO in se je ženski fuuul pritisk zvečal,d a je mela probleme. zato sama oklevam, ker mam probleme s pritiskom in srčnim utripom. moram glede tega vprašat internistko, če bi blo to sploh zame primerno... v veliko primerih ni uspešen ZO. lahko je detetu kaj na poti,d a se ne obrne in s tem ko oni probajo to, lahk pride do česa. če je kje popkovina okol njega, se lahko še bolj zamota v njo. enim so šele po CR ugotovili, da še dobro, da niso nardili ZO, ker vprašanje kaj bi blo z otrokom, ker je tam nekaj vmes bilo. nevem... do zdj vse kar sm prebrala, ni nič takega pisalo, da bi bla jaz za to 100%. ker ma prednosti in slabosti ZO in pač se mi zdi kakšno maš srečo... lahk tudi se že odpraviš tam in ti ga ne nardijo, glede na preizkave. to ni mala stavr kr tk dete obrnit. kolegica študira medicino inko so bli na ginekologiji in gledli ta ZO, je rekla, videt je preprosto. sm teoretično kaj pa lahk pride zrav zaplete, pa nemorš vrjet. nevem... bomo vidli kaj bo čez 2 tedna, če se obrne al ne in kaj mi bojo v lj rekli. sm če se ne obrne, bi jaz CR. sm pa že veliko primerov slišala, da se tk pametni najdejo in se grejo,d a se rodi z ritko. nekje gre lepo, pri drugih pa pride do komplikacij in pol CR. pomoje to nemroe bit dobro za mamo in dete, da se tk igrajo...

kale -> RE: Junijke 2012 (24.4.2012 11:56:52)

ZO- jaz bi se najverjetneje odločila za, saj si ne želim rodit s CR (razen, če res ne bi šlo drugače), sploh zdaj, ko vem, kako lepa izkušnja je to - ne glede na bolečine, ga ni lepšega, ko ti dete posadijo v naročje in imaš dovolj časa navezati prve stike z njim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image]. Po kolcanju sodeč, je naše dete z glavo dol, le se pa motim, bomo pa jutri na UZ-ju videli...

Drugi otrok- mi našo skoraj že 19-mesečno žabo od samega začetka vključujemo v dogajanje okoli novega prihajajočega družinskega člana. Ve, da se nekaj dogaja z maminim trebuščkom in zmeraj, ko jo vprašam, kje je Filip, privihra do trebuščka in mu da ljubčka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Tud jaz jo nameravam vključit v vse aktivnosti okoli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], da bi bilo čimmanj ljubosumja.

kale -> RE: Junijke 2012 (24.4.2012 12:01:50)

Dobrodošla mkranjec!

[image]http://img-s3-01.mytextgraphics.com/glittertextgraphics/2011/09/26/3b6d78aa64ad93c05531d5c32d060d0c.gif[/image]

PDP,
nick, starost, število[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , število [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  , naslednji pregled, kraj/porodnišnica, spol 

29.5.
mina88- 23 let, 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , KP/Izola, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]

1.6.
ilanaaa10 - 22 let, 2[sm=nosecka.gif] , Štajerska/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]

2.6.
mtt - 34 let, 3[sm=nosecka.gif] , 2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , Gorenjska/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
MiaMia22- 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]

3.6.
genovefa- 37 let, 2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , LJ/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
Akin- 24 let, 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , LJ/ , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

4.6.
sugar grl – 27 let, 1[sm=nosecka.gif] , KR/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
bimbasi- 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,  Bled/Jesenice, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]
Daisy_- 28 let, 3 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , /, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]
mkranjec- ?let, ?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], /, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]

5.6.
titi29 - 29 let, 2[sm=nosecka.gif] , 1[sm=duda.gif] , LJ/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]
ancyka- 24 let, 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , MB/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]
pika001- 35 let, 2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , Postojna/ , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]
Nives28- 28 let, 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , okolica LJ/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]
Joob- 31let, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , okolica Domžal/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

6.6.
Simonka83 - 28 let, 2[sm=nosecka.gif] ,   okolica Domžal/ , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]
Ploha - 24 let, 3[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , , Gorenjska/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]

7.6.
žogica81 – 30 let, 4[sm=nosecka.gif] , 1[sm=duda.gif] , Štajerska/ , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]
Lanaa – 28 let, 2[sm=nosecka.gif] , 1[sm=duda.gif] , Dolenjska/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
kepca- 30 let, 2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , MB/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

8.6.
KajaNagaja – 23 let, 1[sm=nosecka.gif] , KR/Jesenice, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]
tigrica78, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , ?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , MB, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]

9.6.

