|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
9.9.2011 22:07:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Aparat in modelcki za sladoled...
9.9.2011 23:24:12   
luka jan
Aparat imamo nek no name, pospravljenega v shrambi kjer se nabira prah, modelčke sem pa par let nazaj kupila v Lidlu. Ker ne delam sladoleda jih tud nič ne uporabljam. Res sem ratala lena.user posted image

Sem pa modelčke pred poletjem videla v Merkurju, ampak nisem ziher če jih še imajo.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Aparat in modelcki za sladoled...
10.9.2011 5:29:40   
Hope2
Se lahk mal uguram v tole debato?
Aparata nimam nobenga, ker se vem, da smo preleni in ne bi nič laufal. Imam pa modelčke za lučke- sem v tujini ubodla take super, ko je spodaj držalo kot ena mala posodica, kjer se zbira staljeni sladoled in iz te posodice je speljana slamca, da otrok potem lahk posesa. user posted image Naš ta mal je čist navdušen nad tem sistemom. Jaz pa tudi, ker ne kaplja po roki in ni tolk umazan.

Kupim pa čist navaden sladoled v večji škatli in potem z vilico natlačim v modelčke za lučke. Ali pa kak jogurt in sadje zmiksam in zamrznem.

Sem pa zadnjič po TV videla en recept: Zmiksaš mleko, jagode, sladkor in vrečko bananinega pudinga (prašek). Me mika, da bi še to probala, samo ne vem kak je s škrobom v tem pudingu- ker je v bistvu surovuser posted image . Če katera ve, bi ji bila hvaležnauser posted image . Pa še za kak simpl recept bi se tudi priporočalauser posted image

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Aparat in modelcki za sladoled...
10.9.2011 14:27:02   
sunny24
Aparata nimam, ponavadi kar zmiksam sadje in jogurt in ga dam v modelčke.

Modelčke za lučke sem pa v Ikeji nabavla, sm jih pa vidla tudi v Šparu tam pri sladoledih zložene.


_____________________________

Sii protagonista della tua vita e non spettatore della mia..
Te lo spiego meglio...FATTI I CAZZI TUOI!!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Aparat in modelcki za sladoled...
10.9.2011 14:46:48   
rozilu
A res, v šparu si jih vidla??? Jaz sem pa nekaj časa nazaj preiskala cel Interšpar (OK, priznam: samo gospodinjski oddelek) in še prodajalka me je prav butasto pogledala, kaj to iščem: "Ne, nikoli nismo tega imeli". Ahhhhh. Je pa blo to na Viču.

Pol sem našla ene silikonske modelčke v Lesnini - samo niso za lučko, ampak za uni voden sladoled - tak škrnicelj v bistvu. Moja pupa še ne zna dobro iz tega jest, ker ji sladoled vedno pobegne nazaj dol, bi bla lučka boljša.

Sicer pa speštam sadje, dodam jogurt (po možnosti grškega - 10%), včasih smetano, mascarpone... in žlico cukra - to je to. Za te moje modelčke je sicer najboljše kar sok dat notri, če je pregost ga težje ješ...

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Aparat in modelcki za sladoled...
10.9.2011 15:49:14   
ronja
Doma Simac: Il Gelataio 5000 (sam zmrzuje, drag ko svinja - cca 250€, ampak nam se je že obrestoval parkratuser posted image ).
Na morju: en noname, zelen iz LeClerca, kjer daš posodo v skrinjo. Tudi lepo dela in se je tudi že obrestoval parkrat (sploh letos)user posted image .

MOdelčki so od vsepovsod: pri sosedu sem kupila modelčke za male lučke. ki se sestavljajo skupaj in take dežničke (4je skupaj v enem kosu), iz Ikee so mi prinesli modelčke za normalno velike lučke s stojalom(to sem najprej dobila 6 od svakinje in potem sta si punci tako želeli še, da sta nahecali babico (moja mami), da je še ona prinesla in to 2 paketa - tako da teh mamo zdaj 18), pa še 2 silikonska modelčka oblike  kot je recimo sladoled Calipso, sem dobila od prijateljice za rd.

