Luna* -> RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI (19.9.2011 7:35:49)
|
andreja_p moja kolegica je bila na istem kot ti. Takrat je nisem preveč spraševala ampak kot mi je rekla, je je u bistvu njena dokumentacija šla na konzilij kasneje kot so njej naredili punkcijo in transfer. U bistvu zgolj zaradi tega, da je "potrdila", da so se zdravniki v dani situaciji pravilno odločili. Bi bilo pa čisto možno, da bi ratali 6 saj so pri njej pri prvem IUI ratali trojčki. Na žalost (ali srečo, kot uzameš) pa je ostal in se normalno razvil in rodil eden. Držim pesti da se bo tudi pri tebi vse odvijalo ok. Verjamem pa da je šok, ko v parih dneh preideš iz enega na drugi postopek. Hvala za informacije o konziliju. Ali mogoče veš, ali bo pregledal vse prošnje, ki so prišle čez poletje ali samo tiste za katere bo imel v predvidenem času za zasedanje čas? No sej, čene prej bom drugi teden vedla a ne. Ena je spraševala, kako ti določijo dolg ali kratek protokol. Meni so rekli, da če je z žensko vse ok in je problem partner, potem ponavadi štartajo z dolgim postopkom. Da najprej "zavrejo" mojo lastno ovulacijo. Menim, da imajo neke "standardne" protokole, glede na situacijo pri paru za prvi postopek. Potem pa vidijo kako se je obneslo in če ni bilo ok v naslednjem poskusu spremenijo. Meni je kr malo žal, da nisem prosila za kratek postopek. Punce mene je tako strah teh inekcij. Pa da ne bom kaj zajexxxla ko bo treba mešat ampule. Punkcije in transfera me sploh ni strah (kar se tiče fizične bolečine, seveda me skrbi, da ne bi bilo celic, ali da ne bi bilo zarodka za ET) terapija mi je pa adijo pamet... Stop inekcija - nekaj pišete, da jo lahko greš dat v ZD? A to moraš it v svoj ZD. Lahko prideš na kliniko? Mi ni panike se peljat 50 km ali več, sam da vem, da je bila prav dana... Lep začetek tedna vsem. Čimmanj boleče punkcije in čimmveč pluskov želim vsem, ki ste že tako daleč.
|
|
|
|