ronja
|
Obstajajo, obstajajo. Samo to še ni pravilo. itak da ne - saj ravno to sem pisala: da če si vsi isto želijo, itak ni problem, ekr bojo vsi tako delovali in niti ne bojo rabili nobenega angela, da bi stvari urejal namesto njih. Zaplete se, ko si več ljudi želi isto stvar/osebo... To je bil odgovor na tehnofilovo in mikino debato o tem, ali delajo angeli proti volji drugega ali ne. Mame, ki prosijo za zdravje otrok. Pa otroci umrejo. Vem. Zato pa ne verjamem v boga in ne verjamem, da te prošnje kaj pomagajo. Ko sta se bivšemu rodili dvojčici krepko prezogdaj, smo vsi, ki smo poznali kogarkoli od njiju mislili, prosili in molili zanju (pač vsak to, kar pač zna). Pa ni nič pomagalo. pomagalo je mogoče edino njima, da sta vedela, da ju imamo radi in jima želimo dobro, dojenčicama pa ni nič pomagalo. Zato mi gre na živce, ko ljudje rečejo, da bo vse ok, ker pač oni mislijo, da bo ali ker oni molijo zato ali karkoli takega. To je zame neumnost in mi gre na živce, če mi to govorijo, kadar je z mojimi otroki kaj narobe (pač moje krasne nosečnosti...) Vedno rečem, da nisem tako samovšečna, da bi rekla, da bo pa bog (če bi obstajal) glih mene mel tooooliko rajši kot vseh x milijonov žensk v 3. svetu, ki jim otroke pobijajo revščina, pomanjkanje vode, driska, otroške bolezni in tolpe... Zato ne verjamem vanj. Če bi bil dober in imel možnost kaj naredit, verjamem, da bi to že naredil, saj nekatere stvari so res nesmiselne. Verjamem pa, da nismo sami v vesolju, to se mi zdi zelo mala verjetnost, glede na to, kako veliko je, in verjamem, da so med vsemi bitji taka, ki bi nam rada "pomagala" in taka, ki bi nam rada "škodila", ker imamo pač različne cilje - virus bi tudi rad preživel in se širil čimbolj v tebi - težko rečeš, da je zato zloben - samo preživet hoče - enako kot ti. In oba mogoče prosita iste angele, da naj jima pomagajo... Ali pa vsak svoje. Glede na to, da se zdravi otroci rojevajo tudi staršem, ki si jih sploh niso želeli, starši, ki bi pa vse na svetu dali za otroka, pa nikakor ne morejo prit do njega... vem, da tu želje nimajo prav dosti vpliva.