- POtem pa kadar naredim več (ja, dejansko se mi dogaja (ne zgodi, dogaja!!!), da porabim vseh 25 modelčkov in še ni dovoljuser posted image , uporabim še svega i svašta ostalih reči: najboljše se obnesejo lončki od tistih malih skutic za otroke od Lj. mlekarn, ki so taki belo rumeni/oranžni/rdeči (in jih je 6 v kompletu). Dala sem pa tudi že v embalažo od tiste vibrirajoče igračke (nanopod ali kako se že reče), pridejo taki ful lepi ven, samo jih je ful težko ven dobit zaradi oblike.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Aparat in modelcki za sladoled...
10.9.2011 15:55:02   
ronja
sem v tujini ubodla take super, ko je spodaj držalo kot ena mala posodica, kjer se zbira staljeni sladoled in iz te posodice je speljana slamca, da otrok potem lahk posesa.

Take sem jaz kupila pri nas, ne vem ali v Lesnini ali kje... Jih že dolgo nisem videla. Samo zaenkrat so še malo preveliki za moji punci (gre not po moje kake 1,5 dl sladoleda, kar je za eno 10 kilsko bitje kar dosti - sicer je res, da dostikrat pa pojesta dve lučki eno za drugo - samo velikokrat je pa ena čisto dovolj...)

hope, škrob surov sicer ni strupen, ni pa glih najboljši za prebavo, tako da jaz vse iz njega prej skuham. Lahko pa narediš šejk iz sadja in po želji še jogurta/mleka in to zmrzneš. Majo radiuser posted image , pa še zdravo je:).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Aparat in modelcki za sladoled...
10.9.2011 17:23:06   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

sem v tujini ubodla take super, ko je spodaj držalo kot ena mala posodica, kjer se zbira staljeni sladoled in iz te posodice je speljana slamca, da otrok potem lahk posesa.

Take sem jaz kupila pri nas, ne vem ali v Lesnini ali kje... Jih že dolgo nisem videla. Samo zaenkrat so še malo preveliki za moji punci (gre not po moje kake 1,5 dl sladoleda, kar je za eno 10 kilsko bitje kar dosti - sicer je res, da dostikrat pa pojesta dve lučki eno za drugo - samo velikokrat je pa ena čisto dovolj...)

hope, škrob surov sicer ni strupen, ni pa glih najboljši za prebavo, tako da jaz vse iz njega prej skuham. Lahko pa narediš šejk iz sadja in po želji še jogurta/mleka in to zmrzneš. Majo radiuser posted image , pa še zdravo je:).



Saj tako že delam (jogurt+sadje). Samo sem zadnjič videla tisti recept in je blo govora o dobrem okusu in oh in sploh, zato pa sprašujem, ker meni tudi surov škrob ne potegne.

Naši modelčki so pa mali- glih ta pravi za našga 2 letnikauser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Aparat in modelcki za sladoled...
10.9.2011 21:00:33   
malaMravljica
Sladoredarke, zagotovo mi boste znale pomagat.
Midva z malim sva tudi delala sladoled in sicer v tiste modelcke in sva naredila lucke. V enih sva zamrznila pomarancni sok in so njaaaami. Sva pa naredila druge tako,da sva pretlacla maline in jagode ter dodala jogurt in to zamrzlna. Teh pa ne dobim ven. Modelcki so taki, da pac vsako lucko vn potegnes in ne gre. Pozna katera kaksno resitev? Ce vsega mal odmrznem bi verjetno slo?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Aparat in modelcki za sladoled...
10.9.2011 22:23:46   
sunny24
mravlica, jst kar malo pod toplo vodo zmočim un modelček in gre pol lepo vn...Tko ene 5 sekundic pod toplo/vrelo vodo  user posted image

_____________________________

Sii protagonista della tua vita e non spettatore della mia..
Te lo spiego meglio...FATTI I CAZZI TUOI!!

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
10.9.2011 22:56:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Aparat in modelcki za sladoled...
11.9.2011 10:27:45   
ronja
Sladoled naredita oba aparata enako fajn - oba zmrzujeta in mešata, samo da en zmrzuje s svojim zmrzovalnikom, drugi pa oddaja hlad, ki ga je prevzel v hladilniku s tisto debelo posodo - ta ima tudi omejen čas delovanja - dokler se posoda ne segreje, seveda. Fora tega tadražjega je samo v tem, da lahko delaš 5 sladoledov enega za drugim (ne mi rečt, da to ni uporabna funkcijauser posted image ) in ti ni treba med enim in drugim zmrzovanjem čakat 1 dan, da se posoda ponovno zamrzne. Jaz sem kampanjic in ko se spravim delat sladolede, je navadno to več sladoledov. In seveda to, da ti ni treba met posode v zmrzovalniku, kar je sploh fajn, če imaš 90 litrski zmrzovalnik za 4 člansko družino sladoledožerov, ki bi tisti plac veliko rajši videli zapolnjen z banicami domačega sladoledauser posted image . To je bilo tudi nama odločilno;). Če imaš bajto in zmrzovalno skrinjo in ne misliš delat več kot 2 sladoledov naenkrat (v tem primeru pač drugi počaka do jutra v hladilniku in ga zjutraj zmrzneš, ko posodoa spet zmrzne), potem tahudega niti ne rabiš tako nujno;).