10.6.   
Saraah – 30 let, 1[sm=nosecka.gif] , LJ/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
googica – 26 let, 2[sm=nosecka.gif] , 1[sm=duda.gif] , Gorenjska/,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
Srecka010- 31 let, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , LJ/LJ, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
top secret- 26 let, 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , MB/ , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

11.6

12.6.
Vrtnica00 – 25 let, 1[sm=nosecka.gif] , , ?/ NM , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
dobrovoljka - 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]
tinxi- 24let, 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , LJ/ , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

noelina- 38let, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]   MB/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]
13.6.
baby12 – 22 let, 1[sm=nosecka.gif]   , Kamnik/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
Ninch7- 28 let, 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , , Portorož/Izola, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modriCrtici.gif[/image]

14.6.
LeJo- 33 let, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , LJ/LJ, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]

15.6.
Morgan – , MB/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
mary12- 31 let, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ,  /  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

16.6.
Patišonka – 32 let, 1[sm=nosecka.gif] , / , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
hinavkica- 34let, 3 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , LJ, /, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]
Orescek- 24let,1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , MB/MB, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]
17.6.
~Biba~- 30 let, 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,  / , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
MiaLi- 26 let, 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , , LJ/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
LiliMia- 28 let, 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , ,  LJ/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
megiTT- 28 let, 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , Primorska/ , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]

18.6.
metuljčica1 – 27 let, 3[sm=nosecka.gif] , 2[sm=duda.gif] ,  Koroška/ , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
ananaska87- 24 let, 1. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , NM/LJ,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
19.6.
buba1982- 29let, 2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , MB/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
Gromska - 31 let, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , LJ/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]
nimanorven- 26let, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , okolica LJ/LJ, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]

20.6.
škratka 007 – 33 let, KP/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]
legenda_m - 30 let, 2[sm=nosecka.gif] , 1[sm=duda.gif] ,okolica Kamnika/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
ninocka26- 32 let, 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , /, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]

21.6.
kale – 30 let, 2[sm=nosecka.gif] , 1[sm=duda.gif] , Ptuj/MB, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]
Pecorella –2[sm=nosecka.gif] , 1[sm=duda.gif]   / , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]
tintinek –28 let, 2[sm=nosecka.gif] , 1[sm=duda.gif] , , MB/MB, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
mylinn- 25 let, 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , LJ/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]

22.6.
Babybee81 - 2[sm=nosecka.gif] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , /,   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]
tejci1981 - 30 let, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , štajerska/MB, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
taraji- 39 let, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , /, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]

23.6.
pikalonca- 32 let, 3[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , /, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
katy8- 32 let, 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , /, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]

24.6.

25.6.

Lanolina – 33 let, 3[sm=nosecka.gif] , 1[sm=duda.gif] , LJ/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
vim - 2[sm=nosecka.gif] , 1[sm=duda.gif] ,  ., /,  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]

26.6.
Pikica80- 31? let, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ,/ , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]

27.6.
Isabelle
- 2[sm=nosecka.gif] , 1[sm=duda.gif] , morfo., [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]     
malina86- 25 let, 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , , LJ/LJ, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
LILA100- 3[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , , MB/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
pikica159- ?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , LJ/ LJ, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]
jupi ja- 24 let, 1.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , CE, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

28.6.
Afrodita1
- 34 let, 3[sm=nosecka.gif] , 2[sm=duda.gif] , New York/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
jancheee- 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , okolica CE, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]

29.6.

30.6.
kronca1- 28let, 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
mamica_bom- 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , /, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]  

x.6.
SKORPY
– 29 let, 2[sm=nosecka.gif] , 1[sm=duda.gif] , Savinjska/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
Polho3006 – 36 let, 2[sm=nosecka.gif] , 1[sm=duda.gif] , /, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]
bUbAmAmA- 28 let, 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , Savinjska/, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]

SKUPAJ NAS JE : 74

NOSEČKE Z DVOJČKI :   dobrovoljka

PRIČAKUJEMO:   17   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]
                              20   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]
                              38  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/darilo.gif[/image]

POT SO Z NAMI ZAČELE:
*Teya D [sm=angel.gif]
*cuero76 [sm=angel.gif]
*modrookica [sm=angel.gif]
*Živica [sm=angel.gif]
*Pkica [sm=angel.gif]
**viva* [sm=angel.gif]
*delfinka82 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/angel.gif[/image]

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
-
nosečnica.si                             - babybook.si
-
noseča.com                             - pregnancy.org
-
bibaleze.si                               - bambino.si
-
mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
-
pregnology
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

pika001 -> RE: Junijke 2012 (25.4.2012 9:19:29)

