RE: Prisotnost očeta pri porodu bi morala biti brezplačna (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

juhica -> RE: Prisotnost očeta pri porodu bi morala biti brezplačna (20.9.2011 7:04:19)

Liliana, a je to res, da krije stroške bivanja staršev samo do petega leta? Jst sem bila lansko leto zastonj s 5,5 letnikom čez noč in drugi dan v bolnici, v Trbovljah, pa nisem nič plačala, sam ne vem, če sm kej za jest dobila, po pravici povedano sem bila v takem šoku, da se takih malenkosti sploh ne spomnim...

liliana -> RE: Prisotnost očeta pri porodu bi morala biti brezplačna (20.9.2011 9:25:26)

Res je.....

23. člen Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju.....

"– sobivanje enega od staršev v zdravstvenem zavodu z bolnim otrokom do starosti otroka vključno 5 let";

In če je bil tvoj otrok star 5,5 se verjetno tretira še kot star 5 let.....

petea -> RE: Prisotnost očeta pri porodu bi morala biti brezplačna (20.9.2011 9:49:50)

V nekaterih slovenskih porodnišnicah je prisotnost očetov brezplačna; če bi torej to res bil takšen zalogaj za vse bolnišnice, bi potemtakem morale zaračunavati prisotnost VSE porodnišnice.

Še vedno pa me zanima, kaj se zgodi v primeru, če oče zavrne plačilo za prisotnost.

Če pa se gremo malo računice: povprečno letno število porodov v porodnišnici je 1000, povprečen prispevek prisotnosti je 20 €; 20 000 € dodatnega dohodka bolnici pa verjetno tudi ni malo. In verjetno gredo ravno na to foro - saj se bo porodnicam to zdelo malo, ker gre za enkratni dogodek v življenju, končni rezultat pa je kar lep ...

liliana -> RE: Prisotnost očeta pri porodu bi morala biti brezplačna (20.9.2011 10:17:06)

Še vedno pa me zanima, kaj se zgodi v primeru, če oče zavrne plačilo za prisotnost.

Nič.....itak jih baje plača tako od oka manj kot 50 %.....v nekaterih bolnišnicah le kakih 20 %.......

Anonimen -> RE: Prisotnost očeta pri porodu bi morala biti brezplačna (20.9.2011 19:55:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Prisotnost očeta bi morali prepovedati

Ne seri.

Zakaj ne?

To gre zraven k porodu, tako kot oče, vsaj običajno.

Anonimen -> RE: Prisotnost očeta pri porodu bi morala biti brezplačna (20.9.2011 19:56:29)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Nič.....itak jih baje plača tako od oka manj kot 50 %.....v nekaterih bolnišnicah le kakih 20 %.......

Saj se ne more.
Bolnišnica "zaračuna" prostovoljni/dobrodelni prispevek..za kar nekaj.

tecnobica -> RE: Prisotnost očeta pri porodu bi morala biti brezplačna (20.9.2011 20:47:52)

Če je oče zraven, ko otroka naredi, zakaj ne bi bil zraven še takrat, ko se otrok rojeva na svet.

alda -> RE: Prisotnost očeta pri porodu bi morala biti brezplačna (21.9.2011 8:47:23)

IZVIRNO SPOROČILO: tecnobica

Če je oče zraven, ko otroka naredi, zakaj ne bi bil zraven še takrat, ko se otrok rojeva na svet.

s tem se strinjam le delno: tisti ki želi sam biti zraven in ne pod nekako prisilo oz. ker je to trenutno IN.
BOlj sem mnenja da : če ga je naredil naj še zanj skrbi tako duhovno kot materialno, se z njim ukvarja na vseh področjih-od previjanja, navajanja na kahlo.....do pomoči pri fiziki,matematiki,...
ga razvaja, z njim preživlja svoj prosti čas in ga ima preprosto iskreno rad!

liliana -> RE: Prisotnost očeta pri porodu bi morala biti brezplačna (21.9.2011 9:23:13)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Saj se ne more.
Bolnišnica "zaračuna" prostovoljni/dobrodelni prispevek..za kar nekaj.

Ne v vseh porodnišnicah.....nekatere zaračunavajo prostovoljne prispevke, nekatere pa materialne stroške.......

tecnobica -> RE: Prisotnost očeta pri porodu bi morala biti brezplačna (21.9.2011 17:02:41)

IZVIRNO SPOROČILO: alda

IZVIRNO SPOROČILO: tecnobica

s tem se strinjam le delno: tisti ki želi sam biti zraven in ne pod nekako prisilo oz. ker je to trenutno IN.
BOlj sem mnenja da : če ga je naredil naj še zanj skrbi tako duhovno kot materialno, se z njim ukvarja na vseh področjih-od previjanja, navajanja na kahlo.....do pomoči pri fiziki,matematiki,...
ga razvaja, z njim preživlja svoj prosti čas in ga ima preprosto iskreno rad!

Jaz se pa tabo strinjam. seveda, če on to hoče. In tudi za otroka mora enakovredno skrbeti.. sem spada tudi previjanje in vzgoja.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]