Orescek
|
LeJo malenkost ! Jaz sem skapčala že kar nekaj časa nazaj, vendar nisem želela ''gnajvit''. Se mi je pa zdelo ful simpatično, ko sva rodili na isti dan. Je bilo dvojno navijanje. Plenice - za enkrat uporabljamo Freelife iz Tosame, te ki so jih imeli tudi v porodnišnici in bova vsaj prvi mesec, dva na njih. So sicer nekoliko dražje vendar nočem reskirat kakšnih ''čudnih'' reakcij. Zaenkrat ji zelo ustrezajo, kljub temu, da veliko kakava (ker tudi dosti jeva - o tem malce kasneje) se obnesejo super. Sedaj imava še okrog 13 plenic 2-4 kg, potem pa bova prešle na 3-6kg. Sem se pa pogovarjala s patronažno in mi je rekla, da so te plenice super. Da so odlične tudi Mullerjeve in DM-ove, ker samo te dvojne imajo manj kemikalij. Je rekla sicer so Mullerjeve malenkost debelejše, vendar so tako cenovno ugodne kot tudi prijetne za otroško ritko. Mi je pa toplo odsvetovala Pamperske, ker naj bi vsebovale veliko snovi, ki dražijo otroško ritko. Je rekla, vsaj sedaj v začetku ne. Je pa moja odločitev. (P.S.: Moja patronažna je res zakon.) Hranjenje je pri nas postala znanstvena fantastika. Če maste ene problem s premalo mleka imava midve problem s preveč mleka. Poleg izčrpavanja pred podojem, imava veliko težavo s premočnim sesalnim refleksom. Patronažan je rekla, da je tako močno razvit sesalni refleks redkost. Naša vleče 100/h in bi jedla skos brez prestanka. Kar pa ne gre. Ima močen refluks in po vsej vrjetnosti laktozno intoleranco. Sva mogle vse mlečne izdelke črtat z mojega jedilnika, je mela krčke da joj. Poleg ostale hrane, ki napenja mene, je sedaj prava umetnost ugotovit, kaj bom sploh jedla. :) Čaj za dojenje pijem jaz od Wellede. Vsako jutro eno skodelico. Ne vem koliko pomaga, sem se ga pa navadlila pit nemsto kave, jutranji ritual. Mi je pa rekla patronažna će ne drugega, so notri sestavine,ki potem preko mojega mleka pomirajo malin želodček. Tako, da nič slabega. Dodatki - Včeraj sva začeli z BioGaio kapljicami. Bilo nama je svetovana (patronažna), da ji dajem zjutraj, pred prvim obrokom (zaradi refluksa pred). Prve dva dni, samo 3 kapljice, nato 3,4 dan 4 kapljice in šele nato prešaltava na 5 kapljic. Prav tako sva danes začeli z Oleovit D3. 1 kapljica na dan. Bilo nama je naročeno da k istemu obroku ne dava obojih kapljic, temveč vzameva Oleovit pri drugem podoju. (Jaz sem dala skupaj, pa smo meli bruhanje v loku - nisem se pol mogla odločit, al so ble kapljice krive ali pa samo močan refluks oziroma naključje... nikoli ne bomo vedeli.) Za konec pa še ... je morda katera razmišljala, da bi se preselile na forum pod starši čvekajo? Da bi tam odprle temo JUNIJČKI 2011 ? Pa lep večer vsem, pa upam, da čim bolj miren.
|