leda -> RE: Septembrčki 2008 - 3. del (21.9.2011 12:12:40)
|
jupi debata [sm=smiley36.gif] glej, saj bi vsi radi, da otroci hodijo naokoli. tu ni dileme. to, da pa v redni program vključijo nekaj, česar si vsi ne morejo privoščiti, pa pomeni, da začno otroke ločevat že pri 6 letih. na tiste, ki grejo smučat in na tiste, ki grejo hodit. itd. pred kratkim sem prebrala intervju z ravnateljem manjše šole nekje na podeželju, ki je opažal, da se otroci "raje" kot za smučanje odločajo za pohod. no, ko je spretno povečal sredstva šolskega sklada in smučanje ni bilo več za doplačat (pa še opremo so si zrihtal na zastonj posodo), kar naenkrat nihče ni raje hodil... saj povsod sploh pa v teh časih na tak scenarij ni za računat, ampak ja, raje imam, da če šola ne zmore plačati obveznega dela pouka, da za vse velja drugače. pač namesto z busom v zadvor na trim stezo, na golovc (kar je za ta petek opcija za reveže). poleg tega sploh ni res, da šola nima sklada, le prioritete so drugačne. in naša šola baje namerava kupit tablične računalnike iz tega fonda... seveda so med otroci razlike in seveda bodo, ampak mislim, da javna in obvezna šola pa ne sme ločevat po kupni moči staršev. in seveda se to že dogaja. in na srečo veliko strokovnjakov a la gabi čačinovič vogrinčič, že bijejo plat zvona. in upam, da bojo (pa tudi mi z majhnimi koraki) spremenili prakso, ki se je že pošteno razpasla. na moji bivši srednji šoli so denimo pred leti v okviru šolske fakultative organizirali izlet v new york. za tiste, katerih starši so seveda lahko primaknili dodatnih 1000 in še nekaj evrov...
|
|
|
|