Sicer je pa mehkoba sladoleda odvisna od sestavin in prakse kuharja. Imaš sestavine, ki nižajo zmrzlišče (torej temp., pri kateri masa zmrzne - čim nižja je, tem bolj bo sladoled mehek pri določeni temp - recimo 18°C, kolikor imamo navadno v zmrzovalniku). Te sestavine so: sladkor, sploh če ga skuhaš v sladkorni sirup, alkohol, maščoba (iz jajc, recimo, pa iz smetane). Čim bolj je sladoled voden, čim manj bo sladek, čim manj masten, tem trši bo.

Za lučke to niti ni tak problem, ker pretirana mehkoba niti ni zaželena, vsaj za otroške ne, ker jim sicer vse dol pade in se stopi, predno pojejo. Maso za lučke jaz navadno samo zmešam, je nič ne dajem zmrzovat v strojček, ker ni potrebno. Za sladoled, iz katerega delaš kepice, je pa seveda zaželeno, da je mehek, da ga lepo oblikuješ.

Najenostavnejši način je, da daš sladoled za nekaj časa ven, predno ga postrežeš (ali za pol ure v hladilnik ali pa za 10-15 min. na pult (odvisno od zunanje temperature) in se bo ravno toliko segrel, da bo lepo mazav. Nekatere granite in sorbeti bojo morale stat zunaj še malo dlje.

Nekaj je pa v načinu priprave - jajčna masa mora bit ravno prav kuhana (tu je pač tista praksauser posted image ) in potem če se le da, naj čez noč odstoji v hladilniku, predno daš zmrznit, ker se tako jajčne beljakovine še bolj povežejo v mrežo z vodnimi molekulami in je vse skup veliko bolj gosto in ko zmrzneš, manj trdo, bolj mazavo. Jaz navadno skuham zvečer, ohladim, dam v hladilnik in zjutraj (na dopustu) ali popoldne (po službi) še zmrznem.

Sicer pa - "you can't get it all" - moraš se odločit - ali boš imela superduper zdrav sladoled, brez smetane in jajc, vendar bo direkt iz zmrzovalnika trd - če ga pustiš zunaj, rata pa prav simpatičen:). Ali pa boš naredila en kremast sladoled, ki bo super za kepice, vendar bojo not kar morala bit jajca in smetana.

Res pa je, da bo kupljeni vedno malo mehkejši,
- prvi razlog je zato, ker je manj gost (zato ima pa tudi manj okusa), ker je not vpihanega več zraka, da naredijo volumen, saj ti plačaš 1 liter sladoleda, pa ne glede na težouser posted image . Zato so tudi pravilniki sestavljeni tako, da omejujejo max. količino zraka (lubi se je to moral nekoč učit;).
- Drugi razlog, da so kupljeni mehkejši, je to, da je temperatura v vitrinah, kjer kupuješ sladoled na kepice, višja kot pa doma v zmrzovalniku - saj bi se ti sicer vse meso pokvarilo in zelenjava tudi ne bi dolgo zdržala. Sem delala v sladolednem vrtu, tako da to vem. Če imaš lahko različne temp. nastavene na različnih delih zmrzovalnika, pa si lahko na enem delu zvišaš temp. in daš tja sladoled. Ali pa če imaš samo za sladoled namenjen zmrzovalnik tudiuser posted image .
- Tretji razlog pa je seveda kemija: kupljeni sladoled se praktično povsod dela samo še iz praškov, ki jih zmešajo z vodo (mogoče kje kdaj še z mlekom, večinoma pa je kar voda, je najmanj komplikacij glede okužb, sanitarne inšpekcije itd...) in not imaš tudi čuda raznih Ejev - stabilizatorji, emulgatorji,...

kar se ikee tiče - jaz je ne maram, ker mi ni všeč njihova politika. Priznam pa, da so tile modelčki res fajn (in tudi blago tam je kvalitetno in poceni in ima svoj stil). Ampak po moje dobiš podobne tudi kje drugje. So pa poceni - mislim da manj kot 2 E. Tako da samo zato se ti ne splača gor letat, reci komu, ki itak gre, tiste 4 evre bo že založu;).

