Orescek
|
Pozdravljene, TT flaške - danes prvič sprobane, po celi neprespani noči polni krčkov, smo zjutraj skuhali čajeka in se je naši babiki prav dopadla flaška.:) Imamo pa te ANTICOLIC. Sem med nosečnostjo delala znansveno fantastiko iz flašk, no sej iz vozkov tudi , ampak so mi ble te res ful všeč, sem pol kupla dve 260ml anticolic s termometrom not, uiiii ful olajša delo, pol pa še mesec dni pred porodom eno 150ml. Seveda sem nabavla tudi dudico TT, ki pa jo je naša žaba pogojno sprejela. Sva zdaj z mojim nakupla ogromno dudic in ji odgovarja edino NUKOVA iz lateksa za novorojenčke. Tako, da dosti je tudi od dojenčka odvisno. So pa drugače flaške res super, lične, pa dobre ocene imajo, jaz sem šla na to žogo, pa všeč mi je ker so dojki podobne in vleče mala na isti princip. Ultrakratki porodi - 23.6. so pa res bli ful kratki porodi. Super! Noelina - tukaj si lahko sežava v roke okrog spanja. Jaz uspem zaspati edino čez dan za kako urco, ko jo ma moj čez, čeprav se bo to sedaj s ponedeljkom spremenilo, ker gre nazaj v službo. Naša ful poliva in 1 krat dnevno orng bruhne, ker ima zelo močen refluks. Delam sicer vse da bi ji stvari olajšala, dojim jo skoz na rokah, da je privzdignjena, po dojenju še jo imam 15-20 minut na rokah, da je fajn privzdignjena. Jogi ima pri glavi za 40 stopinj dvignjen. Dojiva se z odstavljanjem in veliko podiranja kupčka. Tako, da se res ful trudiva. Vendar, problem ne izgine. Preoblečeva se po 8 krat dnevno, ker se polije in je vsa mokra. Tako, da jaz sem ful hvaležna, da sem nakupla malo več oblačil in pa da sem veliko dobila. Smo že na skoraj 62 številki, ker raste kot gobica. Ker pa se redi pridno (skoraj preveč), so nam rekli, da bo refluks pač enkrat sam od sebe izvenel, ter da včasih to traja tudi do 1 leta. Je pa bolj za naju to pralni problem, kot zdravsteni. Čeprav se jaz ne strinajm v celoti, ker sem enako kot ti, skoz v pripravljenosti. Ko zaspi jo hodim skoz gledat, da se ne bi zadušila, ker včasih se ji že pri dojenju tak zaleti, da mislim,da se bo zadavla. Dudico, ji vedno ko zaspi odstranim - preventivno. Tako, da te res glede tega popolnoma razumem. Glede hranjenja, pa težko rečem kolk poje, ker se dojiva in nimam toliko občutka. Meni (moram potrkat) se mleko drži, čeprav smo meli vmes tudi težave, tako, da upam, da dokler bo šlo bomo vztrajali. Ko pa zgine, pa tako ne moreš kaj dosti naredit. Jeva pa midve na 2-3 urce. Odvisno od dneva, včasih se zgodi tudi da bi vsako uro jedla. Tako, da res različno. kale - a komaj po 3 tednih? Men je patronažna rekla, da bo po dveh. No sej, teden dni ni dosti, sam pri je pa cela večnost. Sploh ko je v krču, ko res ne morš nič. Jaz sem včeraj naredla ful veliko napako in sem bla danes tak jezna nase. Malčica je občutljiva, če jaz jem mlečne izdelke, jo začne močno šraufat in dajat vetrovi. Pa so rekli, da če malo pojem ne bi smelo bit hudega, pa da moram tak še enkrat sprobat če je res, ker ni blo 100% da so mlečni izdelki, ker je bla pač takrat še tak micena. No včeraj sem pojedla sladoled --- bila je velika napaka. Tako, da za naju niččč mlečnega do nadaljnega in jaz sem spet na špartanski dieti. pikapolonica - kako to, da si prešaltala na pralne pleničke? In kako so se obnesle Millerjeve, mi razmišljamo, da bomo prešli na njih po kakem mesecu, čeprav sem vsak dan bolj skeptična, ker imava res občutljivo ritko. Na kolko se kaj previjate? mi se na 2-3 urce čez dan, medtem ko pol zvečer ponoči pa 19h, 22h, 1h, 5-6h. pol pa imamo ritem na 2 uri do večera. (ker res fuuul kakamo in lulamo) Sor -- je imela katera težave s sorom pri dojenčku? Mi smo ga odkrili v petek, tako, da si pridno lajšamo tegobe z daktarinom tako oralnim gelom kot kremo (moje bradavice - so tudi doble od male bek). Kako dolgo je trajalo da se je pozdravlo? Kopanje - kopate dojenčke vsak dan? Nam je patronažna rekla, da se lahko kopamo vsak dan, pa 2-3x na teden uporabimo še milo. Kakšne so pa vaše izkušnje? Vsem želim en lep dan, pa čim več hladnih sapic.
|