Dobro jutro [sm=nosecka.gif],

Joj, kako lepo sije sonček [sm=bravo.gif]! Končno...
Jaz pa bi vas vprašala, tiste ki ste bolj iz teh voda - dobila sem odločbo za porodniški dopust, me je pa zmotilo, da je to samo za 105 dni... porodniški dopust mi preteče 19.8.2012. OK - no, morda pa sem jaz malo v glavi [sm=zmeden.gif], ampak a ne bi morala dobiti za 1 leto ali kako to gre? Ali je tisto potem starševski dopust, pa moram potem še 1x dajati vlogo ali dobim zaradi zmnjševanja potem novo odločbo[sm=zmeden.gif]?
Tako je, če človek ne razume te procedure, ampak če sem prav razumela bi na tej odločbi moralo pisati tudi, kdaj se vrnem na delo. Sem rekla, da bom prej vprašala vas, da če je normalno, da ne klicarim na CSD in sprašujem neumnosti [sm=jezicek.gif].
ZO - se strinjam s Kale... če bi le šlo, ne bi pa nič reskirala.
Drugi otrok - naš je star 13 let, avgusta bo 14, tako da nimamo takih dilem kot ve. Imamo pa srečo, da je bolj nežne sorte in ima rad dojenčke in majhne otročke[sm=smiley36.gif]. Veseli se skupaj z nama s partnerjem, situacijo spremlja z navdušenjem in prav lušen mi je, ker je ful radoveden in vse prebere in spremlja z mano (forumi, razni članki,...) bolj kot mož [sm=smiley20.gif]. Srečna njegova bodoča žena. Je pa seveda vprašal, če ga bom še vedno imela rada. Rekla sem, da seveda, da je on itak moj prvi otrok, da bo sicer dojenček rabil več pozornosti, ker je 100% odvisen od nas, da pa naj si zapomni, da ga imam zelo, zelo rada. Rekel je, da bo tudi on pomagal, le da ga ne bo previjal, da pa je vesel in komaj čaka... no, sem mu povedala da se mojih objemov in poljubov ne bo rešil (se več ne mara dosti stiskati - bolj poredko), pa se je samo nasmejal, sem pa v njegovih očeh videla olajšanje (tudi večji še vedno rabijo carklanje).

hinavkica -> RE: Junijke 2012 (25.4.2012 9:45:41)

Pika001- odločbo si dobila samo za porodniško!Proti koncu porodniške dobiš tudi odločbo za nego!Ni ti potrebno dajati nobene vloge več!
Po porodu daj vlogo za otroške in za nagrdo občine!

Charli -> RE: Junijke 2012 (25.4.2012 9:49:21)

Pozdravljene!
Po tem, ko že nekaj časa berem različne forume, sem se odločila, da se vam pridružim tudi jaz. Za začetek nekaj podatkov za seznam: stara sem 35 let, sem 5. noseča (naj bi bil fantek) - PDP je 20.6.2012, torej imam doma že 4 korenjake, sem iz Maribora, rodila pa bom v porodnišnici Slovenj Gradec (če bo vse po planih), tako kot ostale 4.
Vidim da debatirate o zunanjem obratu. Po pogovoru z mojo mamo, ki dela v centru za nedonošenčke, vam toplo odsvetujem kakršnokoli zunanje obračanje dojenčka. Poleg tega, da ta obrat spremljajo skoraj hujše bolečine kot pa pri samem porodu, lahko pride do resnih problemov - poškodb dojenčka in tudi maternice. Torej v primeru, da se dojenček ne obrne, je vsekakor boljša izbira CR. To je sicer samo moje mnenje, odločitev pa je seveda vaša.
Glede priprave starejšega otroka na [sm=duda.gif] - pri nas nismo pri nobenem posvečali posebne pozornosti temu, pa nismo imeli nikoli nobenih težav s kakšnim ljubosumjem. Za 5. pa so mi tako ta večji trije rekli, da bi bil že čas, da bi spet imeli [sm=duda.gif][sm=smiley1.gif]

vrtnica00 -> RE: Junijke 2012 (25.4.2012 10:30:12)

dobrodošla [sm=bravo.gif]
kuk pa maš prve 4 stare otroke?

ja nekje sm tudi zasledila, da je možno, da pride do ratrganja maternice pri ZO. groza

škratka 007 -> RE: Junijke 2012 (25.4.2012 10:52:50)

Dobro jutro oz dober dan [sm=nosecka.gif]

Jaz sem danes imela rutinski pregled in je vse OK, me je pa na novi pregled naročila čez 2 tedna, kar namiguje na to, da se počasi bliža konec [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif]

pika001 meni je na CSD povedala, da dobim prvo odločbo za porodniško, ki traja 105 dni in da nato dobim drugo odločbo, ki se kliče dopust za nego in varstvo otroka, traja praviloma 260 dni. Mi je pa še povedala, da moram po rojstvu prinest rojstni list na CSD oz. da naj ga pribese oče.

Da vam še zaupam kako sem preživela vikend z mojim nečakom. Revček je strašno pogrešal starše in je želel bit ves čas pri meni na rokah, se me je oklepal kot klop. S spanjem pa ni bilo problemov, je zaspal ko je bila njegova ura, se enkrat vmes zbudil in zjutraj je bil pravi angelček. Prav drugi otrok kot prejšnji dan, nasmejan, vesel, ma za pojest [sm=smiley36.gif]

OK, toliko za zdaj, se moram še posvetit službi.
Uživajte v prekrasnem dnevu.

Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>