Kar se mašinc za rezance (in ostalih) tiče - predno kupiš, vzami iz škatle in poglej, kako je narejeno. Te poceni zadeve se dostikrat ne splačajo, ker ne delajo dobro - če so kje kake vidne špranje, če se kje karkoli zatika, če je zadeva sumljivo lahka... potem ni dobra). Odvisno sicer, koliko boš uporabljala, samo meni se je že zgodilo, da sem kupila poceni, pa potem še tadrago, ker mije tapoceni živce žrla (ravno s to mašino za nudle) - poceni je zdaj na morju, pa sem jo tudi letos preklinjala. Doma imam pa Ampio, ki ni ravno poceni, je pa dobra in mi že zvesto služi več kot 10 let, pa je dosti v uporabi. Je pa res, da je odvisno, koliko uporabljaš - jaz svoje Ampie ne dam za noben denaruser posted image (ok, za 5 sobno stanovanjev Lj., če kdo zamenjauser posted image ).

PS: hvala za pohvale (za blog), zdaj sem se spet malo aktivirala - smo meli malo razsulo in je bilo treba drugi račko zbrskat, ker na tega picassa zeza in noče nalagat slik gor. Tam pa dela ok, zdaj so posti že spet v tekuuser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Aparat in modelcki za sladoled...
11.9.2011 11:00:29   
ronja
Metulj, evo, nekaj posebej zate:
http://vecna-optimistka.blogspot.com/2011/09/sladoledni-klovni.html


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
11.9.2011 14:30:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Aparat in modelcki za sladoled...
11.9.2011 14:51:39   
rozilu
Aparat med zamrzovanjem meša sladoled - na ta način se ne naredijo kristalčki. Ker če ti narediš mix in ga flikneš v zmrzovalnik, je poln kristalčkov vode. In zato še trši, ni tako mazljiv...

Zato pa je tudi fora, da narediš sladoled na roke, ga daš v zmrzovalnik in pol vsake pol ure premešaš - tak ima manj kristalčkov. Evo, to ti pa aparat prihrani user posted image ker moraš mešat res ful časa in pogosto, da rata OK.

Mi imamo nekega prastarega, pri katerem moraš zamrzovat posodo. Uporabljen zelo redko, letos sploh ne. V skrinji moraš najprej nardit plac, da gre posoda notri. Spomnit se moraš en dan prej. Pol je pa še fora, da če daš mešanico notri takoj, ko posodo vzameš iz zmrzovalnika, bo sladoled zamrznil na stenah in bo mešalno ročico zablokiralo... Torej jo je treba pol ure prej vzet ven - ne prezgodaj (če ne se preveč segreje in ne shladi sladoleda) in ne prepozno! Cela znanost user posted image - zato je zihr un avtomatski boljši user posted image

Aja, še glede kupjenega: če bi bil kupljeni sladoled samo mleko in cuker, bi ga z veseljem kupovala. Ampak je notri tolko svinjarije (E-jev), zato da je sladoled prave barve, okusa, strukture, trajnosti... da je samo občasna pregreha.



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Aparat in modelcki za sladoled...
11.9.2011 17:22:09   
ronja
haha, tole so vase sanje, a?

Hehe, dejansko imamo na morju en zmrzovalnik samo za sladoled in posodo od sladoledarjauser posted image - ampak to zato, ker se je mami zmotila in kupila zmrzovalnik namesto hladilnika - no, meni je prav, hehe. (čeprav bi tudi še en hladilnik prav prišel, ker tisti, ki je, je orto mali (moja mami je bolj usekana na to, kako kaj zgleda in baje majhen hladilnik zgleda lepšeuser posted image - no, meni neuser posted image ).

hm, ce torej prav razumem, je glavna fora aparata zamrzovanje - ne toliko mesanje?

Glavna fora aparatov je, da MEŠAJO MED ZMRZOVANJEM. Ker se na ta način ne morejo tvorit večji kristali in je tako sladoled mehkejši kot če ga samo zamrzneš. Isti efekt dosežeš, če ga zmrzneš za kako uro, dve, zmiksaš, spet zmrzneš, čez pol ure, uro spet zmiksaš in tako dokler ni čisto zmrznjen. Eh, sem videla, da je že rozilu odgovorila. No, boljše 2x kot nobenkrat.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?